BuzzerBeater Forums

Türkiye - TBL > 17. Sezon

17. Sezon

Set priority
Show messages by
This Post:
00
192355.35 in reply to 192355.33
Date: 10/24/2011 11:19:02
Dingo BC
II.4
Overall Posts Rated:
359359
BAGKUR
lig tamamiyle istedigi gibi şekillendi. sezon bası bekledigi basrıyı yakaladı. konustugumuz kadarıyla kupada ilerlemeyip ligi kazanmak istiyordu. kupada yedek takımıyla son 16yı gördü ve ligdeki durumunu riske atmak istemedi, macı deuya bıraktı.(ki kupada da ilerlese belki yine ligin zirvesinde olabilirdi. ama yine de tek istegi olan ligi almak bana yeter dedi:)) kadrosunun ne kadar güçlü oldugun hepimiz biliyoruz zaten. tek tek oyunculara baktıgımızda belki de cok da ahım şahım oyuncular degiller. ama takım olarak cok iyiler. bir zamanların mugiwaraichimi takımı gibi. tabi suanki bagkurun o zamanki mugiwaranın 1-2 gömlek üst modeli.

bagkur için tek hayal kırıklıgı bei oldu. yine daha önceki katılımında oldugu gibi 8-8 le bitirdi gurubu. fakat yine aynı şekilde ilk turda elendi. bu sezon tek üzüntüsü bu oldu. ama bu erken elenişe rağmen yine bagkur için muazzam bir sezon geride kaldı.

YEŞİLYURT

sezon bası simaviyi yollayan yesılyurt güç kaybetti gibi görünüyordu. fakat yaptıgı transferler ile eksiklerini giderdi ve yine zirve mücadelesi yapabilecek bir takıma sahip oldu. bu takımla da kupa finalinde deu yu yenip kupayı müzesine götürdü. kendi adına basarılı bir sezon geçirdi. ligde 19-3 ile bitirdi. güzel bir sezon oldu yes adına. ama bu basarısına ragmen kadrosu cok da güçlü değil. bunu beideki durumundan anlıyabiliriz. kupayı kazanan takımımız beide grupları aşamadı. bu bb türkiye camiası olarak bizim takımlarımızın güçsüzlügünü göz önüne seriyor. bu sezonki çekişmesiz geçen lig de bunun bir göstergesi zaten. bagkur rakipsiz olarak ligi kazanacak.

tabi yesilyurta çamur atmak gibi bir niyetimiz yok:)) ligdeki diğer takımların güçsüzlügü sayesinde kupayı kazanabilecek kadar ekonomik bir kadro kurdu ve basardı. yesilyurt için bekledigini aldıgı ve kendi adına cok kazanclı geçirdigi bir yıl oldugunu düşünüyorum.

DEU CARNİVORS

deu artık her sezon geri sayıyor. bu sezon da diger sezonlar gibi en iyi 3-4 takım içerisinde sayılabilirdi. kupa finali oynayarak da iyi bir takım oldugunu gösterdi. fakat oyuncuları yaslanıyor. ekonomik olarak gelişmek için bir girişimde bulunmuyor. önümüzdeki sezon da bu sezondan farksız oalcak gibi deu için. kupa kazanması için şansa ihtiyacı olacak. iyi takımlar arasında daha geride kalmasının en büyük nedeni kf de oynattıgı oyuncusu jeton osmani oldu. lig kalitesinin altında bi kf ile bu kadar basarı yakalaması kendisi adına sevindirici bir olay:))

birkaç sezon sonra ya diğer takımalr gibi gençleşmeye gidicek ya da oyundan tamamiyle silinecek:))


geri kalan takımları bu sezon oyunla kendim ilgilenemedigim icin cok fazla tanımıyorum aslında. fakat birkaç şey söyliyeyim.

