BuzzerBeater Forums

Pomoc - Polski > Z życia GM'a - o oszustwach

Z życia GM'a - o oszustwach

Set priority
Show messages by
From: Krejzol

This Post:
00
82313.447 in reply to 82313.444
Date: 3/6/2011 3:50:21 PM
Overall Posts Rated:
455455
Powiedz ze masz adoptowanego syna z Hiszpani i to dla niego. Nie rozumiem czemu nie można by mieć dwóch kont. Jesli bawisz sie zgodnie z regulaminem, to co w tym złego?? Nie wiem dlaczego trzeba sie z takich rzeczy tłumaczyć. Sam sie loguje na tym samym WiFi, z kolegami z klubu. Co poradzę ze tez grają?? Przecież GM nie sprawdzi czy to ja mam 10 kont, czy może rzeczywiście w klubie koszykarskim gra tylu zawodników w BB. Jednak wiemy ze nie mozemy robić transferów miedzy sobą i sie tego trzymamy i jak dotąd gramy. Jesli nie lamiesz regulaminu to GM Cie nie zbanuje za nic przecież. Chodzi głownie o to żeby każdy bawił sie na tych samych warunkach, a Jesli Ty chcesz sie sprawdzić w ligach hiszpańskich i w tym samym czasie w polskich to moim zdaniem nie ma problemu. Pojawia sie on kiedy zaczynasz kombinować :))

Chciałbym by GM wypowiedział sie na ten temat, czyż nie mam racji... Jest dość częste zagadnienie.

Pozdrawiam i dobranoc :)

From: Miechu

This Post:
00
82313.448 in reply to 82313.447
Date: 3/6/2011 5:11:04 PM
Overall Posts Rated:
3838
Właśnie czekam na jakiegoś GM'a, bo ogólnie to mam zdanie podobne do Ciebie. Jeśli nie robię żadnych przekrętów to co w tym złego by było? Do tego dwie całkowicie różne ligi, więc zero połączeń. Po prostu nie chciałbym nagle któregoś dnia zostać zbanowanym "bo tak" ;)

From: B.B.King

This Post:
00
82313.449 in reply to 82313.448
Date: 3/6/2011 5:26:34 PM
Overall Posts Rated:
12061206
Możesz zyskiwać przewagę nie robiąc transferów pomiędzy dwoma klubami. Chociażby np. w taki sposób, że mniej ważnym klubem ustawiasz sparing z rywalami ważniejszego klubu i oddajesz walkower (wtedy się inaczej minuty u przeciwników rozkładają, często niekorzystnie, gdy ktoś chce, żeby trenowany zawodnik zaliczył 48 minut). Mógłbyś także podkupywać rywalom drugiego klubu zawodników na TL-u (widzisz, że rywal chce się wzmocnić centrem na mecz z Tobą, to z drugiego klubu go przebijasz). Jeszcze kilka sposobów pewnie da się wymyślić.
Oprócz tego jesteś w stanie odnieść korzyść nawet jeszcze bardziej istotną. Mając kilka klubów byłbyś w stanie szybciej zdobywać wiedzę o grze. Sprawdzać różne rzeczy i testować nowinki w jednym z klubów bez szkody dla drugiego. A normalnie prezes, który chce coś przetestować to musi się liczyć z tym, że jeśli eksperyment się nie powiedzie, to może to jego klubowi zaszkodzić. A gdy masz dwa kluby to nie ponosisz wtedy żadnego ryzyka.
Kolejna rzecz jest taka, że gdy masz kilka klubów to złamana jest podstawowa zasada uczciwej rywalizacji - równe szanse na sukces. Jeśli masz dwa kluby to masz dwa razy większą szansę na sukces.

From: Dejvidd

This Post:
00
82313.450 in reply to 82313.448
Date: 3/6/2011 5:51:22 PM
Overall Posts Rated:
188188
Po pierwsze - miałbyś dwa kluby, a więc ban dla co najmniej jednego klubu.

Po drugie - po to mamy różne kraje w BB, żeby każdy mógł grać we własnym. Co prawda nie są to wszystkie kraje świata, ale te, w których jest szansa na jakąś konkretniejszą liczbę userów. Zresztą, co to za frajda prowadzić klub w zagranicznej lidze? System rozgrywek ten sam, ze znajomym w lidze nie zagrasz (tutaj też dużych szans niby nie ma, ale zawsze to jakieś ;)), polskiej reprezentacji nie powspierasz (też można, ale u nas chociaż jakieś dodatki z gadżetów dostaniesz ;))..

From: Miechu

This Post:
00
82313.451 in reply to 82313.450
Date: 3/6/2011 6:18:17 PM
Overall Posts Rated:
3838
Spoko, i tak skupuję hiszpanów do drużyny :D Ale zawsze warto się było dopytać ;)

From: Krejzol

This Post:
00
82313.452 in reply to 82313.450
Date: 3/7/2011 12:17:19 AM
Overall Posts Rated:
455455
Skoro się już wypowiedziales, to napisz prosze coś Odnosnie tego co ja napisałem?? Bo ja już sam nie wiem, czy mam się martwić o moje konto, czy mogę sobie spokojnie grać. To dla mnie dosyć ważne.

