Se pomalku i pomalku ve sfakam sto vi e poentata decki.
Prvo, sto se opdnesuva na timot sto direktno bese staven vo vtora liga, toa ne zavisi od nikogo, taka igrata sama go generirala, taka sto ne mozeme nisto protiv toa. Inaku i mene ne mi se dopaga ama sto e toa e, realno nisto osobeno mene ne mi menuva. Dolgorocno za samiot tim ke bese podobro da bide vo III liga taka sto realno toj poveke izgubi otkolku sto dobi. Drugo, ne sfakam kakva vrska ima finansiskiot sistem vo BB so nekakvi si podelbi, GM-i, klanovi i ne znam sto se uste ne. Nitu pak mi e jasno koj se podelil... Ne znam zosto mora negativnna atmosfera da se stvara nepotrebno.
Sto se odnesuva za toa deka moze novite mozat da se nosat so postarite toa ne mislam deka e bas tocno. Potrebni se 3-4 sezoni minimum za da se sozdade dobar tim. No ona sto e pobitno pak ke kazam iskustvoto i poznavanjeto na igrata. Ne se slozuvam deka e ova lesno sovladliva igra. Naprotiv. Osnovite se lesno sovladlivi, no za da bides stvarno dobar potrebno e mnogu znaenje i za zal site nie vo BB-Makedonija seuste ucime i ocigledno ne sme dovolno dobri so ogled deka imame slabi rezultati vo BB best skoro sekoja godina.
I na kraj ne mozam da kazam kolku realno se dobri, NC state i baniran koi se nasite najdobri timovi. Rezultatite kazuvaat za niv. Ona sto mozam da kazam e deka baniran sosema ocekuvano zagubi, igrase protiv eden od najsilnite timovi vo BB, dodeka NC State iako imase edna od najskapo platenite startni petorki od site klubovi vo svetski ramki, zagubi uste na startot zaradi promasena taktika. Dali pogresil Zloo ili ednostavno bil nadmudren ne e bitno, ke ima sansi pak slednata sezona verojatno, no bitno e da se sfati deka nisto ne e do platitite, pa duri ni skillovite. Zloo i samiot moze da kaze deka imase dosta posilen tim, no bese nadmudren i zasluzeno zagubi.