BuzzerBeater Forums

Hellas - I.1 > Σεζόν 34 - Το μάτι του Βοριά

Σεζόν 34 - Το μάτι του Βοριά

Set priority
Show messages by
This Post:
11
277121.34 in reply to 277121.1
Date: 2/20/2016 10:01:25 PM
Overall Posts Rated:
10001000
Ο Παντελής δεν ήταν ούτε ο πρώτος και δυστυχώς ούτε και ο τελευταίος που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. θα υπάρξουν κι άλλοι και υπήρξαν και άλλοι. Τέτοιες μέρες περίπου, 6 Φεβρουαρίου του 1998, ο διάσημος Αυστριακός ερμηνευτής Johann (Hans) Hölzel ενώ οδηγούσε στην Δομηνικανή Δημοκρατία όπου είχε πάει για διακοπές ένα νοικιασμένο τζιπάκι Μιτσουμπίσι, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά από την πλευρά του οδηγού με λεωφορείο και πέθανε δυο εβδομάδες πριν κλείσει τα 41 του χρόνια (γεννημένος στις 19 Φεβρουαρίου του 1957). Οι τοξολογικές εξετάσεις έδειξαν τότε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και ενώ είχε προηγηθεί χρήση κοκαίνης. Δεν υπήρξε άλλος τραυματίας από το δυστύχημα. Σε μια από τις συνεντεύξεις του είχε δηλώσει πως αν ήταν γραφτό να πεθαίνει νέος θα ήθελε να ήταν σε τροχαίο (!!!) όπως είχε συμβεί και τον James Dean. Τι ήθελε και το είπε...Η είδηση του θανάτου δεν έγινε ιδιαιτέρως γνωστή στον αγγλόφωνο κόσμο, ωστόσο στην Αυστρία έγινε πανικός. Καμάρι για την χώρα του ο Hans και στην κηδεία του πήγε πάρα πολύς κόσμος και υπάρχει βίντεο και στο youtube.

Ο Johann (Hans) Hölzel έκανε καριέρα με το όνομα Falco το οποίο είναι είδος γερακιού που στα ελληνικά το ονομάζουμαι Πετρίτη. Και σαν γεράκι κι αυτός πέταξε ψηλά και έγινε ο πρώτος ράπερ μη Αμερικανός που έγινε #1 στα αμερικάνικα charts το 1986 με το πασίγνωστο κομμάτι Rock me Amadeus. Το πρώτο πέταγμα το είχε κάνει το 1982 με την πρώτη του δισκογραφία με το κομμάτι Der Kommisar παρότι χρησιμοποιεί γερμανικό στίχο ο οποίος παγκοσμίως ειδικά τότε ήταν εντελώς δυσνόητος.

Λίγο πριν πεθάνει ετοιμαζόταν να κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ. Το πρωινό που προηγήθηκε του θανάτου του είχε τηλεφωνήσει στον κιθαρίστα του να πάρει τη μπάντα και να πάνε να τον βρούνε για ηχογραφήσεις. Στο άλμπουμ αυτό θα υπήρχε και η επιτυχία single του 1996 Mutter, der Mann mit dem Koks ist da (Μάνα, ο άντρας με την κόκα είναι εδώ) (τα ναρκωτικά ήταν το θέμα και στο Der Kommisar), αλλά και το Out of the Dark που ήταν ακυκλοφόρητο μεν αλλά το τραγουδούσε ήδη ένα χρόνο στα live του . Στο τραγούδι αυτό υπάρχει ο στίχος:

"...muss ich denn sterben, um zu leben?"

που μεταφράζεται ως ''...πρέπει να πεθάνω προκειμένου να ζήσω?''

κάτι που έκανε πολλούς να πιστεύουν πως ο Hans αισθανόταν κάπως ότι θα πέθαινε σύντομα (σας θυμίζει κάτι αυτό?).

Η αγάπη μου για την μουσική της δεκαετιάς των 80's και του Rock me Amadeus στάθηκε η αφορμή πριν κάποια χρόνια να αναζητήσω να ακούσω κι άλλα λιγότερα γνωστά τραγούδια του και να διαβάσω το βιογραφικό του. Το τραγικό συμβάν με τον Παντελίδη μου τον έφερε στο μυαλό και είπα να τα μοιραστώ μαζί σας.

Καλώς ή κακώς αυτό που μετράει είναι το τελικό αποτέλεσμα. Θες κούραση? Θες υπερβολική ταχύτητα? Θες κατανάλωση αλκοόλ ή άλλων ναρκωτικών ουσιών? Θες υπερβολική εμπιστοσύνη στις οδηγικές ικανότητες του οδηγού? Θες έλλειψη γνώσης του αυτοκινήτου ως προς το χειρσμό και τα όρια του?

