BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > Прашања и Одговори

Прашања и Одговори

Set priority
Show messages by
From: gari68

This Post:
00
145214.59 in reply to 145214.58
Date: 8/17/2010 9:33:54 AM
Overall Posts Rated:
1212
Точно е дека трофеите ќе ти стојат,но видливи се само ако си супортер.

Last edited by gari68 at 8/17/2010 9:34:10 AM

From: Onisifor

This Post:
00
145214.60 in reply to 145214.59
Date: 8/17/2010 10:01:44 AM
Overall Posts Rated:
203203
Провери на страницата „Историја на тимот“. Треба да ги најдеш таму информациите за твоите трофеи (во форма на текст/линк).

From: maska

This Post:
00
145214.61 in reply to 145214.60
Date: 8/17/2010 5:48:03 PM
Bregalnica
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
11
Sakam samo da prasam od kade mozeme da znaeme dali od nasata IP adresa se registrirani i drugi klubovi ili ne jas se logiram vo 90% i poveke od doma ama sme vo mreza poveke luge 8-9 i mislam deka nikoj od niv ne ja igra igrata ama nema sansi nikoj da znae kolku luge se logiraat od internet kafe ili od studentski domovi ili od uciliste i ako nekoi od tie decki kupi ili prodade igrac na nekoj sto se logira od taa IP posle ke bide isklucen i mislam deka toa ne e fer zatoa sto tie dvajca moze ida ne se znaat i pznavaat a i da se znaat i poznavaat nema nisto loso dokolku nekoj ne prodava igraci na nerazumni ceni ako neko go pravi toa aj mozebi ednas i slucajno no veke ako ima trgovija na nerealni ceni na 2-3 pati li poveke e togas treba da se iskluci inaku vaka so botovi i ovaa so platite na personalot i igracive igrava stanuva dosadna nekako.pozdrav i ova svatete go kako konstruktiven predlog.

This Post:
00
145214.62 in reply to 145214.61
Date: 8/17/2010 8:41:31 PM
Overall Posts Rated:
203203
Основното правило е дека еден корисник може да управува (логира) само еден тим. Во ниту една околност не е дозволено еден корисник да управува со повеќе од еден тим (дури и ако некој корисник, на пример, замине на одмор, не смее да „му го довери“ тимот на друг корисник, бидејќи повторно тоа значи дека управува со повеќе од еден тим).

Понатаму, дозволено е од еден компјутер/конекција да се логираат повеќе различни корисници*. Помеѓу таквите корисници строго е забрането тргувањето. Тоа значи дека и да е трансферот по „легална сума“ тој може да биде прогласен за нелегален, а корисниците казнети. Свесен сум дека ова помалку звучи дискриминаторски, но ве молам погледнете ја трансфер листата и ќе видите дека на неа секојдневно има огромен број побарувања/понуди на играчи кои се доволни да ги задоволат апетитите на секој корисник, така што ваквите корисници не се во ништо полоша позиција од останатите.

На прашањето што ако ваш играч биде купен од тим кој се логирал од иста конекција, а вие за тоа не сте свесни, ќе ви одговорам дека администраторите на ББ имаат софистицирани алатки преку кои многу лесно можат да утврдат дали некој трансфер е легален или не. Дополнително, доколку забележите дека имате понуда/или сте продале играч по нереално висока сума, должни сте да го пријавите овој трансфер на администраторите.

Сето ова (и уште повеќе) можете да го најдете во Правилата на играта: /community/rules.aspx?nav=RulesOfConduct, правилата на однесување на форумите (143464.1) и Важното соопштение објавено на (114700.1). Почитувајте ги овие основни правила и нема причина да стравувате за вашиот тим. Тоа е најдобриот совет кој можам да ви го дадам.

*Правете разлика помеѓу поимите корисници и тимови. Администраторите на ББ многу лесно можат да направат разлика кои се различни корисници кои се логираат од ист компјутер/конекција, а кои се различни тимови зад кои стои еден корисник.

Еве и неколку теми на Help English форумот кои бараат одговори на слични прашања:
(35047.1)
(153958.1)

Од нив ќе цитирам само еден дел:
Корисник 1: Дали е забрането да се има втор тим во ББ?
Корисник 2: Секогаш можеш да имаш „член од семејството“ кој се логира на ББ од твојот компјутер ;)
ББ-администратор: Најстрого препорачувам да не го користите советот на Корисник 2. Тоа е фантастичен начин на крај да завршите со нула тимови.

