BuzzerBeater Forums

BB Poland > czik cziak on de najt, akt szósty

czik cziak on de najt, akt szósty (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Joa

This Post:
00
189076.525 in reply to 189076.523
Date: 12/11/2011 1:59:53 PM
Overall Posts Rated:
382382
Na początku, sprawdziłem - Barca i Real wydają tyle samo na wynagrodzenia piłkarzy - około 8 mln euro, także bez takich mi tu, i są to zespoły, które wydają na pensje najwięcej na świecie ;) jeśli chodzi o transfery to wypisałem tylko tych zawodników, którzy obecnie grają w klubach, po co mi Czychrynski czy Ibra jak oni w Barcelonie nie grają i nie otrzymują wynagrodzenia. Affelay to 1,5 euro. Mascherano to 20mln funtów, jednak jest to tak uniwersalny zawodnik, że jest to i tak tanio.
Różnica w meczach pomiędzy tymi zespołami nie jest tylko Ronaldo vs Messi choć jest to jedna z wielu (3 bramki w meczach z Barcą vs 13 w meczach z Realem), jednak Realowi brakuje rozgrywającego takiego jak Xavi czy Iniesta, rozgrywanie piłki na skrzydła czy gra z kontry jest opłacalna ale nie z najsilniejszymi zespołami ze środkiem pola. Widziałem jedną akcję Realu, kiedy wymienili podania z pierwszej piłki i nawet bramkę strzelili, było to w tym sezonie ale nie pamiętam w którym meczu. W pozostałych spotkaniach gra opiera się na przewadze fizyczności i bojaźni przeciwnków przed siłą zespołu, przez to przegrywają z Realem już przed meczem ;) Real nie miał w tym sezonie jeszcze przeciwnika z najwyższej półki oprócz Barcy, i Valencii (słynna ręka Higuaina), teraz grają z Sevilla, zobaczymy ;)

From: Menias.

To: Joa
This Post:
00
189076.526 in reply to 189076.525
Date: 12/11/2011 2:09:56 PM
Bug Wyszków
III.7
Overall Posts Rated:
5858
Na początku, sprawdziłem - Barca i Real wydają tyle samo na wynagrodzenia piłkarzy - około 8 mln euro, także bez takich mi tu, i są to zespoły, które wydają na pensje najwięcej na świecie ;)

Przepraszam :-). Zasugerowałem się tym co zostało napisane.

jeśli chodzi o transfery to wypisałem tylko tych zawodników, którzy obecnie grają w klubach, po co mi Czychrynski czy Ibra jak oni w Barcelonie nie grają i nie otrzymują wynagrodzenia. Affelay to 1,5 euro. Mascherano to 20mln funtów, jednak jest to tak uniwersalny zawodnik, że jest to i tak tanio.

Nie piszemy tutaj o przydatności zawodników. Bo to bez sensu. Dla kogoś 80mln za Ronaldo to i tak mało jak na takiego zawodnika :-).

Pozwolę sobie jeszcze kilka nazwisk napisać, żeby była jasność (kwoty możesz sobie sprawdzić)
Gabriel Milito
Seydou Keita
Eric Abidal
Adriano Correia
Maxwell (4,5 M bodajże)

i Valencii (słynna ręka Higuaina)...

Wybacz, ale ta ręka to chyba była w twojej głowie, bo ja widziałem wiele powtórek i jakoś nie mogłem jej zauważyć, [taa wstrętny kibic Realu ze mnie...]

Nie wiem czy widziałeś, co Barcelona grała (nie wiem jak będzie dalej) w tym sezonie na wyjazdach...totalna katastrofa, w kilku tych meczach (które widziałem) to właśnie dzięki Messiemu Barca wygrywa, gdyby nie On to Barca miałaby sporo pkt. mniej - BO ... za posiadanie piłki nie przyznaje się w futbolu bramek :-).

Last edited by Menias. at 12/11/2011 2:10:45 PM

From: majkel

This Post:
00
189076.527 in reply to 189076.526
Date: 12/11/2011 2:13:23 PM
Blaugrana Starachowice
IV.18
Overall Posts Rated:
9898
I ta katastrofalna wyjazdowa Barcelona bez problemu ogrywa Real ;)
Pokaż mi choć jeden mecz w którym Barcelona miałaby mniejsze posiadanie od przeciwnika ? A mimo to potrafiła w ostatnich latach zdominować nie tylko hiszpański ale i europejski futbol. Okazało się, że można pogodzić widowiskową grę z rezultatami :)

This Post:
00
189076.528 in reply to 189076.527
Date: 12/11/2011 2:17:51 PM
Bug Wyszków
III.7
Overall Posts Rated:
5858
I ta katastrofalna wyjazdowa Barcelona bez problemu ogrywa Real ;)

Debilny przytyk, napiszę wielkimi literami, żebyś zrozumiał - NIE JESTEM KIBICEM REALU.

