BuzzerBeater Forums

BB Israel > הנבחרת הבוגרת עונה 21

הנבחרת הבוגרת עונה 21

Set priority
Show messages by
This Post:
00
225850.201 in reply to 225850.199
Date: 10/22/2012 1:28:59 AM
Overall Posts Rated:
492492
איזה קישקושים בחיי

בכלל חשבתי שיותם הוא מאמן ותיק, עד שאתה אמרת....

שיש לי בעיה עם גישה של מישהו אני לא הולך ובודק כמה עונות הוא משחק

צא מהסרט

From: Ehud
This Post:
00
225850.202 in reply to 225850.201
Date: 10/22/2012 3:38:06 AM
Overall Posts Rated:
274274
אם רוצים לקחת את הדיון הזה למקום פרודוקטיבי, אז יש כמה אפשרויות ליצור גבוהה שחקן נבחרת, ברמות שאנחנו רוצים להיות בהן.

1. מפלצת - עדיף שתדע לעשות עוד כמה דברים חוץ מתכונות פנים, אבל אם המפלצת מספיק טובה רק בתכונות פנים, אין לזה תחרות. הבעיה שמפלצות לרוב עוברות קבוצות רבות בגלל השכר או מסיימות בקבוצות חווה, משהו שבארץ אני לא מכיר.

2. מפלצת מקומית - ברמה של הנבחרת שלנו מפלצת מקומית משחקת בקבוצה פעילה, סטייל דודי שלי או מחליפים אחרים בסגל. הם לרוב שומרים על פורם גבוהה והיתרונות בין האלטרנטיבות הן אם אפשר להשיג גיוון בתכונות כמו הגנה חיצונית, מסירה, חדירה וג'אמפ - אבל זהירות שלא יהפוך לפאוור, זה יעביר אותו לרמת מפלצת בשכר

3. פאוור מפלצת - טוב נו, הבנתם את העיקרון.

4. פאוור מקומי - שחקנים מאוד מגוונים, בדרך כלל כוללים הגנה חיצונית וקליעה טובה מבחוץ, עדיף עם יכולת סבירה לקליעה ממרחק (לא מוסיף שכר). שחקנים כמו בס לדוגמא יכול לשחק בקבוצות צמרת בליגות גבוהות ולשמור על פורום גבוהה. מאמני הנבחרת ירצו עוד עליה בתכונת פנים, המאמנים ינסו להתחמק...

מיוחדים -

יש כמה סוגים שאפשר לתמרן סביבם - גבוהים עם ריב' נמוך לרמת נבחרת, נגיד 13-15 ואולי אפילו חיפוף קל בהגנה פנימית, אבל עם הגנה חיצונית מאוד גבוהה ימישניות מצוינות, השחקן יוכל להשתלב כסמול למשחק פנים - אפשר לייצר שחקן מאוד מיוחד בשכר סביר יחסית.

שחקן מטרה הגנתי - אין לנו כאלו בסגל ואני לא זוכר מתי היה, גבוהה עם 18 ומעלה הגנה וריב' טוב ובלי יכולת קליעה טובה לרמת נבחרת יכולים להשתלב בסגל למשחקים בהם רוצים לעלות מושן / ראן. עדיף ששחקנים כאלו ידעו למסור ולקלוע מבחוץ (לא מוסיף שכר לסנטרים) - הבעיה העיקרית בשחקנים כאלו והסיבה שאין הרבה כאלו היא שאם יש ריב' והגנה פנימית גבוהה אז עדיין השכר גבוהה יחסית למרות שהקליעה לא גבוהה. אפשרי לשחק עם שחקן כזה בקבוצה פעילה, אבל המשמעות היא שדיי מקובעים לטקטיקה אחת ומאבדים את היכולת לגוון התקפית.

"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy
From: TrinZ

To: Ehud
This Post:
00
225850.203 in reply to 225850.202
Date: 10/22/2012 4:55:20 AM
Overall Posts Rated:
134134
אני חשבתי בדיוק על העניין הזה כשאמרתי שאפשר לכוון שחקן למטרה ספציפית... כי הסגל שלנו אמנם לא רע אבל ממש לא מגוון באופציות שלו, רוב השחקנים די דומים אחד לשני...

שחקן מטרה הגנתי (בפנים) עם ריבאונד חזק זה דבר חובה לנבחרת ברמה הזו.

מעבר לזה גם גארדים עם יכולות פנים טובות ומסירה גבוהה זה משהו שכדאי לפתח וזה אחד המקומות שאנחנו חלשים בהם במיוחד...ובכלל הגיוון בגארדים לוקה בחסר לדעתי, גם פה רוב השחקנים דומים אחד לשני ודווקא בגארדים שיש הרבה מקום לגיוון ויכולת לשחק עם המשכורת.

