BuzzerBeater Forums

Türkiye - TBL > 25. Sezon

25. Sezon (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
248309.41 in reply to 248309.36
Date: 9/24/2013 4:15:22 PM
yigidospor
TBL
Overall Posts Rated:
226226
Erdem abi konuyla ilgili görüşlerimi bütün herkese açık olan tbl forumunda gündeme getirmiştim.Herkesin okuyabileceği bi alan olduğu için buraya yazma gereği duydum ve kimsenin arkasından konuşmadan düşüncelerimi direk belirttim.Yazdığım mesajı neden sildiğini anlamadım ?

This Post:
11
248309.42 in reply to 248309.41
Date: 9/24/2013 5:38:15 PM
Overall Posts Rated:
245245
İtirazıma cevap verdiler.

BB yöneticileri der ki bizim derdimiz transfer pazarını düzenlemek değil, bu yüzden de şimdiye kadar sizden yahut sizin tandığınız kişilerden herhangi bir kesinti yapılmadı. Ama bu özel olaydı, bir kişi ortada hiçbir sebep yokken ve fiyatının uygun olup olmadığına bakmaksızın aynı ligdeki takımların oyuncularına teklifler yaptı. Biz de bu yüzden transferleri tek tek inceledik ve ederinden fazlasına gittiğine inandığımız oyuncuların fiyatlarını düzenledik.

Vay be şimdiye kadar tüm bildiklerimiz yanlışmış. Meğer GM'ler sadece çok özel bir durum olduğunda satış fiyatını düşürürlermiş onun dışında sallamazlarmış. Yani tam da ilk mesajım da bahsettiğim durum söz konusuymuş.

Yani bizler sırf bir menajerin (muhtemelen özünde herhangi bir artniyet barındırmayan) safça bir hareketinden dolayı mağdur olduk ha. Benim oyuncuyu khanna dışında herhangi biri alsaydı kesinti yapılmayacaktı. Ve tabii bu durum diğer arkadaşlar için de geçerli.

Uğur hocanın dediği gibi ortada çözülmesi gereken bir adaletsizllik varsa bunun faturası "yalnızca" bize fatura edilmemeliydi. Madem öyle oyuncularımızı geri versinler. Ki bence bu özel durumdaki adaletsizliği başkaca bir yolla gidermek de adaleti tesis etmez çünkü bu kesintilerden çıkan sonuç, ederinin üzerine giden diğer tüm transferlerde de bir adaletsizlik olduğudur. Çünkü olması gerekenin üzerine gitmişler ve böyle şeylerin olduğunu dolaylı yoldan kabul ediyor yöneticiler. Onlarda bir şey yapmaya gerek duymuyorlarsa burada da yapmamalıydılar. (Yalçın hoca da sanırım bundan bahsetmişti.)

Madem ki onlar için hiçbir şey yapılmıyor ve adalet, bir loto toto işine dönmüşse yahut bir başkasının yaptığı yanlışığın bir diğerine ödettirilmesine dönmüşse ortada oynamaya değer bir oyun da kalmamış demektir. Oyunun doğal işleyişindeki adaletsizlikleri (küçük ülke takımlarının çok para kazanması gibi) kabul edlebilirim ama giderilmesi mümkün olduğu giderilmeyen, dahası bizzat yöneticiler tarafından ortaya çıkarılan bir adaletsizliği kabul edemem.

Bunu itiraz mailime gelen cevap üzerine BB yöneticilerine de bildirdim. Eğer karar değişmeyecekse, ki değişmesi pek ihtimal dahilinde değil, oyunu bırakıyorum. 150 bin lira hiçbir şeydir ama adalet her şeydir. Belki dışarıdan size klişe bir söz yahut bakış açısı gibi gelebilir ama dünyada bu kadar adaletsizlik varken bir de zevk almak için oynadığım bir oyunda böyle şeylerle muhatap olmak hiç güzel değil.

Sanırım benden bu kadar.

Eğer aksi bir karar çıkarsa bunu bildirmek değilse sizlerle helalleşmek ve oyuncuları satışa çıkarmak için son bir kez daha oyuna gireceğim.

(Ayrıca yukarıdaki tartışmalara binaen söylemek isterim ki bu transferleri eğer birileri şikayet ettilerse onlar hakkında hiçbir kötü düşüncem yok, onların yanlış bir şey yaptığını hiçbir şekilde düşünmüyorum. Onlar oyunun kurallarında yazılan şeylerin uygulanmasını istediler sadece. Ancak yöneticiler o kuralları keyfekeder kullanıyorlarmış da şimdiye kadar muhatap olmadığımız ve cezalarla ilgili olarak forumlarda konuşmak yasak olduğu için bu durumdan haberdar değilmişiz.)

