Alp hocamında dediği gibi bizi dönüp dolaşıp buraya çeken birşey var! herhalde alışkanlık diyebiliriz. temelde bahsedildiği gibi antreman almayan yada beklenildiği düzeyde gelişme göstermeyen süperstar ve üstü 18-19 yaşındaki genç oyuncuların bence çoğunlukta oluşu oyuncu geliştirme sabrını gösterememeye yada drafta yatırım yaparak alt yapıya gereken önemi vermemeye neden olmuştu...
yıllarca abuk sabuk kadrolara alınan saçma sapan mağlubiyetler,abartılı özellikler ile şişen maaşlar bunun sonucunda yaşanan ekonomik zorluklar...bunun karşılığı olması beklenen kurulan kadroların taktik felaketler ile ''başarı'' olarak beklenen geri dönüşü verememesi.... vs vs. herkesin bildiği tipik buzzer sorunları...
son birkaç sezona bakıldığında ise bence düzelmelerde yok değil! gerek aşırı büyüme vergisi konulması, antreman istinası falan oyunda alt yapıyı ve milli takımı geliştirmeyi destekler değişiklikler...taktik konusunda ise son 4-5 sezona göre bariz bir düzelme görebiliyorum...kafa yorup biraz analiz yapınca sonuç almak çokta zor olmuyor.( gerçek hayatta olduğu gibi beklenmedik mağlubiyetler de süpriz sonuçlar da yok değil) :)...
ilk başladığımda beni en çok oyuna bağlayan şey taktik ve ekonomik olarak sezon başında hedefi koymak ve yapılan yatırımların sezon bittiğinde sonucunu almaktı. bende başladığımda ilk hedefi herkes gibi TBL olarak koydum,hedefi koyarkende düşündüğüm net olarak forum olmuştu...hiçbir zaman başlangıçtakii sohbet ortamını göremedim... oyun üzerine yapılan bir takım tespitler, taktik ve tahmin konuşmaları eleştiriler, oyun ve oyuncu gelişmeleri, takımlardaki en iyi, en çok beklenti olan oyuncular, onları durdurabilek vs. herkes ligindeki bütün takımları tanıyor ne yapıp yapamayacağından, taktik hatalarına kadar eleştirebiliyordu. milli takım üzerine yapılan muhabbetleri saymıyorum bile :) bunları takip etmek katılmak bile benim için oraya çıkma amacıydı. o dönemlerdeki tadı ne TBLye çıktığımda ne sonrasında bulamadım. :(
artık Mod-ard hocamın dediği gibi herkes oyuna girip taktik verip sonraki maça bakıp çıkıyor. haliyle kimse birşey paylaşmadığından muhabbet olmadan foruma da yazmıyor.5-6 takım oyundan kopması, ligin sonuna kadar kim hangi maçı kazanır yada kaybeder 1 eksik 1 fazla tahmin edebiliyor olmak bence bu ilgisizliğin asıl nedeni...
herkese iyi oyunlar bol muhabbetler...