BuzzerBeater Forums

BB Bulgaria > Купа Сезон 16

Купа Сезон 16

Set priority
Show messages by
This Post:
00
183316.43 in reply to 183316.42
Date: 5/7/2011 11:54:58 AM
Overall Posts Rated:
7373
нее до желание а до пари пример имам трениор 4 както и повечето в 3-4 лига това е похабяване на талант да се тренира така изостава от конкуренцията.А относно борбата каква борба в А група ? я пак секи сезон едно и също 2отбора играят на финал със 30 годишни пенсионери и се опитват да стигнат до 2-ри кръг на БББ ,и като погледнеш от тези отбори в А група няма нито един който да тренира 18-19 годишни сериозно и скаута дето е за младежите какво прави казва абе тренирай го там и тва е вместо да му каже ей младеж продай го тоя няма да можеш да го тренираш добри пари ще вземеш и скаута примерно да го купи да го тренира или някой друг от БГ....Макетата- имат 3 пути по силен отбор от нас камоли другите....с та БД какво се постигна тия дето влизат във форума те така или иначе знаят за какво иде реч еми другите....
И още нещо трениорите от по малките лиги немогат да си позволят тренировка на единична позиция и даже да успеят няма да могат да си позволят да му плащат заплата примерно аз немога да си позволя единична тренировка тренирам 2 позиции защото имам нужда от подобряване на много играчи не мога да си позволя играчи които да запулват дупките и да ми позволят да тренирам само 1 позиция,2 седмици търсих плеймейкър който да ми отърва но цените са феноменални и какво взех си един 19 годишен новобранец който изостава малко с 1 умение и трябва да го сложа да тренира с другите и тяхната тренировка да издърпам за да не ми се отслаби отбора много...И аз знам какво искам от отбора а тези които идея си нямат как да тренират някой дар божи от драфта ?

Last edited by Coach_D at 5/7/2011 12:22:48 PM

This Post:
00
183316.44 in reply to 183316.43
Date: 5/7/2011 12:35:29 PM
Meerkats
A Grupa
Overall Posts Rated:
176176
Second Team:
Meerkats Nest
Ами всичко с времето си, с тоя си отбор играеш от 1 сезон, колко пари искаш да имаш? Ако си искал е могло и 5 да си вземеш, не са толкова скъпи.
В а-група всеки си има борба, било за 6-то място било за плейофи, било за титлата, какъв си ти, че ще казваш кое е правилно и кое не, всеки играе както му е кеф защото това е игра за забавление! Кои са тия играчи с 30 годишните и откога 30г. играч е мръсна дума, всеки си преценява. Ами ти откъде знаеш, че целта им не е била такава да стигнат до 2-ри кръг на БББ, стигат до там до където ги пускат! А да ела в а-група и опитай да играеш с 19 годишни - успех ;)
Ти си от онези, които само сипят критика и дават "големите" съвети, но нищо не правят!
След като знаеш как да оправиш и националите, и а-група, и т.н. - еми вземи стани треньор следващия мандат лично ще те подкрепя и да видим всички, как се прави?
Аз съм тук от 1 сезон и се опитвам да помогна колкото мога, а като видя, че нищо не се променя ще се махна. Но за един сезон не може да се видят големи резултати!
Писал съм на доста мениджъри да си продадат младежите, от 3-4 дивизия, повечето дори не отговарят, аз ли съм виновен?
С базата? Ами какво очакваш да стане? Имаме и обяви на страницата на играчите за тая работа, има страница на нац. отбор, мениджърите им се казва на личен да си ъпдейтват игачите и т.н., който се интересува ще научи, не мисля, че имаш право пък тук изобщо да плюеш ;)
Аз лично съм натренирал 1 национал, ще натренирам и 2-ри скоро, ти какво направи?

