BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > Прашања и Одговори

Прашања и Одговори

Set priority
Show messages by
This Post:
00
145214.66 in reply to 145214.65
Date: 8/18/2010 3:55:14 PM
Overall Posts Rated:
2727
Se pravi diskriminacija, nemoj ti da kazuvas, deka se e regularno, i deka poveke GM gi pregleduvaat kaznite, eve ti primer: Ako jas odlucam deka nekoj treba da se isfrli-banira od igrata, ke go posocam do drugiot kolega GM, so napomena da ja razgleda kaznata, no po moe mislenje treba toj tim da se banira, i toj ke go zeme vo predvid moeto predupreduvanje, i koga ke dojde do drugiot GM, sigurno toj ke prasa zosto e dojdeno toa do nego, i ke pobara mislenje od drugite dvajca GM, i znaci na kraj, po preporaka od prviot GM, site ke odlucat za baniranje na tim.

Pa za toa nemoj da kazuvas, prikazni za mali deca, bidejki moze pola od menadjerite sto se na ovaa igra, da imaat nekoe poznavanje od rabotata na GM.

Bidejki, ako ne na ovaa igra, moze nekoj od nas, da bil GM, na druga nekoja online igra.

I deka se banira ne pravedno, se banira, toa 100%, go Tvrdam.

This Post:
00
145214.67 in reply to 145214.66
Date: 8/18/2010 4:38:05 PM
Overall Posts Rated:
203203
Nema nisto loso vo toa sekoj covek (pa duri i GM) da ima svoe mislenje? Isto kako i sekoj drug i jas imam pravo na moe mislenje. Po odnos na mislenjata, nekoj moze da se soglasi, delumno da se soglasi, dalumno da ne se soglasi, celosno da ne se soglasi... Mene mi e sosema seedno.

Koga stanuva zbor za pravila, tie ili se pocituvaat ili ne se pocituvaat. Treto nema. Administratorite na BB se dolzni da obezbedat pocutuvanje na pravilata vo BB. Korisnicite se dolzni da gi poznavaat pravilata i GM nemaat nikakva obvrska (a jas nemam nikakva namera) niv da gi objasnuvam - ednostavno ke postapuvam po niv. Tie se prevedeni i na makedonski jazik i dostapni so samo eden klik na Priracnikot za igrata.

Raspravata po ovaa tema e bespredmetna zatoa sto od nea nitu moze da se izvlece nekoj zaklucok, nitu moze da predizvika izmeni na pravilata na BB, najmalku da mu bide od korist na nekoj menager koj ima prasanje vo vrska so BB. Apeliram ovaa tema poveke da ne se diskutira na temata prasanja i odgovori (ne bi trebalo i voopsto da se diskutira).

Iznesenite obvinuvanja (Tvrdenja) na smetka na administratorite na BB objaveni vo prethodniot post ke bidat zemeni vo predvid.

Last edited by Onisifor at 8/18/2010 4:39:18 PM

From: gari68

This Post:
00
145214.68 in reply to 145214.67
Date: 8/18/2010 5:49:01 PM
Overall Posts Rated:
1212
Прво да се извинам бидејќи после моите постови дојде до овакви дискусии кои навистина не им е место на оваа тема,па затоа и да завршиме со овој мој пост.
Точно е дека правилата се да се почитуваат а дека дали е така или не задолжени се ГМ.Меѓутоа сите онлајн игри па и оваа се надоградуваат со нови правила во текот на сезоните и претежно по сугестии или преку анкети во кои учествуваат корисниците т.е. играчите на ББ.
Ќе повторам дека жално е да се гледаат резултатите од нашите лиги поради ерозијата на квалитетот на тимовите кој директно се одразува и на репрезентациите,кои благодарејќи на неколкуте ентузијасти навистина во последниве две сезони се издигнаа на повисоко ниво.
И на крај се надевам дека ќе влезам во прва лига за да играм навистина квалитетни мечеви,дека ќе престане банирањето барем во првата и вторите лиги( сега знам дека тука Бобанс ќе рече ако некој ги прекрши правилата нема да му се прости на никој,јас само се надевам дека тимовите од првите две лиги нема да им дадат повод да бидат банирани :))) па за 2-3 сезони да се врати квалитетот во вторите лиги.А ако не успеам да влезам во прва лига најверојатно ќе го направам она што мислев да го сторам пред 2 дена,распродажба на играчите и задржување само на оние под 6000 плата за да ми бидат предизвик мечевите што ќе ги играм.

