Bu geceki maçtan sonra ilk mesajdaki tahminime geri dönüyorum. Durant olmazsa GSW'nin işi gerçekten zor. Curry iyi oynadı, Thompson kendisinden istenilen katkıyı belli seviyede verdi, Green dışında ana parçalardan kimse gerçekten etkisiz kalmadı ki o da Triple Double yaptı bu arada. Ama fiziksel olarak GSW çok zayıf kalıyor Torontoya karşı. Durant belki çok güçlü değil ama çok uzun, ve o korkunç fiziksel farkı kapatabilecek bir oyuncu.
Serinin kaderi bir oyuncunun nasıl döneceğinin etrafında şekilleniyor neredeyse.
Maçı seyredemedim ama istatistiklere baktığımda Gasol'un takıma daha da adapte olduğunu görüyorum. Gasol çok kritik bir oyuncu hem dışardan hem içerden oynayabiliyor, asist yapabiliyor, oyun zekası harika. Ayakları iyice yavaşladı belki ama Kawhi ile birlikte bu seviyelerde turnuva tecrübesi olan 2. önemli oyuncu.
Pascal Siakam muazzam oynamış zaten sezonun en değerli sürpriz oyuncusudur bence. Fakat bu seviyelerde istikrarlı bir oyunu yok. Bu da kendisinden özelllikle skor katkısı bekleyen Raptors için handikap oluşturuyor. Ama Fred VanVleet kendisinden pek beklenmese de son maçlarda fevkalade sayı katkısı yapıyor. Bu da Raptors için iyi haber. Aslında bu sezon kendisinden daha çok şey beklenen Norman Powel inşli çıkışlı bir sezondan sonra Bucks serisinde ciddi katkılar yapmıştı. Son maçta pek süre alamamış ama güven duyulmasını istiyorsa kendini sürekli hazır tutmalı ve istikrarlı olmalı.
Durant bile dönse (ki sanırım 2. maçta oynayacak) GSW için hiç te kolay olmayacağını düşünüyorum, saha avantajını da unutmamak lazım. Son durumunu görmedim ama DeMarcus eski oyununa biraz yaklaşırsa bu da Raptors için kötü olur.
Bu arada 50 eyaletin 47 si Raptors'u destekliyormuş. GSW iyice antipatik bir takıma dönüştü. Umarım Toronto şampiyon olur, ortalık şenlenir.