A Ty jaką byś chciał karę dla niego ?
Kara adekwatna do popełnionego czynu . Dla mnie to 1 miesiąc dyskwalifikacji . Dlaczego miesiąc już to motywuję .
WD chce ukarać niejakiego Janusza Wójcika karą 4 lat wykluczenia ze struktur PZPN , czyli idąc tokiem myślenia WD to Wójcik ustawił 8 meczy :) bo skoro jest kara 1 mecz = pół roku to wynikało by z tego że Wójcik ustawił 8 meczy . Ale i Ty wiesz i ja wiem że Wójcik nie ustawił 8 meczu on ustawił co najmniej 88 meczy i dlatego między innymi kara 6 miesięcy dla Piszczka jest moim zdaniem niewspółmierna do popełnionego czynu , porównując ją włąśnie z innymi karami WD .
Weż pod uwagę fakt żę Piszczek nikomu nie składał propozycji korupcyjnych, do nikogo nie zdzwonił nikomu nie proponował łapówki , nikomu nie wręczał łapówki , on jedynie dał na to pieniądze . A Wójcik ? dzwonił z takimi propozycjami wręczał takie łapówki i robił to na dużo większa skalę .
Skoro wcześniej czepiłem się tego Zelazko i Wójcika to pojadę dalej tym torem .
Zadałem sobie trud i wszedłem na stronę PZPN i przeszukałem wątek z decyzjami WD z ostatnich kilku lat dotyczącymi korupcji i wyobraź sobie że nigdzie ale to dosłownie nigdzie nie znalazłem informacji jakie to kary nałożył WD na byłych członków Zarządu PZPN . Jedynie są informacje że na następnym posiedzeniu Zarządu po zatrzymaniach niektórych panów zostaną podjęte decyzje o ewentualnych sankcjach dyscyplinarnych . Nie znalazłem nigdzie informacji ile taki Wit Żelazko czy inni członkowie Zarządu dostali tej kary ale np jakie kary od WD dostawali piłkarze można sobie spokojnie znaleźć . Po za tym jaka kara dyscyplinarna od PZPN-u grozi takim Witom i jemu podobnych ? Że co że się wódki z Kręciną nie napije :)) ??
Następna sprawa to to że pan Wit był przecież zapraszany do Canal plus na podsumowanie cotygodniowej kolejki do części programu zwanego " Kontrowersje" . Kto ma dostęp do canal plus to wie o czym mówię kto nie ma to wyjaśnie że jest to część programu poświęcona omawianiu decyzji sędziów z niektórych spotkań . Stacja oczywiście wybiera te najbardziej dziwne . Powedz jak można mieć cywilną odwagę pójść do takiego programu i oceniać pracę arbitra wiedząc o tym ze mecz był przekręcony ?? Bardziej Wit pasował do programu w TVN o tytule " Nie do Wiary " :)))
Następna sprawa to medialność tego co robi PZPN z tym Piszczkiem . Przecież trąbią o tym jakby to on był wszystkiemu winien jakby to była ta czarna owca , a jak panowie członkowie Zarządu do Wrocławia trafiali to jakoś tak WD nie robił takich medialnych zebrań raczej tak cicho o tym mówili a tam wcele nie chodziło o jedną zrzutkę na mecz tylko tam chodziło o naprawdę duże sumy . Jakoś panowie z WD nie nagłaśniali jakie to kary wlepiają dyskwalifikacji Witopodobnym . Raczej była cisza .