Akurat z momentem sprzedaży, to podzielam zdanie - jak się wyprzedawać, to tylko po zapewnieniu play offów i przed samym zamknięciem okienka. Co do zawodników, Kataev i Abrantes mega rozłożeni, ale zawiedziony jestem delikatnie, myślałem, że defensywnie będą mocniejsi. Z drugiej strony Barbon zgodnie z przewidywaniami, ofensywny potwór, a jak wcześniej pisałem czmychnąłbym go bardzo chętnie ze względu na wiek i po prostu nastawienie win-now. Pod trening to już nie te lata

Najbardziej mnie ciekawi ten cholerny Dingzhi, chociaż mam delikatną awersję do drogich podkoszowych, i długo szukałem kogoś takiego jak Prud Homme, by mieć z głowy centra na kilka sezonów (o potencjalnym utrzymaniu w PLK nawet nie myślę - jeszcze nie te buty). Wracając, z pozytywów to na pewno młodzik i Barbon, na lekki minuso-plus Kataev i Abrantes - cudnie rozłożeni, ale defensywa biedna

Co do taktyki, ja po prostu czytam sporadycznie co piszą gmowie - kopiowanie tendencji z NBA (podwyższanie wieku emerytalnego, wzmocnienie taktyk dystansowych) pozwala mi wywnioskować odpowiedni tor do kreowania zespołu. Najbardziej to wyczekuję zmiany schematu w obliczaniu pensji. Oj, wtedy to będzie się działo!