BuzzerBeater Forums

Hellas - II.1 > Season 32

Season 32

Set priority
Show messages by
This Post:
00
272297.86 in reply to 272297.85
Date: 9/13/2015 7:15:59 AM
Μετεωρα B.C.
A1
Overall Posts Rated:
833833
Second Team:
Avengers B.C.
Νομιζω πως το κομματι της αξιολόγησης πρεπει να το ψαξεις περισσότερο. Ενα ίδιος παικτης αν μπει 10 λεπτα θα εχει πολύ μεγαλυτερη αξιολόγηση απο το αν μπει 48. Προφανεστατα δε δείχνει ή αξιολόγηση ποιος έχει καλυτερα σκιλς.

This Post:
00
272297.87 in reply to 272297.86
Date: 9/13/2015 7:20:35 AM
Overall Posts Rated:
235235
Το ξέρω αυτό που λες...δεν εννοώ αυτό που κατάλαβες.
Εννοώ συνολικά σαν ομάδα.
Εσύ έβαλες στο παρκέ... π.χ. 500 skills και εκείνος 800.
Η ατομική αξιολόγηση σε συνάρτηση με τον μισθό δίνουν μία καλή εικόνα για μία γενική εκτίμηση των skills.

This Post:
00
272297.88 in reply to 272297.87
Date: 9/14/2015 8:17:28 AM
Batsi
II.4
Overall Posts Rated:
103103
Second Team:
Skoda Ξάνθη
Δεν είχα πολύ χρόνο να συμμετάσχω και γω στην κουβέντα τις προηγούμενες μέρες αλλά τώρα που βρήκα θέλω να πω τη γνώμη μου.
Καταρχάς παρότι πέσατε λίγο να ''φάτε'' το Μετεωρίτη, εγώ πιστεύω πως έχει δίκιο ή τουλάχιστον έχει πολύ κουβέντα και ενδιαφέρον το ερώτημά του.
Τα π.π.100 τώρα είναι πολύ καλός δείκτης για να βρει κάποιος το καθαρό σκορ δηλαδή το σκορ που θα είχε το παιχνίδι χωρίς την τύχη..επειδή τα παιχνίδια λειτουργούν με πιθανότητες αυτό δε σημαίνει ότι ένα τέτοιο παιχνίδι (με αυτές τις καταστάσεις,ρόστερ, διάθεση κλπ) θα λήγει με το ίδιο σκορ κάθε φορά..δηλαδή αν ξαναπαίξουν οι 2 τους σήμερα με ίδια εντολές μπορεί το σκορ να είναι εντελώς διαφορετικό ανάλογα που θα πάει η τύχη.
Τα π.π.100 υπολογίζουν τα πάντα (σκιλλ, κατάσταση, σύστημα αλλά και προφανώς ΟΛΕΣ τις προσπάθειες που πήρε η ομάδα σε κάθε θέση). Οπότε έχουν σημασία αν και δεν καθορίζουν εντελώς το αποτέλεσμα καθώς υπάρχει κι η τύχη.
Ο μετεωρίτης ήταν όντως άτυχος κατά 5-6 πόντους στην επίθεση ενώ ο Μπόρμπα ήταν τυχερός περίπου 11-12 πόντους (μπορεί να κάνω κάποιο λάθος αλλά περίπου τόσο είναι).
Οπότε το παιχνίδι ήταν ντέρμπι υπέρ του γηπεδούχου και κατέληξε λίγο υπέρ του φιλοξενούμενου. Σίγουρα 15-20 πόντοι είναι αρκετοί αλλά μπορεί απλά να είναι η τύχη. Έχω υποστεί χειρότερα και σε κρισιμότερο αγώνα..είναι εκνευριστικό σίγουρα.
ΑΡΑ
προς κτπ
1ον. Οι αγωνιστικες καταστασεις καποιων παικτων σου δεν ειναι πολυ καλες σε αντιθεση με τους παικτες του Borba.
2ον.Το συνολικο dmi της βασικης 5αδας του Borba ειναι σχεδον διπλασιο της δικη σου πενταδας.

Ήδη μετρημένο στο π.π.100.
Δεν ειναι λογικο τα εχει καποιος καλυτερα ππ100 ,με μισο σχεδον dmi

Είναι πολύ συχνό αυτό..δες παιχνίδια του σαριθίν για παράδειγμα.. το dmi δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία πράξη που συνδυάζει το μισθό με την κατάσταση του παίκτη..όπως όμως είναι γνωστό ο καλύτερος παίκτης δεν είναι κι ο πιο ακριβός..

