BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > Takımınız Hakkında Bilgiler

Takımınız Hakkında Bilgiler

Set priority
Show messages by
This Post:
00
292557.25 in reply to 292557.24
Date: 5/30/2018 12:04:34 PM
Overall Posts Rated:
33

Sorma o stadyum konusunda çok sıkıntıdayım :D Her maç %100 geliyor seyirci ama ben ligin ortasındayız diye yapamıyorum stadı, şimdi inşaata girsek maç olacak para gelmeyecek diye korkuyorum.

Şuan için taktikleri adamları hep takipteyim ben. Bi de genç alıp yetiştirip satabilen biri olsam bu kadar aktif olma süresiyle deli para kazanırdım :D

Ben genç alıp yetiştirip satmamayı seviyorum :D kalsın oynasın işte 20 sene falan ondan sonra emekli olsun adam niye satiim :D

Şimdilik iki tane genç var, sezonun tam sonunda aldım yaş attılar tabii onu akıl edememiştim. PG ve SG pozisyonunda, çok acaip tırt değiller lig için idare ediyolar ama yinede değişime açıklar gözümde.

Bir tane şöyle bol sayı atabilen skorer alabilirim belki, ondan sonra mümkün mertebe takımı stadı genişletmeye ve para biriktirmeye harcarım ki tüm takımı genç ve önü açık adamlarla doldurabiliim.

Gerçi 5 tane 18 yaşında muhteşem adamlar alsam bile 5ine birden antreman veremiyorum sanırım, atıyorum pivota pivotla ilgili oyun kurucuya pasla ilgili falan diye dağıtım olmuyor, o zamanda 5 tane 18 yaşında adam almanın pek bir anlamı olmuyor sanırım antreman veremediğim için :D

This Post:
00
292557.26 in reply to 292557.25
Date: 5/31/2018 2:08:17 AM
Overall Posts Rated:
33

Gerkeçten draft için puan ihtiyacı bitmiyormuş ya. Sezon başından beri 4 puan 4 puan biriktiriyorum. Bugün sabah bi grup gösterisi yaptım biraz da adam interview seçeneği ile açtım ama hala daha draftın %80 hem interview yapılmamış durumda, baya bir kısmı da daha scout bile yapılmamış durumda nerdeyse. 32 puan hiç bişi demek değilmiş.

En az bi 75 puan falan gerekiyor ki adam akıllı hepsi açılsın. Yok öyle bütün hepsinin hem star rating hem potential açılsın hem maç istatistikleri bakiim yok üstüne skilleri açiim falan ohoo imkansız. Neyse bi tane hem 5 yıldız star rating hem 4 yıldız potential birisi çıktı şimdilik onu birinci sırama koydum. 6'6 boylu SG biri üstüne A+ grade rating var, deneme maçında da 29 sayı atmış 5 asist yapmış 5 top çalma ve 3 blok ile oynamış. 3. Lige çıkarsam orada böyle şeyler yapacağından değil de en azından 0 çekmezse maçlarda 1-2 sezonda işime yarayacak hale getiririm ben onu, 3-4 sezon sonra 3. ligte standart bir oyuncu haline bile gelir en az diye tahmin ediyorum.

This Post:
00
292557.27 in reply to 292557.26
Date: 5/31/2018 2:22:46 AM
Overall Posts Rated:
77
geçen draftta bir taktik denedim ve tuttu :) saolsun black eagles hocamdan bi kaç tüyo alarak. öncelikli hedefin nasıl bir oyuncu yetiştirmek, ben kısa forvet için uğraşmaya karar verdim. ilk önce gözlemciler birliği akabinde grup gösterisi ile yaş,boy ve tahmini yıldız reytingini gördüm. bunlardan yaşı 1.96-2.03 olanları gözlemledim, 32 puan için konuşuyorum bu arada :)) bu boy aralığında kaç oyuncu olabilirki? puanım yettiğince gözlemlediklerim arasında 5 potlu oyuncu varsa başa koymak istedim fakat gelmedi, istediğim potta oyuncu gelmeyince geri kalan 18 yaş ve dediğim boy aralığındaki oyuncuları başa koyarak şansımı öyle denedim. ve sonuç çok güzel oyuncu seçtim :))) (44840093)
iyi oyunlar :)

From: capali

This Post:
11
292557.29 in reply to 292557.19
Date: 5/31/2018 3:17:10 AM
Overall Posts Rated:
13351335
Ben de bir güncelleme yapayım kendi durumum hakkında. Kupada çeyrek finaldeyiz ve ikinci sene kazanabilecek durumdayız. BEİ'de 5-2 gidiyorum, son maçı kazanırsam son 32'ye kalıp bir üst tura çıkacağım. Ligde de konferans birincisiyiz. Kupayı alırsam, lig bitmeden oyuncularımı satmayı ve yeniden yapılanmayı başlatmayı düşünüyorum. Sezonlardır ikişer ikişer biriken draft puanları 94 olmuş. Gelecek sezon sonuna kadar 135 filan olacak gibi. Umarım o puanlarla TBL'den düşmeye değecek bir veya iki Türk oyuncu çekebilirim.