Мислам дека е крајно време ова поглавје од нашата серија прашања за правилата на играта да го затвориме и да ја оставиме оваа тема отворена за прашања како овие (145214.2).

From: gari40

This Post:
00
145214.63 in reply to 145214.62
Date: 8/18/2010 10:18:14 AM
Overall Posts Rated:
00
Мислам дека е крајно време ова поглавје од нашата серија прашања за правилата на играта да го затвориме и да ја оставиме оваа тема отворена за прашања како овие (145214.2).

Aj i jas da se oglasam na ovoj nas problem so kenektiranje.Te razbiram Bobans deka si postaven za GM i deka treba da gi stitis principite na BB.Medjutoa koga ima nekoj problem treba toj da se gleda i od aspekt na igracite pa ponekogas i osnovnite pravila da se smenat so novi koi ke soodejstvuvaat so uslovite vo poedini zemji.
I tocno e toa deka po malku diskriminatorski se odnesuvate zatoa sto mokta ja imaat GM i tie odlucuvaat neprikosnoveno bez pravo na zalba.(Znam sega ke reces deka sekoj ima pravo da se zali medjutoa tie zalbi sekogas se odbieni od strana na GM-ovite odnosno so procent od 99.999%)
Za da imas takva mok na odlucuvanje kako sto ja imate vie GM ,barem vo realniot svet takvite licnosti posetuvaat kursevi i polagaat za da se dobijat so takvo zvanje i mok na odlucuvanje.Zatoa sto bez razlika sto ova e samo igra i ja igrame bez nikakvi paricni vlozuvanje,sepak ne e prijatno da stvaras tim nekolku sezoni a potoa da ti bide odzemen samo zatoa sto nekoj GM otcenil deka gi prekrsil pravilata.I bi bilo pravilno koga veke gi imate alatkite za pronaodjanje na takvite korisnici da gi sosecete vo pocetok a ne ovaka da se osakatuvaat elitni ligi vo drzavata.
I jas bi sakal da go svatis ova kako konstruktiven razgovor a ne kako nekoja kritika do tebe kako GM.
Pozdrav

From: Xsago
This Post:
00
145214.64 in reply to 145214.63
Date: 8/18/2010 11:43:55 AM
Overall Posts Rated:
128128
Decki, jas vo odnos na temava edno znam. Pravilata se tie kakvi sto se i nie sto i da sakame ama bas nisto ne mozeme da napravime. Iskreno najdobro za nas e ednostavno da ne se zalime, tuku da veruvame deka GM-ite najsovesno si ja vrsat rabotata, vo so jas sum ubeden (site GM-i ne samo bobans). Se sto e vo nivna mok tie pravat i iskreno ne sum siguren deka dosega na nekoj navistina nepravedno mu bil odzemen tim. Ima mnogu luge koisto od nerazjasnivi pricini sakaat da laziraat, toa vprocem go ima na site browser igri, pa taka normalno e baniranjeto. Najbitno od se, sfatete deka igrata ne e na GM-ite. Onie sto se gazdi odlucuvaat za sto kako ke bide vo odnos na pravilata i beskorisno e bilo sto nie da barame ili predlagame na nasiot forum.

Za da nema zabuni mozebi treba da se napravi post vo koj detalno ke bide objasneta postapkata kako nekoj da regulira deka e mozno od istata IP adresa da se prijavi drug tim od drug igrac. Bobans kaza deka toa se pravi so samoprijavuvanje no realnosta e deka na site ni e strav toa da go napravime, a i ne znaeme kako se pravi toa.

Za kraj, jasno e deka dosta nenadejno i neockuvano imase dosta otkazuvanja/baniranja na jaki timovi no vo sekoja igra od vakov tip doagaat takvi momenti i treba samo malku strplivost. Siguren sum deka od slednata sezona ke bide se uste podobro od prethodno.