doguda simya-flarex-indiana-layhar için değisen birşey olmadı. gecen yıl oldugu gibi bu sezon da bagkurun arkasında sıralandılar. flarex ve indiana yine alıp satmaya çalıştı diğer sezonlarda yaptıkları gibi. layhar hiçbir transfer yapmadan geçirdi sezonu ve 2. olarak bagkurla konferans finali oynadı. dış oyuncularına antreman vermiştir heralde. bu sezon tek karı dış oyuncuları biraz geliştirmek oldu heralde. simya ise kadrosunu biraz daraltarak haftalık biraz kazanc sagladı heralde.

doguda yeni gelen diger 3 takım ise son 3 sırayı paylastı. ohama yine geldigi gibi gitti. kadrosuna bakınca sanki artık oyundan tamamen kopmus gibi görünüyor. belki de ohamayı birdaha buralarda göremeyecegiz. tecrübesiz khanna konferansın yerlilerinin ardından 6. sırayı 10 galibiyetle aldı. bu sezon lige ısınması için güzel bir sezon oldu. önümüzdeki sezon bunun üstüne koyabilecek gibi görünüyor. jordan legend ise 7. sırada kalmasına rağmen sweppes takımını eledi ve ligde kaldı. ligdeki galibiyet sayısı ile pek basarılı görünmese de eleme maçlarındaki basarısı takdire şayandı.





This Post:
00
192355.36 in reply to 192355.35
Date: 10/24/2011 11:28:30
Dingo BC
II.4
Overall Posts Rated:
359359
batıda ise oyunla ilgisini kesen uludağ son sırayı aldı. birkaç sezondur oyundan iyice soguyan ve oyun motoruyla bir türlü yıldızı barısmayan uludağın oyunu bırakması beni cok da sasırtmadı. neredeyse 12 sezondur tbl idi. gençlere yer açması gerekiyordu:))

IIIusive ise gerçek hayattaki özel durumlar yüzünden oyunla ilgilenemedi. en yakın zamanda yine IIIusive i aramızda görmek isteriz:)

schweppes kinder ise ev sahibi avantajına ragmen eleme maçlarını kaybetti ve 2. lige düştü. artık oyunla eskisi kadar ilgilenmiyor gibi görünüyor. schweppesi bir daha 1. ligde görebilir miyiz orası schweppesin tekrardan oyunla eskisi kadar ilgilenip ilgilenmiyecegine bağlı gibi görünüyor.

pitt ve mugi gecen sezonki gibi devam ettiler. galibiyet sayısı ve sıralama olarak üste cıkmıs gibi görünüyorlar. ama bunun nedeni oyundan kopan diger takımlar oldu. önümüzdeki sezon suanki kadrolarının üstüne bişeyler koymazlarsa yine orta sıralarda kalırlar.

yazdıklarımda saçmaladıgım yerler varsa kusura bakmayın. kafam cok yerinde değil:) forumun sessizligi de herkes gibi beni de rahatsız ediyor. umarım bundan sonra biraz hareketlenir. hepimiz birilerinin ilk adımı atmasını bekliyoruz. bundan sonra bu kadar beklemeyiz umarım.

Message deleted
This Post:
00
192355.38 in reply to 192355.34
Date: 10/24/2011 11:30:30
Dingo BC
II.4
Overall Posts Rated:
359359
Nedense 3 vakte (güne) kadar uzun süredir bu aradığın KF'i alacakmışsın gibi hissediyorum :)


yok canım:)) düzgün kf mi var satılıkta:D


hazır sana mesaj yazarken sunu da demeden geçemyecegim. su alptekini sat artık ya. aldıgı maas performansına göre göre cok fazla degil mi?:)

