Dzień dobry,
Po małym spadku mojej aktywności w tym wątku czas trochę nadrobić zaległości.
Po podejrzanie spokojnej przeprawie w ostatnim meczu z Kanadą, naszym następnym rywalem będzie Izrael. Przeciwnik niewygodny, ale po CT, więc trzeba wziąć pod uwagę, że raczej na 100 procent postawią wszystko na jedną kartę, byleby wygrać.
Formy wskazują na naszą korzyść - chyba po raz pierwszy w tym sezonie zastanawiałem się kto będąc w formie nie znajdzie się w pierwszej dwunastce (pomijając brak gry w kilku meczach będącego w formie Perkowskiego ze względów taktycznych). Po spadku w formie Orlika, debiut w tym sezonie w NT zaliczy Jarek Wiekiera, który w końcu znalazł właściwą formę.
W tym tygodniu skoków brak, a ze spadków jedynie Betiuk zaliczył regres w kondycji. W zeszłym tygodniu po raz kolejny w tym sezonie w PS skoczył Barczuk - co jeszcze bardziej umacnia go w hierarchii obwodowych w Kadrze. Na zapleczu u Ciesielczuka i Krosmana wciąż brakuje niewiele, aby wygryźli weteranów - Głaza czy Bułę.
Na koniec sezonu (po sprawdzeniu skilli wszystkich potencjalnych kandydatów) planuję zrobić plik w Excelu z rankingiem zawodników wg SS10. Mam nadzieję, że plan nie spali na panewce i znajdę trochę czasu, żeby zrobić takie małe podsumowanie.
Tymczasem - GO POLAND!
OG.