Kesinlikle bir düzen getirilmeli taraftar sahiplerine açtılar fazla özellik belki bir kişiye daha taraftarlık satarız düşüncesi ile bu olacakları düşünmüyorlar rant işi tamamen ben sıkıldım açıkcası bu durumdan.
Biraz abartıyorsunuz arkadaşlar. Herkes kendi ülkesindeki takımlarla mücadele halinde. Utopyadaki takım kolay para kazanıyor diye gidip turkiye kupasını vermiyorlar o adama. oradaki bin adam kendi içinde ordaki kupalar için carpısıyor. Yani ekonomisi iyi olan takımlar, yine ekonomisi iyi olan takımlarla mucadele etmek zorunda utopyada. Utopya yuzunden fiyatların yükselmesinden herkes etkileniyor. bütün ülkeler bütün ligler. bu durumda kime ne haksızlık olmuş? Fiyatların yükselmesi iyi birşeydr. Oyuncu geliştirmekle para kazanılması gereken bir oyunda oyuncu geliştirmenin bir anlamı olmaması nedeniyle oyundan ayrılan bir sürü insan tanıyorum. Bırakın da fiyatlar biraz yükselsin ki oyuncu geliştirmenin bi anlamı olsun. İnsanlar 5-6 sezon geliştirdikleri adamı 1-2me anca satıyorlardı. ayıptır o kadar emege. Yeni piyasa oyuncu geliştirmeyi daha cazip hale getiriyor. Bence böyle olması çok daha iyi.
Ben de ne zamandır ''yav oyuncu fiyatlarının yükselmesi söylediğiniz kadar kötü bi şey değil'' yazacaktım buralara bi yerlere.Sen benden önce davranmışsın hocam.Söylediklerine katılıyorum ama bi şey de eklemem lazım :
Bu durumun kötü etkilediği bir kesim var,kadrosunun tamamını satıp uzun zamandır para biriktiren kullanıcılar.
15 m ye TBL şampiyonluğu hatta BBİ için kadro kurabilecekken şuan o rakam 20 m oldu diyebiliriz.(Tabi bu sadece bir örnek.Teşbihde kusur aramayın)
Tam tersi olarak da düşünülenebilir 2 sezon önce kadrosundaki tüm oyuncuları sattığında kasasına 10 m girmişken o işi bu zamanlar yapsa o rakam 13-14 m leri görebilirdi.
Yani elinde en iyi kadrosunu bulunduran kullanıcılar için piyasanın artması kötü bir şey değil çünkü senin de elindeki oyuncunun değeri arttı hem de tek bi skill gelişimi yaşamadan.
Bilmiyorum belki de şimdilik transfer gibi bir derdimin olmaması beni bu kadar iyimser konuşturuyor.İlerde listede abuk sabuk rakamlar görünce buralara
ulan ben sizin !!!! başlıklı makaleler yazabilirim =)