BuzzerBeater Forums

Türkiye - II.2 > 42. Sezon

42. Sezon

Set priority
Show messages by
This Post:
00
293618.60 in reply to 293618.59
Date: 6/22/2018 1:18:09 PM
Overall Posts Rated:
117117
Draftlar yapıldı ve hareket başladı !

http://bleacherreport.com/articles/2782215-2018-nba-draft...

Deandre Ayton, beklenildiği gibi 1. sıradan Suns, Doncic de 3. sıradan Hawks tarafından draft edildi. Gerçi bazıları Dallas tarafından 5.sıradan seçilmesini bekliyordu ama Hawks Doncici Dallas'a takaslayarak bu tahmincileri de memnun etmiş oldu :)

İlk 10'da 5 tane pota altı oyuncsusu seçilmesi dikkat çekti. Bu sezon uzun çaylaklar ses getirecek herhalde.

Not: Dwight Howard takasını da unutmayalım. Bedavaya Netse takas edilmiş.

Last edited by $adan caner at 6/22/2018 3:46:24 PM

This Post:
00
293618.61 in reply to 293618.60
Date: 6/23/2018 8:21:31 AM
Overall Posts Rated:
117117
Dünya kupası tam gaz devam ediyor. Güçlü takımlar bile kazanmakta zorlanıyor. Enteresan sonuçlar da oluyor Bkz. Arjantin, Meksika.

Ben diyorum ki neden Belçika şampiyon olmasın ?

Aaaa sonra bir baktım ki Neymar da Belçika için aynı şeyi söylemiş.

Siz ne dersiniz?

This Post:
00
293618.62 in reply to 293618.54
Date: 6/23/2018 8:33:09 AM
Overall Posts Rated:
117117
A Milli Takım kadrosu açıklandı:
--------------------------------------------
Doğuş Balbay: Anadolu Efes
Rıdvan Öncel: Banvit
Sertaç Şanlı: Beşiktaş
Semih Erden: Beşiktaş
Kartal Özmızrak: Darüşşafaka
Scott Jordan Wilbekin: Darüşşafaka
Buğrahan Tuncer: Eskişehir Basket
Melih Mahmutoğlu: Fenerbahçe
Göksenin Köksal: Galatasaray
Ege Arar: Galatasaray
Ayberk Olmaz: İstanbul BŞB
Berk Uğurlu: Karşıyaka
Metin Türen: Karşıyaka
Metecan Birsen: Sakarya BŞB
Barış Ermiş: TOFAŞ
Cedi Osman: Cleveland Cavaliers
Furkan Korkmaz: Philadelphia 76ers

------ Wilbekin kadro için çok önemli bir takviye olmuş ama Ali Muhammed'in kadroya alınmamasını garipsedim. Aslında bence ikisi bir arada oynayabilir ama Ali Muhammed'in takım lideri olarak Wilbekin'i kabul etmesi gerekir. Ya kabul etmedi ya da bir çekişme ihtimali takıma zarar verir endişesi ile kadroya çağırılmadı bilemiyorum. Tabi Cedi ile Wilbekin arasında aynı sorunun yaşanma ihtimali de var. Umarım geçmişte yaşanan ve takıma zarar veren ego savaşları yaşanmaz.

Diğer yandan uzun rotasyonu çok yetersiz görünüyor. Bu yoklukta Furkan Aldemir'in kadroda yer almaması da çok tuhaf değil mi? Bunlar Ömer Aşık'ı unuttular mı acaba?
Furkan Korkmaz'ın neredeyse sezon boyunca hiç oynaması da başka bir eksi olarak göze çarpıyor.

Bu arada transferlere Sertaç Şanlı ile başlayan Anadolu Efes Buğrahan'dan sonra Metecan'ı da kadrosuna katarak yerli milli oyuncularla kadrosunu güçlendiriyor.

Darısı Galatasaray'ın başına :(

This Post:
00
293618.63 in reply to 293618.61
Date: 6/24/2018 6:43:09 AM
Enes J.K
III.9
Overall Posts Rated:
1717
Belçika iyi yapılandı, ki bence bütün takımlar bu kadar kaos içindeyken böyle bi şans bir daha kapılarına zor gelir. Bu kupayı kazanmaya oynayacağını ben de düşünüyorum ama Almanya da ne yapar eder kazanır ya adamlar winner

This Post:
00
293618.64 in reply to 293618.63
Date: 6/24/2018 9:43:10 AM
Overall Posts Rated:
117117
Belçika iyi yapılandı, ki bence bütün takımlar bu kadar kaos içindeyken böyle bi şans bir daha kapılarına zor gelir. Bu kupayı kazanmaya oynayacağını ben de düşünüyorum ama Almanya da ne yapar eder kazanır ya adamlar winner

Dün akşam gördük winnerı, k.çı zor kurtardılar. Meksika yenilgisini de unutma. Kupa tecrübesi tabiki önemli ama kupayı kaldırmak hiç kolay olmayacak. Net olarak öne çıkan, ağır basan bir takım göremiyorum. Breziya da olabilir Fransa da Belçika da hatta herşeye rağman Almanya ...

