BuzzerBeater Forums

Türkiye - III.16 > 11.sezon

11.sezon

Set priority
Show messages by
This Post:
00
122612.27 in reply to 122612.26
Date: 12/27/2009 2:03:24 AM
Overall Posts Rated:
55
bire bir antrenmanı maaşı çok mu arttırıyor???bu konu hakkında bilgisi olan paylaşsın..

This Post:
00
122612.28 in reply to 122612.27
Date: 12/27/2009 4:24:23 AM
Overall Posts Rated:
00
bire bir antrenmanı maaşı çok mu arttırıyor???bu konu hakkında bilgisi olan paylaşsın..

Güzel soru, şöyle bir tahmin yapabilirim, birebir'de özellikler artacağı için, bu genel anlamda maaşina da yansıyabilir. Kısaca, a rtan her özellik maaşını arttırıyor oyuncunun. Dolayısıyla, 1-1 ile artış yaptıracağın özellik yerine, başka şeylere yönel demiş olabilir FKK, ama yine de kendisinin cevaplamasi daha dogru olur.

Emre'ye gelince, 2 haftadir tık yok diyorsun, normaldir, potansiyeli yavaş yavaş doluyorsa, böyle şeylerin olması normal. Benim de Mert aynı şekilde, 3 haftada bir atlıyor, ama arada 2 hafta üst üste atladıgı da oluyor. Şöyle diyim sana, sen planını 3 haftaya göre yap, gerisi oyuncuya bağlı.

Thinkers'in kaybetmesine şaşirdim bu arada. Geçen yilin ilk 3 takımından 2 sinin 1 galibiyet 2 malubiyette olması şaşırtıyor beni. Thinkers bizim maça asilacak bunu tahmin edebiliyorum. Hakkımızda hayirlisi olsun :)

Bu sezon nosferatuzugax cikar da bati yine oldugu gibi kalirsa onumuzdeki sezon hepimiz .. ... :D Allah affetsin artik :)

Bu yoruma koptum :)))) Ama yerden göğe kadar haklı bir yorum. Şöyle düşünüyorum, önümüzdeki 3 sezon üst üste batıdan birileri üst lige çıkarsa, anca o zaman bu konferans rahatlar. Yoksa zor.

This Post:
00
122612.29 in reply to 122612.27
Date: 12/27/2009 5:42:08 AM
Overall Posts Rated:
00
Hocam soyle soyliyim , Iki ozelligi 14 15 olan diger ozellikleri 10 u gecmeyen bir oyuncunun maasi 50 bin, 3 ozelligi 13 olan bir oyuncunun ise 60 bin. Yani 12yi gecen nekadar cok ozellik varsa bir oyuncuda maas katlanarak artiyor. Top tutma ve top surme kolay atlayan yetenekler, o yuzden ne potansiyelini doldur ne de maasini sisir simdiden.

Top tutmasi becerikliyse yeterlidir top surme guclu bile olsa kafi, top surme sadece pas gelmeden kendi kendine pozisyon bulmasina yarar. Kendi yarattigi pozisyonlarda sayi bulmasi icin once sutunun iyi olamsi gerekir. 14 15 sutu olmali oncelikle kf icin dif defans cok fazla gerekli degil ustun verimli olmasi yeterlidir sut menzilini de ustun ya da verimli yapabilirsen ilk firsatta , bu seviyeye geldikten sonra az sut attigini dusunursen birebir ver derim o tarz bi oyuncunun sorumluluk alip surekli sut kullanmasi gerekir.

En basiti soyle soyliyim. Dis defans 11 sut menzili 11 uzaktan sut 15 bir kf 35 40 bin gibi bir maas ister. Top tutma top surme pas ribaunt ic defans falan gibi ozelliklerin en fazla becerikli civarinda oldugunu dusunursek. Ancak bu oyuncunun birebir ozelliklerini de 11 12 varsayarsak maasi 55 60 bini bulabilir. Bence cok gereksiz takimda biraz pas varsa oncelik defans menzil ve sut olmali antremanda. Ilerde satacak olursan son bi kac hafta birebir verip goruntuyu biraz sisirebilirsin bence.