This Post:
11
82313.453 in reply to 82313.447
Date: 3/7/2011 1:09:13 AM
Overall Posts Rated:
124124
Nie rozumiem czemu nie można by mieć dwóch kont. Jesli bawisz sie zgodnie z regulaminem, to co w tym złego?? Nie wiem dlaczego trzeba sie z takich rzeczy tłumaczyć. Sam sie loguje na tym samym WiFi, z kolegami z klubu. Co poradzę ze tez grają?? Przecież GM nie sprawdzi czy to ja mam 10 kont, czy może rzeczywiście w klubie koszykarskim gra tylu zawodników w BB. Jednak wiemy ze nie mozemy robić transferów miedzy sobą i sie tego trzymamy i jak dotąd gramy. Jesli nie lamiesz regulaminu to GM Cie nie zbanuje za nic przecież. Chodzi głownie o to żeby każdy bawił sie na tych samych warunkach, a Jesli Ty chcesz sie sprawdzić w ligach hiszpańskich i w tym samym czasie w polskich to moim zdaniem nie ma problemu. Pojawia sie on kiedy zaczynasz kombinować :))

Chciałbym by GM wypowiedział sie na ten temat, czyż nie mam racji... Jest dość częste zagadnienie.

A co to, koledzy nie mają komputerów?:) Jeżeli tylko z Twojego kompa logujesz (logujecie) się na te 10 kont, to przepraszam, ale jakoś trudno mi uwierzyć, że nie są Twoje. Zawsze w tego typu grach jest zasada: jeden user - jedno konto. I trzeba to zaakceptować albo liczyć się z banem. I tyle lub aż tyle.

This Post:
00
82313.454 in reply to 82313.453
Date: 3/7/2011 7:04:21 AM
Overall Posts Rated:
99
Nie rozumiem czemu nie można by mieć dwóch kont. Jesli bawisz sie zgodnie z regulaminem, to co w tym złego?? Nie wiem dlaczego trzeba sie z takich rzeczy tłumaczyć. Sam sie loguje na tym samym WiFi, z kolegami z klubu. Co poradzę ze tez grają?? Przecież GM nie sprawdzi czy to ja mam 10 kont, czy może rzeczywiście w klubie koszykarskim gra tylu zawodników w BB. Jednak wiemy ze nie mozemy robić transferów miedzy sobą i sie tego trzymamy i jak dotąd gramy. Jesli nie lamiesz regulaminu to GM Cie nie zbanuje za nic przecież. Chodzi głownie o to żeby każdy bawił sie na tych samych warunkach, a Jesli Ty chcesz sie sprawdzić w ligach hiszpańskich i w tym samym czasie w polskich to moim zdaniem nie ma problemu. Pojawia sie on kiedy zaczynasz kombinować :))

A co to, koledzy nie mają komputerów?:) Jeżeli tylko z Twojego kompa logujesz (logujecie) się na te 10 kont, to przepraszam, ale jakoś trudno mi uwierzyć, że nie są Twoje. Zawsze w tego typu grach jest zasada: jeden user - jedno konto. I trzeba to zaakceptować albo liczyć się z banem. I tyle lub aż tyle.

Przecież napisał że loguje się z tego samego WIFI jak jego kolesie z klubu.
Wtedy wszyscy będą mieli adres IP tego punktu dostępowego - czyli adres IP tego access pointa.
Więc wszyscy mogą mieć swoje lapki - a ich adres IP będzie taki sam.

From: Mario

This Post:
00
82313.455 in reply to 82313.454
Date: 3/7/2011 7:21:27 AM
Overall Posts Rated:
605605
A w akademikach jak to wygląda? Kiedy studiowałem i chciałem grać w ogame to obowiązkowo trzeba było powiadomić GO, by kasacji konta nie dostać, bo całe akademiki niby z jednego ip były.

This Post:
00
82313.456 in reply to 82313.453
Date: 3/7/2011 9:52:50 AM
Overall Posts Rated:
455455
Każdy ma swoje kompy i głównie loguje się z nich w domu, jednak jesteśmy codziennie na 1-2 treningach i w klubie nie raz logujemy się ze swoich Iphone'ów czy ipodów tyle że z WiFi klubowego. Nie jest tak, że logujemy się tylko w klubie, bo to wiadomo, byłoby podejrzane, jednak jest tak, że często te kilka osób jest zalogowanych również na tym jednym IP.

I nie ma co ukrywać, jesteśmy w miarę w dobrej sytuacji, bo mamy też kompy w domach, ale np.: jak mam kumpli w klubie spoza Warszawy, którzy mają u nas kontrakty, i mieszkają w jednym domu, to ciężko by każdy miał własnego neta ;)

This Post:
00
82313.457 in reply to 82313.456
Date: 3/7/2011 2:43:59 PM
Overall Posts Rated:
124124
No o tym nie pomyślałem.
Chyba za słabe macie treningi, skoro jeszcze macie czas i ochotę na gierki. Daj mi namiar na trenera, muszę z nim poważnie porozmawiać :))

Advertisement