P.S. Vreme e da dademe primer za odnesuvanje, a ne da si go terame dobropoznatiot makedonski mentalitet. Ne moze sekogas nekoj da ni bide kriv: vlada, partii, opozicija, direktori, GM-i... Igrajte fer i bidete pozitivno nastroeni i igrata za site ke ni bide pozabavna. Ne sum nitu PROTIV nikoj nitu ZA nekoj, Ova e opsto mislenje ne e nameneto za nikogo posebno

Last edited by Xsago at 8/18/2010 11:49:42 AM

This Post:
00
145214.65 in reply to 145214.63
Date: 8/18/2010 12:31:26 PM
Overall Posts Rated:
203203
...Medjutoa koga ima nekoj problem treba toj da se gleda i od aspekt na igracite pa ponekogas i osnovnite pravila da se smenat so novi koi ke soodejstvuvaat so uslovite vo poedini zemji.
Site pravila podednakvo vazat za site BB zemji, i golemi i mali. Tie ne se teski za pocituvanje.

I tocno e toa deka po malku diskriminatorski se odnesuvate zatoa sto mokta ja imaat GM i tie odlucuvaat neprikosnoveno...
Vo drug kontekst zborev za diskriminacijata (zabrana za transferi pomegu ekipi koi se logiraat od ist kompjuter/konekcija), koja spored mene e minorna. Inaku napisav pogore i pak ke povtoram, rabotata na GM-ovite e timska. Skoro sekoj poedinecen slucaj e razgleduvan od poveke GM pred da se donese konecnata odluka. Tokmu poradi vakviot pristap, odlukite koi se prevzemaat se vo 99,999% opravdani, i bas zatoa 0,001% od zalbite se prifakaat.

Za da imas takva mok na odlucuvanje kako sto ja imate vie GM ,barem vo realniot svet takvite licnosti posetuvaat kursevi i polagaat za da se dobijat so takvo zvanje i mok na odlucuvanje.
Momcite koi rabotat kako GM se iskusni menageri vo BB, taka sto nivnoto poznavanje na BB e ogromno. Dopolnitelno, nivniot angazman celosno e na dobrovolna osnova, a odlukite koi se donesuvaat se vo soglasnost so strogo preciziran vodic i dostapni na site GM od celiot svet, vklucitelno i na BB-licata koi ja imaat sozdadeno ovaa igra, taka sto mesto za samovolie nema.

...da gi sosecete vo pocetok a ne ovaka da se osakatuvaat elitni ligi vo drzavata.
Togas koga nekoj korisnik ke bide otkrien deka gi prekrsuva pravilata na BB se izrekuva kaznata. Vo nekoi slucai moze da pominat i poveke sezoni pred da stigne prijava od nekoj korisnik (znaci prijavi od site korisnici, ne samo od LA, GM) za odreden tim. Isto kako sto vazi praviloto za site zemji, taka vazat pravilata i za site korisnici - podednakvo. Nema razlika dali timot e 10 sezoni vo BB ili tim so staz od samo 10 dena.

Ovie fundamentalni pravila vo BB ne se promeneti uste od startot na ovaa igra i ne pretstavuvaat nikakva prepreka BB da bide najpopularnata onlajn kosarkarska simulacija vo svetot.

This Post:
00
145214.66 in reply to 145214.65
Date: 8/18/2010 3:55:14 PM
Overall Posts Rated:
2727
Se pravi diskriminacija, nemoj ti da kazuvas, deka se e regularno, i deka poveke GM gi pregleduvaat kaznite, eve ti primer: Ako jas odlucam deka nekoj treba da se isfrli-banira od igrata, ke go posocam do drugiot kolega GM, so napomena da ja razgleda kaznata, no po moe mislenje treba toj tim da se banira, i toj ke go zeme vo predvid moeto predupreduvanje, i koga ke dojde do drugiot GM, sigurno toj ke prasa zosto e dojdeno toa do nego, i ke pobara mislenje od drugite dvajca GM, i znaci na kraj, po preporaka od prviot GM, site ke odlucat za baniranje na tim.

Pa za toa nemoj da kazuvas, prikazni za mali deca, bidejki moze pola od menadjerite sto se na ovaa igra, da imaat nekoe poznavanje od rabotata na GM.

Bidejki, ako ne na ovaa igra, moze nekoj od nas, da bil GM, na druga nekoja online igra.

I deka se banira ne pravedno, se banira, toa 100%, go Tvrdam.

This Post:
00
145214.67 in reply to 145214.66
Date: 8/18/2010 4:38:05 PM
Overall Posts Rated:
203203
Nema nisto loso vo toa sekoj covek (pa duri i GM) da ima svoe mislenje? Isto kako i sekoj drug i jas imam pravo na moe mislenje. Po odnos na mislenjata, nekoj moze da se soglasi, delumno da se soglasi, dalumno da ne se soglasi, celosno da ne se soglasi... Mene mi e sosema seedno.