προς κασπερ
Σε κάποιες θέσεις είχες καλύτερο ΠΠ100 γιατί οι παίκτες σου ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση, χωρίς όμως να τροφοδοτηθούν αναλόγως. Αντιθέτως...ο αντίπαλός σου σε κάποιες θέσεις είχε πολύ κακό ΠΠ100, αυτό όμως δεν τον έβλαψε, γιατί πολύ απλά δεν πήγαν επιθέσεις σε αυτήν την θέση. Οι επιθέσεις του ήταν καλύτερα κατανεμημένες και γι' αυτό και το αποτέλεσμα.

Φίλε όταν μετράμε το καθαρό σκορ λαμβάνουμε υπόψη και τις προσπάθειες που πήρε κάθε παίκτης οπότε αυτό δεν ισχύει καθώς έχουμε ήδη μετρήσει πόσο καλά κατανεμήθηκαν τα σουτ στο ''καθαρό'' σκορ. Δεν είπε κανείς ότι έχει καλύτερα π.π.100 γενικά άρα έπρεπε να νικήσει..
Αυτό πραγματικά είναι ανεξήγητο.
Είναι πολύ κακός στην συγκεκριμένη θέση για να βγάζει τέτοιο ΠΠ100.
Σε 12 κατοχές στην συγκεκριμένη θέση έβαλε 8 πόντους. Θα έπρεπε να είχε ένα ΠΠ100 κοντά στο 67.

Δεν καθορίζει η απόδοση του παίκτη το π.π.100 αλλά το π.π.100 καθορίζει κάπως την απόδοση. Δηλαδή δεν θα πρεπε να χει μικρότερο π.π.100 αλλά περισσότερους πόντους :Ρ
Τα στατιστικά σου είναι χειρότερα...
Οι αξιολογήσεις σου είναι χειρότερες...

Τα ομαδικά στατιστικά στο παιχνίδι μάλλον είναι καλύτερα για το μετεωρίτη (έστω ίσα) αλλά ακόμα και αυτά δεν είναι τόσο καλός μετρητής αφού δεν μετρούν τα δευτερεύοντα σκιλλς των παικτών..οπότε δε σημαίνουν τόσα πολλά..η αξιολόγηση τώρα έχει να κάνει με σκιλλ αλλά και με χρόνο συμμετοχής θέση κι άλλα..δηλαδή παίκτης που δεν παίζει στη θέση του χάνει αξιολόγηση (το 3αρι του μετεωρίτη). Επίσης ότι έπαιξαν 48λεπτα οι παίκτες του μετεωρίτη του κατέβασαν τις αξιολογήσεις σε σχέση με τον αντίπαλό του.

ΤΩΡΑ
Το ροτέισον σίγουρα φταίει για το αποτέλεσμα (ανάλογα και τις αντοχές) ΑΛΛΑ μην υποτιμάτε τόσο τα π.π.100 καθώς είναι οι πόντοι που θα βαζε ο παίκτης στο ματς χωρίς τύχη αν έπαιρνε 100 προσπάθειες ίδιες με αυτές που πήρε (δλδ ένα λέιαπ 2 σουτ κλπ πχ).
Αυτά :Ρ

From: ktlp

This Post:
00
272297.89 in reply to 272297.88
Date: 9/14/2015 1:16:04 PM
ktlp panathinaikos
III.7
Overall Posts Rated:
3232
Μην υπερβαλλεις , αντιπαραθεση αποψεων εχουμε για να δουμε πως στο καλο δουλευει αυτο το συστημα,κανεις δεν την επεσε σε κανεναν.
"..όπως όμως είναι γνωστό ο καλύτερος παίκτης δεν είναι κι ο πιο ακριβός.." Σωστο εν μερη, γιατι ο πολυ πιο ακριβος ειναι καλυτερος.Oμως ο borba ειχε λιγο καλυτερους μισθους,την διαφορα την εκαναν οι πολυ καλυτερες καταστασεις γι'αυτο και το σχεδον διπλασιο dmi.
Και δεν μιλαμε για λιγο καλυτερο dmi αλλα για διπλασιο. Οποτε δεδομενου των προηγουμενων το ππ100 δεν υπολογιζει ολα τα δεδομενα, αλλα καποια.

Last edited by ktlp at 9/14/2015 1:32:36 PM

From: johnny15

To: ktlp
This Post:
00
272297.90 in reply to 272297.89
Date: 9/14/2015 3:28:56 PM
Batsi
II.4
Overall Posts Rated:
103103
Second Team:
Skoda Ξάνθη
κανεις δεν την επεσε σε κανεναν.

Ντάξει σχηματικά το πα μην κολάς ;)

Σωστο εν μερη, γιατι ο πολυ πιο ακριβος ειναι καλυτερος.Oμως ο borba ειχε λιγο καλυτερους μισθους,την διαφορα την εκαναν οι πολυ καλυτερες καταστασεις γι'αυτο και το σχεδον διπλασιο dmi.
Και δεν μιλαμε για λιγο καλυτερο dmi αλλα για διπλασιο. Οποτε δεδομενου των προηγουμενων το ππ100 δεν υπολογιζει ολα τα δεδομενα, αλλα καποια.

