Na początku, sprawdziłem - Barca i Real wydają tyle samo na wynagrodzenia piłkarzy - około 8 mln euro, także bez takich mi tu, i są to zespoły, które wydają na pensje najwięcej na świecie ;)
Przepraszam :-). Zasugerowałem się tym co zostało napisane.
jeśli chodzi o transfery to wypisałem tylko tych zawodników, którzy obecnie grają w klubach, po co mi Czychrynski czy Ibra jak oni w Barcelonie nie grają i nie otrzymują wynagrodzenia. Affelay to 1,5 euro. Mascherano to 20mln funtów, jednak jest to tak uniwersalny zawodnik, że jest to i tak tanio.
Nie piszemy tutaj o przydatności zawodników. Bo to bez sensu. Dla kogoś 80mln za Ronaldo to i tak mało jak na takiego zawodnika :-).
Pozwolę sobie jeszcze kilka nazwisk napisać, żeby była jasność (kwoty możesz sobie sprawdzić)
Gabriel Milito
Seydou Keita
Eric Abidal
Adriano Correia
Maxwell (4,5 M bodajże)
i Valencii (słynna ręka Higuaina)...
Wybacz, ale ta ręka to chyba była w twojej głowie, bo ja widziałem wiele powtórek i jakoś nie mogłem jej zauważyć, [taa wstrętny kibic Realu ze mnie...]
Nie wiem czy widziałeś, co Barcelona grała (nie wiem jak będzie dalej) w tym sezonie na wyjazdach...totalna katastrofa, w kilku tych meczach (które widziałem) to właśnie dzięki Messiemu Barca wygrywa, gdyby nie On to Barca miałaby sporo pkt. mniej - BO ... za posiadanie piłki nie przyznaje się w futbolu bramek :-).
Last edited by Menias. at 12/11/2011 2:10:45 PM