Έχει καμιά σημασία?

Είμαστε άνθρωποι, με επιπολαιότητα,, με λάθη, με πάθη, με παρορμητισμό και δεν θα αλλάξει τίποτα και ποτέ. Αυτά τα περιστατικά όμως που γίνονται και ευρέως γνωστά πρέπει να προβληματίσουν τους αρμόδιους ώστε να στείλουν τα μηνύματα που πρέπει, να πάρουν τα μέτρα που πρέπει ( π.χ. μα γιατί σκουριασμένα κάγκελα,ε?) και να μειωθούν οι πιθανότητες επανάληψης τέτοιων τραγωδιών, όχι μόνο για τους επώνυμους αλλά για όλο το κόσμο.

Εδώ θα κλείσω αυτή την παρένθεση που άνοιξα στη σεζόν 34. Η επικαιρότητα καμιά φορά προκαλεί έστω στιγμιαία ψιλοέντονα συναισθήματα και ένιιωσα την ανάγκη να γράψω.

Κλείνοντας ποστάρω το επίσημο βιντεοκλιπ για το Out Of The Dark (https://www.youtube.com/watch?v=cyrdPtEHKzE)το οποίο είναι το αγαπημένο μου τραγούδι του Χανς στο οποίο ουσιαστικά έχουν μοντάρει σκηνές από άλλα του βίντεοκλιπ (όπως το Jeanny σε κάποιο σημείο) και από live που ερμήνευσε το συγκεκριμένο τραγούδι. Καλή σας ακρόαση!!!

This Post:
00
277121.35 in reply to 277121.30
Date: 2/21/2016 6:04:08 AM
Overall Posts Rated:
4040
Καλως σας βρηκα φιλε μου!!!

Σ ευχαριστω παρα πολυ!! Ηταν τοσο μεγαλο το θαυμα που ακομα και μετα απο 10 σεζον να μου πουν συγχαρητηρια παλι εντος χρονικων οριων θα ειναι :)))

Τωρα η κατηγορια ειναι ενα αλλο πραγμα...Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα διασκεδασω τη πρωτη μου σεζον στην Α1 και οτι θελει ας προκυψει. Η δισκεδαση βεβαια ξεκινησε απο χτες με το κοτιδεικο να μας καλωσοριζει θερμα εδω πανω (αυτο θα το θυμαμαι φιλε...οχι τοσο για την ηττα αλλα για τα κιλα που πηρα τρωγοντας ενα burger απο τα νευρα μου μετα τον αγωνα). Για να ηρεμησω φυσικα επισκεφτηκα τη σελιδα Hellas 5-6 φορες για να δω οτι αναφερει Κλεμενα ονειρα ως κυπελουχο σεζον 32...και ηρεμησα...χαχαχαχα

Δυσκολη και η δικη σου πρεμιερα απ οτι ειδα...Μπλεξαμε με ΚρητικοΚοτιδηδες...χαχαχα

Καλο κουραγιο κ καλη συνεχεια!!

This Post:
00
277121.36 in reply to 277121.35
Date: 2/21/2016 6:10:58 AM
OLYMPIAKOS PIRAEUS LEGEND
IV.22
Overall Posts Rated:
10761076
αυτο θα το θυμαμαι φιλε...οχι τοσο για την ηττα αλλα για τα κιλα που πηρα τρωγοντας ενα burger απο τα νευρα μου μετα τον αγωνα

Εντάξει μωρέ!!Ένα burger έφαγες!Μικρό το κακό...

Αν είχαμε χάσει εμείς ο Κοτίδης θα είχε πιει 10 λίτρα ουίσκι και θα τον τρέχαμε πάλι για πλύση στομάχου!Τώρα ευτυχώς ήπιε μόνο 5 και δεν είχαμε θέμα!!! :-)

This Post:
00
277121.37 in reply to 277121.36
Date: 2/21/2016 6:24:03 AM
Overall Posts Rated:
4040
χαχαχα οχι ενταξει ειπαμε...ουισκακι μισο ποτηρι ανα δυο τρεις μερες...πρεπει να δινουμε το καλο παραδειγμα στους αθλητες της ομαδας μας!!
Αλλα το burger επεσε βαρυ...ειχε και πατατες τηγανητες...

This Post:
33
277121.38 in reply to 277121.37
Date: 2/21/2016 6:45:10 AM
IV.22
Overall Posts Rated:
10761076
Μετά την επιστροφή της αποστολής στο KARAISKAKH STADIUM μετά τον εκτός έδρας αγώνα μας,ξαφνικά ο Κοτίδης αφήνιασε σαν να τον τσίμπησε μύγα!!Πήρε μερικές φιάλες αλκοόλ,ένα μολύβι και ένα χαρτί και κλείστηκε στο γραφείο του διατάζοντας: ''ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!ΕΙΔΙΚΑ Ο ΑΜΠΑΛΟΣ!!!''

