Pierwsze nazwisko które mi się nasuwa to Jordi Alba, obecnie czołowy zawodnik Valencii, lewy obrońca, który już gra w reprezentacji Hiszpanii, 22 lata, i Barca chce go odzyskać. Poza tym Oriol Romeu teraz brylujący w Chelsea Londyn, lub tez czołowy teraz snajper Benfiki Nolito ;) aa nie zapominajmy o Bojanie i Jeffrenie którzy niestety odeszli z Barcelony. Więcej wybacz nie pamiętam a nie mam czasu żeby poszukać ;)
Dzięki, nie wiedziałem, że Jordi Alba jest wychowankiem Barcelony. Oriol Romeu - nie przesadzałbym... na razie rozegrał jeden (tyle widziałem) lub kilka dobrych meczów.
Czołowego snajpera Benfiki niestety nie znam.
Co do Bojana - niestety totalnie się nie sprawdza w SerieA.
Jeffrena nie miałem okazji oglądać, także nie będę się wypowiadał.
to tylko zawodnicy wiodący prym teraz w Realu ;)
Jeśli o Barcę chodzi można liczyć, ale Messi, Iniesta, Xavi, Valdes, Puyol, Pedro, Thiago, Cuenca nie kosztowali nic. Troszkę Pique kosztował, Alves, Fabregas, Villa, Sanchez to oczywiście mega wydatki, ale co to jest w porównaniu do tego co wyczyniał Real?
Zgoda, z jednym ale:
Wypisujesz transfery Realu z kilku ostatnich lat (np. Serio Ramos sprowadzony w 2005roku), a Barcelony nie do końca, nie piszesz także o. Chygrynskim, słynnej wymianie Eto -Ibra + spora dopłata, Mascherano, Afellay(tu kwota nie była zbyt wysoka), Henry (2007 - wiki podaje, że przeszedł za 24 mln euro) itd.
- - - -
Real na przestrzeni ostatnich kilku lat wydał na pewno więcej niż Barcelona, nie kwestionuję tego, ale nie piszcie proszę, że Barca wygrywa samymi wychowankami a Real kupuje i kupuje i nic, bo to nie do końca prawda. Jak kolega wyżej zauważył, Barca wydaje gigantyczne pieniądze na wynagrodzenia...
Co do rywalizacji Realu z Barceloną to moim zdaniem kluczowa jest jedna różnica - jeśli chodzi o liderów obydwu zespołów- Messi vs Ronaldo, ten pierwszy to absolutny geniusz, a drugi niestety to "tylko" dobry lub bardzo dobry piłkarz i tyle :-).
Last edited by Menias. at 12/11/2011 1:56:52 PM