...Medjutoa koga ima nekoj problem treba toj da se gleda i od aspekt na igracite pa ponekogas i osnovnite pravila da se smenat so novi koi ke soodejstvuvaat so uslovite vo poedini zemji.
Site pravila podednakvo vazat za site BB zemji, i golemi i mali. Tie ne se teski za pocituvanje.
I tocno e toa deka po malku diskriminatorski se odnesuvate zatoa sto mokta ja imaat GM i tie odlucuvaat neprikosnoveno...
Vo drug kontekst zborev za diskriminacijata (zabrana za transferi pomegu ekipi koi se logiraat od ist kompjuter/konekcija), koja spored mene e minorna. Inaku napisav pogore i pak ke povtoram, rabotata na GM-ovite e timska. Skoro sekoj poedinecen slucaj e razgleduvan od poveke GM pred da se donese konecnata odluka. Tokmu poradi vakviot pristap, odlukite koi se prevzemaat se vo 99,999% opravdani, i bas zatoa 0,001% od zalbite se prifakaat.
Za da imas takva mok na odlucuvanje kako sto ja imate vie GM ,barem vo realniot svet takvite licnosti posetuvaat kursevi i polagaat za da se dobijat so takvo zvanje i mok na odlucuvanje.
Momcite koi rabotat kako GM se iskusni menageri vo BB, taka sto nivnoto poznavanje na BB e ogromno. Dopolnitelno, nivniot angazman celosno e na dobrovolna osnova, a odlukite koi se donesuvaat se vo soglasnost so strogo preciziran vodic i dostapni na site GM od celiot svet, vklucitelno i na BB-licata koi ja imaat sozdadeno ovaa igra, taka sto mesto za samovolie nema.
...da gi sosecete vo pocetok a ne ovaka da se osakatuvaat elitni ligi vo drzavata.
Togas koga nekoj korisnik ke bide otkrien deka gi prekrsuva pravilata na BB se izrekuva kaznata. Vo nekoi slucai moze da pominat i poveke sezoni pred da stigne prijava od nekoj korisnik (znaci prijavi od site korisnici, ne samo od LA, GM) za odreden tim. Isto kako sto vazi praviloto za site zemji, taka vazat pravilata i za site korisnici - podednakvo. Nema razlika dali timot e 10 sezoni vo BB ili tim so staz od samo 10 dena.
Ovie fundamentalni pravila vo BB ne se promeneti uste od startot na ovaa igra i ne pretstavuvaat nikakva prepreka BB da bide najpopularnata onlajn kosarkarska simulacija vo svetot.