Айде със здраве, темата е за купата, има по-подходящи теми за подобен разговор, ако искаш нещо да обсъдим там, съм насреща ;)

EDIT: Гледам си едитнал и аз ще добавя тук. Стига изкарва тия в 3-та егати и жертвите, всички са тръгвали от 2-ра 3-та и т.н. След като не могат да тренират на 1 позиция ще тренират на 2 и ще си гледат собствения интерес, естествено! Ако имат много голям талант и не могат да го обслужат , да го продадат, както сам каза.
А мен кой ме е учил едно време? Ами има наръчник, има гайдове, това не е първата подобна игра, че да не се знае, че има форуми, който търси намира информация! Дори гайдове ви сложих в всички форуми, все за първи стъпки ще послужи ;)
Ако не можеш да издържаш един играч, значи трябва да го продадеш или да се качиш в по-горна дивизия, както много хора преди това вече са го правили.

Last edited by Mod-raptor666 at 5/7/2011 12:42:14 PM

This Post:
00
183316.45 in reply to 183316.44
Date: 5/7/2011 1:14:40 PM
Overall Posts Rated:
7373
Аз съм от тия дето само критики и ти големия форум творец дето в форума има 3 теми никъде не се обсъждат национали играя с тоя отбор от половин сезон и стигнах финал в активна лига срещу отбори с 10 пъти по скъпи играчи и прочие,сега не ми казвай че във А група не си пишете лични не си чатите не се разбирате за разни работи и прочие и неможете да се разберете,колко теми във форума има за как да се развиват играчи колко теми си пуснал във форума какви играчи ти трябват колко играча си развил освен онова недоразумение дето го държиш при младежите,
Играч да е национал 40 точки стига толкова....пробвал ли си да търсиш играчи така наречените специалисти,т.е. защтитници подаващ плеймейкър снайпперисти и прочие и колко трудно било да играе в А група със 19 годищни опази боже навсякъде по света може има и приятелски като отпаднеш и така нататък само желание да има.А до това че всички са тръгнали от 2-3 та не ми ги обяснявай тия в 3та сега имам 2 отбора с по над 20к места и играчи 10 пъти по скъпи от мойте и се очаква да играя наравно с тях и го правя за сметка на други неща. .Ако изтегля нещо от драфта ще го тренирам за сметка на другите играчи. Така скъпоценните ти победи през редовния сезон срещу токущо получилите промоция или срещу ботовете за купата това ли е оправданието че неможеш ти или някой по заможен отбор независимо дали е 2-3 или 4 див.А доколкото това че си почнал 10+ сезона по рано е само бонус за тебе конкуренцията е била по малка и веднъж влязъл там с такава преднина пред другите при толкова които са се отказали от твоето време трябва да си идиот или да танкваш за да изпаднеш...
И не 30 годишен не е е мръсна дума просто това не може да бъде оправдание за безразличието ти имаш достатъчно място за тренировка на някой национал 22-24 годишен довършителни щрихи и прочие а не да тренираш китайските недоразумения претренирани балони с несъразмерна заплата
и относно цените да високи са за играч със 8-10к заплата и среден потенциял и на отминала за тренировка възраст 2 милиона мисля че са много ако за теб за такъв играч е нормално....

Last edited by Coach_D at 5/7/2011 1:19:18 PM

This Post:
00
183316.46 in reply to 183316.45
Date: 5/7/2011 2:06:50 PM
Meerkats
A Grupa
Overall Posts Rated:
176176
Second Team:
Meerkats Nest
Аз съм от тия дето само критики и ти големия форум творец дето в форума има 3 теми никъде не се обсъждат национали
Ами да тя поне критиката ти да е по-градивна да не ме е яд
Ами обсъждай ги националите, защо не ги обсъждаш - пуснал съм тема, сам със себе си ли да пиша, каквото е зависело от мен за форумното Ви удобство съм го направил, но не мога на сила да ви накарам да сте заинтересовани от националите!
с тоя отбор от половин сезон и стигнах финал в активна лига срещу отбори с 10 пъти по скъпи играчи и прочие

браво похвално, то голяма конкуренция, купили с някви дървета и са много страшни, а ти очевидно си наясно с играта и това не ти е първият отбор.
сега не ми казвай че във А група не си пишете лични не си чатите не се разбирате за разни работи и прочие и неможете да се разберете,колко теми във форума има за как да се развиват играчи колко теми си пуснал във форума какви играчи ти трябват
Пишем си естествено, който е заинтересуван си пишем. Това не значи, че са всички, и че трябва да са всички.
Хаха, каквото е трябвало съм пуснал - сам каза, че форума го чели 15 души, сега си и противоречиш, че и теми търсиш.
... колко играча си развил освен онова недоразумение дето го държиш при младежите,

