BuzzerBeater Forums

Türkiye - TBL > {18. Sezon}

{18. Sezon}

Set priority
Show messages by
This Post:
00
200374.63 in reply to 200374.62
Date: 11/24/2011 7:56:30 AM
Overall Posts Rated:
245245
:) cevabı sevdim.

ama cevapların kısa olması ve ana fikri vermesi gerektiğine katılıyorum. genel karakter bu şekilde olmalı ama arada uzun mesajlar da atılabilir.

This Post:
11
200374.64 in reply to 200374.63
Date: 11/24/2011 1:01:46 PM
Overall Posts Rated:
255255
Neredeyse hepsine katılıyorum. Zevkle okudum.

Motorda nasıl bir problem var ki ? Kaybedince motora yükleyin, sakatlanınca motora yükleyin. Başka bir şey yok , tamam bazı problemler mevcut ama her şeyin sorumlusu da motor değildir. Takımın kadrosuna bakıp maçları şu kazandı diyelim o zaman, güçsüz bir takım, güçlü bir takımı yendiğinde hepsi motor yüzünden oldu deniyor.

Ben şu ana kadar ekonomik sıkıntıya hiç girmedim oyunda. Bu sezon bir kere 50k 'ya düştü ki o da 1.9m'lik transferimden sonra ki hemen toparlandı ekonomim şu anda 750k var ( salondan istediğim verimi alamama rağmen ). Salondan 250-300k gibi bir para beklerken 189k aldım ama yine de ekonomime bir şey olmadı. Bunun sebebini , uzun oyunculara çok yüklenmememe bağlıyorum, uzun oyuncular daha fazla maaşa sahipler ve ekonomiyi derinden sarsabiliyorlar. Ortalama uzunlar, iyi kısalarla oyunun içeriden oynama eğilimi yüzünden çok başarılı olunmasa da , en azından ekonomi iyi olabiliyor.

Oyunda ciddi ekonomik sorunlar varken, ufak tefek değişiklikler yapılabilir. Örneğin takım personellerinin maaşı sabit kalabilir. Bazı takımlar sadece iyi bir antrenörün maaşı fazla olduğu ve giderek arttığı için oyun yetiştirmeye çok özenli davranamayanbiliyor ( bknz. ben :) Takım personellerinin maaşının sabit kalması , hem daha çok oyuncu yetiştirmeyi sağlayabilir, hem her hafta bir kaç k gitme olayı olmaz , hem de sürekli antrenör değiştirmeye para harcanmamış olur.

Last edited by Guzzz at 11/24/2011 1:03:09 PM

This Post:
00
200374.65 in reply to 200374.64
Date: 11/24/2011 3:02:48 PM
Overall Posts Rated:
1414
güçsüz bir takım, güçlü bir takımı yendiğinde hepsi motor yüzünden oldu deniyor.

Güz hocam, motorla ilgili tek şikayet konusu güçsüz bir takıma yenilmek değil. Güçlü ve güçsüz kavramlarını tanımlamak gerekir ama, biraz uç bir örnek vermek gerekirse; içeriden oynayan bir takımın varsayalım ki 150 k lık pivotu çok düşük yüzdeyle oynarken, karşısındaki 80k lık pivot harikalar yaratıyorsa, veya 20+ hücum ribaundu aldığın bir maçta yeniliyorsan bunu nasıl izah edersen et kabullenmek zor olacaktır.
Oyun motoruyla ilgili düzeltilmesi gereken konularla ilgili hazır notum yok, ama hemen aklıma gelenler şunlar:
- başabaş giden maçta, son dakika takım hücum ediyor, hücumun bitmesine 10sn. var, pivotun kaldırıp üçlüğü atıyor, yetmiyor boş dönen rakibin hücumundan sonra aynı senaryo tekrarlanıyor. Bir üçlük daha atıyor.
- Gene son dakika durumu ile ilgili mola olmasına rağmen koç kullanmıyor. (bir faydası varsa tabi)
- 2.periyotta 4. faülünü yapan rakip oyuncu oyunun sonuna kadar oynuyor ve en fazla 5 faülle oyunu bitiriyor.
- Yedeklerin oyuna katkısı çok sınırlı. Becerikli kondisyona sahip bir oyuncuyu oyundan çıkartmak mümkün olmuyor. Yakın giden bir maçta 42-44 dk. oynuyor. Sonra form ayarlaması yapmak hayal oluyor.
- Savunma opsiyonlarının geliştirilmesi gerekiyor. Örnek Rakibin A oyuncusu en skorer oyuncusu ve diğer maçlarda OK ve SG pozisyonlarında oynatılmış. Ve senin de bu oyuncuyu savunacak bir oyuncun var ve onun savunmasını istiyorsun. Ne yapacaksın? Doğru pozisyonda yakalama şansın %50. Sen OK 'yu savun dedin, o SG' ye koyarsa yapacağın bir şey yok.
-Oyun sonu istatistiklerinin daha anlamlı olması lazım. Maç ve oyuncu ratingleri çoğu zaman maçın gidişatını ve sonucunu izah etmekte yetersiz kalıyor.
- Blok özelliğinin hala ne derece etkili olduğu tartışma konusu. Ve bu bizlere oyun metni içinde aktarılmadığı sürece de belirsizliğini koruyacak görünüyor.
- Fark 20+ ya çıkınca yedek oyuncuların girmesi konusu var bir de. Benim averaja ihtiyacım varsa ne olacak. Opsiyonel olması bu tür avantajları değerlendirme şansı verecektir.

