BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > NBA fantasy

NBA fantasy

Set priority
Show messages by
This Post:
00
263174.671 in reply to 263174.670
Date: 8/13/2018 11:25:28 AM
Overall Posts Rated:
411411
Többnyire egyetértek veled, van aminél birkózhatnék veled de nem látom értelmét.

Erre viszont reagálnom kell.

Megszabadulsz egy jól pattanózó illetőtől, és helyette olyat hozol (cserélsz), aki itt gyengébb, de más kategóriában (pont, assziszt, tripla, blokk – bármi) jó, és segít ott előre lépni. (Nem titok, én így javítottam az utolsó két hétben az AFG, TP, AST, BLK kategóriákban összesen 7 pontot.)

Nem titkolom, tavaly kb 30-35 cserét ajánlottam fel nektek. A végére már olyanokat, amik így utólag a részemről hatalmas bukta lett volna, csak történjen valami. Le se szarta itt senki. Azt nem lehet mondani, hogy nem próbáltam variálni cserélni. De csodát nem lehetett tenni. Egy idő után beláttam, az lenne a legjobb, ha egyszerűen nem játszana a 15 fős keretből mondjuk 6-7 játékos. Ez esetben tudtam volna javítani bizonyos dolgaimon. Mivel ugyebár senki sem volt partner másban. Így kb az utolsó 3 hónap halál unalmas lett. Volt szerintem 1-2 csapat aki be se lépett addigra. Szóval a rendszer működhetne, ha tényleg GM-ként gondolkoztok és próbáltok javítani a kereten.De nem véletlenül sem. De ahogy néztem valaki már annak is örült ha 6. helyen volt, mert az istennek nem akart cserélni semmiért senkit. Pedig nem az első kettővel próbáltam dűlőre jutni. Így viszont nem tetszett, mert mint írtam 3 hónappal a vége előtt már tudtam semmi értelme az egésznek. Nézd meg, hogy ilyen West félék aki meccsenként 10 perceket kaptak, top 50-ben végeztek a hasznossági listán. Közte meg nagy sztárok All- Sztarok meg a 70-be se fértek be. Ez akárhogy is van elgondolkoztató. Wall vagy Embiid pl a top 50 környékén nem járt egész szezonban. De mondhatnék még egy csomó mást is. Mondjuk karatézhatunk itt, de ahogy nézem idén nem lezs meg a létszám. Eddig 5+1-en vagyunk.

Last edited by JoeBlack at 8/13/2018 11:27:19 AM

This Post:
00
263174.672 in reply to 263174.671
Date: 8/13/2018 1:35:49 PM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
A cserére kényszeríteni nyilván senkit nem lehet. Viszont az említett változtatásokat én a free agentek közül bonyolítottam le, így nem kellett senkihez sem igazodni. Csereajánlatok közül a számomra jónak gondoltat elfogadtam, szükségem is volt a külső emberekre Hayward, Paul és Lin sérülése után. Ha valaki nem cserél és nem lép be, azzal nem tudsz mit kezdeni. Illetve mégis: alkalmazkodsz, és a szabad emberek közül igazolsz.Szerintem ez a GM-ként gondolkodás, nem a feladás

Amint írtam, a kategóriákat persze át lehet gondolni. Nem karatézásként élem meg ezt (remélem, Te sem!), a jó ötletekre, az újításokra mindig szükség van. Remélem, mások is bekapcsolódnak: a nyári uborkaszezon pont jó erre.Hajrá mindenki!

(A 6 fő ellen sincs kifogásom létszámként: erősebb lesz a free agent piac, és onnan még többet lehet variálni.)

This Post:
00
263174.673 in reply to 263174.672
Date: 8/13/2018 8:16:40 PM
Overall Posts Rated:
3333
Szerintem is el lehet indulni 6 fővel, sőt még akár csökkenteni is lehetne a kereteket (8 fős keret, 5 játszhat), így legalább kéne gondolkodni is, hogy ki játsszon és ki maradjon ki, mert tavaly azt nem nagyon kellett és nyilván az FA-piacnak is jót tenne, ha nem menne ki minden 10 pont feletti játékos már a drafton. Eleve a legtöbb napon nem is nevezhettem 8+ embert, amikor nagyritkán igen, akkor sem volt sok kérdés, hogy kit rakok be és ki marad ki, mert a 8. hely környékén nálam már Lonzo, Pau, Wiggins, Barnes volt a választék. Ja és még mögöttük ott volt Russell, Dinwiddie és ezzel a kerettel tudtam vezetni majdnem végig a szezonban, szóval gondolom, nálatok sem volt sokkal jobb a helyzet. Nekem legfőképp emiatt volt kicsit unalmas, nem nagyon kellett megerőltetnem magamat, hogy taktikázzak.

This Post:
00
263174.674 in reply to 263174.673
Date: 8/14/2018 1:30:29 AM
Overall Posts Rated:
411411
Na jó, de akkor az egymás közti csereberék tényleg nulla lesz. Én inkább annak örülnék, és az lenne az életszerű, ha mint GM-ek próbálnánk erősíteni a csapatot. Az FA piacról nem kell sok ész meg tudás felvenni egy játékost meg kidobni egy sajátot. De egy 3 manageres cserét lebonyolítani úgy, hogy mindenki jól járjon az már igen. Ráadásul izgalmassá teszi, hogy nem tudod a többiek mit csinálnak éppen a háttérben. Ráadásul ha 8 fős a keret, annyi jó játékos lesz minden csapatban, hogy nagyjából le is lehet tolni egy teljes szezont velük. Nem kell kifogni egy jó újoncot sb. stb. Ha emeled a létszámot, max 3-4 igazán jó játékos kerül egy keretbe, a többin gondolkodhatsz, hogy ki fog ki jobb napot aznap. Ha 6-an játszunk 8 játékossal, akkor szupersztár lesz mindenkinek minden játékosa, a draft és a sérültek eldöntik az egész szezont.

