# Top Tutma: Oyuncunun top sürerken topu savunmaya kaptırmasını engeller. Pres yapan defanslara karşı (daha sonra eklenecek) yada, genel olarak, iyi dışardan defanslara karşı önemlidir. Daha iyi top tutmaya sahip olan takımlar daha kaliteli şut fırsatları yaratmada daha başarılı olacaktır.
# Top Sürme: Oyuncuya, takım arkadaşından iyi bir pas olmasa dahi, kendi şut fırsatını yaratma imkanı verir. Daha iyi top sürme daha sık şut imkanı verir ve ortalamada daha iyi atış sağlar.
oyun kurallarından alıntı yaptım hocam bunları.ben de genelde hep faydasını görürüm top tutma ve top sürmenin.sende niye tersi oluyor bilmiyorum ama:D
pas kabul önemli ama top tutma ve top sürme de önemli bence oldukça. özellikle yeni adamımı alırken top tutma ve top sürmesine dikkat ettim ve genel olarak adamın tarihçesinde yüzdeleri hep iyi. böyle bir durumda fazla atış kullanması da mantıklı oluyor bence. Gerçi adam bana geldiğinden beri şimdilik %5 civarı atış yüzdesi düştü ama bu konuda bir şey söyleyebilmem için daha fazla maç oynaması gerek tabi. çok bir gözlemleme fırsatım olmadı şimdiye kadar...
Yağmur'um mesela birçok milli maçta çok fazla sayı kullanıyor evet ama sayı yüzdesi de bu sezonki 2-3 maç dışında hep çok iyiydi.
Last edited by KANaryaa at 3/10/2010 1:13:15 PM