Не знам защо всички се втурват към уголемяване на залата още от първите си сезони. Аз не я барах 3-4 сезона докато не почна да я пълня на максимални цени.Ако се пълни на максимални цени залата от 5000 места дава 133 хиляди, което е прилична сума. Даването на пари за ремонт в първите два сезона е напълно неоснователно.
Като се започне играта с скромните 300 к,трябва да се потърсят играчи на пазара на 18,19 или 20 години със заплата 3,4 или 5 к и потенциал над 6.Двама-трима да се намерят за тази сума ще е достатъчно,разбира се,ако се има късмет в началото и намериш в началния отбор подобни е голям плюс. Не е нужно да се търсят играчи над 10 к заплата в началото,защото така или иначе приходите ще са ниски,а разходите само чакат да се покачат.
Друго много важно е да се намерят доктор,треньор и PR. Аз препоръчвам 4-ки за трите,даже най-добре само треньора. PR-а и доктора спокойно може да са 3-ти левъл.Качествата на треньора и PR-a не мисля,че са важни,но на лекаря специалността "масаж" не е за изпускане. От 3 сезона съм с такива и съм много доволен,рядко имам играчи под 7 форма. С такъв лекар може да се позволят дори 90 минути седмично за форма 8(да,няма да е в горната част,но все пак).Такъв персонал може да се намери от 3 к до 50 к общо,поне по мои наблюдения. Заплатите ще са между 5 и 20 к,което е грубо 50 к седмично(колкото по-малко,толкова по-добре).
До тук ще свършили главната част с началото на играта,сега остава да уволните 10-тина от ненужните играчи в отбора и да оставите 9-10 играча,които да въртите между трите мача седмично.
Тренирането може да бъде сложно,но е добре вместо да трениране 5-ма на 2 позиции,да тренирате 3-ма на 1 позиция.Това ще ви даде предимство,от което лесно може да се възползвате.
Май това е основното,надявам се този пост да е полезен за новаците. А старите кучета като мен могат да злорадстват вече върху разсъжденията :)