Last edited by akyurtlu at 10/24/2011 11:31:53

Message deleted
This Post:
00
192355.40 in reply to 192355.39
Date: 10/24/2011 16:34:29
Dingo BC
II.4
Overall Posts Rated:
359359
simdi VS nin basarısını medronaya bağlarsak ayıp olur bea:)) ayrıca VS de söyle bir durum var: o fazlalık olan 50 k yı getiren ribaunt normalde tabi ki işe yarıyordur. VS gibi bir takım maaşı hiç sıkıntı etmedigi için o fazlalıkları rahatlıkla ödüyor ve karsılıgını alıyor. fakat bizim gibi takımların böyle bir lüksü oldugunu düşünmüyorum. bu sezon nusretin ribauntu iyi olanından alıp 60k fazla maas versem ne olurdu ki. olan 400k fazladan gider olurdu. cok fazla üst düzey takım kurmayacaksan ekonomik davranmak lazım. bu benim düşüncem:)) ama sen memnunsan bana söz düşmez:)

fiyatlar gerçekten iyice düşmeye başladı artık. bırak maası 200-300 k olan oyuncuları artık 100-200 k arası maas alan oyuncular bile takımlara yük olarak görülüyor ve onların fiyatları bile iyice düşüyor. gelirlerde ciddi bi artısa ihtiyac var. alttaki takımların gelirleri ortada. kimse dogru duzgun para biriktiremiyor. paranın erimesi cok kolay. fakat para kazanmak cok cok zorlastı artık bbde. işin sonu iyi gözükmüyor:))

This Post:
00
192355.41 in reply to 192355.39
Date: 10/25/2011 13:45:51
Overall Posts Rated:
2525
Hocalarım oyuna başladıgımdan beri şu TBL forumunu takip ediyorum ilk kez böyle görüyorum vallahi sizi önceden tatlı sataşmalarda olsa forum güzeldi :/ İnşallah TBL eskisi gibi olur :) Bu arada BC.Dingo ve Flarex her zaman idolümdür :D Bagkur hocama şimdiden tebrikler diyim :)

Last edited by Sultans at 10/25/2011 13:47:11

This Post:
00
192355.42 in reply to 192355.41
Date: 10/26/2011 03:49:04
Yesilyurt_Sk
TBL
Overall Posts Rated:
102102
Simavi'nin gidişiyle en az iki kat güçlendim hocam. sandığının aksine takımı taşımaktan çok takıma köstek oluyordu. zaten daha önceden belirttiğim gibi kendi hatam sonucu yanlış yönde geliştirilmiş bir oyuncu, güncel oyun motorunda bir yerden sonra gardlara karşı aciz kalıyordu. geçen sezon ki şampiyonlukta katkısı olduğunu varsaysak dahi finallerdeki performansı her şeyi ortaya koyuyordu.

BEİ'deki başarısızlık ise kadro kalitesizliğinden çok kadro kurarken yaptığım hatalardan dolayı yaşandı. şu anki kadro kalitemin son 32'ye kalan takımların yarıya yakınından daha iyi olduğunu düşünüyorum. sorun ise Weszka gibi bir oyuncuyu takıma geç katmaktan ve uzunların yanlış tipte oyuncular olmasından kaynaklandı.zaten takımın şu anki durumundan da görüldüğü gibi maçlarda hücum performansı %45-50'ye ulaştığında takım kaybetmiyor, çünkü dezavantajım olan ribaunt fırsatını rakibe kendi pota altında çok az vermiş oluyorum.gelecek sezon için en büyük hamlem pota altındaki eksiği kapatmak olacak zaten. özet olarak kadro kalitesinin gayet iyi olduğunu düşünmemle birlikte takımın gücünün dışarıda yoğunlaşması böyle düşünmende etkili oluyor gibi. zaten tüm sezon da bunun cefasını çektik, çoğu maç pota altının zayıf kalmasından dolayı gitti.

son olarak; sen her ne kadar takımına güvenmesen de, kupadan elendikten sonra saha avantajın olmasa dahi ligi alma şansın gayet yüksekti hocam.tüm sezon batı saha avantajını alabilmek için hem bana hem de kendine tomarla maaş ödettikten sonra takımı niye sattığını bu yüzden hiç çözemedim.:)