Το π.π.100 τα λαμβάνει όλα αυτά υπόψη..κι επίσης ούτε το διπλάσιο dmi είναι τόσο καταστροφικό..δες πχ παίκτες με μισούς μισθούς (δλδ μισό dmi με ίδιες καταστάσεις) πως κάνουν πλάκα σε παίκτες με διπλάσιους.
Δε λέω ότι οι παίκτες του Μπόρμπα είναι χειρότεροι..δεν μπορώ να ξέρω πόσο ή αν είναι.. αλλά επειδή παίζουν ρόλο και η διάθεση έδρα μάντεμα τακτική κλπ (που μετριούνται ΟΛΑ αυτά στο π.π.100) έπαιξαν χειρότερα.
Και ξαναλέω δες τον σαριθίν πριν 3-4 σεζόν (όταν έπαιζε).

This Post:
00
272297.91 in reply to 272297.90
Date: 9/14/2015 4:51:27 PM
ktlp panathinaikos
III.7
Overall Posts Rated:
3232
Borba :1.πολυ καλυτερες καταστασεις παικτων 2.μεγαλυτεροι μισθοι παικτων 3.μεγαλυτερη διαθεση ομαδας.
Μετεοριτης:1.διπλη μαντεψια 2.εδρα
Αν τα ππ100 υπολογιζαν ολα τα παραπανω τοτε θα εδειχναν borba κατι που δεν εγινε αρα δεν υπολογιζουν τα παντα.
Ενας παικτης με μικροτερο μισθο μπορει να κερδισει εναν με λιγο μεγαλυτερο.Ομως ενας με μισο dmi δεν κερδιζει.
Ο sarithin ειναι ιδανικο παραδειγμα ομαδας που κερδιζε με λιγο χαμηλοτερους μισθους,προσεχοντας ομως τις αγωνιστικες καταστασεις των παικτων του.(εχοντας παιξει μαζι του δυο αγωνιστικες περιοδους στον ιδιο ομιλο)

From: Meteoritis

This Post:
00
272297.92 in reply to 272297.91
Date: 9/14/2015 6:04:59 PM
Μετεωρα B.C.
A1
Overall Posts Rated:
833833
Second Team:
Avengers B.C.
Kατσε εσυ εδω βαζεις στο σακουλι ανομοια πραγματα. Βαζεις την διπλη μαντεψια και την εδρα σαν πλεονεκτημα δικο μου ενω στον αντιπαλο βαζεις 3 παραγοντες εκ των οποιων μονο ο 1 λειτουρει σαν εξτρα μπονους δηλαδη η διαθεση. Οι καταστασεις εχουν ηδη συμπεριληφθει αρα δεν μπορουν να θεωρηθουν ως εξτρα παραγοντας. Οσο για τους μισθους ειναι ακτι εντελως ατοπο. Ο μισθος δε λει ΠΟΤΕ την αληθεια.

Παντως παιδια καμια παρεξηγηση ετσι. Χαλαρη κουβεντα κανουμε. Σεβαστες ολες οι αποψεις. Να εχει και λιγο ενδιαφερον το φορουμ επιτελους.

This Post:
00
272297.93 in reply to 272297.91
Date: 9/14/2015 6:22:19 PM
terastiousp
II.2
Overall Posts Rated:
32683268
Second Team:
White Walkers
Χαιρετω τα παιδια στον ομιλο. Σας παρακολουθω εδω και αρκετες σεζον λογω του μετεωριτη. Πανω στο θεμα που δημιουργηθηκε θα πω την αποψη μου που θα λυσει πολλες αποριες.

Γνωριζοντας τους 2 παικτες που αγορασε ο Βασιλης εχω να πω οτι και με μισο dmi μπορουν να κανουν πλακα ακομα και τους δικους μου ψηλους που ειναι στο ιδιο στυλ με τους δικους του και ειμαι 1ος στον ομιλο μου. Δεν καταλαβαινω πραγματικα την απορια που ο μετεωριτης ειχε καλυτερα ππ100. Δεν λεω οτι επρεπε να κερδισει, αλλα εχει σε 2 παικτες του ο ενας ηταν και με πολυ καλη κατασταση εχουν απο 122 σκιλ ο καθενας. Μαλιστα ο ενας ειναι ψηλος.

Για να καταλαβαιτε το μεγεθος παρτε παραδειγμα τον Κοσμιδη της εθνικης ελλαδος που ειναι βασικος και αναντικαταστατος στο 4 σε οποιοδηποτε συστημα και να παιξουμε. Εχει αθροισμα 126 σκιλ!!!

