İtirazıma cevap verdiler.
BB yöneticileri der ki bizim derdimiz transfer pazarını düzenlemek değil, bu yüzden de şimdiye kadar sizden yahut sizin tandığınız kişilerden herhangi bir kesinti yapılmadı. Ama bu özel olaydı, bir kişi ortada hiçbir sebep yokken ve fiyatının uygun olup olmadığına bakmaksızın aynı ligdeki takımların oyuncularına teklifler yaptı. Biz de bu yüzden transferleri tek tek inceledik ve ederinden fazlasına gittiğine inandığımız oyuncuların fiyatlarını düzenledik.
Vay be şimdiye kadar tüm bildiklerimiz yanlışmış. Meğer GM'ler sadece çok özel bir durum olduğunda satış fiyatını düşürürlermiş onun dışında sallamazlarmış. Yani tam da ilk mesajım da bahsettiğim durum söz konusuymuş.
Yani bizler sırf bir menajerin (muhtemelen özünde herhangi bir artniyet barındırmayan) safça bir hareketinden dolayı mağdur olduk ha. Benim oyuncuyu khanna dışında herhangi biri alsaydı kesinti yapılmayacaktı. Ve tabii bu durum diğer arkadaşlar için de geçerli.
Uğur hocanın dediği gibi ortada çözülmesi gereken bir adaletsizllik varsa bunun faturası "yalnızca" bize fatura edilmemeliydi. Madem öyle oyuncularımızı geri versinler. Ki bence bu özel durumdaki adaletsizliği başkaca bir yolla gidermek de adaleti tesis etmez çünkü bu kesintilerden çıkan sonuç, ederinin üzerine giden diğer tüm transferlerde de bir adaletsizlik olduğudur. Çünkü olması gerekenin üzerine gitmişler ve böyle şeylerin olduğunu dolaylı yoldan kabul ediyor yöneticiler. Onlarda bir şey yapmaya gerek duymuyorlarsa burada da yapmamalıydılar. (Yalçın hoca da sanırım bundan bahsetmişti.)
Madem ki onlar için hiçbir şey yapılmıyor ve adalet, bir loto toto işine dönmüşse yahut bir başkasının yaptığı yanlışığın bir diğerine ödettirilmesine dönmüşse ortada oynamaya değer bir oyun da kalmamış demektir. Oyunun doğal işleyişindeki adaletsizlikleri (küçük ülke takımlarının çok para kazanması gibi) kabul edlebilirim ama giderilmesi mümkün olduğu giderilmeyen, dahası bizzat yöneticiler tarafından ortaya çıkarılan bir adaletsizliği kabul edemem.
Bunu itiraz mailime gelen cevap üzerine BB yöneticilerine de bildirdim. Eğer karar değişmeyecekse, ki değişmesi pek ihtimal dahilinde değil, oyunu bırakıyorum. 150 bin lira hiçbir şeydir ama adalet her şeydir. Belki dışarıdan size klişe bir söz yahut bakış açısı gibi gelebilir ama dünyada bu kadar adaletsizlik varken bir de zevk almak için oynadığım bir oyunda böyle şeylerle muhatap olmak hiç güzel değil.
Sanırım benden bu kadar.
Eğer aksi bir karar çıkarsa bunu bildirmek değilse sizlerle helalleşmek ve oyuncuları satışa çıkarmak için son bir kez daha oyuna gireceğim.
(Ayrıca yukarıdaki tartışmalara binaen söylemek isterim ki bu transferleri eğer birileri şikayet ettilerse onlar hakkında hiçbir kötü düşüncem yok, onların yanlış bir şey yaptığını hiçbir şekilde düşünmüyorum. Onlar oyunun kurallarında yazılan şeylerin uygulanmasını istediler sadece. Ancak yöneticiler o kuralları keyfekeder kullanıyorlarmış da şimdiye kadar muhatap olmadığımız ve cezalarla ilgili olarak forumlarda konuşmak yasak olduğu için bu durumdan haberdar değilmişiz.)
Last edited by GM-incow sk at 9/24/2013 5:46:03 PM