Last edited by $adan caner at 6/24/2018 9:43:29 AM

From: enesbjk
This Post:
11
293618.65 in reply to 293618.64
Date: 6/26/2018 1:42:51 PM
Enes J.K
III.9
Overall Posts Rated:
1717
Sanki özel olarak ayarlanmış gibi bizim grupta ben ve olin Edirne 6.lık ve 7. Sıralamasını belirleyeceğiz, aynı şekilde bizim rakiplerimiz olacak karşı grubun 5.si ve 6.sı kendi aralarında maç yapacak. Ve işin komiği benim ve olin Edirne nin galibiyet sayısı eşit, aynı şekilde lagaluga ve marvellous un da galibiyet sayıları eşit. Bakalım kim kimle eşleşecek baya heyecanlı :D

This Post:
00
293618.66 in reply to 293618.65
Date: 6/28/2018 2:58:15 PM
Overall Posts Rated:
117117
Sanki özel olarak ayarlanmış gibi bizim grupta ben ve olin Edirne 6.lık ve 7. Sıralamasını belirleyeceğiz, aynı şekilde bizim rakiplerimiz olacak karşı grubun 5.si ve 6.sı kendi aralarında maç yapacak. Ve işin komiği benim ve olin Edirne nin galibiyet sayısı eşit, aynı şekilde lagaluga ve marvellous un da galibiyet sayıları eşit. Bakalım kim kimle eşleşecek baya heyecanlı :D

Gerçekten de enteresan olmuş :)

Bu arada az önce Milli Takım Ukrayna'yı yendi. İkinci yarısını seyrettim. Beklendiği gibi Furkan, Cedi ve Wilbekin ön plana çıkıyor ama güçlü rakiplerle başa çıkabilecek düzeyde değiliz. Ancak ilerisi için umut vadediyor denilebilir.

This Post:
00
293618.67 in reply to 293618.66
Date: 7/2/2018 8:05:15 AM
Overall Posts Rated:
117117
Ve beklenen oldu Lebron Lakers'ta !!!

Bir de sağlam pivot bulurlarsa (Capela ile ilgileniyorlar ama sınırlı serbest olduğu için Rockets bırakmayabilir) şampiyonluğun en önemli 3 adayından biri olurlar.

Gsw
Celtics
Lakers

Edit 1: Tam da şu anda Javale McGee'nin Lakers ile anlaştığını okudum. Sağlam pivot tanımına pek uymuyor herhalde yedek olarak düşünürler. Finalde Gsw adına iyi maçlar çıkarmıştı.,

Edit 2: Bu sefer de Lance Stephenson. Sağlam bir takviye daha. Lebron başına bela olmasın diye yanına almış anlaşılan. https://twitter.com/kaankural/status/1013612321971884032

Edit 3: Pekiii Lebron Cavs'dan ayrıldığına göre bu Cedi'nin ilk 5 oynayacağı anlamına gelir mi???

Last edited by $adan caner at 7/2/2018 6:34:34 PM

This Post:
11
293618.68 in reply to 293618.60
Date: 7/2/2018 5:10:22 PM
Overall Posts Rated:
287287
Merhaba arkadaşlar genel olarak milli takımlarımız hakkında ne yapılması gerektiği konusunda bu yazıyı yazıyorum. Öncelikle bazı soruların cevabını vermeliyiz.

509 aktif kullanıcı Türkiye nasıl olurda 237 kullanıcı İsrail'in ,297 kullanıcılı Portekiz'in , 223 kullanıcılı Rusya'nın ,107 kullanıcılı Ukrayna'nın , 453 kullanıcı Almanya'nın gerisinde oluyor ? (u21 adına konustum)

Bu sorunun cevabını çözmek için çözüm yollarımız tabiki var.

1- Son sezonlarda türk kullanıcılarımızın genç oyuncu alırken yabancılardan çok aldığını gördüm baktıgımda . Güzel geliştireceğine inanan arkadaşlar lütfen sezon başı genç draftları bakarken önceliğimiz türk oyuncular olsun

2- antrenör ve doktorunuz minimum üst düzey seviyesinde olsun . doktor pansumancı olursa mactan sonra uzun sakatlık da yaşatmadığı için çok faydası oluyor . Personeller eksik olmadan oyuncu yetiştirmeye başlamayalım.

3- Draftları çeken arkadaşlar lütfen ama lütfen oyuncuları minimum seviyeden satışa çıkaralım . Zaten o oyuncular ederini buluyor piyasada . 1m'llik oyuncuyu 3m'den 3-4 hafta boyunca satışa çıkarıp antrenman kaybetmesini sağlayan çok kullanıcı gördüm . Lütfen bu konuda milli takımımızı da düşünerek oyuncuyu düşükten çıkaralım ederine gitsin.

4- Genç oyuncu sayısını takımında 3-4 yapıp çift bölge antrenman veren arkadaşlar var . böylece bütün oyuncuların gelişimini çok aza indiriyorlar . En iyi oyuncu gelişimi 2 oyuncu ile tek bölge antrenmanları ile hiç antrenman kaybetmeden yapılır . bu konuda 2 güzel türk oyuncu idealdir.