This Post:
00
292557.30 in reply to 292557.29
Date: 5/31/2018 3:52:55 AM
Overall Posts Rated:
77
ya hocam bişey soracam, her sene kupayı almak veya şampiyon olmak sıkıyor mu sence :))) son şampiyonlar oyunda yoklar, veya oyunu bırakacak hareketlenme başlatıyolar. bu durumu gördükçe de alt ligler daha zevkli gibi gelmeye başladı. sizce de durum böyle mi? mesela yiğidospor, mesela son bi kaç yılın bei şampiyonu tahran. sanki sıkılmaya başlamış gibi. yok yani bi amaç için oynuyoruz o amaca ulaşmasak daha mı iyi ne :)))

This Post:
00
292557.31 in reply to 292557.30
Date: 5/31/2018 4:17:07 AM
Overall Posts Rated:
13351335
Olabilir valla, her şeye ulaştıktan sonra insan boşluğa düşüyor daha ilerisi olmadığı için. Ben antrenman vermeyi ve yıldız oyuncu yetiştirmeyi seviyorum. 2. ligde daha mutlu olabilirim diye düşünüyorum :)

This Post:
00
292557.32 in reply to 292557.31
Date: 5/31/2018 6:55:38 AM
Overall Posts Rated:
33

Çok ilerleyen dönemlerde oluşabilecek bir probleme benziyor :D

Şimdilik burada ki sohbetlerden anladıklarımı uygulamaya koymaya karar verdim.

Bu sezon hedefim şuan almaya çalıştığım pivotu alarak takımı bu şekilde tutmak mümkün mertebe. Genç oyuncu alıp satmak falan hala bana çok uzak hiç benlik bir çaba gibi durmuyor ama olurda çok iyi bir genç draft edersem ve o pozisyonda adama ihtiyacım yoksa belki satarak gelir elde edebilirim yetiştirmek yerine.

Şuan bu sezon draft yapabilirim, bundan sonra ki 2 sezon araştırma yapmadan puan biriktirebilirim gibi duruyor. 3. lige çıkmayı başarabilirsem şu oyuncuyu da aldıktan sonra gelen paralarla mümkün mertebe stadı büyütürüm.

Kısacası
1- Şu pivotu al
2- Stadı büyüt
3- Draftta birini al (pozisyona göre ya yetiştir ya sat)
4- Bir müddet hedef ekonomiyi güçlendirmek ve o süre zarfında oyundan kopmamak

Bunları gerçekleştirebilirsem yaşlanan oyuncularım olacaktır, onlar yerine çok daha iyi, çok daha potansiyelli oyuncular alarak bir kez daha yükselmeye çabalarım.

Bu arada antremanda 5 pozisyonu birden çalıştırabileceğimiz geliştirebileceğimiz bir sistem yok değil mi? (serbest atış, kondisyon vs hariç) Yani max 1-2 oyuncu yetiştirebiliyoruz aynı anda gibi duruyor sanki.

This Post:
00
292557.33 in reply to 292557.29
Date: 5/31/2018 9:03:10 AM
Overall Posts Rated:
99
Hocam oyuncuları satıp yeniden yapılanmaya girmenizin sebebi oyuncuların maaşları mı?

This Post:
11
292557.34 in reply to 292557.32
Date: 5/31/2018 9:21:52 AM
Overall Posts Rated:
77
hocam yanlış anlama, oyunun daha iyi üstadları var belki bana düşmez ama. ben senin yerinde olsam büyük ihtimal 1. bitereceğin bu ligde hiç draft işine girişipte puanlarımı harcamazdım. büyük ihtimal 3. lige çıkacaksın. şu anda geliştirebileceğin 3 oyuncun varsa onlarla ilgilen. 3. ligde de sezon sonuna kadar bu 3 oyuncunu geliştirmeye devam et bu durumda büyük ihtimal 3. lig de sıralaman gerilerde olacağı için drafttan çok iyi bir veya bir kaç oyuncu gelme ihtimalin yükselir. bu sezondan gelen puanlarınla da daha çok oyuncu ile görüşmüş olursun. tabiki karar senin :)))

This Post:
11
292557.35 in reply to 292557.33
Date: 5/31/2018 9:34:06 AM
Overall Posts Rated:
13351335
Sebebi yaşlanmaları. Git gide değerleri hızlıca düşecek. Özellikleri de düşmeye başlayacak. Emre ile Onurcan 29-30 yaşında onlardan güzel bir para gelir gibi. Ondan sonra da genç türkler alıp yeni Emre'ler, Onurcan'lar yetiştirmeye başlayacağım. Onlar 26-27 yaşına geldiğinde yeniden TBL'ye çıkarım belki :)

Advertisement