Όλοι ανησύχησαν..Τι να έπαθε πάλι ο ψυχάκιας γέροντας?Πάλι νεύρα είχε?Αφου είχαμε νικήσει....

Ο Θωμάς ο Μάτσιος εξήγησε:'' Ο πάνσοφος είναι τρελά εκνευρισμένος με τον κόουτς,επειδή πήρε θέση υπέρ της αγγλικής!!Και μόλις έμαθε ότι ο Στέλιος είναι Los Angeles και μπορεί να τα αλλάξει όλα,αποφάσισε να κάνει αντιπρόταση ουρλιάζοντας" ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕ!!!ΟΧΙ ΧΑΖΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!!!!''

''Ρε Μάτσιε''...του λέω!!''Χαζεψες και εσύ???Το LA δεν είναι Los Angeles!''

Σήμερα το πρωί,βγήκε ο πάνσοφος-ολίγον σουρωμένος- από το γραφείο και ούρλιαξε:'' ΕΙΜΑΙ ΒΑΘΙΑ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ Η ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΓΙΑ 1Η ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ!!ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΖΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ!!ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΡΕΥΝΕΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ!!ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ!!ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ!!ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!''

Και έπειτα παρουσίασε αναλυτικά την αντιπρόταση του,ελπίζοντας ότι ο LA-fay_stelaios θα την λάβει σοβαρά υπόψη του και δεν θα ακούσει τις παπαριές του ALEXANDROY7!Ιδού:

1)Point Guard σε Φρουρός του Πόντου (ΦΠ) ή playmaker σε Παιχνιδο-Δημιουργός (ΠΔ)

2)Shooting Guard σε Φρουρός Πυροβολισμού (Φπυρ) !Εναλλακτικά σε Τριποντοεκτοξευτής (ΤΕ)

3)Small Forward σε Μικρός Μπροστινός (ΜΜ)

4)Power Forward σε Μροστινός της Δυνάμεως (ΜΔ) και

5)Center σε Κεντρικός (Κ) ή εναλλακτικά χρησιμοποιοώντας όρο της υδατοσφαίρισης σε Φουνταριστός (Φουντ)

Ο πάνσοφος παρακαλεί τον Στέλιο (που τρέφει τεράστια εκτίμηση προς το πρόσωπό του) να λάβει σοβαρά υπόψη του τις προτάσεις και να αγνοήσει τον ανθέλληνα ALEXANDRO7!!!Θεωρεί ότι χρωστάμε αυτή την αλλαγή στους εαυτούς μας,στην Ελλάδα,αλλά και στους αρχαίους ημών προγόνους και θα κάνει αγώνα μέχρι εσχάτων για να δικαιωθεί.....

This Post:
11
277121.39 in reply to 277121.38
Date: 2/21/2016 10:17:05 AM
terastiousp
II.2
Overall Posts Rated:
32683268
Second Team:
White Walkers
Χαχαχαχα ωραιος ο Κοτιδης!!

Φπυρ συντομευση κι εγω θελω.

This Post:
00
277121.40 in reply to 277121.39
Date: 2/23/2016 6:53:26 AM
Overall Posts Rated:
419419
23 Ιανουαρίου υποδεχτήκαμε τον Στέλιο, στο ματς που μας έβαλε οριστικά στα playoff της περασμένης σεζόν. Ένα μήνα μετά ξαναπαίζουμε εντός από τότε για πρώτη φορά (τα έσοδα εξανεμίστηκαν αφού μόνο πληρώνουμε) και υποδεχόμαστε πάλι τον Στέλιο, σε ένα ματς που ενώ είναι νωρίς, τελικά είναι κρίσιμο, γιατί το πρόγραμμα μου νομίζω είναι λίγο μυστήριο και δεν θέλει πολύ να μπλέξουμε, ύστερα από την αποτυχημένη απόπειρα να βαρέσουμε τον Ατσαλάκωτο εκτός.

This Post:
00
277121.44 in reply to 277121.43
Date: 2/23/2016 4:44:39 PM
IV.22
Overall Posts Rated:
10761076
θα ακολουθησει και η κοκκινη πλευρα μετα την μπαλιτσα που ειδη εχω
χασει την μιση...χαχαχα

Μπαλάκι για την όρεξη να γράψεις!!!Περιμένω και για εμάς!

Αλλά ωραία ώρα βρήκες!!Έχασες φοβερά ματς!Ειδικά το Γιουβέντους-Μπαγερν ήταν σούπερ!Μέχρι και ο Κοτίδης το παρακολούθησε... :-)

Advertisement