BuzzerBeater Forums

BB Bulgaria > [NT] Сезон 16

[NT] Сезон 16

Set priority
Show messages by
From: Coach_D

This Post:
00
183900.48 in reply to 183900.47
Date: 5/9/2011 1:42:27 PM
Overall Posts Rated:
7373
Всъщност играчите ми са 14 към момента както сам разбираш немога да дам достатъчно време на всички за да поддържат висока форма,ако не са във топ форма тоест съм на загуба плащам играчи за смъртни резерви.Радвам се че си толкова отдаден на тренирането и си съумял толкова дълго да ги тренираш и да не се изкушаваш от постоянния подмен на кадри.
За дългосрочната ми стратегия както казах съм от доста скоро и финасофите приходи и времето за трениране които съм имал е доста кратко за момента,с началните си средства първото което си купих е 19 годишен център-тежко крило за 100к 1 плеъмейкър моят беше скръб, и едно леко крило ,отбора не разполагаше с никакви,купих си трениор 3-то мисля и пр ,нито имах потенцияла да тренирам играчи нито парите за силни трейните наложе да вкарам 1-2 ветерани за да съм конкурентен като междувременно да мога и да разширявам залата прецених ,че ако вляза във плайофите като аутсайдер срещу по силни отбори съм на печалба заради тяхната по голяма зала и по големи приходи 1/3 от неговите приходи се равняма на 1.5 мой домакински мач или иначе казано имамм повече полза да играя официялен мач отколкото приятелски,в краяна сметка с добре управление на ентусиазмът стигнах финал там загубих но беше очаквано а приходите се трупаха,това е 1 мач на седмица повече от отпадналите отбори и не ми се налага да тренирам стамина или наказателен удар ,това е пълна седмична тренировка на 6 играча.В края на самия сезон се добрах до едно наистина добро трейни за малко пари което не беше тренирано имаше потенциял за национал но това е друга тема ,останах с него да тренирам.
Паузата между сезоните е точно за това да претеглиш на кантар силните и слабите страни на отбора и да видиш дали имаш нужда от още огнева мощ,или нещо друго, Драфта беше наистина слаб за всички не само за мен и сега немога да се оттърва от новобранците ,но намерих още едно разкошно трейни ,което само потенцияла го ограничава звезда ,но тези играчи са бъдещето на отбора тоест ядрото което изграждам,със 1 свободна позиция на която се сменят няколко играчи с цел подобряването на цялостното ниво на целия отбор ,и запазено за предстоящият драфт.също така оптимално в зависимост от отборните резултати разширявам залата и оставям пари в резерв ако излезе някое добро българско трейни ,и за по добър персонал. Това е моето разбиране за дългосрочна стратегия,подготвям отбора за промоция,много промотирали се отбори или нямат потенцияла или имат прекалено стари играчи или прекалено малка зала ,за да останат в по-горната дивизия,и следващия сезон играят за понижение..

This Post:
00
183900.49 in reply to 183900.48
Date: 5/10/2011 4:09:34 AM
The Black Roses
III.1
Overall Posts Rated:
3535
Коуч, ще си позволя да се намеся.....

За българско трейни може да забравиш, повярвай ми. В момента в който се появи ще бъде изяден (ако трябва ще си продам половината отбор за две български трейнита, но като няма, няма).

Относно SB на гардове - просто забрави. Няма абсолютно никакъв смисъл за повишение от един чадър на мач. Благодаря. Ще си тренирам пробиви и ще наваксам с нападение.

За да ти покажа пример за дългосрочна стратегия ще ти дам само това -

Angel Stoykov (5981711)
Shooting Guard
Owner: The Black Roses

Weekly salary: $ 109 246
Role: regular starter
(BuzzerBeta)

DMI: 299200
Height: 6'1" / 185 cm
Potential: superstar
Game Shape: mediocre

Jump Shot: prodigious Jump Range: tremendous
Outside Def.: prodigious Handling: marvelous
Driving: tremendous Passing: wondrous
Inside Shot: pitiful Inside Def.: awful
Rebounding: average Shot Blocking: mediocre
Stamina: respectable Free Throw: prolific

Experience: average

Angel Stoykov was pick 32 in the season 5 draft by The Black Roses.

Последните няколко сезона губя от победи само, за да може Стойков да се тренира. И преди да кажеш, че може и по-добре - не, не може. Той е почти на капа си. В момента няма да вземе тренировки 3-4 седмици, за да може центъра ми да влезе в бразилския национален отбор (сори, но увеличените приходи от търговия ми трябват). Но след това се завръщаме на трениране на гардове ...отново.