Last edited by gari68 at 8/18/2010 5:50:44 PM

This Post:
00
145214.69 in reply to 145214.67
Date: 8/19/2010 2:27:52 AM
Overall Posts Rated:
2727
Bobans, samo edno ne mi e jasno, daj mi objasnenie na ova moe prasanje, i poveke nema da komentiram. Zosto koga nekoj ke napomene deka problemot sto se pojavuva vo ovaa igra na BB za Makedonija e do tebe, ova ne e licno napaganje, tuku e realno iznesuvanje, bidejki sum bil GM, i jas sum bil drug prema nasite igraci vo Makedonija, i na toa ne mi reagirale gazdite na igrata, sekogas sum imal dobro objasnuvanje za niv, sekogas koga ke me prasale, zosto sum takov prema igracite na svojata drzava, no za toa sum bil snaodliv, i sekogas sum bil pobednik prema gazdite na igrata, pa za toa, nemoj da se pravdas, deka ti ne si vinoven, takvi se pravilata, nekogas treba da dokazes deka i malku treba da se promeni nesto od pravilata, i gazdite ke svatat deka ima nekoja greska vo pravilata, jas na taa igra sum promenil, poveke od pravilata, ama se svati, deka ima ne pravilnosti, prema menadjerite. I za toa ti velam, treba malku da se drzis za igracite od Makedonija, a ne i ti da kastris do gola koza. Bez da se nalutis, ova ne e licno iznesuvanje prema tebe, tuku go kazuvam realnoto sto e. I znam, deka po seto ova ke zarabotam i BAN, bidejki sakam da ukazam na nekoj ne pravilnosti.

This Post:
00
145214.70 in reply to 145214.69
Date: 8/19/2010 8:45:26 PM
Overall Posts Rated:
00
Tose/Herta ... ako tuka ne dobiesh Ban, jak ke ti dadam na TM, blisku si do ban segde!!!

Shala na strana ne i e na temava mesto ovde, ne deka do sega se zboreshe "on topic" , ama barem ne se raspravavme. Ajde ako veke zborime za ova, site posmireno malce.

Kako mene nikoj ne me baniral od nigde? Jas ziveev godina dena vo studenski stanovi vo sklop na fakultetot i cela zgrada koristeshe ista IP adressa, pa eve sum ziv i zdrav na site igri sto gi igram. Ne veruvam deka luge se baniraat bez pricina.

Ne deka i jas sum nemal losho iskustvo so igrava. Ziveam vo Spanija inace i pred da go napravam timov 2 meseci na razlicni administratori i pishuvav emaili deka sum makedonec i deka nesakam da igram vo Spanska liga kako sto oni me teraa koga pravev tim vo MK liga. 2 meseci me ignoriraa!!!! Na kraj se otkazav, posle nekoe vreme dojdov vo MK, i si go napraviv timot. Toa e, tie se pravilata, samo ponekogash site bi sakale malce podobar servis... pogotovo koga plakash/si spremen da platis za igrava.

Message deleted
Message deleted
Message deleted
This Post:
00
145214.74 in reply to 145214.73
Date: 8/20/2010 12:03:59 PM
Overall Posts Rated:
203203
Sala na strana. Ne i e mesto i zatoa vo "recycle bin".

Last edited by Onisifor at 8/20/2010 12:06:12 PM

This Post:
00
145214.75 in reply to 145214.74
Date: 8/22/2010 11:00:08 AM
Overall Posts Rated:
11
imam edno prasanje. pred poveke od desetina dena si go zgolemiv kapacitetot na salata i mi rece deka ke bide gotova za okolu 10 dena. pominaa tie 10 dena i nisto ne se sluci. A pak sto e najcudno koga ke odam vo arenata nitu pisuva deka gradenjeto e vo tek, nitu pak parite se zemeni. I sakam da znam dali nekoj znae sto bi mozelo da se sluci?

This Post:
00
145214.76 in reply to 145214.75
Date: 8/22/2010 11:12:35 AM
Overall Posts Rated:
1212
Najverojatno operacijata ne si ja izvel do kraj.oga te izvestil za kolku vreme ke bide ivrsena gradbata treba da go potvrdisa gradenjeto,a izgleda ti toa ne si go potvrdil.Ponekogas znae i da se prekine konekcijata pred da zavrsi zadadenata operacija pa treba povtorno da se zapocne od pocetok.Izgleda deka si izgubil 10 dena za gradenje,povtori ja naredbata za gradenje denes

Advertisement