Колкото съм могъл съм развил, да си беше направил труда да провериш. А да и не знам кое недоразумение държа при младежите, аз първо не съм треньор на младежите, че да го държа когото и да било. Второ как разбра че е некадърен(за който и да говориш), таа държа да ми отговориш тука, не да сипеш празни обвинения ;)

Играч да е национал 40 точки стига толкова....пробвал ли си да търсиш играчи така наречените специалисти,т.е. защтитници подаващ плеймейкър снайпперисти и прочие
пак е нещо можеше и 40 точки да липсват, ти може да напишеш цял гайд, виждам, че ти се отдават нещата ;)
Да пробвал съм да търся, не съм толкова залупен за колкото ме мислиш, но нещо не съм ги видял, а най-добрия ни подавач в България изобщо е с 14 пас, голям специалист, но за това аз съм виновен(хаха) Иначе кво викаш да кажа на някой с готино трейни, "бе я го заеби, дебалансирай го, тренирай го само за пас, пък я станал национал я не", е не съм такъв садист, че да прецаквам играчите на хората. Такива играчи биха се ползвали в по-малко от 10% от мачовете. А нямаме играчи в излишък, че да ти правим кеф на тебе.
...и колко трудно било да играе в А група със 19 годищни опази боже навсякъде по света може има и приятелски като отпаднеш и така нататък само желание да има.
Ти явно бая свят си видял, ами който има желание тренира казах. Аз тренирам 19г. играч последните 2 сезона, и да и купата взех и други важни мачове съм имал, но той не е изпускал тренировка и то на 1 позиция, така че пак нещо се изсили тука, точно на мен да ми ги разправяш тия неща.
А до това че всички са тръгнали от 2-3 та не ми ги обяснявай тия
Отново горкия ти, какъв мъченик си онеправдан. Ми играй и ти 10 сезона бре да видим къде щe стигнеш, то голяма конкуренцията в 2-ра и 3-та, та чак за рев Такова е устройството на играта свиквай!

Last edited by Mod-raptor666 at 5/7/2011 2:09:21 PM

This Post:
00
183316.47 in reply to 183316.46
Date: 5/7/2011 2:07:01 PM
Meerkats
A Grupa
Overall Posts Rated:
176176
Second Team:
Meerkats Nest
И не 30 годишен не е е мръсна дума просто това не може да бъде оправдание за безразличието ти имаш достатъчно място за тренировка на някой национал 22-24 годишен довършителни щрихи и прочие а не да тренираш китайските недоразумения претренирани балони с несъразмерна заплата

Моето безразличие?! бау)))
Явно така си пишеш, не си визирал мен. ;)
Ще те сюрпризирам, но 22-24 г. кандидат национали нито растат по-дърветата, нито са евтини, както сам си се убедил.
И още нещо явно целта на играта нещо ти убягва, ти както го описваш трябва всички да стоим с играчи по 20к. и да събираме пари за национали, но не същността на играта е съвсем друга, националите са само неин придатък!
Има си таван на заплатите, и ББ-тата сами са казали, че това им е целта, в най-горните девизи отборите да използват всичките си ресурси и да са на баланс около 0. А ако все още не са скоро ще станат! Така че не знам къде ги виде тия пари, но в а-група повече от 6 място няма да видиш с твоята стратегия и теория.
Айде стига вече с тая А-група, там са само 16 отбора, един малък процент от отборите в България, а и националният отбор да не е само на отборите от А-група, че да е единствено тяхна грижа? Докато ни е такова мисленето, ще ни е и такъв отборът. Всички трябва да участват в изграждането на играчите, не само тия от 3-та или тия от А, и т.н.!

и относно цените да високи са за играч със 8-10к заплата и среден потенциал и на отминала за тренировка възраст 2 милиона мисля че са много ако за теб за такъв играч е нормално....

