BuzzerBeater Forums

BB Poland > czik cziak on de najt, akt szósty

czik cziak on de najt, akt szósty (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
189076.568 in reply to 189076.563
Date: 12/11/2011 4:22:31 PM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10051005
Nikt nie potrafi tak pięknie grać jak Barca, posiadając około 60% piłki, ponieważ tak właśnie lubię grać.
.

i to różni właśnie piłkę nożną o koszykówki, w piłce jedna drużyna może mieć posiadanie piłki na poziomie 80% Barca i nie dać innej drużynie zwykle pograć - zagrania bramkowe zachwycające, ale czy to jest piłka (lubie Barcelonę, ale z lat Cruyfa, Stoiczkowa, Romario, Ronaldo, Enrique, Amora, Koemana, Zubizaretty), ale teraz poprostu ta gra robi sie trochę mdła. Koszykówka to co innego 24 sekundy na akcję i jest super dzieje sie cały czas coś na boisku i to jest piękne.

This Post:
00
189076.569 in reply to 189076.563
Date: 12/11/2011 4:23:00 PM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10051005
Nikt nie potrafi tak pięknie grać jak Barca, posiadając około 60% piłki, ponieważ tak właśnie lubię grać.
.

i to różni właśnie piłkę nożną o koszykówki, w piłce jedna drużyna może mieć posiadanie piłki na poziomie 80% Barca i nie dać innej drużynie zwykle pograć - zagrania bramkowe zachwycające, ale czy to jest piłka (lubie Barcelonę, ale z lat Cruyfa, Stoiczkowa, Romario, Ronaldo, Enrique, Amora, Koemana, Zubizaretty), ale teraz poprostu ta gra robi sie trochę mdła. Koszykówka to co innego 24 sekundy na akcję i jest super dzieje sie cały czas coś na boisku i to jest piękne.

This Post:
00
189076.570 in reply to 189076.569
Date: 12/11/2011 4:29:49 PM
Overall Posts Rated:
9494
Koszykówka to zupełnie inna dyscyplina. Są inne zasady grania(mniejsza powierzchnia pól hali itd.) , tam można posiadać piłkę tylko 24 sekund. Natomiast w piłce nożnej to duża łąka do grania w piłkę i są dwie bramki. W piłce nożnej potrzeba dużo myślenia nad rozgrywaniem piłki. Bramkarz broni bramkę, a w koszykówce można zablokować piłkę, ale nie zawsze to się udaje, bo jeśli zrobisz to nieprzepisowo to gwizdek sędziego nie milczy, pomimo delikatnego faulu.

Last edited by Ta drużyna nie jest botem.. at 12/11/2011 4:31:15 PM

From: Ray Jay

This Post:
00
189076.572 in reply to 189076.571
Date: 12/11/2011 5:37:15 PM
Overall Posts Rated:
168168
Głos rozsądku w narodzie nie śpi ;)

Podpisuje sie pod tym co napisales. Oglądac, podziwiac ale zachowac dystans ;p

This Post:
00
189076.573 in reply to 189076.563
Date: 12/11/2011 6:33:19 PM
Bug Wyszków
III.7
Overall Posts Rated:
5858
Ale zrozum mnie gdyby Legia nie brałaby 15, 16, 17 latka z IV czy III ligi itd. to nigdy zawodnicy by nie kształtowali dojrzałości piłkarskiej na wysokim poziomie, tylko ciągle by się męczyli w IV lidze, tylko jako dodatkowego czasu, pracując jako Kelner. Więc Szkolenie Rybusa, Borysiuka, Wolskiego czy Żyro możemy nazwać wychowankami Legii. Bo to dzięki temu klubowi mogą grać na arenie międzynarodowej!!!

Po cholerę te wykrzykniki, jak nie zrozumiałeś tego co napisałem?
Chodziło mi o to, że za kretyńskie uważam odnoszenie tego do jednego zespołu a do drugiego już nie.
np. Ci z Legii to nie są wychowankami bo zostali sprowadzeni w wieku 15-17lat z innego zespołu, ale Ci z Barcelony to już są wychowankami bo TAK.
A co do Barcy to podobnie tak wygląda, tylko że oni to lepiej robią, bo to w końcu najlepszy klub na świecie. Dlaczego? Otóż kiedy zespół przejął żółtodziub Guardiola, Barca zaczynała dominować w Europie i w lidze hiszpańskiej osiągając wiele trofea. Nikt nie potrafi tak pięknie grać jak Barca, posiadając około 60% piłki, ponieważ tak właśnie lubię grać.

Posiadanie piłki...ciągle o tym posiadaniu piłki. Powiedz mi, czy oglądałeś jakiś mecz Barcelony oprócz Gran Derbi? Albo oprócz skrótów meczów?

From: Menias.