П.С С треньор 3 може да забравиш за дългосрочна стратегия. Аз бих забравил и за плейофи първите два сезона. Не си струва.

This Post:
00
183900.50 in reply to 183900.49
Date: 5/10/2011 4:24:57 AM
Overall Posts Rated:
7373
Добре си ги тренирал и знам ,че неможе повече тренер 3 беше 1-вия ми и за много кратко време сега е 4.
Не говорим за умение на блок на гардовете 15, говорим поне да имат висок стартов такъв поне 4-5 да може да разчиташ да направят някой чадър ,а не да ги удари топката по главата ,а относно дали си струва да се бориш за плейофите зависи как искаш да играеш ако тотално абдикираш от плейофите и разчиташ в следващите 1-2 сезона на трейнита да станат конкурентни, и след това да си търсиш мястото в лигата така е,ако искаш да си конкурентен постоянно, да не губиш приходи от лошите резултати по малкия процент посещаемост и да развиваш отбора си с постепенни темпове и равномерно ,както аз така съм решил имам играчи с нисък потенциял които да не станат чудовища но да ме изтрелят към лига 2 със различния си набор от умения,и да могат активно да участват като титуляри или резерви в дългосрочен план без да натоварват бюджета.а за българското трейни не се знае съдба може и да ударя джакпот и да го пусна на пазара ако има желаещи да го купят или да го мъча сам поне да го подържам в добра форма ако не супер тренировка,отвреме навреме излизат някой със ненадмината звезда или супер звезда с малко по лош набор умения, но пак може да се пробва,все пак няма да ми дойдат излишни малко повече приходи от реклама.

This Post:
00
183900.52 in reply to 183900.51
Date: 5/10/2011 4:38:26 AM
Overall Posts Rated:
7373
Дълго срочна стратегия се има впредвид не само ще тренирам един играч 35 години нищо против тренировки даже ги подкрепям мисълта ми е да си поставиш цели,тоест този играч ще стане толкова,след Х-сезона ше промотирам,ще дигна толкова седалки,или ще танквам толкова сезона докато тренирам еди си какви играчи или докато събера еди си колко пари след тези сезони ще атакувам промоция или Б3 или събраните пари ще ми стигнат да издържам състава за толкова седмици на загуба,или ще търся еди си какво трейни за еди си колко , като се промотирам как ше процедирам с драфта как ще уцелея в по горна лига 1-вия сезон ,как 2-рия докъде да се боря за купата,от кои мачове да се откажа кое е слабото звено в отбора какво да направя за да го подобря,кокошкарския трейд както казваш, всеки един продаден играч който не използвам в мачовете дори ,ми носи печалба колкото от посещения на официялен мач,всеки трябва да има играчи за приятелските мачове ,за да може да управлява минутите на титулярите за не загубят форма,а ако това носи печалба какво по хубаво от това ?

This Post:
00
183900.54 in reply to 183900.53
Date: 5/10/2011 5:51:14 AM
Overall Posts Rated:
7373
Защо да не зависи от теб точно от теб зависи,за да се промотираш не ти трябва да играеш с всички отбори от А-група трябва ти да спечелиш лигата си, която лесно можеш да следиш, да знаеш какви играчи имат приблизително да използваш калкулатор за заплатите и базиран на средните статискики и противниците било то в приятелски по-силни, по-слаби ,какви тактики имат какви трансфери правят колко получават от залата,колко заплати плащат,какви мачове имат какъв ентусиазъм имат,и да се опиташ да използваш всички позволени методи за да излезеш едни гърди напред последните във А-група незабравяй са били до вчера на твойто място.
Затова в по-горен пост пиша че трябва да имаш оптимистични ,реалистични,и песимистични очаквания,ако можеш да следиш трендовете на пазара можеш да се възползваш тях и да имаш преимущество пред останалите ти конкуренти,да не си поставяш прекалено големи очаквания, за да не понасяш разочарования ,тренирането е задължително независимо дали тренираш форма или наказателен удар,няма опция за изключване на тренировките тази седмица ,а пък другата пак да тренираш,играта е икономическа ориентирана и следва икономически модел,тоест трябва да използваш както фундаментални треньорски умения, така финансови инструменти не напразно е поставена опцията да променяш цените на залата 3 пъти на сезон,не напразно е дадена опцията да определяш цената на играчите и инвестицията в драфта,има инфлационни и дефлационни пикове на пазара.
На теория ако 2 отбора имат еднакви приходи и разходи и са равностойни(разменят си победи) тренират по един и същи модел едни и същи играчи ,в един момент спират да тренират играчите единия решава на случаен принцип да ги продаде ,а другия ги продава в момент на голямо търсене и прави 2-на печалба това означава ще излезе с предимство пред иначе равностоен съперник ,който няма да може да го настигне и ще му осигури промоция в дългосрочен план,пред съперника му.
Друг пример получаваш промоция заедно със равностоен противник от друга дивизия качвате се като аутсайдери в А-група и в края на сезона играете за понижение, ако успееш да вземеш някакво предимство пред съперника и останеш в А група още един сезон се предполага ,че дори да останеш най-слабия там пак ще си на светлинни години от следващия промотиран.
1-во ще имаш повече опит срещу отборите над чертата и ще знаеш къде трябва да работиш върху отбора си
2-ро ще имаш финасовия потенциял да го направиш

