BuzzerBeater Forums

Türkiye - TBL > [14. Sezon] Doğu-Batı Maçları

[14. Sezon] Doğu-Batı Maçları

Set priority
Show messages by
From: aquila

This Post:
11
162956.32 in reply to 162956.31
Date: 11/7/2010 4:57:35 PM
Overall Posts Rated:
227227
ya eski motor nasıl daha mantıklı diyebiliyorsun anlamıyorum schweppesin dışarıdan şutu felaket halde bei de yarı final oynadı şu anda beide başarılı ola takımlar her iki yönden güçlü sadece dışarısı güçlü olan takımlar kazanmıyor. söylesenen bana dışarıdan sayısı kötü olan bir takım nasıl olurda gerçek hayatta maçalrı kazanabilir. bir tane buna örnek versene verdiğin örneklerdeki takımın dış hücumlarıda iyi sadece iç hucüm yetiyordu diğer motorda diğer motor bundan kesinlikle daha mantıklı değildi

This Post:
11
162956.34 in reply to 162956.31
Date: 11/7/2010 6:01:31 PM
Overall Posts Rated:
426426
1--bu motorda oyunkurucuyu pivota koyarak oyun kazanmak mümkün değil..örnek verirseniz sevinirim...5 lig takımına karşı pivotu oyunkurucu-oyunkurucuyu pivot yaparsanız gene kazanırsınız... ama herhangi bir 2. lig takımını pivotta Ok oynatarak yenemezsiniz..oyunkurucunuz süper içerden defansı şutu varsa o ayrıcalık tabii......olağan O.K dan bahsediyoruz..
2--dışardan sayı ile maç kazanmak taktiğini istanbuldaki dünya kupasında bol bol gördük..ama fırsat buldukça (bizim motordaki gibi ) içerden de attılar..
3--iç oyuncuların sayı bulabilmesi (gerçek basketbolde ve burada ) dış oyuncuların kalitesi belirler..
4--olaya sadece şut gözüyle bakmak yalnış.pek çok yetenek var...hala top tutması - top sürmesi - pası-şut menzili vs olmayan pivotlarla oynuyorsunuz..
5--olaya maaş gözüyle de bakmak yalnış..top tutması korkunç olan bi sürü yüksek maaşlı adam var..20 K maaşlı adam eğer yetenekleri doğru yapılanmış ise ve takımın desteğini alıyorsa tek yönlü 50-60 K lık adamı perişan eder..bu da son derece normaldir..gerçek hayatta da böyle değil mi :?

This Post:
00
162956.35 in reply to 162956.33
Date: 11/7/2010 6:37:13 PM
Overall Posts Rated:
227227
ya eski motor nasıl daha mantıklı diyebiliyorsun anlamıyorum schweppesin dışarıdan şutu felaket halde bei de yarı final oynadı

iki oldu hocam..
yarı-final değil final olacak.. :)
bence de eski motor daha iyi değildi..
kıyaslama yapmak çok zor çünkü ikisi de birbirinden beter..
eski motorun değişmesi doğruydu, İçeri Bak ve Topu Götür'den başka işe yarar taktik kalmamıştı ortada..
içeriden aynı kuvvete sahip iki takımdan dış şut tehdidi daha az olan daha başarılı oluyordu çünkü o takım daha çok içeriden şut deniyordu, dış şutları savunmak zaten çocuk oyuncağıydı, 4-5 kademe düşük dış defans bile yetiyordu..
motor değiştiğinde dış şutlar iş yapmaya başladı ve herkes motorun düzeldiğini sandı..
bu değişikliğin geçici bir çözüm olduğu ise dış defansların zirveye vurmasıyla yeni yeni ortaya çıkmaya başladı..
dış defansın içeriden hücumları durdurma konusunda iç defanstan daha etkili olduğunu aylar önce Global'de yazdım (125704.371) fakat benimle dalga geçtiler..
şu anki durum eski motordakinden biraz farklı çünkü burada tek bir özelliğin dominasyonu söz konusu, herhangi bir taktiğin ya da birkaç özelliğin bir araya gelmesinin değil..
üç tane +18 dış defanslı ve formda oyuncuyla sahaya çık, ribauntlarda ezilmediğin sürece 60-70 sayıdan fazla yemezsin..
hücumda ne yaptığın ise rakibin dış defansına kalmış çünkü içeriden de oynasan dışarıdan da oynasan o dış defansı yırtacak şut, pas veya top sürmeye sahip olman lazım..
BB'ler kendimi bildim bileli başarıya giden yolun çok yönlü oyunculardan geçtiğini vaat ediyorlar fakat görüyoruz ki bunu hiçbir zaman başaramadılar..
iddia ediyorum; aynı kadrolarla iki takımı tarafsız sahada maç yaptıralım, tek fark bir takımda Rıza Ölçün olsun, diğerinde Sebastian Morel..
Rıza Ölçün hangi mevkiye koyarsan koy Morel'den daha iyi performans sergileyecektir..
özellikler arası dengeyi sağlayamadıkları sürece birileri çıkıp bu açığı değerlendirecektir..
bir sonraki motor değişikliğinde "yahu bu dış defans çok güçlü olmuş, pasın etkisini biraz arttıralım" derlerse bu sefer de birisi çıkıp pasa abanacak ve o motoru da kıracak çünkü pasın karşısına koyacakları bir karşıt eleman olmayacak..
Star Craft, Age of Empires gibi başarılı strateji oyunlarının altında mükemmel birim dengesi yatar, her birimin karşısında onu alt edebilecek bir birim vardır..
umarım BB'ler bunun farkına varıp yeni özelliklerle motoru baştan yazarlar, yoksa bu iş böyle sürüp gidecek..
bence hiç boşuna tartışmayın, iki motorun da açıkları vardı ve ilkinde olduğu gibi ikincisinin de miyadı doldu..