Щом са ти скъпи не ги купувай, има и играчи, които са си на нормални цени. А тези "нормални" цени не ги определям аз, това си е проблем на играта, че таланта струва повече от готовия продукт, но това не е кусур само на тази игра, знаеш.

Last edited by Mod-raptor666 at 5/7/2011 2:20:32 PM

This Post:
00
183316.48 in reply to 183316.46
Date: 5/7/2011 2:44:32 PM
Overall Posts Rated:
7373
Първо първи отбор мие просто чета много из форумите преглеждам мачове и най важното занимавал съм се със самия спорт и като играч и като тренер.не да цъкам със мишката и да не знам за какво иде реч !!!
за некадърния играч http://www.buzzerbeater.com/player/14954819/overview.aspx
относно трейнитата и специалистита имах впредвид така или иначе има много играчи които се развиват примерно стрелящ гард с средна вънщна защита и висока стрелба ,пеймейкър примерно 24-25 със силна защита и посредствена стрелба защо да не получи 1-2 поп-а в пас вместо да се мъчи с стрелба на стари години ?
и говорим за по-дълга ситуитивна скамейка не 5 еднакви стартови и 5 същите резерви ситуитивни срещу противник срещу тактики но ти както каза не ги разбираш нещата в истинския живот как са та дотук с поясненията.
на една позиция тренираш както казах купил си другите играчи имаш възможност, такъв ми беше апела към такива отбори от горната дивизия(имащи възможност) да тренират национали....
не съм казал че съм мъченик даже съм доволен при сегащните обстоятелства повече конкуренция по-голямо предизвикателство .казвам че сега нещата са различни откогато ти си почнал 4 сезон от играчите почнали 3 незнам дали има някой да не казвам 80% процента са се отказали и ти по милост си останал като нее останалла друга конкуренция тогава лигите са били 2.свикнал съм с играта достатъчно ,че да променя първоначалното си мнение за тебе когато се регистрирах в играта.което беше на сериозен човек даващ компетенти отговории добре развити гайдове..но определено реалността е съвсем друга и вместо да водим дискусия да го избиваме на сарказъм и незнам какво още според мен такива отговори не подобават на сериозен човек най-малкото МОД поставен от ББ да отговаря за форума това нещо ако не ти е ясно свързаното с отговорност и национално самосъзнание...,Голямата конкуренция като те ударят американците и китайците от сезон 1 или сегашния фаворит в Б3 venomous scorpions пак ще си говорим за конкуренция,същото е дали е лига 1 или лига 5 в Мозамбик,с такова предимство и баба ми ще бие,защо не си спечелил Б3 досега като си толкова уверен в себе си и харчиш парите си на предела и си нанула ?и защо печелиш първата си купа сезон 15 ?като си толкова печен мениджър ?Следващ път се опитвай да спазваш добрия тон на писане....

From: Coach_D

This Post:
00
183316.49 in reply to 183316.48
Date: 5/7/2011 3:07:11 PM
Overall Posts Rated:
7373
цялата идея на първия ми пост беше ,че липсва такава инициативност и ,трябва да се обхване цялото ББ общество да се изготви някакъв план как ще се развиват национали,да се обяснява на новобранците че е по добре да пускат тези играчи на пазара,така ще влеят пари в икономиката си в зала в играчи и така ще спечелят по бързо промоция,на ентусиастите като мен примерно да се знае какво се иска от този национален докъде ще стигне какви играчи трябват, ако не за националите поне за младежите е по лесно да се мисли тъй като само 2 сезона тренировка им се отделя,да се изберат трениори примерно 2-3 играчи които да търсят гардове само да тренират мисълта ми за А група беше свързана с доходите тъй като за всеки един от играчите не би трябвало да е проблем да отбели примерно 1 мил за новобранец също някой и отборите от 2 ра някой изобщо знае ли къде се намират играчите трансферирани в чужди отбори гледам че всички национали са на локално ниво .записват ли се някъде поддържа ли се връзка,не казвам че не се прави просто не съм запознат и искам някой да ме осведоми,тази критика не я правя за мен , или както мод-раптор каза да ми прави някой кеф.И понеже никой не се изказвал по темите зле като се изказвам пак зле последно да се говори или не по темата ?

