Eu nu am avut probleme antrenand un jucator din draft, atat timp cat antrenez pe o pozitie, exemplu fiind 'lovitul' Joita. Pentru asta am folosit cupa si amicalele. Singurul dezavantaj e ca experienta lui creste foarte incet, nejucand multe meciuri de campionat si cupa.
In legatura cu Pricop, ai dreptate, el e un capitol inchis, are 21. Chiar ma contactase managerul lui dupa ce l-a achizitionat, dar i-am explicat ca nu mai poate ajuta.
Ideea cu antrenamentul in morisca este una buna, dar pentru asta trebuie sa avem cativa manageri care ar fi dispusi sa faca asa ceva(dorinta de a antrena si banii de a cumpara). Asta ar inseamna sa tragi un jucator bun din draft, sa il antrenezi, apoi sa il dai mai departe. Nu stiu cati ar fi de acord sa renunte la 'odrasla'. Dar un astfel de plan ar fi foarte eficient, creand jucatori de nationala foarte repede si foarte buni. Chinezii au o echipa nationala mica incredibila, cu jucatori care vin de la manageri ce doar antreneaza, nefiind concentrati pe performanta echipei. Bine, echipele sunt ferme, nu prea e corect, dar ma rog, e un exemplu. La noi asa ceva este imposibil. Eu tot sper ca in momentul cand cineva nu mai vrea sa antreneze un potential jucator de nationala, sa ne anunte si pe noi, nu sa il lase in echipa si sa renunte la antrenament. Se pot gasi solutii, un exemplu fiind chiar tu, care ai fi dispus sa cumperi un astfel de jucator pentru antrenament de interior.
Sunt mari probleme pentru ca majoritatea jucatorilor de 18 ani sun in liga IV, unde trimitem mailuri degeaba, fiindca echipele respective sunt inactive si devin repede boti. Astfel, ne bazam pe dorinta catorva, care doresc sa aiba un jucator de nationala sau mai multi in echipa.
Eu raman surprins, ca sa dau un exemplu pozitiv, de managerul care il antreneaza pe Udrea. Ma contacteaza aproape saptamanal cu diverse informatii. Nu-l forteaza nimeni sa antreneze un roman, e placerea lui. La fel, BB-Jason, care are un PG, probabil va ajunge la U21, ma contacteaza in fiecare vineri cand sare la un skill. Si nu e neaparat vorba ca ma contacteaza pe mine, pot contacta si staff-ul. Pentru ca sunt manageri romani care comunica cu staff-ul si sunt deschisi. Dar ce incerc sa subliniez este faptul ca e foarte usor sa lucrezi cu oameni receptivi. Din pacate nu sunt cati ne-am dori cu totii.