pardon :)))

içimden gelemdiği için öyle söylemişimdir ilk 16 filan demediğime şükret :))

"Star Craft, Age of Empires gibi başarılı strateji oyunlarının altında mükemmel birim dengesi yatar, her birimin karşısında onu alt edebilecek bir birim vardır."

doğru söz ne denir :)

From: aquila

This Post:
00
162956.36 in reply to 162956.34
Date: 11/7/2010 6:39:48 PM
Overall Posts Rated:
227227
1--bu motorda oyunkurucuyu pivota koyarak oyun kazanmak mümkün değil..örnek verirseniz sevinirim...5 lig takımına karşı pivotu oyunkurucu-oyunkurucuyu pivot yaparsanız gene kazanırsınız... ama herhangi bir 2. lig takımını pivotta Ok oynatarak yenemezsiniz..oyunkurucunuz süper içerden defansı şutu varsa o ayrıcalık tabii......olağan O.K dan bahsediyoruz..
2--dışardan sayı ile maç kazanmak taktiğini istanbuldaki dünya kupasında bol bol gördük..ama fırsat buldukça (bizim motordaki gibi ) içerden de attılar..
3--iç oyuncuların sayı bulabilmesi (gerçek basketbolde ve burada ) dış oyuncuların kalitesi belirler..
4--olaya sadece şut gözüyle bakmak yalnış.pek çok yetenek var...hala top tutması - top sürmesi - pası-şut menzili vs olmayan pivotlarla oynuyorsunuz..
5--olaya maaş gözüyle de bakmak yalnış..top tutması korkunç olan bi sürü yüksek maaşlı adam var..20 K maaşlı adam eğer yetenekleri doğru yapılanmış ise ve takımın desteğini alıyorsa tek yönlü 50-60 K lık adamı perişan eder..bu da son derece normaldir..gerçek hayatta da böyle değil mi :?

5 ten hariç sonuna kadar katılıyorum hocam ama işte şöyle birşey gerçek hayatta o 50-60 k lık maaşlı adamlar 200k korkunç top tutmalı adamdan daha fazla maaş alırlar

This Post:
00
162956.38 in reply to 162956.34
Date: 11/8/2010 12:29:54 AM
Overall Posts Rated:
6565
ıcerıden sayı bulmak ıcın gardların DUZGUN pas verebılmesı gereklıdır dogru. fakat yarı sahada yapılan hucumda acıkcası pası veren gardın bu ozellıgının 5 veya 20 olması arasında gercekte bı fark yok, cunku sayının olusmasını belırleyen sey topu alan oyuncunun topu yere vurup vuramadıgı ve ıcerıden sut ozellıgının yukseklıgıdır. yanı gercekte gardın super pasorse ıcerıden en kotu adamla bıle sayı bulursun gıbı bı durum yok. gercege uygulamaya calısırsak zaten oyunun o kadar cok eksıgı var kı buna takılmam bıle.

20klık bı pıvotun 200k lık ıle pota altında denk mucadeleye gırısmesını ben kabul edemıyorum, cunku bu yatırımı yapan taraftayım. kerız gıbı uzunlara haftada 300k oduyorum ve rakıbın 30k ve 12k lık oyuncuları bunlar karssıında sov yapıyorsa bunların dıs ozellıklerının tumu 20 ıse bıle umrumda olmaz, rıbaund alırken top surmeyı de hesaba katıcaz? ısın kotusu herkes yasadıgı farkettıgı sacmalıkları sıraladıka oyunun ne garıp bı noktaya geldıgını farketmek de daha mumkun.

hem arkadas madem motoru yenılıyorsun yenı ozellıkler de eklesene oyunculara, zıplama hız ozellıklerı olmayan bı basketbol oyunu olabılır mı?