Message deleted
This Post:
00
183316.51 in reply to 183316.48
Date: 5/7/2011 3:41:30 PM
Meerkats
A Grupa
Overall Posts Rated:
176176
Second Team:
Meerkats Nest
Ти добре, четеш, но не мисля, че си честен тук, че това ти е първия отбор(но това си е твоя работа всъщност) ;) Иначе няма лошо, че се занимаваш и в реалният живот задълбочено с баскетбол, тъкмо по-лесно ще прецениш, кое е направено тук реално и кое не чак толкова добре изпипано.
И отново ще кажа, че за да играеш тази игра, не е нужно да си треньор или едва ли не професионален играч в реалния живот, тогава щяхте да си я играете 1000 души общо. Тя е за феновете!
Относно играчът ми - ти по кое съдиш, че е "недоразумение", по заплатата ли, по цвета на очите му ли, що ли? След като не си го виждал, не мисля, че е е удачно да го коментираш, ако е недоразумение, то значи никой не е успял да натренира по-добър на този пост в точно тоя сезон!
Кои ти каза, че не съветвам да се тренира пас вместо, да ми снасят играчи с по 20 защита и отскок, още повече че това би изяло потенциала им без време, ако се тренират по подобен моноскил начин? Ами ще ти кажа, че е точно обратното, апелирам към пас(примерно) и доста други вторични умения, това могат да го потвърдят много хора.
Аз не знам някъде да съм казвал, че съм печен, уверен, най-добрия и т.н., моля те да не ми слагаш думи в устата. Признавам, че не съм постигнал нищо особено, още повече, че ми е отнело 10 сезона да постигна нещо едвам в рамките на БГ, има къде къде по-добри постижения, че да го вра моето. Не е тайна, че съм взел лигата с жив късмет с тактиката в 1 мач и т.н., имал съм късмет с жребия за купата, разбира се, така че нищо особено, наистина и не споря. В БББ пък се чувствам живо джудже и нямам почти никакви амбиции там, така че също е излишно да ми казваш, че ще ме смажат) Дали са се отказали 80% това не ме интересува особено, след сезон 4 конкуренцията само се е засилвала, не е ставала по-слаба. А отборите в А-група сме си почти същите, значи не са се отказали, толкова много, още повече че тук сме под 5 % от отброите изобщо в БГ. Плюс това аз съм там от сезон 6, не знам за каква милост, става дума тука
Аз не мога да дам оценки за себе си какъв съм, сериозен ли съм несериозен ли съм, по-скоро по средата, нека другите потребители да си преценяват, също така целта ми не е да се харесам на всички, нормално е много хора да не ме харесват.
Аз не виждам да съм нарушил добрия тон, дори да не съм те "мазал с мед", чрез приказките си, не мисля че съм те обидил, ако е така се извинявам. Но ще ти кажа и друго, не знам към кои е бил първия ти пост, ок, явно към цялото ББ общество, но пък коментарът ти трябва да признаеш, беше леко хаплив и със заядлив тон, което няма какво да се сърдиш, не знам какво си очаквал да реагирам на него, но както и да е.
Ето както виждам и ти омекна в тона си, омекнах и аз ;)
Също ще кажа, че факта, че ти отговарям, е вид поемане на отговорност и национално самосъзнание, което показва, че малко или много ме интересува позицията ти и защо мислиш така, защо можеше да си трая и да не ти обърна никакво внимание, но очевидно това изобщо не е така. Виждаш, че последните 20 поста в темата са само между мен и теб, което пък показва и заинтересоваността на обществото към националите и т.н.
Вярно обществото ни е малко, не може да се пълнят темите само с 15-20 активни юзера, но все пак.
Тема за националите съм пуснал почти никой не проявява интерес, нито пита нещо за играчи, тренировки и т.н.. А съм написал, че който се интересува от някаква информация около отбора ще му я дам и ще коментираме каквото е интересно, но факт такъв интерес засега няма. разбира се на личен, с хората, които тренират играчи коментираме, каквото е необходимо.