This Post:
00
192355.43 in reply to 192355.42
Date: 10/26/2011 12:10:17
Dingo BC
II.4
Overall Posts Rated:
359359
takımı satmadan önce farkettiysen bagkura cz cektim:)) belki de oynadıgım taktik cok yanlıstı o maçta bilemiyorum. ama sonuçta cz cekerek yenildim. bundan sonra maaş ödemek bosuna olur diye düşündüm. bagkur suan gerçekten cok güçlü. benim kadrom onu deplasmanda yenecek kadar güçlü değildi. o nedenle maaş konusunda kendimi rahatlattım biraz. tabi sattıgım oyuncular begenmedigim oyunculardı. zaten değiştirmek istiyordum. o nedenle cok fazla düşünmedim satmaya karar verirken :))

takımın hakkında belki de yanlıs seyler söylemis olabilirim. zaten mesajın sonuna saçmaladıgım yer varsa kusura bakmayın yazmıstım:)) uzun süre oyunla ilgilenemedim cunki. takımın basına geçtigim hafta çağrıyla kupa maçım vardı heralde :)) takımın fena degil tabi ki. weska basta yoktu senin de hatırlattıgın gibi galiba. bu durumda belki daha iyi olabilirdi bei de. kısaların ne kadar gelişti bilemiyorum:)) türkler seneye seni daha da ileriye tasıyabilir. pota altına da ucuz kaliteli oyuncu bulunabiliyor. fakat maaslar zorluyor bizi:)) uzun alırken dikkat et. fena - ye götürüyorlar bizi :))

yalnız yine de ne senin ne benim kadrom cok kaliteli değildi bu sezon. tabi deunun da öyle. 3ümüz bağkurla diger takımlar arasında bi yer bulduk sayılır kendimize. umarım bi sonraki sezon daha ileri gidebiliriz kadro kalitesi olarak. sen bei de oldugun için daha da önemli kadro kaliten. ben zaten istedigimi alabilirdim kadromu begenmesem de. ama deu deplasmanında 5 sayıyla elendik. formlarda yerlerde idi. sen de heralde antreman konusunda simavinin sana engel oldugunu söylüyorsun. birine antreman vermeye calışstıgında zirve mücadelesi yapmak cok zor. bu sezon bunu gördüm. antremanı göz ardı edeceksin basarı için. bakalım bu sezon batıda zirveyi kim göğüsleyecek. gecen sezona göre daha kaliteli bi kadroyla girmek istiyorum lige. güzel bi rekabet olur inş. artık takımın basındayım :))

bu arada simavi yine satılıkta. ve 4.6m basıldı bile:)) bakalım yarın kaca gidicek.

Message deleted
This Post:
00
192355.45 in reply to 192355.44
Date: 10/26/2011 16:03:17
Dingo BC
II.4
Overall Posts Rated:
359359
demek tomasz dan bahsediyordun sen de:)) uzun zamandır takibinde oldugum oyunculardan biriydi. playoff dönemi olmasa kesin talibi cıkardı. simdiye kadar hep öyle oldu. bir sezon boyunca bu tarz oyunculara hep fazla para saydılar alamadım. aslında yarınki, simavi ve trenas (9639258) biraz kafamı kurcalıyordu. fakat simaviye parayı bastılar ve dış özellikleri beni tatmın etmiyordu. trenasın da ts ve tt biraz düşündürücü idi. ve satıldıgı vakit bana biraz tersdi. o nedenle paraya kıydım ve verdim parayı. sonra bi talip falan cıkar ugrastırılar :))

bu arada secret agents bütün oyuncuları satılıga cıkarmıs. bunu almamıs olsam renzo schek için talip olabilirdim. iç hucumcu bi takım için cok ekonomik bir kf. ama kaca gidicek acaba merak ediyorum:)) potansiyeline göre cok güzel geliştirilmiş.

bütün sucu motora atıcam :D fixtürü de suçlarım biraz. yüküm hafiflesin basarısız olursam :)

Advertisement