בוא נגיד שבמידה וננצח את בלגיה ונקבל את הדירוג שלה, נקבל נבחרת נוחה יחסית בסיבוב השני, בעוד שאם היינו מסיימים במקומות 16-17 ועוברים סיבוב, היינו מקבלים נבחרת שסיימה ראשונה כבר בסיבוב השני. יש מצב שגם השיקולים האלה השפיעו על ההחלטה לצבור את ההתלהבות לקראת הפלייאוף.
בגדול, בשיטת ההגרלה הנוכחית, לא כל כך משנה באיזה מקום תסיים אם אין לך את הביתיות (או במקרה הטוב-ביתיות למשחק אחד), כי הגרלה נוחה בסיבוב הראשון יכולה לגרור הגרלה גרועה מאוד בסיבוב השני. כמו כן, הנבחרות לאו דווקא מדורגות על פי החוזק שלהן. יש כאן אלמנט עצום של הגרלה, ואי אפשר באמת לדעת על מי תיפול. כל זה מביא אותי למסקנה שחשוב להגיע לפלייאוף במצב האופטימלי, ולכן גם בדיעבד אני לא חושב שהייתה טעות לעלות רגוע למרות ההפסד.
בקשר לבלגים, בהחלט אפשר לעבור אותם. אם ניצחנו את הגרמנים, הרוסים, אוקראינים ורק בגלל פציעה הפסדנו לצרפתים, אין שום סיבה שלא ננצח את הבלגים, שהם נבחרת מצויינת אבל לא יותר טובה מהנבחרת שלנו ובהחלט אפשר לבטל את יתרון הביתיות שלהם ולנצח אותם בחוץ. אבל אני כמובן מסכים עם אהוד. נהיה הרבה יותר חכמים אחרי האימון ביום שישי הקרוב
Last edited by ig at 7/18/2012 4:30:31 AM