BuzzerBeater Forums

Bulgaria - I.1 > Сезон 20

Сезон 20 (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
216310.37 in reply to 216310.35
Date: 5/16/2012 5:46:30 PM
Meerkats
A Grupa
Overall Posts Rated:
176176
Second Team:
Meerkats Nest
Това имах впредвид, дето казва Венко, че отбори като Левски, ЦСКА, Локо Пд, Ботев, Локо СФ., Славия - са марка и име в измисления БГ футбол и винаги ще има някой мафиот да се навърта около тях, докато за Литекс, Нефтохимик, Лудогорец и подобни не мисля.
Футболът в Англия отдавна е голем бизнес и забавление за шейховете и олигарси, мен лично не ме кефи Ман. Сити да успява да си "купи" титлите, ама кво да се прави.. дано тая година им е за последно

Колкото за БГ футбол и аз не знам защо го обсъждаме почти не го гледам и не ме интересува особено, защото е мъртъв

Last edited by Mod-raptor666 at 5/16/2012 5:47:50 PM

From: direct

This Post:
00
216310.39 in reply to 216310.38
Date: 5/16/2012 6:15:55 PM
PAF.bg
II.4
Overall Posts Rated:
121121
Не може да говориш за продаване. Тази купа беше еднакво важна и за двата отбора. Истината е, че Локо бяха най-силният домакински отбор тоя сезон, но извън Лаута са неубедителни...

А относно спора за феновете - ето защо не сте прави (цъкнете на Attendance над таблицата):

(http://www.soccerway.com/national/bulgaria/a-pfg/2011-201...)

Като махнем двата мача за вечното дерби на Националния стадион, Лудогорец са отборът с най-голямо посещение в България! Така че не се притеснявайте за празния стадион на Евро турнирите. Просто разберете, че има хора в малките градове жадни за футбол. И много ясно, че ще са с пъти по-малко, ако спрат парите и Лудогорец изпаднат в Б група, но същото важи и за Левски и ЦСКА.

П.П. Иначе сте прави, че за старите отбори все ще се намери някой бизнесмен да ги вземе вместо да ги затрият като доста отбори последните години. Обаче от друга страна с пари може да се възроди всеки отбор някой ден - Дунав, Марек, Хасково...

Last edited by direct at 5/16/2012 6:26:57 PM

This Post:
00
216310.41 in reply to 216310.40
Date: 5/16/2012 6:43:23 PM
PAF.bg
II.4
Overall Posts Rated:
121121
Изкарай ти по-достоверна.

За феновете най-важното е да има хубав футбол! Хасково също събираше 2-3 хил. в силните си периоди в Б-група. В А-група са били над 20 хил., но не ги помня тия времена, а и сега сме много далече от тях. Остана само "А до Хасково с рейс, и на връщане пеша, ЦСКА скрибуца, дайте им каруца."

Берое като бяха в Б група ходих на 5-6 мача. Имаха внушителна публика за Б-група, но сега като са в А не са много повече феновете. Просто с нашето първенство това е положението...

From: venko_gg

This Post:
00
216310.42 in reply to 216310.41
Date: 5/17/2012 12:01:19 AM
Spartak_Plovdiv
III.1
Overall Posts Rated:
8686
Алавес 3 : 4 Ливърпул. беше луд мач :))), финал за купата на УЕФА.

This Post:
00
216310.43 in reply to 216310.42
Date: 5/17/2012 3:56:13 AM
Meerkats
A Grupa
Overall Posts Rated:
176176
Second Team:
Meerkats Nest
А не беше ли 4-5 все пак)

This Post:
00
216310.44 in reply to 216310.43
Date: 5/17/2012 5:44:14 AM
PAF.bg
II.4
Overall Posts Rated:
121121
4-5 със сигурност! И доколкото си спомням точно бяха въвели златен гол и това закопа Алавес. Нямаха шанс да върнат гола, както правеха цял мач.