Last edited by GM-incow sk at 9/24/2013 5:46:03 PM

This Post:
00
248309.43 in reply to 248309.42
Date: 9/24/2013 7:59:50 PM
Overall Posts Rated:
125125
CEVAPSIZ ARAMALARDA İNCOW SK YAZIYORDU...
İNCOW SK YI MUMLA ARAYACAĞIZ LİGİMİZDE
ÖLÜNÜN ARDINDAN YUÜ DÜZECEĞİZ
KABLO BİTTİĞİ İÇİN ŞARJ BİTTİ DİYE ŞAİR OLAMADIK
KABLO BİTTİĞİ İÇİN BBLER TARAFINDAN BANLANDIK
ZAMAN AŞIMI...

ZAMAN LASTİK ETKİSİ
ŞAHGAGA

This Post:
11
248309.44 in reply to 248309.43
Date: 9/25/2013 3:17:46 PM
Overall Posts Rated:
245245
insan sinirle hareket ederken bazı ara yollar olabileceğini, uzun zamandır hayalini kurduğu bazı şeyleri bu kötü olay vesilesiyle yapabileceğini fark edemiyor.

yapılanın adaletsizlik olduğu konusundaki fikrim sabit ancak yöneticilerin sonucu değiştirmese de mevcut durumdaki adaletsizliğin farkında olduklarını bilmek kararımı değiştirmeye yeterdi. ne yazık ki onlar, böylesi bir adaletsiz durumunun mevcudiyetinin farkına varmanın çok uzağındaydılar. defaatle derdimi anlattığım halde oyuncunun değerinin 550k olması gerektiği dışında hiçbir şey demediler. dahası %3'lük vergi kesintisinin neden 550k üzerinden yapılmadığına ilişkin sorumu 3 defa yenilediğim halde, "bizce bu daha doğru" gibi basit, kıytırık bir cevap dahi vermediler.

vergi meselesinin ederi sadece 4.5k olduğu halde yöneticilerin normal yani taraftarlık paketi olmayan oyunculara bakış açısının ne olduğunu görmek için tekrar tekrar sordum ve bizi adam yerine koymadıklarını öğrenmiş oldum. oysa salih hemta olayında salih özelinde bir çözüm üretilmemiş olsa da en azından charles gelip birkaç şey yazmış ve bizi adam yerine koyduğunu göstermişti. o gün şüphesiz ki meselenin tüm topluluğu ilgilendirmesinin önemi vardı ancak taraftarlık sahibi menajerler olarak rest çekmemiz de etkili olmuştu. şimdiyse normal menajerlerin yaptığı eleştirilerin hiçbir kıymeti olmuyor.

yönetimin bu tutumunu gördükten sonra oyunu bırakma kararımın doğruluğuna daha fazla inanmıştım ancak bu süreçte uzun süredir aynı havayı teneffüs ettiğim kıymetli arkadaşların telkin ve tavsiyelerini kulak ardı edip burnuna dikine gitmek de o arkadaşlara bir haksızlık ve dahi bencillik gibi geldi. son olarak candaş hocanın en azından toplulukta varlığını sürdürmelisin demesinden sonra oyuncuları satıp çiftlik takıma dönüşmenin güzel bir çözüm olacağına karar verdim.

bu sayede hem yöneticilerin adil olmayan karar ve küstah tavırlarına mümkün olduğunca bir cevap vermiş hem kıymetli arkadaşlara bencilce davranmamış olur hem de oyunun başından beri içimde kalmış olan milli takım için oyuncu yetiştirme amacımı da yerine getirmiş olurum diye düşündüm. milli takımlara şimdiye kadar pek katkım olmamıştı hazır cenk hoca da görevdeyken hem ona hem milli takıma bir faydam olur.

gelen maillerle konuyla ilgilenen ve güzel sözlerle tavsiye ve telkinlerde bulunan tüm arkadaşlara kalbi selamlarımı iletmek isterim.

elimde pek matah oyuncular yok ama yine de takımlarınızda görmek istediğiniz oyuncular olabilir diyerek oyuncuları görebilmeniz gayesiyle yüksek fiyatlardan satışa çıkaracağım. eğer istediğiniz oyuncular varsa istediğiniz gün ve saatte isterseniz sıfırdan isterseniz belirlediğiniz herhangi bir fiyattan satışa çıkarırım. (renzo schek konusunda uğur hocanın bir öncelik hakkı var, belirtmek isteriim) dediğim gibi pek matah oyuncular değiller ama belki işinize yarar bir parça vardır.

