BuzzerBeater Forums

BB Israel > הנבחרת הבוגרת עונה 21

הנבחרת הבוגרת עונה 21

Set priority
Show messages by
From: TrinZ

To: Ehud
This Post:
00
225850.206 in reply to 225850.204
Date: 10/22/2012 5:46:39 AM
Overall Posts Rated:
134134
תשמע, הקטע הזה עם הגארדים הוא מאוד בעייתי לדעתי... ה"גארדים " האלה שאתה מדבר עליהם עם יכולות קליעה מבפנים יותר מתאימים לתפקידי סמול בגלל המסירה שלהם שלוקה בחסר... אם רוצים שהנבחרת הזו תתמודד ברמות הגבוהות חייבים שיהיו גארדים עם מסירה גבוהה ויכולות פנים גבוהות ,אפילו בינוניות זה לא מספיק ברמה הזו לפי מה שאני רואה בסגלים של נבחרות אחרות ובנתונים של שחקנים שלא נכנסו לסגלים של נבחרות אחרות.

אנחנו מדברים על לנצח כל מיני קבוצות כמו סרביה,פינלנד ,רוסיה וצ'כיה כשלכל אחת מהנבחרות האלו יש בתחום הזה כמה תותחים שהיינו מתים להתקרב אליהם, בתור מישהו שראה את נתוני השחקנים העונה לראשונה, אני מאוד התאכזבתי מהגיוון של השחקנים (בעיקר הגארדים), הזכיר לי את המשפט "איזה כיף, יש לנו זכות בחירה חופשית- נתנו לנו לבחור בין בקבוק לפחית..."י (:

From: Ehud

This Post:
00
225850.207 in reply to 225850.206
Date: 10/22/2012 5:54:11 AM
Overall Posts Rated:
274274
דווקא יש כמה גארדים כמו לנדאו למשל שיש לו מסירה טובה לשוטינג וקליעה פנימית טובה. לא כמו בוקרה למשל שמעט מוגבל במסירה אבל עם קליעה פנימית טובה יותר.

צריך להשתפר, זה נכון. בשביל זה צריך לדעת לתפוס את השחקנים האלו עם הפוטנציאל הגבוהה ולמצות אותם עד תום.

אני יכול להגיד לך שבמקרה בוקרה שעבר דרכי ואני רוצה לחשוב שסידרתי אותו לנבחרת (ולעצמי כמובן) - חיזקתי אצלו את החוזקות וסידרתי לו את המגבלות. הוא הגיע אלי על 5 או 6 מסירה והבאתי אותו לתחום סביר של מסירה. רכז הוא לא יהיה זה ברור לנו...

"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy

This Post:
00
225850.208 in reply to 225850.207
Date: 10/22/2012 6:26:32 AM
Overall Posts Rated:
134134
דווקא יש כמה גארדים כמו לנדאו למשל שיש לו מסירה טובה לשוטינג וקליעה פנימית טובה. לא כמו בוקרה למשל שמעט מוגבל במסירה אבל עם קליעה פנימית טובה יותר.

אבל זה בדיוק העניין פה... לכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות משלו, אין לנו אפילו שחקן שלם אחד בסגנון הזה לעומת 4-5 כאלה בכל נבחרת שאנחנו מתחרים מולה...

אני חושב שבדור הבא של השחקנים, צריך לנסות לכוון מאמנים לאימון שייצר לנו שחקנים בסגנון הזה... כי זה מה שהכי חסר לנו בפועל (לדעתי כמובן).י

From: Ehud

This Post:
00
225850.209 in reply to 225850.208
Date: 10/22/2012 6:38:29 AM
Overall Posts Rated:
274274
אתה גורם לזה להישמע קל. או אולי כאילו אפילו שיש שחקנים כאלו שלא רוצים לזמן אותם. ( אני יודע שאתה לא חושב ככה)

אבל בשביל שכולם יבינו - אין כאלו שחקנים ישראלים. לא ברמת נבחרת.

דור הבא של שחקנים?! יאללה תעזור לבנות אותם. כולם רושמים מה צריך ומה חסר. אז מה שצריך וחסר באמת זה מאמנים ישראלים שיקחו שחקנים בכל שלב שהוא ויוציאו מהם את המיטב.

בפועל זה לא קורה.

מאמנים שלוקחים שחקנים בני 18 לא מוכנים למכור אותם בהמשך / לא מגיעים לליגות שיש להן את היכולת להחזיק שחקנים כאלו - אז הפתרון הוא להפסיק אימון.

בפועל אני יכול להגיד לך שגם בשביל הנבחרת וגם בשביל הקבוצה שלי, קניתי 2 ישראלים בשלב מתקדם יותר בקריירה, סליחה שלושה. והעלתי אותם מדרגה שיגיעו לרמת נבחרת.

לתמיר ולבוקרה עשיתי כל מה שיכולתי עד למיצוי מקסימאלי של הפוטנציאל - אולי לבוקרה היה אפשר להוציא עוד עליה אחת או שתיים

על שניהם אגב שילמתי מעבר למחיר השוק כי כמובן שרצו לעשות עלי רווח

את דודי מצאתי בלי שידוך וקניתי במחיר הוגן - אותו לא הבאתי למיצוי פוטנציאל כי זה יגרום לו להיות שחקן שאי שאפשר להחזיק, אבל כן, אני מנסה לגוון אותו ולתרום לנבחרת.