Dis defans konusuna gelince 1 ve 2 numaralara ben de veriyorum bi kac haftadir 4. haftada atladi bir oyuncum ikinci haftada atlayan da oldu. Tek mevkide 20 yas bi oyuncu icin 3 hafta normaldir 4 haftaya da cikabilir potansiyel devreye girerse. Ancak 20 yasinda bi oyuncu icin yildiz allstar potansiyelinde potansiyele ulasmak soz konusu degil. Biraz abartiyoruz potansiyel konusunu Ben ne oyuncular gordum gorev adami spiker ancak oldukca iyi gelismis hem de genc yasta. Bekledigimiz gibi gelismeyince potansiyel diyip cikiyoruz isin icinden :)

Bu yetenekleri Yuzdelik bar gibi dusunun, 20 yasinda bir oyuncu tek mevki dis defans ile bir haftada %42sini dolduruyor mesela. 2 haftada % 84 oldu , ucuncu hafta yetenek atladi ve % 26 ya yukseldi. Sonra iki hafta daha antreman aldi % 84 eklersek % 100 u doldurmus olucaktir bu sefer 2 haftada atlayacak. Yeni transfer ya da yeni draft bir oyuncu da oyle % 0dan basladigini dusunmeyin % 85te kalmis olabilir bir haftada atlar bi sonraki gelisim 2 hafta sonra olabilir bu demek degil 2 haftada bir atliycak.

Bunun disinda dis defans alan bi oyuncu top tutma da alir %8 % 10 tahminen, ic defans da alir %2 % 5 gibi , Her atreman turu diger ozellikleri arttiriyor degil belirli ozellikleri az da olsa gelistirir. Buna sinirdaysa atlar gibi bi yorum geldi cok zaman once sonrasinda mantigini duymamis arkadaslar bunu bir ozellik sinirdaysa ne antremani verirsen atlar benimki hic atlamiyor ne bicim is falan demeye basladilar bu da toplumumuzun derin bir yarasi yanlis anlasilmadir
Onemli olan ana yeteneklerdir. Birebir yardimci yetenek gibi dusunun sadece pas alamadiginda kendisi pozisyon buluyor can alici bir yetenek degil sutu yoksa zaten pozisyona kendisi de girse pas da alsa sayi bulamayabilir. Bunun disinda iyi pas alarak atilan sutlar daha garantidir birebir yaratilmis sutlara gore.

Oynadiginiz sisteme gore oyuncular yetistirmelisiniz ya da transfer etmelisiniz disardan oynayan bir takimin pota altina da cok iyi sutlari olan fakat ribauntlari yetersiz oyuncular almasi sacmadir. Ribaunt aldiktan sonra sut bulmasi olasidir bunun icin alinabilir ancak icerden de sayi bulayim diye alinmamali uzun forvetin de skorer olmasi onemli ancak pivotlarin daha cok savunma yonune bakilmali. Mac icinde her oyuncunun skor yapma kabiliyeti olmasi gerekmez zaten boyle bir takim kurarsaniz ya defans ribaunt pas problemi cekecekseniz ya da cok yuksek maaslar odemek zorunda kalacaksiniz.

Herkesin bildigi seyler olabilir gozden kacmissa yazmak istedim ogut vermek degildi amacim umarim yararli olur.

Last edited by haumar at 12/27/2009 6:11:48 AM

From: exister

This Post:
00
122612.30 in reply to 122612.29
Date: 12/30/2009 12:35:54 PM
Overall Posts Rated:
2525
formları toparlayamayan ,sakatlıktan yakasını kurtaramayan gariban thinkers yine kaybetti..:D...her maçta bir sakat parolasıyla dewam eden takımımızın son gazisi wolfie maçında sakatlanan abdurrezzak kani oldu..bi 2 haftada onu kaybeden thinkersta rotasyon 8 kişiye düştü...:(....kupayamı ligemi asılalım diye taktik geliştirmeye çalışan çalışan hocanın ancak portmantoya asılabileceği ortaya çıktı...

From: wolfie
This Post:
00
122612.31 in reply to 122612.30
Date: 12/30/2009 4:47:34 PM
Overall Posts Rated:
00
Bir kaza çıktı elimden, üzüldüm ben de senden bir oyuncuyu 2 haftalıgına sakatladıgıma. Toparlarsın sen, daha bu derenin altından cok sular akar. yavaş yavaş rakip konferans maçlari geliyor, o sirada toparlarsin takımını, formların düzene girer vs. 3 maç sonra rakip konf. maçlari başlıyor zaten. Sık dişini.

