BuzzerBeater Forums

Poland - II.2 > Sezon 41

Sezon 41

Set priority
Show messages by
From: Arielos

To: Polo
This Post:
11
291358.57 in reply to 291358.56
Date: 1/28/2018 3:28:42 PM
Basket Człuchów
II.4
Overall Posts Rated:
379379
Meczu na szczęście nie oglądałem, dzisiaj zobaczyłem powtórkę końcówki ostatniej kwarty. Zwycięstwo (szczęśliwe, bo szczęśliwe patrząc na okoliczności) było na wyciągnięcie ręki, no ale 3x trójki o których napisałeś załatwiły sprawę. Teraz żałuję, że nie dałem normala, bo przed meczem porażkę wliczałem w koszta, a tu niespodziewanie pojawiła się szansa na zwycięstwo. Widocznie musiało się wyrównać za dwa zwycięstwa w dogrywkach ;) Tak a propo to gratulacje. Ogólnie bardzo ciekawe mecze mam w tym sezonie

From: MuzG

This Post:
11
291358.63 in reply to 291358.62
Date: 2/10/2018 3:37:11 PM
Overall Posts Rated:
334334
Trzeba by coś napisać po dzisiejszej kolejce, bo ostatnio na forum naszej ligi Polo prowadzi monolog sam ze sobą :P
Z ciekawszych wydarzeń na parkietach w tej kolejce - lider Great 8 czyli ASPK potrzebował aż dwóch dogrywek aby powstrzymać wściekle atakującego beniaminka ligi, mało brakowało a było by sensacyjne rozstrzygnięcie.
Oprócz tego w dobra postawa zespołów z niebieskiej konfy, 6 z 8 spotkań na korzyść niebieskich, a więc barwy domowe w większości obronione.

Dzień 11 (Sobota 10 Luty 2018) : Występy za pośrednictwem http://www.buzzer-manager.com

Wyniki kolejki
Baqu Squad Włocławek 72 - Basket Człuchów 89
Dudopol Dudowizna 20 - Polo Team Włocławek 123
Ministry 67 - Chomiczówka´s Boys 97
The In Your Face Dunkers 68 - KK Falcons 86
Goldbergs 117 - FC Palermo 120
Payro 97 - Jamochłony 107
ASPK 114 - Dominatorzy 108
WS Guards 87 - Taunters 55

Najlepsze drużynowe osiągnięcia kolejki
Punkty : 123 : Polo Team Włocławek
Zbiórki : 69 : Taunters
Asysty : 37 : Polo Team Włocławek
Przechwyty : 14 : Polo Team Włocławek
Zablokowane rzuty : 9 : Polo Team Włocławek

Najlepsze indywidualne osiągnięcia kolejki
Punkty : 67 : E. Semos (Jamochłony)
Zbiórki : 20 : P. Vega Téllez (Taunters)
Asysty : 10 : H. Chorab (Polo Team Włocławek)
Przechwyty : 3 : Z. Yeong Aun (Polo Team Włocławek), H. Chorab (Polo Team Włocławek), E. Semos (Jamochłony), M. Er-Rihani (ASPK), R. Podleśny (KK Falcons), B. Placha (Payro), I. Bellotti (Baqu Squad Włocławek), G. Ciabattoni (Baqu Squad Włocławek)
Zablokowane rzuty : 3 : S. Tomański (The In Your Face Dunkers), J. Le Saout (Goldbergs), D. Cazan (Polo Team Włocławek), P. Hongda (Chomiczówka´s Boys), Z. Cupiałl (FC Palermo)