This Post:
00
225850.204 in reply to 225850.203
Date: 10/22/2012 5:18:48 AM
Overall Posts Rated:
274274
בתור מישהו שאימן את הנבחרת פעם אני אגיד לך את זה ככה...

א. גבוהה הגנתי כשחקן למשימות מיוחדות זה מצוין - אבל הסברתי למה זה פשוט נדיר וקשה לביצוע. שחקן של נגיד, 19 הגנה פנימית 18 ריב' ו12 קליעה יקח שכר לא נמוך אבל סביר. ברמת קבוצת צמרת להחזיק שחקן כזה זה מאוד מגביל, אתה לא תוכל לשחק איתו פנימה ביעילות כמעט אף פעם. בגלל זה אנחנו לא רואים הרבה גבוהים כאלו.
הלוואי ונצליח לייצר אחד כזה.

ב. גארדים עם קליעה בפנים - יש לנו כמה גארדים כאלו אבל לא ברמות משוגעות. יש כל מיני עם 9 אם אני זוכר נכון ועוד בודדים על 11 ואולי טיפה יותר אם הם השתפרו.
זה נחמד, במיוחד ברמת הקבוצות. ברמת הנבחרת זה כבר דיי סטנדרטי. בנבחרות ברמה ממש גבוהה אפשר לראות רכזים עם קליעה בפנים 14 - 16 אפילו. במיוחד לרכזים. זאת תכונה שלא מוסיפה לשכר ומוסיפה המון ליכולת. שוב, הלוואי ונצליח לייצר כזה רכז.

Message deleted

This Post:
00
225850.206 in reply to 225850.204
Date: 10/22/2012 5:46:39 AM
Overall Posts Rated:
134134
תשמע, הקטע הזה עם הגארדים הוא מאוד בעייתי לדעתי... ה"גארדים " האלה שאתה מדבר עליהם עם יכולות קליעה מבפנים יותר מתאימים לתפקידי סמול בגלל המסירה שלהם שלוקה בחסר... אם רוצים שהנבחרת הזו תתמודד ברמות הגבוהות חייבים שיהיו גארדים עם מסירה גבוהה ויכולות פנים גבוהות ,אפילו בינוניות זה לא מספיק ברמה הזו לפי מה שאני רואה בסגלים של נבחרות אחרות ובנתונים של שחקנים שלא נכנסו לסגלים של נבחרות אחרות.

אנחנו מדברים על לנצח כל מיני קבוצות כמו סרביה,פינלנד ,רוסיה וצ'כיה כשלכל אחת מהנבחרות האלו יש בתחום הזה כמה תותחים שהיינו מתים להתקרב אליהם, בתור מישהו שראה את נתוני השחקנים העונה לראשונה, אני מאוד התאכזבתי מהגיוון של השחקנים (בעיקר הגארדים), הזכיר לי את המשפט "איזה כיף, יש לנו זכות בחירה חופשית- נתנו לנו לבחור בין בקבוק לפחית..."י (:

This Post:
00
225850.207 in reply to 225850.206
Date: 10/22/2012 5:54:11 AM
Overall Posts Rated:
274274
דווקא יש כמה גארדים כמו לנדאו למשל שיש לו מסירה טובה לשוטינג וקליעה פנימית טובה. לא כמו בוקרה למשל שמעט מוגבל במסירה אבל עם קליעה פנימית טובה יותר.

צריך להשתפר, זה נכון. בשביל זה צריך לדעת לתפוס את השחקנים האלו עם הפוטנציאל הגבוהה ולמצות אותם עד תום.

אני יכול להגיד לך שבמקרה בוקרה שעבר דרכי ואני רוצה לחשוב שסידרתי אותו לנבחרת (ולעצמי כמובן) - חיזקתי אצלו את החוזקות וסידרתי לו את המגבלות. הוא הגיע אלי על 5 או 6 מסירה והבאתי אותו לתחום סביר של מסירה. רכז הוא לא יהיה זה ברור לנו...

This Post:
00
225850.208 in reply to 225850.207
Date: 10/22/2012 6:26:32 AM
Overall Posts Rated:
134134
דווקא יש כמה גארדים כמו לנדאו למשל שיש לו מסירה טובה לשוטינג וקליעה פנימית טובה. לא כמו בוקרה למשל שמעט מוגבל במסירה אבל עם קליעה פנימית טובה יותר.

