עדכונים חמים מהשטח!
בידיעה כמעט ברורה שנפסיד את המשחק אתמול מול לטביה, היריבה העיקרית שלנו במירוץ למקום השני הייתה כמובן הונגריה, אך ראו מה קרה, הונגריה הפסידה לפינלנד במשחק המצורף:
(13566)שימו לב שפינלנד לא שמרה התלהבות.
אז מה כרגע מצב הטבלה?כרגע אנחנו ממוקמים במקום השני בטבלת הבית, מקום שני מעלה אותנו לשלב הבא. אנו שומרים על המקום הזה עם יתרון של ניצחון אחד על הונגריה ופינלנד. מצב הפרשי סלים (קובעים את המיקום במקרה של שיוויון נצחונות) - ישראל 89+, הונגריה 130+, ופינלנד 68+. שכחתי לציין שלטביה במקום הראשון ללא הפסדים עם הפרש סלים של 146+. זה חשוב גם כן.
ומה התחזיות האפשריות להמשך?במשחק הקרוב, האחרון בסיבוב, אנחנו פוגשים את פינלנד, והונגריה פוגשת את לטביה. מעניין נכון? 4 הקבוצות הללו יכולות לסיים במקום הראשון והשני, שדבר אחד בטוח בלבד. אחד משתי המקומות האלה יהיו שייכים ללטביה.
הדבר הכי חשוב שעלינו לדעת זה שאנחנו קובעים את גורלנו. אם אנחנו מנצחים פינלנד, אנחנו במקום השני לפחות עם אפשרות מאוד לא סבירה שנסיים במקום הראשון, אם לטביה תפסיד להונגריה, ובשני המשחקים יהיה הפרש סלים הזוי.
אפשרות שנייה לעלייה שלנו, היא אם נפסיד לפינלנד בהפרש הקטן מ-10 נקודות (כרגע ההבדל בין ישראל לפינלנד הוא 20, כך שאם נפסיד ב-10, יהיה אותו הפרש, ואז תעלה מי שקלעה יותר נקודות בכל המשחקים לפי מה שאני זוכר), ובנוסף להפסד המזערי מול פינלנד, אנו צריכים במצב כזה שלטביה תנצח את הונגריה. אם אנחנו מפסידים והונגריה מנצחת היא עוברת אותנו בוודאות מוחלטת. על מנת שפינלנד תעלה היא צריכה לנצח אותנו בהפרש גדול מ-10 ושהונגריה תפסיד ללטביה.
מי שקרא והבין, אולי קלט מה הבעיה הכי קשה עבור נבחרתנו. מבחינת הונגריה ופינלנד, זהו משחק של הכל או כלום. שתי הקבוצות חייבות לנצח. פינלנד חייבת הפרש גדול. הונגריה חייבת ניצחון על הקבוצה הכי טובה בבית, שאגב כבר הבטיחה את מקומה בשלב הבא. הסיכוי לקראנצ'ים בשני המשחקים הוא מאוד גבוה, ולהזכירכם, אם פינלנד מנצחת אותנו בקראנץ', והונגריה מנצחת את לטביה בקראנץ', נחשו מי מחוץ לשלב 12 הגדולות בפעם השלישית ברציפות (פעם אחרונה שהגענו לשלב 12 הגדולות באליפות אירופה היה בעונה 9. היחידים שאני מכיר מאותה נבחרת אלו גילי צדוק ומתי שדה.) דבר אחרון שחשוב להוסיף, בסיבוב הבא של 12 הגדולות, הניצחונות וההפסדים לא ממשיכים עם העולות, כך שהמיקום הראשון והשני חשובים רק למען סידור הקבוצות בבתים, חשיבות שהיא משנית לדעתי לעומת שמירת התלהבות, מה שאומר שאם אני הייתי לטביה, הייתי עולה רגוע מול הונגריה בוודאות.
לסיכום, אני באמת מאמין שאנחנו קובעים את גורלנו כאן. יש לנו יתרון התלהבות מול פינלנד (אמן אמן אמן הם עלו קראנץ' מול הונגריה) ויש לנו נבחרת חזקה מאוד. אי אפשר לסמוך על לטביה שתעשה את העבודה. יכול להיות שמה שכתבתי בת'רד הזה נראה פסימי, אבל ההיפך הוא הנכון (טוב לא בדיוק ההיפך, כי ההיפך זה אופטימי) מה שכתבתי זה נטו ריאליזם, עובדות, וניתוח לפי ראות עיניי. אני בטוח אצפה במשחק בהנאה עם דגל ווזבוזלה.
יאללה ישראל! יאללה המלך בבר!