Najlepsza piątka kolejki
Point Guard : E. Semos (Jamochłony) (67 Punkty, 2 Zbiórki, 2 Asysty, 3 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 48
Shooting Guard : W. Pachołek (Goldbergs) (50 Punkty, 3 Zbiórki, 3 Asysty, 0 Przechwyty, 1 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 40
Small Forward : J. Leciejewski (FC Palermo) (37 Punkty, 10 Zbiórki, 3 Asysty, 1 Przechwyty, 1 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 45
Power Forward : A. Chibli (Polo Team Włocławek) (17 Punkty, 14 Zbiórki, 0 Asysty, 2 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 29
Center : H. Chorab (Polo Team Włocławek) (21 Punkty, 8 Zbiórki, 10 Asysty, 3 Przechwyty, 1 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 36

MVP kolejki
E. Semos (Jamochłony) (67 Punkty, 2 Zbiórki, 2 Asysty, 3 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 48

Najsłabszy występ kolejki
Z. Banas (Dudopol Dudowizna) (5 Punkty, 9 Zbiórki, 0 Asysty, 1 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : -13

Wszystkie rodzaje statystyk
Zawodnik, który zapomniał zdjąć rękawic zimowych : Z. Banas (Dudopol Dudowizna) : 7 Straty

Zawodnik dostrzeżony przez sędziego : K. Frymus (Dudopol Dudowizna), N. Biberach (Dudopol Dudowizna), J. Żołądź (Jamochłony), F. Martin (ASPK), O. Seabra (Chomiczówka´s Boys), Y. Antartis (Payro), X. Tajes (Ministry) : 6 Faule

Iron man : A. Narojczyk (Dominatorzy), M. Ndiaye (ASPK) : 58 Minuty

Snajper : E. Semos (Jamochłony) : 7 3 punkty

Najlepszy zawodnik : P. Ostfeld (WS Guards) : Ocena : 20.0

Najsłabszy zawodnik : K. Frymus (Dudopol Dudowizna) : Ocena : 0.5

From: Tomi.
This Post:
11
291358.65 in reply to 291358.64
Date: 2/11/2018 12:50:06 PM
ASPK
PLK
Overall Posts Rated:
10871087
Second Team:
ASPK Gostynin
Dawno nie grałem takiego dreszczowca. Po raz kolejny się jakoś udało. Lecę na dużym farcie w tej Lidze bo skład mam bardzo przeciętny moim zdaniem. Dlatego nie do końca zgodziłbym się z MuzGiem, że byłoby to sensacyjne rozstrzygnięcie. Generalnie ciekawa liga, bardzo wyrównana, z kilkoma naprawdę silnymi drużynami. Szczerze mówiąc jak Ministy ograły mnie w pierwszej kolejce i to we własnej Hali to wróżyłem sobie rychły spadek do III ligi.
Odpukać, jest póki co trochę lepiej, ale tak jak wspomniałem, moje zwycięstawa są dosyć szczęśliwe.
Zaledwie jednym koszem wygrałem z Piotrasem ( The In Your Face Dunkers), również jednym koszem z Payro, a z Polo wygrałem wyłącznie dlatego, że rywal odpuścił mecz przed pucharem.
Co by się jednak nie działo to najważniejsze, że są emocje a prywatnie cieszę się, że wróciła radość z gry bo w PLK popadłem w totalny marazm. Odkąd w sezonie 33 zdobyłem za jednym zamachem mistrzostwo PLK i mistrzostwo Utopii zabrakło motywacji do czegokolwiek. Teraz są nowe cele i nowe wyzwania.
P.s. Nawet nie wiedziałem, że w tej grze da się grać bez wciskania treningu formy.
A zielone strzałki ostatni raz widziałem jak trenerami kadr byli "nieżyjący już" INA-Tripaw, INA-al_said, INA-m4ti, INA-hatchet czy INA-Boro.

Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz.
From: Arielos

This Post:
00
291358.67 in reply to 291358.66
Date: 2/14/2018 8:32:59 PM
Basket Człuchów
II.4
Overall Posts Rated:
379379
Nieciekawa, ale dobra kolejka. Udało mi się awansować na bezpieczne miejsce Zobaczymy na jak długo...

Advertisement