ilk etapta aklıma gelenler bunlar. Hepimizce bilinen bir söz vardır; "Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu!" Benim oynadığım en iyi basketbol menejerlik oyunu. Ama mevcut yakınmaların 10 da 1 bile doğru olsa ,bunların araştırılıp varsa hataların BB lerce düzeltilmesini beklemek de bu oyunu oynayan bizlerin hakkıdır diye düşünüyorum.

This Post:
11
200374.66 in reply to 200374.65
Date: 11/24/2011 3:32:35 PM
Overall Posts Rated:
88
oyun motoru konusunda soylediklerinize sonuna kadar katılıyorum arkadaslar ama kanarya'nın da dedigi gibi artık motor hakkında konusmayalım biraz da oyundan zevk almaya bakalım... mesela tbl'nin su andaki durumuna genel bir bakış yaparak başlamak istiyorum, umarım devamını getirirsiniz :)
doğu ve batı toplu olarak baktıgımızda 4 büyük takımı (BC Dingo, Yesilyurt_Sk, DeU CarnivorS, Bagkur Idmanyurdu) biraz diğerlerinden ayrılmış olarak görüyoruz. Bu takımlardan üçünün batı da olması batı po mücadelesini epey kızdıracak gibi. Bence Swift WolveS veya KANaryagucu'nu batı da po nun 4. takımı olacaktır. Doğu da ise Bagkur Idmanyurdu'nun ardından SİMYASPOR ve Jordan Legend ilk üçü tamamlamaya yakın, 4. yü tahmin etmek ise epey zor. Ligi bırakmış olarak gördüğüm diyar FC hariç tüm takımlar 4.lüğü zorlayacak güçte. Şampiyonluk adayım ise BC Dingo. bakalım neler olacak, herkese başarılar bol sohbetli forumlar :)

From: Guzzz

This Post:
00
200374.67 in reply to 200374.66
Date: 11/24/2011 4:09:14 PM
Overall Posts Rated:
255255
oyun motoru konusunda soylediklerinize sonuna kadar katılıyorum arkadaslar ama kanarya'nın da dedigi gibi artık motor hakkında konusmayalım biraz da oyundan zevk almaya bakalım... mesela tbl'nin su andaki durumuna genel bir bakış yaparak başlamak istiyorum, umarım devamını getirirsiniz :)
doğu ve batı toplu olarak baktıgımızda 4 büyük takımı (BC Dingo, Yesilyurt_Sk, DeU CarnivorS, Bagkur Idmanyurdu) biraz diğerlerinden ayrılmış olarak görüyoruz. Bu takımlardan üçünün batı da olması batı po mücadelesini epey kızdıracak gibi. Bence Swift WolveS veya KANaryagucu'nu batı da po nun 4. takımı olacaktır. Doğu da ise Bagkur Idmanyurdu'nun ardından SİMYASPOR ve Jordan Legend ilk üçü tamamlamaya yakın, 4. yü tahmin etmek ise epey zor. Ligi bırakmış olarak gördüğüm diyar FC hariç tüm takımlar 4.lüğü zorlayacak güçte. Şampiyonluk adayım ise BC Dingo. bakalım neler olacak, herkese başarılar bol sohbetli forumlar :)

TBL'ye bakış açım ; seneye orada olacağım! ( çaktırmayın aslında olamayacağım :)

