Szia!
Szabadságom miatt csak most tudok ránézni dolgokra, és reagálnék a felvetéseidre:
„Az aukcióval nincs gondom nekem sem. Csak idén nem szabad késnem még 3 percet sem. Az nem volt előnyös, hogy tavaly nem tudtuk milyen szabályra draftolunk. Nekem voltak emiatt teljesen félrement draftjaim.”Nyilván nem szabad késni, és nem árt ismerni a szabályokat:) Komolyan az utóbbival kapcsolatban tudok véleményt nyilvánítani. Már a szezon előtt ismertek voltak azok a kategóriák, amelyek beleszámítanak a statisztikákba. Azt is tudtuk, hogy nem párharcok lesznek, hanem összesített versengés – bár ezt nem figyelted, csak utólag, de erről már előtte is volt tájékoztatás, és utólag is elmondtuk, amikor érdeklődtél, sőt válaszodból kiderült, hogy meg is értetted, és izgalmasnak találtad (beismerve azt is, hogy ilyen mélységekig nem követed a dolgokat.)
„Nekem a tavalyi lebonyolítás nagyon nem tetszett. Az egyik ami nem jött be az, hogy nem hetente más ellen küzdöttünk, hanem végig csak gyűjtögettük a pontokat. Nem volt olyan izgalmas.”Ízlés dolga, de szerintem sokkal izgalmasabb volt balanszírozni a különböző kategóriákkal, mint betolni a legjobb shootereket meg pattanózókat és annyi.
„A másik a pont lebonyolítás. Egy idő után már nem volt értelme bizonyos dolgokat gyűjteni. Pl felesleges volt minden heten 50lepattanoval többet szerezni mint a második. Ez mekkora baromság már? Mi a dolga a benti emberekkel ha nem a elpattanó szerezni? Mégis tök fölösleges volt már.”Nem. Korábban is megválaszolták már, de pont ez a dolog lényege: ha egy kategóriában (pl. lepattanó) nagyon vezetsz (vagy már nagyon lemaradtál), az pont megnyit számodra egy lehetőséget. Megszabadulsz egy jól pattanózó illetőtől, és helyette olyat hozol (cserélsz), aki itt gyengébb, de más kategóriában (pont, assziszt, tripla, blokk – bármi) jó, és segít ott előre lépni. (Nem titok, én így javítottam az utolsó két hétben az AFG, TP, AST, BLK kategóriákban összesen 7 pontot.)
„A másik ami nem tetszett, hogy a rossz dolgok több helyre bekerültek ami baromság. Az az Embiid aki a szezon egyik legjobb cenyaja volt, a top 10-be se volt benne és a top75 játékosban.”Itt részben szerintem igazad van: az eladott labdák 2 kategóriában is szerepeltek (AST/TO; STR). Ez nyilván azokat sújtotta jobban, akik labdaeladók voltak – bár ez is tudható volt előre, de valamelyik adatot (STR?) ki is szedhetjük. Megnéztem külön a példának felhozott Embiid esetét. Ő 3 kategóriában (pont, pattanó, blokk) volt az átlag felett. Ha így nézzük, amit centerként hozni lehetett, hozta. Viszont! FG, AFG, AST, STL átlag alatti volt kicsivel nála, 3P, FT,A/TO, STR meg nagyon: rögtön 4+4 kategória, amiben bukó! Ez volt a gond vele, ezért kerülhettek elé sokan mások centerben. Amúgy fantasy pontban simán Davis, Drummond és Towns mögött a 4. legjobb lett volna – de mi nem eszerint értékeltünk, hanem annál összetettebben.
Összefoglalva: egy dolog, hogy nekem jobban bejön ez a rendszer, de nyilván semmi nincs kőbe vésve, csak beszéljünk róla és egyezzünk meg a szabályokban. Ehhez várom a Te és mások véleményét is
Last edited by LA-Peter70 at 8/13/2018 7:46:53 AM