To: Joa
This Post:
00
189076.574 in reply to 189076.547
Date: 12/11/2011 6:42:31 PM
Bug Wyszków
III.7
Overall Posts Rated:
5858
Według mnie - Barcelonie się po prostu już nie chce grać ze słabszymi zespołami - może to z tego względu, że wygrywa co sezon mistrza i ich to już męczy, lub w tym sezonie chcą walczyć tylko z silnymi zespołami - z Realem w Lidze Hiszpańskiej i walka w Lidze Mistrzów. Tak to jest, że wszystko się z czasem nudzi - w futbolu także ;)

Bądź co bądź to dziwne tłumaczenie. Dajmy na to Inter/Lyon wygrywał ligę kilka lat z rzędu i co? Teraz przegrywa bo im się "znudziło" ? Guardiola w szatni przed meczem ze Sportingiem(np.) - Panowie, nie wiem jak wam, ale mi już się znudziło wygrywanie z rywalami tego pokroju, także wyjdźcie na boisko, pobiegajcie, a jak uda się coś strzelić to się nie pogniewam. ;-)

a Ligi Mistrzów nikt dwa razy z rzędu nie wygrał - i to jest wyzwanie ;) Barca gra to co potrafi w meczach z silnymi rywalami, i wtedy nikt nie jest w stanie ich zatrzymać, w Lidze Mistrzów jedynie Real może ich teraz powstrzymać, ale po tym co pokazał wczoraj - to już nikt im nie zagrozi ;)

Nie przesadzaj, Real w pierwszej połowie grał dobrze, Messi świetnie minął kilku rywali, wystawił piłkę Sanchezowi i było 1-1. Potem przypadkowy gol (a może, genialny?, pewnie chciał tak uderzyć, obliczył, że jeśli trafi Marcelo w to miejsce, to piłka wyląduje w siatce, w taki sposób, że Casillas do niej nie zdąży ;-)) i Real się podłamał, ale kilka dobrych okazji i tak sobie stworzył. Różnica nazywa się Messi - tak jak pisałem wcześniej.

Last edited by Menias. at 12/11/2011 7:04:50 PM

This Post:
00
189076.575 in reply to 189076.566
Date: 12/11/2011 6:50:12 PM
Overall Posts Rated:
4848
Ale ja dokładnie znam "wartość" tych graczy a pokazuję Tobie fachowość owego portalu. :)

From: Mario
This Post:
00
189076.576 in reply to 189076.573
Date: 12/11/2011 6:54:24 PM
Overall Posts Rated:
605605
Dyskusja zawsze będzie na temat tych dwóch wielkich klubów. Obecnie Barca jest lepsza. Ale ma chyba jeszcze jeden mecz do odrobienia w rywalizacji z Realem. Oczywiście jest teraz era i czas Barcy. To jej grze wielu się wzoruje.
Ery dominacji jednego klubu i drugiego już były.
Dla fanów Barcelony http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-hiszpanska/10689,11...
Zobaczcie lata np. 60 i 80.
No i jeszcze jedna rzecz której raczej Barca i inny klub nie powtórzy http://pl.wikipedia.org/wiki/Liga_Mistrz%C3%B3w_UEFA. 5 razy pod rząd wygrać rywalizacje na starym kontynencie.

I na koniec, bo widzę że dużo o wychowankach i pieniądzach jest. Oczywiście, że Barca i Real operują olbrzymimi pieniędzmi, zarówno na pensję jak i na transfery. Oczywistym jest że filozofią Realu jest kupowanie gwiazd. Ale czy to źle? Te gwiazdy poza sportowym aspektem przynoszą do Madrytu zaplecze finansowe. Ale o tym wszyscy wiedzą. Należy również pamiętać, Real też ma świetną akademię piłkarską. Wprawdzie na tle Barcy ta szkółka może wydawać się niezauważalna, ale zobaczcie sobie tutaj:
"Barcelona szkoli piłkarzy dla siebie, a Real dla wielu"
http://michalszadkowski.blox.pl/2009/12/107-wychowankow-R...

This Post:
00
189076.577 in reply to 189076.567
Date: 12/11/2011 6:55:56 PM
Overall Posts Rated:
4848
Wolę żeby się na wzajem powystrzelali to takich troglodytów jak ty nie będzie i się wszystko uspokoi.:)

1. Nie uważam się za troglodytę, w sumie to jestem dosyć nieduży. :)
2. A Ci "troglodyci" woleli by, żebyś sobie strzelił w łeb bo nie lubią jak ktoś się w ich hobby wpieprza. Więc jest status quo. Idąc dalej, może nie spodoba Ci się niedługo gra w krykieta i zażyczysz sobie aby wszyscy zawodnicy rozwalili sobie łeb kijami? :)

Advertisement