From: Gopeto

This Post:
00
216310.45 in reply to 216310.31
Date: 5/17/2012 6:41:30 AM
Overall Posts Rated:
1818
Да твърдиш, че точно Локомотив Пловдив е изкуствено създаден отбор е повече от смешно. Или трябва да си умствено недоразвит, или трябва да си хал-хабер на футболна тематика. Точно тоя отбор, който има, имал е и ще има винаги страшно много фенове..... фенове, които са заливали националния стадион през 1983 година срещу Чирпан - побеждаваме ги 2:1 за КСА(купата на Съветската Армия), а на стадиона има повече от 20 хиляди пловдивчани. Отбор, който е играл пред 50 хиляди в Б, повтарям Б група, отбор на който му ходят по 9-10 хиляди на първа тренировка - визирам 2001-ва година. Това мнение е повече от абсурдно. Седнал си да ми говориш за вливания. Айде сега да ми обясниш и за сливанията на БотевЪ с МеталикЪ, за трансформациите на ЦСКА, Левски, Берое и още много много други отбори. НО не.. те само Локо Пловдив са се сляли с Велбъж, никой друг. Хахаха, смешна работа. Добре, да приемем, че сме изкуствен отбор. Как ще обясниш присъствието на 10 000 пловдивчани вчера? Как ще ми обясниш факта, че при 1:2 пеем Винаги с вас? Това кой изкуствен отбор без традиции ще го направи? Затова ли играчите на Лудогорец идваха да се кланят на нашата публика след мача, а не на тяхната си? И понеже сме изкуствен отбор, както ти каза... каква е логиката да сме 6-ти във вечната ранглиста на България ?! А, да.. забравих.. ние сме отбор от 2001-ва година... ммм ?! Нещо ми се губи последователността и логиката. Сигурно затова и Локомотив е пловидвския тим с най-много изиграни евро мачове ? Да, защото сме изкуствен отбор и не ни е имало преди Жоро Илиев. Може би затова и сме печелили КСА перз 1983,та година, затова имаме бронзови и сребърни медали - 1969,1973,1974,1992 и т.н. и т.н. А, да .... да не забравя, че сме 7 пъти финалисти за националната купа :)). Та така сме ние изкуствените отборчета без традиции, фенове и история. Колкото до Жоро Илиев - може да е бил наркобос, мафиот и т.н. .. НО той завинаги ще остане в сърцата ни, защото той сбъдна една мечта на поколения локомотивци и пловдивчани ! Една мечта, която без "мутренска намеса", както ти се изразяваш, нямаше как да стане реалност. Гледай малко в реалността. Всички ревете, че Локомотив е спечелил една "мутренска титла". Айде сега ми изброй Левски и ЦСКА колко такива титли имат, с купени мачове, с хванати съдии, с побоища и т.н. А, да.. да не забравя. А спомняш ли си последната шампионска титла на Славия София? За нея какво мислиш, много ми е интересно :). Георги Илиев завинаги ще остане в сърцата на черно-бялата общественост, независимо от начина, по който е придобил своите пари. Това уважение бе засвидетелствано и вчера. Сега малко и за мача - огромна е моята болка. След 1-то полувреме вярвах, наистина вярвах, че най-накрая ще ми се стопли сърцето, че тия изстрадали фенове ще видят единствената купа, която не е попадала във витрината на черно-белия тим. Е, да но уви. Каквото и да си говорим... Лудогорец бяха по-добри, майна. Не може да вкараш един гол и цял мач да се браниш отзад, 75 минути. Няма как да стане ! Не и срещу можещ отбор, който има идеи. След контузията на Танка и Даксон всичко свърши. Въпрос на време бе да ни бият. Така чувствах нещата. След мача не издържах и се разплаках.... За публиката какво да кажа - УНИКАЛНА ! За пореден път УНИКАЛНА ! Тоя отбор ще го бъде, ще го има, независимо кой е президент и къде се намира. Един отбор е голям, толкова, колкото е голяма обичта на феновете му ! В това отношение нашият клуб си е голям, макар и с не толкова "богата" на купи витрина. ВИНАГИ С ВАС !

This Post:
00
216310.46 in reply to 216310.45
Date: 5/17/2012 7:40:53 AM
PAF.bg
II.4
Overall Posts Rated:
121121
Ама пак не ме разбрахте. Затова и не исках да пиша. Съгласен съм със всичко по-горе. Основните неща, които казваш и аз съм ги писал. Нямах предвид, че Локо е изкуствен отбор, а че не е коректно Лудогорец да се наричат изкуствени, защото всички отбори са изкуствени (не само в БГ) по логиката с парите.

From: Gopeto

This Post:
00
216310.47 in reply to 216310.46
Date: 5/17/2012 7:50:09 AM
Overall Posts Rated:
1818
В момента парите играят главната роля. Лудогорец не е изкуствен отбор, поради простата причина, че и в Б група си имаха прилична посещаемост, без Домусчиев. Който следи от близко публиките и ултрас живота в България, го знае това. Ясно е, че не могат да се мерят с топ4 от агитките ни, но са на едно ниво с Минъор и Черно море например. Хората си пълнят стадиона при билет 10 лева. Вчера бяха немалко, естествено ние бяхме много повече и показахме разликата в манталитета и последователността. Но това няма значение, важното е, че купата пътува за Разград, а ние се върнахме с разбити сърца и мечти. Хората ги наричат изкуствен отбор, защото от скоро са "в играта", а преди това са били просто едно селско тимче, но хората винаги са им ходели да ги гледат, въпреки че там са от ЦСКА масово. И когато на Домусчиев му писне пак ще сменят шалчетата от "зелени" на "червени" :). И в крайна сметка Лудогорец и Литекс са единствените отбори в България, които работят правилно, с качествена селекция, високи заплати, бази и стадион. Малко по-малко и те ще вдигнат хубаво съоръжение, в което няма нищо лошо. Най-жалкото е, че в нашето смешно първенство с малко повече пари можеш да правиш каквото си поискаш :).

Advertisement