Koga stanuva zbor za pravila, tie ili se pocituvaat ili ne se pocituvaat. Treto nema. Administratorite na BB se dolzni da obezbedat pocutuvanje na pravilata vo BB. Korisnicite se dolzni da gi poznavaat pravilata i GM nemaat nikakva obvrska (a jas nemam nikakva namera) niv da gi objasnuvam - ednostavno ke postapuvam po niv. Tie se prevedeni i na makedonski jazik i dostapni so samo eden klik na Priracnikot za igrata.

Raspravata po ovaa tema e bespredmetna zatoa sto od nea nitu moze da se izvlece nekoj zaklucok, nitu moze da predizvika izmeni na pravilata na BB, najmalku da mu bide od korist na nekoj menager koj ima prasanje vo vrska so BB. Apeliram ovaa tema poveke da ne se diskutira na temata prasanja i odgovori (ne bi trebalo i voopsto da se diskutira).

Iznesenite obvinuvanja (Tvrdenja) na smetka na administratorite na BB objaveni vo prethodniot post ke bidat zemeni vo predvid.

Last edited by Onisifor at 8/18/2010 4:39:18 PM

From: gari68

This Post:
00
145214.68 in reply to 145214.67
Date: 8/18/2010 5:49:01 PM
Overall Posts Rated:
1212
Прво да се извинам бидејќи после моите постови дојде до овакви дискусии кои навистина не им е место на оваа тема,па затоа и да завршиме со овој мој пост.
Точно е дека правилата се да се почитуваат а дека дали е така или не задолжени се ГМ.Меѓутоа сите онлајн игри па и оваа се надоградуваат со нови правила во текот на сезоните и претежно по сугестии или преку анкети во кои учествуваат корисниците т.е. играчите на ББ.
Ќе повторам дека жално е да се гледаат резултатите од нашите лиги поради ерозијата на квалитетот на тимовите кој директно се одразува и на репрезентациите,кои благодарејќи на неколкуте ентузијасти навистина во последниве две сезони се издигнаа на повисоко ниво.
И на крај се надевам дека ќе влезам во прва лига за да играм навистина квалитетни мечеви,дека ќе престане банирањето барем во првата и вторите лиги( сега знам дека тука Бобанс ќе рече ако некој ги прекрши правилата нема да му се прости на никој,јас само се надевам дека тимовите од првите две лиги нема да им дадат повод да бидат банирани :))) па за 2-3 сезони да се врати квалитетот во вторите лиги.А ако не успеам да влезам во прва лига најверојатно ќе го направам она што мислев да го сторам пред 2 дена,распродажба на играчите и задржување само на оние под 6000 плата за да ми бидат предизвик мечевите што ќе ги играм.

Last edited by gari68 at 8/18/2010 5:50:44 PM

This Post:
00
145214.69 in reply to 145214.67
Date: 8/19/2010 2:27:52 AM
Overall Posts Rated:
2727
Bobans, samo edno ne mi e jasno, daj mi objasnenie na ova moe prasanje, i poveke nema da komentiram. Zosto koga nekoj ke napomene deka problemot sto se pojavuva vo ovaa igra na BB za Makedonija e do tebe, ova ne e licno napaganje, tuku e realno iznesuvanje, bidejki sum bil GM, i jas sum bil drug prema nasite igraci vo Makedonija, i na toa ne mi reagirale gazdite na igrata, sekogas sum imal dobro objasnuvanje za niv, sekogas koga ke me prasale, zosto sum takov prema igracite na svojata drzava, no za toa sum bil snaodliv, i sekogas sum bil pobednik prema gazdite na igrata, pa za toa, nemoj da se pravdas, deka ti ne si vinoven, takvi se pravilata, nekogas treba da dokazes deka i malku treba da se promeni nesto od pravilata, i gazdite ke svatat deka ima nekoja greska vo pravilata, jas na taa igra sum promenil, poveke od pravilata, ama se svati, deka ima ne pravilnosti, prema menadjerite. I za toa ti velam, treba malku da se drzis za igracite od Makedonija, a ne i ti da kastris do gola koza. Bez da se nalutis, ova ne e licno iznesuvanje prema tebe, tuku go kazuvam realnoto sto e. I znam, deka po seto ova ke zarabotam i BAN, bidejki sakam da ukazam na nekoj ne pravilnosti.

Advertisement