Last edited by Mod-raptor666 at 5/7/2011 4:02:26 PM

This Post:
00
183316.52 in reply to 183316.51
Date: 5/7/2011 3:41:44 PM
Meerkats
A Grupa
Overall Posts Rated:
176176
Second Team:
Meerkats Nest
Относно МОД-а - Сега не че се оправдавам, но тук в ББ мода практически няма отговорности или привилегии, нито му се дава съпорт, нито може да банва, той е един много низш помощник. ЛА и ГМ значат тук нещо, мода не - просто да поясня. Аз иначе не бих станал(силно казано) мод, ако трябваше да се разправям с тези излишни задължения. И както казах, не мисля, че съм нарушил правилата, това че нещо не ти е харесало в тона ми, не значи че е нарушение или лош пример. Съжалявам, тази забележка няма да я приема, можеш да ме репортнеш, ако мислиш, че не съм прав ;)
И накрая очевидно и ти и аз се борим за една идея, подобряване състоянието на националите и "събуждане" на обществото ни, и не виждам смисъл да се караме или спорим излишно, а по-добре да обединим усилията си със съвети, решения и т.н.

Националите се следят и в чужбина, и след у21(поне откакто аз съм треньор), вече 2-ри сезон излезлите играчи, дори да са далече от влизане в мъжете се следят и са записани. Дори доста от младежите се тренират за жалост извън България.
При мъжете повечето са в България, по една или друга причина, къде защото много от тях са дългогодишни национали, или пък са просто изгодни за БГ отбор, или им е намерено сигурно място тук.
Ето тежките ни крила са изградени от човек, който е общо взето ферма и се логва само за да не се затрият. А сега дори ще тренира млади гардове. А по-лошото е че не можем да му намерим сносни трейнита, че чак ще прибягвам да ги изваждам от ботясващи отбори с надеждата да успее да закупи някой от тях и да ги тренира съвестно.
И разбира се говори по темата, ще се радвам, но както сега изцяло конструктивно ;)
Даже предлагам да се преместим в темата за националите или дори на личен, най-малкото е по-прегледно ;)

Last edited by Mod-raptor666 at 5/7/2011 4:09:43 PM

This Post:
00
183316.53 in reply to 183316.52
Date: 5/7/2011 4:44:18 PM
Overall Posts Rated:
7373
Благодаря за което и това ми е първи отбор и първи спортен мениджър,а относно мод-имах впредви че трябва да се спазват добрия тон,и да избягват лично отношение не съм казвал че имаш някакви преимущества, а че това е отговорност,дори сега от теб разбирам че ЛА и ГМ имали някви бонуси но миналото минало,обикновно след каране се стига до консенсус и аз съм доволен,че започнахме нещо смислено темата трябва според мен да я сложиш лепкава а относно,личното мисля че е по добре да бъде обществено достояние,аз примерно всеки ден влизам чета всичко по форумите независимо от това какви глупости пишат по чуждите форуми с надеждата че може би между спама има и полезна информация ,а нашия форум постоянно празен влизам празен така са и много други потребители,няма нищопо хубаво от една активна общност ,но за съжаление за 3 месеца които играя ако не беше темата за бингото нямаше нито едно публикувано мнение ,което донякъде обезкуражава сънародниците ни ,както сам каза пишете си на лични давате си съвети на лични и всеки извън този кръг отстава с впечатлението че нищо не се прави ,не се изтъкват преимуществата на това да имаш отгледани собствени кадри и национали, темата за тренировките не е обобщена и преведена на български към гайда и сложена също лепкава,може да се добави тема също и със резултати от мачовете на националите да се покаже че се работи потенциялни национали,младежи както и да се обясни ,че трябва да си отдаден на тренирането на национали и че по един или друг начин може да окаже влияние на представянето на отбора ти какво влияние оказва на приходите от реклама,че е много по евтино да си изградиш собствени играчи и да развиваш залата си ,отколкото да търсиш постоянно на пазара и трансферния ти баланс да е отрицателен,тъй като колкото по възрастни играчи купуваш за моментни резултати толкова повече изоставаш икономически, много неща които липсват,ето пича предложи за БД и за 2-3 дена се направи евала шапка свалям на инициативата и за скороста с която се постигна и мисля че трябва малко усилие и всичко ще се получи.

Advertisement