Bu arada, forumu takip eden etmeyen herkesin yeni yılını kutlar, yeni yılın tüm sevdiklerinizle birlikte sizlere mutluluk, sağlık, bolca kazanç getirmesini diler, 2009'dan kat kat daha iyi geçmesini temenni ederim.

This Post:
00
122612.32 in reply to 122612.31
Date: 12/31/2009 12:19:44 AM
Overall Posts Rated:
55
ben cuma günkü antrenmanı bekliom emre nin kazanması lazım..ayrıca bende oyuncu arayışına girdim.18 yaşında oyuncu alcam gibi duruo.uzun alcaktım piyasa çok karışık alamadım en iyisi kısa...herkesin yeni yılını kutlarım sağlık ve esenlik dilerim...

This Post:
00
122612.33 in reply to 122612.32
Date: 12/31/2009 10:19:33 AM
Overall Posts Rated:
55
18 yaşında oyuncu alamadım uzun rotasyonuna takviye yaptım.bu arada maaşlar bende sınırı açtı acilen salonu genişletip para toplamam lazım..herkese iyi oyunlar

This Post:
00
122612.34 in reply to 122612.33
Date: 12/31/2009 5:22:52 PM
Marvellous TeaM
III.14
Overall Posts Rated:
1212
herkesin yeni yılını kutlarım. iyi oyunlar...

This Post:
00
122612.35 in reply to 122612.34
Date: 1/2/2010 2:30:28 PM
Overall Posts Rated:
88
Öncelikle herkese mutlu yıllar diliyorum...

Bu nasıl lig kardeşim! Batı da tüm takımlar 2. lig seviyesinde benim takım hariç :) Bu sezon büyük iihtimal sonuncu olacağım ama 6. veya 7. olursam da kümede kalma maçlarını bilerek kaybetmeyi düşünüyorum. En azından 4. liigde dişime göre rakiplerle oynayabilirim :)

Biraz da hattrick mantığına çok alışmış olabilirim. Orada uzun süredir oynadığımdan (buzzerbeater 'ı da oradan bulmuştum) basketbola da aynı şekilde bakıyorum sanırım. Mantık olarak biraz yanlış oynuyorum sanırım. Elimden geldiğince ligimizin kalitesini arttırmak isitediğimden takımımı maçlara iyi şekilde hazırlamaya çalışıyorum. Ancak bazı işleri yanlış yapıyorum sanırım.

Forum yazışmaları gerçekten iyimiş bunu bile yeni keşfettim düşünün artık. Sonuç olarak bundan sonra daha çok ilgileneceğimi thechamps ile :) herkese bol sayılı ve sakatlıksız maçlar...

From: haumar

This Post:
00
122612.36 in reply to 122612.35
Date: 1/2/2010 3:11:29 PM
Overall Posts Rated:
00
Hocam aslinda iyi bir takimin var ancak gordugum uzunlarin her mac as cikiyor 90 dkyi gecirdiginde haftalik form dususu yasiyor. Sezonun ilk haftasi iyi oyun cikardi takimin ancak sonra uzunlarinin formlari cok dustugu icin eski performanslarini cikartamiyorlar. Sen kupa macinda ya da kaybedeceginden emin oldugun maclarda uzunlarini yedek oynat eski formlarina ulasirlarsa takimin sonuncu olacak bir takim degil benim gordugum yerin 5 veya 6.lik karsidan gelecek kumede kalma maclarindaki rakibini de kolay gecersin ve ligde kalirsin.
Marvellous team ise buyuk surpriz oldu benim icin bu ligde playoff oynayabilcek kalitede bi takim mi yoksa herkes kucumseyip maclara rahat ciktigi icin mi bukadar galibiyet aldi emin degilim. Sahsen ben tam as kadroyla cikmamistim ve deplasmanda 6 sayiyla kaybetmistim ancak ne olursa olsun son macta hamza denizi iyi bir taktikle farkli yendiler. Bos bir takim olmadigi ortada.

From: exister

This Post:
00
122612.37 in reply to 122612.36
Date: 1/2/2010 6:34:04 PM
Overall Posts Rated:
2525
yaw bu ne yaw bu kezde themis sakatlanmıs 2 hafta....acıların takımı olduk yahu..

Advertisement