This Post:
00
183900.56 in reply to 183900.55
Date: 5/10/2011 7:00:48 AM
Overall Posts Rated:
7373
Мисля че изказвам мнение и предлагам модел за развитие и експлатиране и усвояване на максимума от всички възможни опций в играта ,за постигане на добри резултати ,и според мен прилагането на всички носещо най голям резултат,не говоря за трансферирането на играча ти за 800к и който след 1 месец си продал за 1,2м а за минорни промени като подобряване на качеството на резервите и извличане на печалба трансферирането,играчи с които предполагат печалби от рода на 50к-100к без на нарушават баланса на обтбора ,за трансферите на неодоценени към момента играчи под пазарна стойност в четвъртък да речем получили минути през седмицата и включени към седмичната ти тренировки със възможен поп във петък.Без да лепя етикети като кокошкар или други, а подържане на положителен трансфер баланс,наличен капитал,и управление и разпределение на умения спрямо икономическата тежест ,състояние и нужда на отбора.
Ако имаш някакво по-различно мнение го изкажи систематизирай и обясни някакви плюсове минуси,всеки греши нали затова сме тук да се учим и да споделяме опит, ако няма обществото и конкта между хората се получава все едно играеш сингълплей срещу компютъра.
Твоята long term strategy каква е ? Тренираш определена група играчи и дупките запълваш от трансферния пазар нали ?Е моята с какво се отличава,И аз тренирам определена група играчи и попълвам дупките от пазара,разликата се състои в това че придобивам допълнителен ресурс който да мога да инвестирам във попълнения и това да не забавя ,разширението на залата ми ,защото неможе хем постоянно да взимаш качествени попълнения ,хем и залата да не спира да се строи.просто нямаш неограничен ресурс и за да наваксваш изоставането,от по стари мениджъри се налага да придобиваш нещо допълнително,и да скъсяваш дистанцията между лидерите,колкото на по високо ниво се съзтезаваш толкова по големи финансови изисквания има и чистата печалба не е толкова фрапираща,Или иначе казано ти си във 2-ра имаш голяма зала и плащаш големи заплати да речем ,чистата ти печалба е 200к на седмица аз съм в по ниска разходите ми са по-малки чистата ми печалба да кажем е 100к ,за да съм ти конкурентен трябва 5 сезона на събирам пари за да купя и тренирам играчи равностойни на твоите към момента тоест да повиша разходите и да съм на 0 печалба или да намеря друг начин, по който да се доближа до твойте приходи,за да не се увеличава разликата ,така преследването става по лесно,когато си близо до максимума на места на залата и баланса ти е на кантар тогава е жизненоважно дори половин топка на който и да било показател на проучването,за да не се налага да намаляваш цените на билетите,и да си на загуба докато ако имаш свободни поток от приходи,и можеш да си позволиш спадове в посещаемост,които така или иначе се случват било заради лоши резултати ,или малък интерес към следващият ти противник,тогава трейдването според мен е задължително,при жестока конкуренция понякога 20к за наддаване за перфектния играч за твоя отбор са от значение и правят разликата между шампиона и подгласника.

