BuzzerBeater Forums

Türkiye - TBL > [14. Sezon] Doğu-Batı Maçları

[14. Sezon] Doğu-Batı Maçları

Set priority
Show messages by
This Post:
00
162956.22 in reply to 162956.21
Date: 11/6/2010 2:51:19 PM
Overall Posts Rated:
6565
heh tum tbl yenıden yapılanacaz anlasılan. :)

takımımdan memnun olmadıgım cok zaman oldu vala ama hıc bı zaman oyundan sogumamıstım. sımdı bakıyorum, oyuncularımı satsam yerlerıne ıyı bı takım kurabılır mıyım, hayır. antrenman vereyım desem kumede kalabılır mıyım, hayır. yok yanı, transfer marketının dıbe vurdugu o gun elınde ne varsa onunla yola devam etmek zorunda kaldık resmen. su uzunlardakı maasların absurdlugunu nasıl olur farkedemez oyunu yapan adamlar anlayamıyorum. 50k lık uzunla 200k lık arasında fark goremeyınce, satarken de ılkının daha pahalı oldugunu trounce anladım kı bu adamlara bıldıgın antrenor muamelesı yapılıyor. e bu ozellıkler bu kadar onemsızse ne dıye antrenman olgusu var? ben cıkamıyorum bu ısın ıcınden, oyundan yenıden zevk alabılmem ıcın ya dengelerı yenıden duzenlesınler, ya da 2 sene oncekıne benzer bı market yapısına donus saglansın. hayır, yenıden yapılanıcaz derız satarız sonra pıyasa canlanır o zaman da sınırımden catlarım heralde.

This Post:
00
162956.24 in reply to 162956.20
Date: 11/6/2010 6:50:15 PM
Overall Posts Rated:
153153
bu dangalak motorda bu sezon şampiyon da olsam küme de düşsem hiç şaşırmayacağım!

Azerbaycan A Milli Takım Antrenörü - Azerbaijan NT Coach
This Post:
00
162956.26 in reply to 162956.25
Date: 11/7/2010 8:16:35 AM
Overall Posts Rated:
3434
benim anlayamadığım bişey var 7-8 sezon önceki motor sizin içerden oynayan takımların çok avantajlı hale getirdi dediğiniz motor değiştiğinde bas bas bağırdık yeni motor tamamen fantazi üzerine kurulu diye ama çoğu kişi yeni motorun yandaşlığını yaptı.çünkü 2-3 şg ile yenemediğiniz takımları yenmeye başladınız. şimdi çoğu takım sizin beğendiğiniz bu saçma motora uyum sağlamaya başlayınca neden birden kötü oldu. aynen sizin savunduğunuz basketbol tarzı maça 5 tane gard ile çık %90 kazanıyosun değişen tek şey bütün takımların bu motora uyum sağlaması. sevsenizde sevmesenizde şu ana kadarki en gerçekçi motor 7-8 sezon önceki motordu bu motordan sonra değişen bütün motorlar tamamen basketboldan anlamayanları oyuna çekmek için yapılmış fantazi ürünü değişiklikler bunuda başardılar.

son maçımda 1. dk pivot sakatlandı yerine giren kf 20. dk sakatlandı 22. dk uf 6 foul ile oyundışı kaldı yerlerine İD si 2 olan oyunkurucularım girdi maç sonuna kadar da 5 kısa ile oynadık uzun forvet im becererikli form ile savunmada sıkıntı yaşayıp 22. dakikada 6 foul ile oyun dışı kaldığı maçta pivot mevkisinde 2 id si olan oyunkurucum hiç zorlanmadı normal olarakta maçı kazandım zaten 5 gard ile kaybetmek bu motorun doğasına aykırı. keşke biz motor değişikliğine isyan ederken herkes destek verseydi. şimdi bakıyorum herkes isyanda ama iş işten geçti motor değişeli 5-6 sezon oluyor. bu saatden sonra artık gardların pivotları ezerek vurdkları smaç ları izliyeceğiz bu yeni değil 5-6 sezondur böyle.demekki çoğunluk bu basketboldan zevk alıyor