This Post:
00
162956.39 in reply to 162956.38
Date: 11/8/2010 12:47:09 AM
Overall Posts Rated:
3434
eski motoru anlatmayın bana hocam çok abartıyosunuz tbl de üst üste 5 sezon şampiyon olan galatasaray takımının hangi taktikle oynadığını hepiniz biliyosunuz %90 hareketli hucum tercih ediyordu madem sizin dediğiniz gibi içeri hucum çok güçlüydü neden ben veya bei finali oynayan mutlu hoca bu takıma üstünlük sağlayamadık ? yada neden şampiyonluğu alamadık ? çünkü nedeni açık galatasaray takımının hem içerisi hem dışarısı güçlüydü mutlu hocanın bei finali oynamasının en büyük nedeni tüm maçlarını kendi sahasında oynamasıdır aynı zamanda güçlü takımların çoğu birbiriyle oynarken mutlu hoca daha ortalama takımlarla oynamıştır bunu inkar edemeyiz.

bir takım mutlu hoca gibi çok keskin şekilde içerden hucum ediyorsa karşısına kesinlikle çok sağlam defanslar koymanız gerekiyor aynı durum dış oyuncular için geçerli değil bu farkı gözden kaçırmamak gerekir. tekrar söylüyorum iç oyuncu savunulmazsa %95-100 ile oynar dış oyuncuyu hiç tutmasan %60-70 ile oynar bu sebeble bi taraf ağır basacaksa kesinlikle iç defans ve ribaund olmak zorunda

eski motorda yapılacak birkaç değişiklik yeterliydi bence şimdiki motorum elle tutulacak hiç bir yanı yok tamamen faztaziden ibaret

ufuk@ son tbl maçında pivot mevkisinde oyunkurucum oynadı. becerikli formda olan uzun forvetim 22 dk da 6 foul alıp oyun dışında kalırken pivot mevkisindeki oyunkurucum savunmada hiç zorlanmadı bunun daha ötesi ne olabilir merak ediyorum..

neyse daha fazla motor hakkında konuşmayacağım zaten bb lerin amacı güzel bir motor yapmak değil nasıl daha fazla kullanıcı bulabiliriz derdindeler bu sebeble tartışmanın zaten anlamı yok alacaz dışarıya efsanevi savunmacıları 2 tanede sallamacı şutör sonra keyifli bir şekilde 3 kuruşluk gard ların 400-500 k değerindeki pivotları nasıl ezdiğini seyredeceğiz. zaten 5-6 sezondur seyrediyoruz

This Post:
00
162956.40 in reply to 162956.39
Date: 11/8/2010 3:48:30 AM
Overall Posts Rated:
153153
Konu güzel ama başlığın suyunu çıkardınız arkadaşlar. Lütfen yeni bir başlık açıp oradan devam ediniz.:)

Doğu-Batı Maçları 3. Hafta:

SİMYASPOR - kırkısrak eagles = Ağır yaralı ve moralsiz 2 takımın maçında herşey olabilir. formsuz oyuncularının çokluğuna rağmen evsahibi avantajıyla kırkısrak galibiyete yakın. Doğu

BC Dingo - FlareX UnieX = FlareX UnieX için sezon başındaki rüzgar bir anda tersine döndü. "normal şartlarda" BC Dingo galibiyete biraz daha yakın gibi. Batı

DeU CarnivorS - Layhar = DeU kaptırdı gidiyor ama onu durdurabilecek tek takım bence Layhar. saha avantajını da hesaba katarsak galibiyete oldukça yakın bence. Doğu

HucJiaB - indiana pacerizers = Dengeli ve güçlü kadrosuyla HucJiab bu maçta da favori. Batı

Uludağ Wolfs - SchweyeSchweye MiyaMiya = Bu sezon deplasmanlarda oldukça kötü bir grafik çizen Uludağ Wolfs, bu kötü gidişe bu maçla dur diyecektir. Batı

KANaryagucu - xXLoneStarStateXx = Çağrı rahat kazanır. Doğu

Schweppes Kinder - RealMaden-SK = Batı

MuGiWaRaIcHiMi - Bagkur Idmanyurdu = Mugiwara'yı her zaman böyle formsuz oyuncularla - özellikle de Hemmati'yi- yakalamak kolay değil. bu avantajı galibiyete dönüştürmeye oldukça yakın olduğumu düşünüyorum. Doğu

bu hafta 4-4 berabere görünüyor. hiç fena değil.

Azerbaycan A Milli Takım Antrenörü - Azerbaijan NT Coach
This Post:
00
162956.42 in reply to 162956.41
Date: 11/8/2010 5:42:20 AM
Overall Posts Rated:
1515
SİMYASPOR - kırkısrak eagles(%100)

BC Dingo - FlareX UnieX(%60)

DeU CarnivorS(%75) - Layhar

HucJiaB(%99) - indiana pacerizers

Uludağ Wolfs(%90) - SchweyeSchweye MiyaMiya