POLSKA - Azerbejdżan 131:68 (27:19, 40:11, 26:18, 38:20) (26966)Pierwszych 20 minut meczu nie dane nam było śledzić... może to i dobrze, bo patrząc na wynik pierwszej kwarty, to nie ma się czym chwalić;) Na szczęście dalej było już spokojnie i systematycznie odjeżdżaliśmy słabym Azerom. O przebiegu meczu nie ma sensu więc pisać za wiele... Zagraliśmy dziś pusha i pressing w obronie. Chciałem zobaczyć, jak przy tak dużej płynności ataków będziemy wyglądać przy tej taktyce. Nie było źle... ale brakuje nam jednak trochę więcej rzucającego z półdystansu i dystansu obwodu. Na tle tak słabego przeciwnika nie ma co analizować statystyk drużynowych... ciekawie za to się złożyło, bo również Włosi zagrali push the ball i rywala mieli o podobnej klasie. Jak wypadamy więc w statach drużynowych na tle Włochów? Bez szału niestety... wszystkie staty mamy o mniej więcej 0,5-1 poziom niższe... oprócz płynności ataków;)
Podsumowanie/oceny indywidualne:Woźniak (15,5) -
moja ocena: 9,5 - przez większość meczu bezbłędny. Świetny występ naszego najlepszego SFa (z najwyższym SS10). Aż 32 punkty + 6 zbiórek... do tego skuteczność 13/16 z gry, a jedyne spudłowane rzuty to "trójki". Kamil będzie jeszcze lepszy... w tym tygodniu planujemy jeszcze skok w IS, a to już spowoduje, że nikt na SFie go nie zatrzyma;)
Talaska (16,5) -
moja ocena: 9 - czy już pisałem, że oddam jakiś ważny organ wewnętrzny za wyższy potencjał?:) hehe... no niestety Talaska to tylko wieloletnia... a tu w porządnej ledwie formie "wykręca" ocenę 16,5 i statystyki rewelacyjne. Właściwie tylko ten nieszczęsny potencjał... gdybyśmy mieli zamiast tych "wieloletnich" chociaż "supergwiazdy", to o końcówkę sezonu możnaby być spokojnym.
Knast (16,5) -
moja ocena: 9,5 - nie wiem jak to się dzieje, ale trzeci sezon z rzędu wprowadzam do Kadry 20-latka;) Niespodziewanka z tym powołaniem... ale Janusz świetnie jest prowadzony przez swojego "Szefa" w klubie, ma ciekawą górę, potencjał "supergwiazdy" i do tego forma sprawna... a różnica w skokach na dole do reszty centrów nie tak wielka... No i jak odpłacił się świeżak?;) W ciągu ledwie 21 minut na parkiecie zebrał najwięcej piłek (11) i zdobył 16 punktów przy skuteczności 6 na 8 z gry. Będą ludzie z tego chłopaka... chociaż patrząc pod kątem przyszłego sezonu to szkoda, że nie "mvp";) hehe
Koblynski (14,0) -
moja ocena: 8,5 - tym razem trochę w cieniu innych kolegów... niby swoje rzucił (13), niby zebrał (5), ale myślę, że jeszcze w tym sezonie pokaże lepszą dyspozycję;) Chociaż nie wiem, czy na pewno na PFie, bo tu jednak Wyrazik powinien dominować absolutnie!
Żmudka (14,0) -
moja ocena: 8,5 - identycznie jak wyżej - ta sama pozycja i praktycznie kalka występu... podobna skuteczność i inne statystyki... ale przyszłość należy do Żmudki ("mvp"). Spora szansa, że to on stanie się za kilka tygodniu silnym zmiennikiem Wyrazika.
Kolton (14,5) -
moja ocena: 9 - dziś najlepszy rozgrywający... poczuł się o wiele pewniej po powołaniu dla drugiego krasnoluda z ukraińskiej Morii - Kielina;) 8 punktów, 8 asyst, 4 przechwyty, 0 strat... naprawdę fajny występ!!! Patrząc jakie cuda wyprawia z nimi ich Szef można się spodziewać, że jeszcze nie raz nas zaskoczy;) Tylko ciągle zastanawia mnie po jakiego grzyba te krasnoludy mają zasięg (bez JS)

)
Dominiak (13,5) -
moja ocena: 8,5 - na siłę trochę wystąpił głównie na SG... starał się jak umiał i wyszło naprawdę nieźle... moze akurat skuteczność nie zachwyca, ale ogólnie staty fajne (8pkt, 6przechwytów, 4zbiórki, 3asysty). Będzie się poprawiał jeszcze;)
cdn
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)