This Post:
00
162956.27 in reply to 162956.26
Date: 11/7/2010 8:39:20 AM
Overall Posts Rated:
6565
ben motora falan laf etmedım, 30k lık pıvotun 200k lık pıvota ustunluk kurması normal dıyorsan sen bılırsın. allah bılır yan ozellıklerı de mardonun yarısı kadardır. eskı motor yenı motor farketmez, nerde olsa sacmalık bunun adı. ben sırf rıbaundu olan focardıyle 27 rıbo alırken o adam 21 rıbo alıyorsa sozun bıttıgı yerdeyız demektır. yasadıgın sakatlıklar bu tuhaflıkları acıklamıyor.

This Post:
11
162956.28 in reply to 162956.27
Date: 11/7/2010 9:13:24 AM
Overall Posts Rated:
3434
bende aynı şeyi söylüyorum motordan benim kadar nefret eden az kişi vardır bu maçta 30 k lık uf in yıldızlaşmasından çok daha fantazi bir olay var sen farkedememişsin pivot mevkisinde 2 id si olan oyunkurucularım oynadı savunmada senin uzunları durdurmakla kalmadılar hucumdada senin pivotların üzerinden smaç vurdular.

benim söylemek istediğim bu olay yeni değil 5-6 sezondur böyle dış oyuncuların özellikleri maçı belirliyor ben 5-6 sezon önce bei de elendiğimde 10 k lık forvet o zamanın mt yıldızı mürsit i sahadan silmişti. çok bağrındım forumlarda ama millet ağlıyosun diye dalga geçiyordu. o zaman çoğu takımın işine geldiği için aynı motor devam etti. bundan sonra da hep bu tarz motor olacak çünkü çoğunluk bu sistemi seviyor. dışarıdan fazla sallayan veya fazla sallattırmayan takımlar başarılı olacak.

5-6 sezon önce ben 250 k maaşlı pivotla oynarken toplam değeri 250 k olmayan gardlardan oluşan takımlara madara oluyorduk. şimdide değişen hiç bişey yok istiyosan dene al 600 k maaşlı bir pivot toplam değeri 600 k yı bulmayan gardlar üzerine kurulu takımlar ezip geçecektir senin pivot a top bile deymez anca üzerine gelen gard lara foul yaparak maçı tamamlar

keşke motor ilk değiştiğinde kullanıcılar çıkarlarından yana değilde basketbolun gerçekliğinden yana olsalardı o zaman bu motor bu hale gelmezdi

This Post:
00
162956.29 in reply to 162956.28
Date: 11/7/2010 12:54:20 PM
Overall Posts Rated:
426426
hocam eski motoru bilmiyorum ama anlattığınıza göre eski motor gerçek basketbole hiç de uygun değilmiş..pas vermesini bilmeyen kısaların olduğu takımda uzunların nasıl pas alıp maç alacaklarını izah edermisiniz....
yani siz bu maçta 337 K lık pivotu var diye rakibimin beni yenmesi gerektiğini savunuyorsunuz..eğer yenseydi esas bu saçma olurdu (26288290)
oyunda sizin dediğiniz gibi kısaları iyi olan takımların maçı kazanması diye bir olay yok zaten ..maç motoru çok komplike ve pek çok olaya bağlı ama siz sadece tek pencereden baktığınız için motoru saçma görüyorsunuz..

From: aquila

This Post:
11
162956.30 in reply to 162956.28
Date: 11/7/2010 1:34:01 PM
Overall Posts Rated:
227227
Maaş olayına kimsenin karşı çıktığını hatırlamyırum. Ben her zaman bunu destekledim 200 k pivot 50 k guarddan daha az kjatlı sağlıyorsa ya pivotun maaşı düşürün yada guardın maaşı artsın mutlu hocamın dediği gibi hangi özellik motora daha çok etki ediyorsa o özellikteki oyuncuların maaşı çok olsun buna hiçbir zaman kims ekarşı çıkmadı.

eski motor mantıklıydı lafınada artık cevap vermiyorum mantıksız oldugu bei yarı finali oynayan mutlu söyledi.