אז כן, צריך למצוא את הרכזים האלו בני ה22 ולגוון להם את הצורה עם קליעה בפנים וכו' - מה שחסר זה לא שחקנים, מה שחסר זה מאמנים שיעשו את זה.

Last edited by Ehud at 10/22/2012 6:40:16 AM

"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy
From: LA-Nir

This Post:
00
225850.210 in reply to 225850.208
Date: 10/22/2012 6:38:59 AM
Overall Posts Rated:
343343
הבעיה היא ששחקן כזה ברמה רצינית צריך להיות בעל פוטנציאל מפוצץ אני מסתכל על תבורי ומה הייתי רוצה לעשות ממנו מול המציאות בגלל הפוטנציאל וזה ממש לא מספיק למרות שבמקרה שלו קניתי אותו עם קליעה מבפנים של 2-3 לא זוכר בדיוק וזה היה תכונה שעבדתי עליה מאוד קשה להעלות כמה וכמה וכמה רמות להגיד שזה מספיק? ממש לא במיוחד שלכורח הנסיבות ויתרתי על מסירה יותר גבוה שהייתי שמח להביא לו

Get your facts firs then you can distort them as you please. Mark Twain

This Post:
00
225850.211 in reply to 225850.209
Date: 10/22/2012 7:07:25 AM
Overall Posts Rated:
134134
אני ממש לא חושב שזה קל... ואני אישית כרגע עוד נאבק על תארים ולא מוכן לאמן ילדים... מצד שני יש כמה שעושים את זה קבוע ונהנים מזה.
מה שאני אומר זה שאולי כדאי לחשוב על לאמן את אותם החבר'ה לכיוון הזה. יכול להיות שמי שמאמן שקל את זה והחליט שזה לא שווה או לא אפשרי (כמו ניר ותבורי למשל) ואולי גם יש כאלה שהתפיסה שלהם לגבי גארד היא שונה ומתרכזת בעיקר בתכונות העיקריות של הגארד (דרך אגב, בזמנו כשאימנתי את לירן לצעירה זה מה שאמרו לי)- מה שאני כותב מכוון אליהם בעיקר , ולמי שנמצא בקשר עם המאמנים שיש להם שחקני נבחרת ועתודה.

From: Shadamher

This Post:
00
225850.212 in reply to 225850.211
Date: 10/22/2012 7:25:50 AM
Overall Posts Rated:
492492
מבחינת התבוננות לעתיד אנחנו במצב בכי רע בגארדים. יש אחד בגיל 22 שיכול לצמוח להיות ככוב -על עם תכונות פנים יפות. ועוד כמה סבירים שלא עולים על אלו שכיום בנבחרת. אנחנו כנראה נסתמך על לוז,מור, ותבורי עוד לא מעט עונות.....

דווקא בגבוהים יש תקווה - יש כרגע לא מעט בני 22-23 שיכולים לגדול להיות משהו רציני - למרות שכבר איבדנו שניים בכירים מאוד (גיי ומנשה), יש עוד כמה שאולי יתנו לנו קצת נחת

אגב, אני חושב שהרבה גם לא מבינים דבר פשוט - כשרוצים שחקן מגוון צריך לאמן את המישניות לפני הראשיות כי מאוד קשה לקחת שחקן בן 21-22 שכבר לא כ"כ ולשים אותה עונה או שתיים בעמדה לא מתאימה.
הרבה מאמנים רצים לראשיות כדי לקבל משהו ביד כמה שיותר מוקדם ואז המישניות אף פעם לא צומחות לדברים שאתם מציינים פה.

אני מאמן פאוור צעיר בשם קובי שמריהו שכיום בן 21, לקח לי 2.5 עונות לאמן את תכונות החוץ שלו כדי שיגיע לרמות גבוהות ומספקות לטעמי - ורק בשלהי העונה הקודמת התחלתי לאמן את הראשיות אחרי שמבחינתי סגרתי תכונות כמו קליעה ממרחק, מסירה וגם הניתור והחדירה כבר מאוד גבוהים. אני חייב לומר שזה היה קשה מאוד, זה מצריך הרבה סבלנות וגם אני עדיין קצת מפחד שלא אספיק להביא את הראשיות שלו לרמה גבוהה מספיק לנבחרת כי שרפתי כ"כ הרבה זמן כשהיה צעיר. כמובן שהמהלך הזה גם פגע ביכולת של הקבוצה שלי לנצח משחקים, אבל לזה הייתי מוכן ובניתי סגל מאוד זול למרות שירדתי לליגה 3 אני מאוד רווחי. אבל בשורה התחתונה אני רק רוצה להגיד שלאמן שחקן שכזה זו חתיכת פרוייקט שלא כל אחד היה מוכן לקחת.

Last edited by Shadamher at 10/22/2012 7:26:56 AM