This Post:
00
263174.675 in reply to 263174.674
Date: 8/14/2018 2:04:38 PM
Overall Posts Rated:
3333
F*szom kivan, hogy állandóan kilép a buzzerbeater 5 perc után, nem lehet egy normális hozzászólást írni, ma már másodszor megy egy 30 soros komment a levesbe, pedig gyorsan írok...

Röviden újra:
Ha tavaly nem akart senki cserélni, idén sem fog, akármilyen szabályok is lesznek. A hajlandóság hiányzik. Meg mondjuk értelme sincs. Sztárért csak ugyanakkora sztárt éri meg cserélni, én pl hajlandó lettem volna továbbcserélni Towns-t, de nem Dwight Howardért, még ha hozzá is csapják Jeremy Lint és Kris Dunnt, viszont Giannist, meg Cousins-t valahogy senki nem akarta beajánlani érte. Persze cserélgettem D'Angelo Russellt, meg Dinwiddie-t, de az azért nem volt akkora fun faktor, hogy az tegye szórakoztatóvá számomra a szezont.

Az is egy szempont ahogy te nézed a létszámkérdést, de szerintem nagyobb kihívás arról dönteni, hogy Wallt, vagy Paul George-ot hagyom-e ki (kis keret), mint arról, hogy Reggie Bullock, vagy Wayne Ellington (nagy keret). Ráadásul pont a kis keretnél nem teszi tönkre a szezont egy sérülés, mert van honnan pótolni. Ha mindenkinek van 15 játékosa, kivel pótolod az esetlegesen lesérülő Irvinget, vagy Lillardot?

(a példaként felhozott nevek csak hasraütés-szerűen lettek beírva, senki ne sértődjön meg, ha ledegradáltam a kedvencét)

Last edited by petermarshall at 8/14/2018 2:05:41 PM

This Post:
00
263174.676 in reply to 263174.675
Date: 8/15/2018 2:12:24 PM
BC Nevermore
II.3
Overall Posts Rated:
11
Second Team:
Obsidian Basketball
Én élveztem a korábbi szezonokat, akkor is, amikor ilyen volt a lebonyolítás, meg akkor is, amikor olyan.
Szóval jönnék most is, a szabályokba meg nem ugatok bele, mert nem értek hozzá, és nekem tényleg mindegy :)

This Post:
00
263174.677 in reply to 263174.675
Date: 8/22/2018 8:41:59 AM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch

A kisebb keretben szerintem is több fantázia lehet, főként azért mert akkor tényleg agyalni kell, hogy ki maradjon ki egy-egy adott játéknapon.

Ami a csereberét illeti, esetleg lehetne ott is korlátokat szabni. Példa: egy csapat a free agentek közül maximum 5 főt igazolhat egy csapat - az egymás közti csere viszont nem lenne korlátozva. Ha így sem működik, akkor el kell engedni a dolgot

Ami a kategóriákat illeti: szerintem maradhatnak eddigiek - esetleg az STR kivehető, hogy tényleg ne büntessük duplán a labdaeladókat.

Egyéb javaslat, vélemény?

This Post:
00
263174.678 in reply to 263174.677
Date: 8/22/2018 9:09:57 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Reaktiváltam a tavalyi bajnokságot, és beállítottam kb. azokat, amiket kértetek. Illetve láttam egy olyan opciót a free agenteknél is, hogy aukciós, azt talán érdemes lenne kipróbálni.

This Post:
00
263174.679 in reply to 263174.678
Date: 8/22/2018 9:40:52 AM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
Köszi:)

Jól láttam, hogy most van külön támadó/védő pattanó?

This Post:
00
263174.680 in reply to 263174.679
Date: 8/22/2018 10:46:42 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Igen, jelenleg ezek a stat kategóriák vannak beállítva:
Field Goal Percentage (FG%)
Adjusted Field Goal Percentage (AFG%)
Free Throw Percentage (FT%)
Three Point Percentage (3P%)
Offensive Rebounds (OREB)
Defensive Rebounds (DREB)
Assists (AST)
Steals (STL)
Blocks (BLK)
Turnovers (TO)
Points (PTS)
Points Per Minute (PPM)
Team Wins (TW)

Illetve 10 fős a rotáció. Ezt majd kitaláljuk mennyi legyen, ha tudjuk hányan játszunk.

This Post:
00
263174.681 in reply to 263174.680
Date: 8/22/2018 5:57:24 PM
Overall Posts Rated:
3333
- AFG% az FG%-kal és 3P%-kal együtt használva szerintem torzítja a jó (kinti) dobók teljesítményét (ha valaki nem tudja, hogy miért, de érdekli, szívesen levezetem). Ha már ennyire szeretnéd a centereket jobb helyzetbe hozni (rájuk fér amúgy), inkább az FG%-ot cseréld le 2P%-ra.

- Esetleg berakhatnánk a dupla-dupla és tripla-dupla kategóriákat, hogy értékeljük a sokoldalúságot.

- A méltatlanul alulértékelt védőskilleket díjazhatnánk azzal, hogy a BLK és STL 2* szorzót kap.

Advertisement