From: *Serkan*

This Post:
11
162956.31 in reply to 162956.30
Date: 11/7/2010 4:44:42 PM
Overall Posts Rated:
3434
eski motor süper diyemem ama şimdikinden 10 kat daha mantıklı olduğu kesin en başında basketbolun temel ilkelerine aykırı değildi. basketbolda amaç potaya en yakın mesafeden şut kullanmaktır. eğer yapamıyosan orta mesafeden bunuda yapamıyosan dışardan sallarsın ya tutarsa diye bunun başka bir alternatifi yok.

içeriyi domine edebiliyosan dış oyuncularının şutları önem kazanır içeriden zayıf kalıyosan dışarda kobe olsa ne yazar ki bunun örnekleri nba de yüzlerce var. nba ı domine eden shaq lı kobe li lakers shaq gittikten sonra kobe 50 li sayılarda maçlar çıkarmasına rağmen takımını küme düşmekten zor kurtardı ne zaman gasol geldi tekrar çıkış yakaladı. sözün kısası içeriyi domine edemiyosan dışarda kobe olsa ne yazar bu 2+2=4 dür. bunu defalarca yazdım kobe nin karşısına en kötü savunmacıyı koy içeri tehditi olmasın ortalama % 60-70 ile 3 lük atar shaq gibi bir pivot un karşısına en kötü savunmacıyı koy ortalama %95-100 arası hucum eder. bu basketboldan öte fizik kanunudur.

3 lük yüzdesi 2 lik yüzdesinden daha iyi olan oyuncu varmı dünya üzerinde ? ben görmedim yada bizim taktiğimiz 3 lük atmak diyen bi takım varmı bildiğimiz? ben 32 yaşındayım daha böyle bir taktik duymadım. ne zamanki rakip içeriye kapanmak zorunda kalır o zaman dışardan boş şut atılır. iç defansın sağlamsa dış savunman çok kötü olsa bile maçı idare edebilirsin ama iç defansın çok kötüyse içerden tehdit edemiyosan dışardan maçı götürme şansın 100 de 1 dir o da ya tutarsa. benim son maçımda olduğu gibi 2 iç defansı olan oyunkurcuyu pivot mevkisinde oynatarak maç kazanılmaz hatta o mevkiye oyunkurucu sokan koç u kapıdan içeri almazlar malesef bu motorda maç kazanılıyor. önceki motorunda eksikleri vardı ama şimdiki motor rezalet ötesi tamamen fantazi..

layhar maçında 5 foul e ulaşan uzun forvetimiz çetin sazak ın yerine sizce oyuna kimi aldı koç? yedeğinde 172 k değerinde pivot varken koç iç defansı ribaund u içerden şut u çok düşük olan gardlarımı oynattı nerdeyse kazanacaktım maçı daha ne diyebilirimki iç özelliklerin oyuna etkisi bu kadar işte

From: aquila

This Post:
11
162956.32 in reply to 162956.31
Date: 11/7/2010 4:57:35 PM
Overall Posts Rated:
227227
ya eski motor nasıl daha mantıklı diyebiliyorsun anlamıyorum schweppesin dışarıdan şutu felaket halde bei de yarı final oynadı şu anda beide başarılı ola takımlar her iki yönden güçlü sadece dışarısı güçlü olan takımlar kazanmıyor. söylesenen bana dışarıdan sayısı kötü olan bir takım nasıl olurda gerçek hayatta maçalrı kazanabilir. bir tane buna örnek versene verdiğin örneklerdeki takımın dış hücumlarıda iyi sadece iç hucüm yetiyordu diğer motorda diğer motor bundan kesinlikle daha mantıklı değildi

Advertisement