Zacznij myśleć - to nie boli, pisałem o poprzednich meczach, ze słabszymi rywalami, a na mecz z Realem to chyba nikt nie musiał ich motywować ;-)

Pokaż mi choć jeden mecz w którym Barcelona miałaby mniejsze posiadanie od przeciwnika ? A mimo to potrafiła w ostatnich latach zdominować nie tylko hiszpański ale i europejski futbol. Okazało się, że można pogodzić widowiskową grę z rezultatami :)

Widziałem wiele razy Barcelonę, której obrońcy podają sobie piłkę.. potem do przodu i znowu... wybacz, ale piękną grą nazwać tego nie można.

Owszem można te dwie rzeczy ze sobą pogodzić, ale Barcelonie udaje się to w niewielu meczach, a już na pewno nie we wszystkich - jak twierdzisz :-).

Last edited by Menias. at 12/11/2011 2:19:44 PM

This Post:
00
189076.529 in reply to 189076.528
Date: 12/11/2011 2:24:46 PM
Blaugrana Starachowice
IV.18
Overall Posts Rated:
9898
Oczywiście, że wszystkich meczów nie da się wygrać ale musisz bezstronnie przyznać, że za czasów Guardioli Barcelona jednak sporo sukcesów odniosła zarówno w Hiszpanii jak i poza nią.
No wiem, że nie jesteś kibicem Realu ale zaryzykuję stwierdzenie, że poprzez osobę Mou w GD sympatyzujesz z królewskimi ;)

From: Thurin
This Post:
00
189076.530 in reply to 189076.528
Date: 12/11/2011 2:25:25 PM
Overall Posts Rated:
11131113
A tutaj znowu fascynująca napinka Real vs Barcelona a już myślałem, że piszecie o poważnych rzeczach :)
Wiadomo, że jedni drugich nigdy w niczym nie przekonają i na tym można spór zakończyć.

This Post:
00
189076.531 in reply to 189076.530
Date: 12/11/2011 2:28:07 PM
Blaugrana Starachowice
IV.18
Overall Posts Rated:
9898
E tam jaka napinka. Nie widziałeś chyba forum HT odnośnie GD ;)

Message deleted

This Post:
00
189076.533 in reply to 189076.529
Date: 12/11/2011 2:32:03 PM
Bug Wyszków
III.7
Overall Posts Rated:
5858
Oczywiście, że wszystkich meczów nie da się wygrać ale musisz bezstronnie przyznać, że za czasów Guardioli Barcelona jednak sporo sukcesów odniosła zarówno w Hiszpanii jak i poza nią.

Oczywiście, że przyznaję :-).
No wiem, że nie jesteś kibicem Realu ale zaryzykuję stwierdzenie, że poprzez osobę Mou w GD sympatyzujesz z królewskimi ;)

Może trochę :-), ale po prostu nie przepadam za Barceloną, zresztą - mogliby w końcu przegrać (ligę).

A tutaj znowu fascynująca napinka Real vs Barcelona a już myślałem, że piszecie o poważnych rzeczach :)
Wiadomo, że jedni drugich nigdy w niczym nie przekonają i na tym można spór zakończyć

Jaka napinka? To już napisać niczego nie można?
Ci... nie gadajmy/piszmy w ogóle bo jeśli zaczniemy to wtedy... (uwaga!)... możemy się pokłócić...

From: Joa

This Post:
00
189076.534 in reply to 189076.526
Date: 12/11/2011 2:32:20 PM
Overall Posts Rated:
382382
Kwoty za tych piłkarzy były w granicach 10-15 mln, zgadzam się ;) Milito jednak nie gra juz w Barcelonie, Keita (na http://www.transfermarkt.co.uk warty w tej chwili 11 mln euro) i Abidal (warty w tej chwili 13mln euro) sprowadzeni dawno temu, jednak zwrócili sie już, w przeciwienstwie do tych z Realu, i zarabiają bardzo mało ;)
Nie mogłeś ręki zauważyć bo nie chciałeś, a ja chciałem i zauważyłem, można i tak ;) według mnie ręka była, rzut karny powinien być, ale za to w rewanżu Valencia ich zje ;)
Tak, zgadzam się, na wyjazdach to katastrofa, jednak forma Barcy ma przyjść od rundy rewanżowej, na najważniejsze mecze w lidze i lidze mistrzów, teraz formę mają jeszcze słabsze zespoły, które spuchną w dalszej części sezonu. Pisałem o Messim w mecach z Realem, jeśli chodzi o mecze ze słabszymi zespołami w Primera to brakuje im po prostu koncentracji, skuteczności i chęci, żeby ich "zjeść".

This Post:
00
189076.535 in reply to 189076.532
Date: 12/11/2011 2:33:08 PM
Blaugrana Starachowice
IV.18
Overall Posts Rated:
9898
Kiedyś napewno przegrają choć mam nadzieję, że prędko to nie nastąpi ;)

Advertisement