Hocam tebrikler. Mukemmel bir takim kurmussun. Cok net ve rahat bir galibiyet aldin. Sanirim tarihi fark oldu. Aslinda benim icin surpriz olmadi, lig basindan beri yazdigim yorumlara paralel bir sonuc oldu. Acikcasi beni konferansin hatta sampiyonlugun favorisi olarak gosteren arkadaslari, ki buna sen de dahilsin, pek anlamiyordum. Sanirim ters manyel yaptilar ya da siralamada yukarlarda gozukuyor olmama aldandilar, fakat bence bu hicbirsey ifade etmiyor cunku ben oyuna eskiden baslayardanim, sebep o yani. Halbuki simdi goruluyor ki, o kadar sezon gerekli ilerlemeyi yapamamamisin maalesef :( Tam tersi sekilde Istanbul Monsters ise bu kadar surede muthis bir takim kurmus, tabii sen de. Zaten ligde alinan galibiyet sayilari bunu gosteriyor, rakamlar yalan soylemez.
Neyse, oyle ya da boyle lig bitti. Play-off ve ligde kalma maclarinda herkese bol sanslar. Ben oyunu birakip baska bir oyuna gecmeyi dusunuyordum fakat diger oyun da maalesef bundan bile kotu cikti. Onun icin boyle takilmaya devam edecegiz, veya simulasyon oyunlarina ara verecegiz. Buzzerbeater'da su anda basarili olmak icin cok basit bir formul var. Hucumda Iceri Bak-Savunmada adam adama oynayacaksin. Tabi buna uygun kadron da olmasi gerekiyor, ki bende yok maalesef. ***LOS ANGELES LAKERS*** ve Istanbul Monsters buna uygun kadro hazirlamislar. Dis oyuncularin dis savunmalari, pas ve top surmeler cok iyi, ic oyuncularin ic atis, rebound ve ic savunmalari. Bu is 5 yeni oyuncuya bakar, uzun vadeli dusunmeyenler icin de yaklasik 1-1.5 milyona. Sanirim lige yeniden baslamisak daha avantajli olabilir.
Ben maalesef, dis oyunculara agirlik verdim, antremana ve alt yapiya agirlik verdim, ve goruldu ki bu strateji basarili olmadi. Fakat sunu da israrla soylemek isterim ki; oyundaki hatalar, mantiksizliklar, gariplikler, uzun vadeli stratejilere musaade etmemesi ve yukarda acikladigim diger sebeplerden dolayi, bence oyun populerligini bir kac sene icinde kaybedecek. Bu tarz simulasyon oyunlarindan edindigim tecrube boyledir. Kisa vadeli basari getiren, basit formulu olan oyunlarin omru maalesef fazla uzun olmuyor.
Herkese iyi oyunlar. Iyi olan kazansin :)