5- Draft işlemleri salı günü falan bittiği için satışa çıkardığınızda cuma akşamı satış işlemi bitiyor ve bu da oyuncunun o hafta sizin takımınızda antrenman alması demek . En verimli yaşlar olan 18 yaşında ilk hafta satacak bile olsanız oyuncunun antrenmanını aksatmayınız .

Gözlemcilerimiz ile birlikte belirli bir taktik üzerine oynamak ve drafttan gelen oyuncuların heba olmaması için uğraşıyoruz . Lütfen sizde bize yardımcı olunuz . Kendi milli takımınıza yetiştireceğiniz oyuncular alınız. Yardımınızı esirgemeyeceğinizden şüphem yok .

Teşekkür ederim . İyi oyunlar herkese. Playoff'larda motorun şansı güçsüz'ün yanında olsun

This Post:
11
293618.69 in reply to 293618.67
Date: 7/2/2018 10:41:35 PM
Overall Posts Rated:
6464
Evet arkadaşlar olaysız dağılabiliriz. Çünkü maalesef lig başlamadan bitti.

DeMarcus Cousins Golden State Warriors'ta !

Lakers'ın LeBron hamlesinden sonra Cousins ve Kawhi gibi bombaları patlatması beklenirken McGee, Stephenson, Rondo, Cadwell-Pope gibi yeryüzündeki en lüzumsuz ve JR Smith'ten sonra ligdeki mental olarak en sıkıntılı isimleri kadrosuna toplarken. Son şampiyon sadece 5 (evet beş) milyon dolarlık bir kontrat karşılığında ligin en iyi 3 pivotundan biri olan Cousins'i kadrosuna kattı ve fişi çekti. -Ne kadar etik çok tartışılır-

Cousins'in sakatlığı sebebiyle ocak ayından önce dönmesi beklenmiyor ancak 2019 yılı itibariyle oluşacak GSW kadrosu benim kanaatimce NBA tarihinin gelmiş geçmiş en iyi kadrosu olacak. NBA'deki diğer 29 takımın GSW ile rekabet edebilmesi için bir All-Star kadrosu kurması gerekebilir.

This Post:
00
293618.70 in reply to 293618.69
Date: 7/3/2018 5:52:11 AM
Overall Posts Rated:
117117
Evet arkadaşlar olaysız dağılabiliriz. Çünkü maalesef lig başlamadan bitti.

DeMarcus Cousins Golden State Warriors'ta !

Lakers'ın LeBron hamlesinden sonra Cousins ve Kawhi gibi bombaları patlatması beklenirken McGee, Stephenson, Rondo, Cadwell-Pope gibi yeryüzündeki en lüzumsuz ve JR Smith'ten sonra ligdeki mental olarak en sıkıntılı isimleri kadrosuna toplarken. Son şampiyon sadece 5 (evet beş) milyon dolarlık bir kontrat karşılığında ligin en iyi 3 pivotundan biri olan Cousins'i kadrosuna kattı ve fişi çekti. -Ne kadar etik çok tartışılır-

Cousins'in sakatlığı sebebiyle ocak ayından önce dönmesi beklenmiyor ancak 2019 yılı itibariyle oluşacak GSW kadrosu benim kanaatimce NBA tarihinin gelmiş geçmiş en iyi kadrosu olacak. NBA'deki diğer 29 takımın GSW ile rekabet edebilmesi için bir All-Star kadrosu kurması gerekebilir.

Yok artık ?!

Peki bu nasıl olabiliyor? 1 yıl için minimum 30 milyon yerine 5,3 milyona oynamayı kabul ettiği için.

Tam bu sırada karşıma çok önemli değerlendirme çıkıyor : "Bu adamın aşil tendonu koptu ve bir daha eski haline geri dönmesi beklenmiyor. o yüzden alıcısı çıkmamış."

İşte şimdi oldu. Taşlar yerine oturdu. Çünki 27 yaşında ve mentalitesi bir yana bırakırsanız yeteneği tartışmasız en iyi bir kaç pota altı oyuncusundan biri. Fakat Gsw dahil bir tane takımdan bile teklif almaması, Gsw'ye teklifi kendisinin yapmış olması ise kocaman bir soru işareti olarak dikkat çekiyor.

Sözlerime mikrofonu Kaan Kural'a bırakarak son veriyorum:

@kaankural

Cousins fiziksel olarak sakatlığı atlatıp, zihinsel dağınıklığından da tamamen sıyrılmalı. Ha burada kendini ispat için toparlanır, oyuna odaklanır, şampiyon yapıya uyum sağlamaya çalışırsa (2014'de Milli Takım'da yapmıştı, 2016'da yapmadı, NBA'de hiç yapmadı) o zaman iş değişir

Gerçi GSW için zaten tamamen lüks Cousins. O açıdan vereceği en düşük katkı bile zaten net favori olan takıma bir başka artı katacak o açıdan elbette rekabeti daha da bozdu ama demek istediğim Cousins ile 2 basamak daha yukarı çıkmadılar.

Last edited by $adan caner at 7/3/2018 5:52:43 AM

Advertisement