From: letander

This Post:
00
200374.68 in reply to 200374.67
Date: 11/24/2011 4:39:29 PM
Overall Posts Rated:
88
inanmak başarmanın yarısıdır :p

This Post:
00
200374.70 in reply to 200374.66
Date: 11/24/2011 7:19:44 PM
Overall Posts Rated:
4141
@Motor konusunda
Yok arkadaş yine isyan ediyorum. Oyun motoru herkesi içeri bakmaya yönlendirmeye çalışıyor. Benim takım mesela. 15 sezondur dış hücumda ısrar ediyor olunca, artık her maç bir oyuncumun kolunu bacağını kırmaya başladı. Son 2 hafta içinde bir 2 haftalık bir 3 haftalık sakat verdim. Maç içinde kalan da sanırım 3-4 tane sakatlığım oldu. En son bugün de kupa maçında 4. dk'da oyunkurucum sakatlanınca 44 dk boyunca 6k maaşlı pivot ok'de oynadı ve kupadan da elenmiş olduk. Motor dış hücumculara hiç acımıyor bak uyarayım, ben yandım siz yanmayın:) Ben inada bindirdim ama işi. Motora sabote yakındır...

@
Sonuçta X kişisi buraya birşeyler yazarken keyif alıp birşeyler karalıyorsa, bizler de o yazılanı okumakla keyfimizi arttırıp oyuna bağlılığımızın seviyesini yükseltiyoruz.. Yani problem X'den kaynaklandığı kadar, keza çözüm de bir o kadar X'in elindedir :).. (bu anlatımla vizeci öğrencilere selamlar :P )
Yarınki kantitatif iktisat sınavımda bu X'lere ihtiyacım olacak:))

@
ne zaman bir değişiklik olsa duyuru yaparlar işte falanca özelliğin etkisini "hafifçe" arttırdık diye. bir bakarsanız ki ribaunt özelliğinde yaptıkları küçük değişiklik tek bir oyuncunun maç başına ribaunt ortalamasını 5 arttırmış. peki niye böyle oluyor. ya geliştiriciler tepki çekmemek için kelimelerle oynuyorlar ya da daha büyük bir ihtimalle kompleks motor onların küçük değişikliklerini dışsal etkillerle beraber arzuladıklarından çok daha büyük bir hale getiriyor.
Peki o zaman şimdi bir düşünün... Ya asıl suçlu bizim LA'ysa!!! Belki de bu tarz kelime oyunlarıyla milleti oyundan uzaklaştırıp zafere kolay yoldan ulaşmak istiyordur! Bak bunca konuşmanın üstüne hala sesi de çıkmadı zaten. Fark etmeye başlıyoruz gerçeği diye kaçacak yer arıyor kendine tabi.. Yok yok, suçlu kesin o! Artık motora kızmak yok. Gerçek suçluyu bulduk..:)

@
Lig konusunda ben yoğunluktan henüz fazla tahlil yapamadım doğrusu. Gerçi ben daha kendi takımımın tahlilini yapamadım. Şu sakatlıklar ve sonunda kupadan da elenmeyle ne yapacağıma bir türlü karar veremedim transferler konusunda. Tek bildiğim, bir şekilde mücadeleye devam etmek istediğim. Lig için asıl hedefim ilk 4 tabi ama kadroda bir an önce istikrarı oluşturamazsam bu hedeften uzaklaşmaya devam edeceğim gibi gözüküyor. Bugün aldığım yeni kısam tam aradığım tipte ama kasada fazla para kalmadığı ve listedeki pivotum da satıldığı için şimdilik tek pivotla idare ediyorum. Önümüzdeki hafta bir şekilde çözmek gerek bunu da. Ondan sonra(yine sakatlıklar çıkmazsa) başlayacağım sanırım sonunda sezona:)

Neyse yarın sınav 11.30'da. İyi geceler herkese..

Bu arada forumdaki bu hareketlenmeden ötürü keyfim yerine geldi. Hepinizin 1'er mesajına benden +1 oy. Öfke, isyan, rüşvet. Bakalım sırada ne olacak:))

Last edited by KANaryaa at 11/24/2011 7:23:36 PM

Message deleted
This Post:
00
200374.72 in reply to 200374.71
Date: 11/25/2011 12:41:05 PM
galatasaray suns
TBL
Overall Posts Rated:
275275
Second Team:
galatasaray suns II
bu arada bağkur 9 gündür oyuna girmiyor araya bi sıkıştırayım dedim:)

Advertisement