This Post:
11
183900.57 in reply to 183900.56
Date: 5/10/2011 7:32:55 AM
The Black Roses
III.1
Overall Posts Rated:
3535
Да уточним едно нещо. Ако правиш нещата като хората не би трябвало дори и да не играеш плейофи да получаваш малки приходи ДОРИ и в трета дивизия (особено там). Инвестициите в залата вместо в дейтрейдинг се изплащат ужасно по-бавно, но със впечатляваща сигурност. Максимални цени на билети могат да си позволят ужасно малко хора (аз не съм от тях). Но държа да отбележа, че всъщност след въвеждането на ограниченията за зали и т.нар софт кап се правят повече пари с по-ниски цени на билети (освен ако не биеш нон-стоп , което не се случва). За наваксване - не си прав. Какъв е седмичният ти баланс? Аз мога да ти кажа моя и ще се окаже, че ти имаш по-добри приходи от мен. Така че за какво наваксване си говорим. Поемаш бавният и сигурен и стабилен път нагоре и ставаш шампион след 15 сезона например. Питай раптора дали му беше приятно, когато го смазвахме от бой (т.е смазваха от бой, защото дори и в най-лошите му сезони аз винаги съм му бил сигурна загуба). Сега момчето е с може би най-стабилният отбор.

За някои неща може да си прав, но за други си в дълбоко заблуждение. За справка - разликата между SB 1 и SB 5 e точно 0,4 чадъра на мач. Ни повече, ни по-малко. Кажи ми струва ли си?

Един много мъдър вече бивш играч - Алвелин - Sofia Insane Clowns- когато говорехме за стратегия спомена нещо много странно, което не можах да разбера тогава. Ако го бях послушал щеше да е доста по-различно. Та репликата му беше - "В отбора най-слабата ти позиция трябва да е тази, която тренираш" .

Да го бях послушал, но тогава Стойков щеше да е някъде във вечните ловни полета :(

В крайна сметка всеки играе заради това, което му носи удоволствие. Останалото е само бели кахъри.

П.С Трейдването далеч не е задължително в А -Група :)

This Post:
00
183900.58 in reply to 183900.57
Date: 5/10/2011 7:59:24 AM
Overall Posts Rated:
7373
Да както е казал човека за поста е 100% прав и аз съм на съшото мнение,за блока казах да че е добре да има добри стартови не гардове със 6 умения и другите на отвратително (1) ниво и по възможност като се тренира поне да имат поне малко да се тренира защитата под коша която ако не се лъжа вдигаше чадъра при много бавни темпове.
Не говорим за постоянен дейтрейд ,а за такъв от който си сигурен че ще си напечалба,като извадиш процента който се явява трансферна такса и седмичните заплати които си му платил,говорим за солидна печалба,не 1к печалба, нещо от порядъка на 50-100к за 1-2 седмици мисля че е добра печалба и тренирането стига да не бърка схемата на тренировка на трейнитата ти,съпоставено със търсенето на пазара.Бих казал че дори дейтрейда е по себе си форма на изкуство
За приходите не съм съгласен средната заплата на играчите ако ти е 50к в 3-та е 10к мойте са доста по-малки,но говорим че имаш 6-7 играча с по над 50к ако приемем ,че средно струват по 1,5 мил при мойте приходи 100к за да те настигна ще ми трябват 10-12 сезона и това ако само събирам пари и не разширявам залата ,като разходите ми,всеки сезон ще се увеличават с обновяването на заплатите и увеличението на заплатата на персонала,идеята е че с такива малки наглед неща може да се съкрати времето на около 8 сезона ако извадиш късмет в драфта може би 6-7, съпоставено със 15 сезона мисля ,че е добър процент.ако искаш да използваш сигурния метод със разширението на залата това означава че отбора ти се оказва в застой,като изключим трейнитата които се подобряват,докато останалите играчи с възрастта губят себестойносста си.ако приемеш само и единствено другия подход да купуваш ветерани на ниски цени с цел бърза промоция,тогава в горната лига се оказваш с малка зала с ветерани с много ниска заплата за изискванията и нетренируеми,които на всичко отгоре неможеш да продадеш за повече от няколкостотин хиляди в най добрия случай,и се оказваш в много деликатно така да се каже положение.Затова предлагам средното положение, като се комбинират трейнита със ветерани,разширение на залата подобрение на персонала,като всичко това едновременно без да се отказваш от едното за сметка на другото.
За А-група си прав за дейтрейда ,тъй като там е тавана и приоритетите са други,когато си близо до върха най малките неща за от значение.Мисълта ми беше към по ниските дивизий и новите играчи,напоследък се забелязва и активност в 4-та дивизия,а за 3-4 дивизия мисля ,че 50-100к е най-малко седмичните разходи.

Last edited by Coach_D at 5/10/2011 8:02:56 AM

Advertisement