אבל זה בדיוק העניין פה... לכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות משלו, אין לנו אפילו שחקן שלם אחד בסגנון הזה לעומת 4-5 כאלה בכל נבחרת שאנחנו מתחרים מולה...

אני חושב שבדור הבא של השחקנים, צריך לנסות לכוון מאמנים לאימון שייצר לנו שחקנים בסגנון הזה... כי זה מה שהכי חסר לנו בפועל (לדעתי כמובן).י

This Post:
00
225850.209 in reply to 225850.208
Date: 10/22/2012 6:38:29 AM
Overall Posts Rated:
274274
אתה גורם לזה להישמע קל. או אולי כאילו אפילו שיש שחקנים כאלו שלא רוצים לזמן אותם. ( אני יודע שאתה לא חושב ככה)

אבל בשביל שכולם יבינו - אין כאלו שחקנים ישראלים. לא ברמת נבחרת.

דור הבא של שחקנים?! יאללה תעזור לבנות אותם. כולם רושמים מה צריך ומה חסר. אז מה שצריך וחסר באמת זה מאמנים ישראלים שיקחו שחקנים בכל שלב שהוא ויוציאו מהם את המיטב.

בפועל זה לא קורה.

מאמנים שלוקחים שחקנים בני 18 לא מוכנים למכור אותם בהמשך / לא מגיעים לליגות שיש להן את היכולת להחזיק שחקנים כאלו - אז הפתרון הוא להפסיק אימון.

בפועל אני יכול להגיד לך שגם בשביל הנבחרת וגם בשביל הקבוצה שלי, קניתי 2 ישראלים בשלב מתקדם יותר בקריירה, סליחה שלושה. והעלתי אותם מדרגה שיגיעו לרמת נבחרת.

לתמיר ולבוקרה עשיתי כל מה שיכולתי עד למיצוי מקסימאלי של הפוטנציאל - אולי לבוקרה היה אפשר להוציא עוד עליה אחת או שתיים

על שניהם אגב שילמתי מעבר למחיר השוק כי כמובן שרצו לעשות עלי רווח

את דודי מצאתי בלי שידוך וקניתי במחיר הוגן - אותו לא הבאתי למיצוי פוטנציאל כי זה יגרום לו להיות שחקן שאי שאפשר להחזיק, אבל כן, אני מנסה לגוון אותו ולתרום לנבחרת.

אז כן, צריך למצוא את הרכזים האלו בני ה22 ולגוון להם את הצורה עם קליעה בפנים וכו' - מה שחסר זה לא שחקנים, מה שחסר זה מאמנים שיעשו את זה.

Last edited by Ehud at 10/22/2012 6:40:16 AM

From: LA-Nir

This Post:
00
225850.210 in reply to 225850.208
Date: 10/22/2012 6:38:59 AM
Overall Posts Rated:
343343
הבעיה היא ששחקן כזה ברמה רצינית צריך להיות בעל פוטנציאל מפוצץ אני מסתכל על תבורי ומה הייתי רוצה לעשות ממנו מול המציאות בגלל הפוטנציאל וזה ממש לא מספיק למרות שבמקרה שלו קניתי אותו עם קליעה מבפנים של 2-3 לא זוכר בדיוק וזה היה תכונה שעבדתי עליה מאוד קשה להעלות כמה וכמה וכמה רמות להגיד שזה מספיק? ממש לא במיוחד שלכורח הנסיבות ויתרתי על מסירה יותר גבוה שהייתי שמח להביא לו

Get your facts firs then you can distort them as you please. Mark Twain

This Post:
00
225850.211 in reply to 225850.209
Date: 10/22/2012 7:07:25 AM
Overall Posts Rated:
134134
אני ממש לא חושב שזה קל... ואני אישית כרגע עוד נאבק על תארים ולא מוכן לאמן ילדים... מצד שני יש כמה שעושים את זה קבוע ונהנים מזה.
מה שאני אומר זה שאולי כדאי לחשוב על לאמן את אותם החבר'ה לכיוון הזה. יכול להיות שמי שמאמן שקל את זה והחליט שזה לא שווה או לא אפשרי (כמו ניר ותבורי למשל) ואולי גם יש כאלה שהתפיסה שלהם לגבי גארד היא שונה ומתרכזת בעיקר בתכונות העיקריות של הגארד (דרך אגב, בזמנו כשאימנתי את לירן לצעירה זה מה שאמרו לי)- מה שאני כותב מכוון אליהם בעיקר , ולמי שנמצא בקשר עם המאמנים שיש להם שחקני נבחרת ועתודה.

Advertisement