Οπως καταλαβαινουμε ενας παικτης που κοστιζει 2,8 εκατομμυρια στα 30 του δεν ειναι παικτακι της σειρας. Μπορει να παιξει οποιοδηποτε συστημα με τρομερη επιτυχια και αν ειχε λιγα κορ σκιλ παραπανω θα εφτανε να παιζει στην εθνικη της αμερικης.

Αρα αφου τα ππ100 περιλαμβανουν εδρα-διαθεση-ενθουσιασμο-dmi οποιος εχει περισσοτερα σκιλς εχει και τα ππ100 με το μερος του

Last edited by τεράστιος at 9/14/2015 6:25:14 PM

This Post:
00
272297.94 in reply to 272297.92
Date: 9/14/2015 7:15:39 PM
ktlp panathinaikos
III.7
Overall Posts Rated:
3232
Σιγα μην παρεξηγηθουμε επειδη διαφωνουμε σε κατι,οποιος παρεξηγηθει μαζι σου επειδη διαφωνει σε κατι δεν χρειαζεται να του δινεις σημασια, ουτε αξια.
Τωρα με αυτα που γραφεις για ππ100 διαφωνω καθετα,[emoticon=] μεχρι να μου πεις που αναγραφεται στο παιχνιδι οτι τα ππ100 συμπεριλαμβανουν ολους τους παραγοντες, παντος βασει αποδοσης δεν φαινεται κατι τετοιο.(βλεπε sf πχ.)
To γεγονος επισης οτι αν καποιος χωρις να ξερει τα skil των παικτων των δυο ομαδων εβλεπε τις δυο ομαδες με το που ξεκινησε το παιχνιδι(παικτες που κατεβηκαν, στησιμο ομαδας,διαθεση ομαδας, μαντεμα.)θα πονταριζε στη νικη του borba (αυτο ειπαμε ολοι σχεδον)δειχνει η οτι τα ππ100 δειχνουν κατι διαφορετικο απο οτι νομιζεται η οτι δεν ξερουμε να μετραμε την δυναμικοτητα τοων αντιπαλων.
Για το μισθο ομως θα συμφωνησω εν μερη [emoticon=]

From: johnny15

This Post:
00
272297.95 in reply to 272297.91
Date: 9/15/2015 12:30:30 PM
Batsi
II.4
Overall Posts Rated:
103103
Second Team:
Skoda Ξάνθη
Αν τα ππ100 υπολογιζαν ολα τα παραπανω

Τα υπολογίζει..

Ενας παικτης με μικροτερο μισθο μπορει να κερδισει εναν με λιγο μεγαλυτερο.Ομως ενας με μισο dmi δεν κερδιζει.

Φίλε εδώ διαφωνούμε πολύ.
Κι εξηγώ για 3η φορά πως το dmi έχει να κάνει με το μισθό και την κατάσταση..όχι με τα σκιλλ.
Δηλαδή μπορεί μία ομάδα με μικρότερο dmi να είναι καλύτερη της άλλης.
Κι ο σαριθίν που νικούσε και την Α1 με μικρότερους μισθούς δεν είχε πάντα καλύτερες καταστάσεις προφανώς (άρα είχε πολύ μικρότερο dmi)

3.μεγαλυτερη διαθεση ομαδας.

Αυτό δεν το ξέρεις γιατί η διάθεση έχει να κάνει και με τον ενθουσιασμό. Δλδ ο μετεωρίτης που έπαιζε με φουλ ενθουσιασμό 12 και χαλαρή είναι σα να έπαιζε με 8 περίπου ενώ ο μπόρμπα με κανονική έπαιζε με ότι ενθουσιασμό είχε. Μπορεί να είχε μεγαλύτερο από 8 αλλά δεν είναι καθαρή διαφορά διάθεσης.

This Post:
11
272297.96 in reply to 272297.93
Date: 9/15/2015 12:33:01 PM
Batsi
II.4
Overall Posts Rated:
103103
Second Team:
Skoda Ξάνθη
Γνωριζοντας τους 2 παικτες που αγορασε ο Βασιλης εχω να πω οτι και με μισο dmi μπορουν να κανουν πλακα ακομα και τους δικους μου ψηλους που ειναι στο ιδιο στυλ με τους δικους του και ειμαι 1ος στον ομιλο μου. Δεν καταλαβαινω πραγματικα την απορια που ο μετεωριτης ειχε καλυτερα ππ100. Δεν λεω οτι επρεπε να κερδισει, αλλα εχει σε 2 παικτες του ο ενας ηταν και με πολυ καλη κατασταση εχουν απο 122 σκιλ ο καθενας. Μαλιστα ο ενας ειναι ψηλος.

Επειδή τους έχω δει κι εγώ και τους ψιλοθυμάμαι προσπαθούσα να πω ακριβώς το ίδιο.. αλλά δε θυμόμουν σκιλλ οπότε με συμπλήρωσες τέλεια :Ρ

Advertisement