güçsüz bir takım, güçlü bir takımı yendiğinde hepsi motor yüzünden oldu deniyor.
Güz hocam, motorla ilgili tek şikayet konusu güçsüz bir takıma yenilmek değil. Güçlü ve güçsüz kavramlarını tanımlamak gerekir ama, biraz uç bir örnek vermek gerekirse; içeriden oynayan bir takımın varsayalım ki 150 k lık pivotu çok düşük yüzdeyle oynarken, karşısındaki 80k lık pivot harikalar yaratıyorsa, veya 20+ hücum ribaundu aldığın bir maçta yeniliyorsan bunu nasıl izah edersen et kabullenmek zor olacaktır.
Oyun motoruyla ilgili düzeltilmesi gereken konularla ilgili hazır notum yok, ama hemen aklıma gelenler şunlar:
- başabaş giden maçta, son dakika takım hücum ediyor, hücumun bitmesine 10sn. var, pivotun kaldırıp üçlüğü atıyor, yetmiyor boş dönen rakibin hücumundan sonra aynı senaryo tekrarlanıyor. Bir üçlük daha atıyor.
- Gene son dakika durumu ile ilgili mola olmasına rağmen koç kullanmıyor. (bir faydası varsa tabi)
- 2.periyotta 4. faülünü yapan rakip oyuncu oyunun sonuna kadar oynuyor ve en fazla 5 faülle oyunu bitiriyor.
- Yedeklerin oyuna katkısı çok sınırlı. Becerikli kondisyona sahip bir oyuncuyu oyundan çıkartmak mümkün olmuyor. Yakın giden bir maçta 42-44 dk. oynuyor. Sonra form ayarlaması yapmak hayal oluyor.
- Savunma opsiyonlarının geliştirilmesi gerekiyor. Örnek Rakibin A oyuncusu en skorer oyuncusu ve diğer maçlarda OK ve SG pozisyonlarında oynatılmış. Ve senin de bu oyuncuyu savunacak bir oyuncun var ve onun savunmasını istiyorsun. Ne yapacaksın? Doğru pozisyonda yakalama şansın %50. Sen OK 'yu savun dedin, o SG' ye koyarsa yapacağın bir şey yok.
-Oyun sonu istatistiklerinin daha anlamlı olması lazım. Maç ve oyuncu ratingleri çoğu zaman maçın gidişatını ve sonucunu izah etmekte yetersiz kalıyor.
- Blok özelliğinin hala ne derece etkili olduğu tartışma konusu. Ve bu bizlere oyun metni içinde aktarılmadığı sürece de belirsizliğini koruyacak görünüyor.
- Fark 20+ ya çıkınca yedek oyuncuların girmesi konusu var bir de. Benim averaja ihtiyacım varsa ne olacak. Opsiyonel olması bu tür avantajları değerlendirme şansı verecektir.
ilk etapta aklıma gelenler bunlar. Hepimizce bilinen bir söz vardır; "Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu!" Benim oynadığım en iyi basketbol menejerlik oyunu. Ama mevcut yakınmaların 10 da 1 bile doğru olsa ,bunların araştırılıp varsa hataların BB lerce düzeltilmesini beklemek de bu oyunu oynayan bizlerin hakkıdır diye düşünüyorum.