şimdilik elimde 2 tane türk oyuncu var. özgür sinan'ın çin milli takımındaki yüksek iç şutlu gardlar gibi olabileceğini ve rotasyonda yer bulabileceğini düşünüyorum ama karar cenk hocaya aittir. işe yaramayacığına karar verirse yerine başka birini alırım. yeni aldığım elemanı da içeri bak için ideal bir kısa forvet olarak yetiştirmek ümidindeyim. tabii yine cenk hocanın görüşleri öncelikli olacak. bu 2 arkadaş hariç diğer oyuncuları satacağım.

tabii bu kararım da başkaca bir adaletsizlik doğuracak. bu sezon tek galibiyetimi candaş hocaya karşı almış olacağım. bunun için candaş hocadan özür diliyorum, umarım beni mazur görür.

son olarak konuya herhangi bir ilgisi olmayan arkadaşları birkaç gündür boş yere meşegul ettiğim için onlardan da özür dilerim.

Last edited by GM-incow sk at 9/25/2013 4:06:45 PM

This Post:
00
248309.45 in reply to 248309.44
Date: 9/25/2013 3:39:11 PM
Overall Posts Rated:
125125
hocam güzel bir karar almışsın. yıllarımızı verdiğimiz elimiz ayağımız olmuş bu oyundan büsbütün el ayak çekmek en radikal ve en can yakıcı seçenekti. hınçla ve zedelenmişlik duygusuyla o seçeneğe kaptırmadığın için teşekkür ederim tüm dost kullanıcılar adına. şu gerginliğin nelere mal olduğunu düşününce pişmanlık duyduğum ellibin tane konu oluştu. dün akşam aklım yerinde değilken yazdığım saçma sapan forum mesajı da buna dahil. nasılsa herkes okudu diye silmedim.
çiftlik takım olarak da olsa aramızda olman mutluluk verici.
umarım adaletin sağlamlaştırıldığı (ya da oluşturulduğu) günleri görebliriz.
şu an için sadece yazıklar olsun diyorum ve şampiyonluk yarışına girdiğim senede almaya karar verdiğim taraftarlıktan vazgeçiyorum. yani kimsenin haberinin olmadığı bir boykot.
ve maillerime cevap bekliyorum...
yaptıkları hatayı farkederler ve faturanın bize kesilmesinin yanlış olduğunu anlarlar umarım. benim hala umudum... umudum mu, yazıklar olsun umuduma da!

This Post:
11
248309.46 in reply to 248309.44
Date: 9/25/2013 3:57:47 PM
Overall Posts Rated:
198198
Hocam oyunda kalmana sevindim buruk bir şekilde göndermiştim veda mesajını böylesi güzel oldu :) Yalnız dikkat et hocam biri o ucuk fiyatlara basar falan ban dan asagısı kesmez bu defa :)

This Post:
00
248309.47 in reply to 248309.46
Date: 9/25/2013 4:04:50 PM
Overall Posts Rated:
245245
he he, aklıma gelmişti benim de.

artık mecburen daha yüksek tekllif verip oyuncunun takımda kalmasını sağlayacağız böylesi bir durumda.

This Post:
00
248309.48 in reply to 248309.47
Date: 9/26/2013 2:00:41 AM
Börta Cavaliers
II.1
Overall Posts Rated:
9999
sabah sabah bu haberi aldığıma çok sevindim.........

This Post:
11
248309.50 in reply to 248309.49
Date: 9/26/2013 7:03:03 AM
Overall Posts Rated:
245245
güzel sözlerin için teşekkür ederim hocam.

tespitilerin gayet yerinde. dediğini yapmak da doğru olurdu, illa ki tek doğru olacak diye bir şey yok. muhtemelen benim yaptığım protesto yahut tepkinin farkında bile olmayacaklar ve bahsettiğin atasözünün gereği yerine gelmiş olacak ama ben yine de tepkimi göstermek isterim.

daha önce de bu kuraldan dolayı sıkıntı yaşayan arkadaşlar olmuştu, o zaman da onlara hak vermiştim. yine de etkin bir tepki verememiştik. bu da belki etkin olmayacak ama en azından bir tepki olacak.

en azından birkaç sezon böyle devam ederim, sonra bir şeyler değişmiş olursa daha rekabetçi bir kadro da kurarım belki.

ama yine de buralardayım. sizin yahut başkaca arkadaşların hüzn-ü zanda bulunduğu kadar bilgili biri olduğumu düşünmesem de topluluktaki arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım. rekabet ortamını sağlayacak arkadaşlar her zaman olacak. bu sezon tbl'ye gayet iyi takımlar geldi. devamı da gelecek gibi.

saygılar bizden.

Last edited by GM-incow sk at 9/26/2013 7:04:02 AM

This Post:
00
248309.51 in reply to 248309.50
Date: 9/26/2013 7:48:21 PM
Advertisement