BuzzerBeater Forums

Poland - IV.22 > 20 kolejka

20 kolejka

Set priority
Show messages by
From: Joa

This Post:
00
132515.2 in reply to 132515.1
Date: 2/24/2010 8:28:07 PM
Overall Posts Rated:
382382
wow jestem pod wielkim wrażeniem :) jaka szkoda że wcześniej CIe tu nie było.. Typerek byłby jeszcze lepszy. Brawo :)

co do typów moich:
[2] MOSM Bytom vs. bARt TEAM [4]
ekipa z Bytomia zeby zająć upragnione 2 miejsce w grupie musi wygrać wszystko do końca. W sobotę mecz z 4 druzyna konferencji która walczy o PO. Zdecydowanym faworytem są goście i nie przewiduję tu innego wyniku jak ich zwycięstwo.

[1] Piast Choszczno vs. Mizga Łobżenica [5]
Mizga mimo że w paru meczach pokazała się z dobrej strony i ostatnio miała zadowalające staty to jednak jest bez szans z zespołem który gromi każdego na swojej drodze, a ostatnio wygrał różnicą aż 68 punktów!!! Stoki na pewno nie odpuści wiec mizga musi liczyć na potknięcie bARtu żeby nie stracić nadziei na awans.

[6] Andertejkerzy vs. mniszek boguszó-gorce [7]
mecz praktycznie o zdobycie łatwiejszego rywala w barażach. Faworytem są Andertejkerzy którzy choć spisują się słabo to z mniszkiem powinni sobie poradzić bez problemów. Mają zdecydowanie silniejszy sklad na każdej praktycznie pozycji, nie mam żadnych obaw :)

[8] Wisełka vs. Dream Team Tolkmicko [3]
komentarz jest zbedny, myślę że jakieś +40 punktów na korzyść DTT

--------------------------------------------------------

GREAT 8

[4] Skeletors vs. Wrocław Jumpers [3]
zdecydowanie mecz kolejki! Skeletorsi walczący o 4 miejsce w PO przyjeżdzają do hali Jumpersów niewątpliwie po zwycięstwo, ale... chyba zadanie nie do wykonania. Dlaczego? Po pierwsze ostatni mecz z Reggae grany u siebie pokazał ze Skeletorsi nie są gotowi na walkę o najwyższe cele. Po drugie obrona Skeletorsów na obwodzie praktycznie nie istnieje i sądzę że to będzie mecz gdzie bombardować trójkami będą Haraszczuk i Stopka. Po trzecie, Kuba gra u siebie i to przesądza o wyniku meczu jednak jeśli Skeletorsi zagrają o wszystko to będzie bardzo ciekawie. Warto zaznaczyć że u gości nie zagra podstawowy SG który nabawił się urazu w poprzednim spotkaniu.

[2] Reggae Warsaw vs. Revelio Sharks Kraków [5]
drugi z ciekawych meczy jednak podzielam zdanie Kamiyniorzy, że Revelio miało już swoje szanse w ostatnich kolejkach i żadnej nie wykorzystało i musi walczyc ze Skeletorsami o 4 miejsce w PO do ostatniej kolejki. Jarecky do takiego meczu podejdzie na pewno na 100% i tym samym inny wynik jak zwycięstwo Reggae będize dla mnie kompletnym zaskoczeniem.

[8] Dragonia Piekary vs FC Sól [6]
ciekawy mecz, chyba ostatnia szansa Dragonii na zwycięstwo. Liczę na Kamiyniorzy że pokażą iż Dragonię stać na wiele. I choć Dragonia przyjeżdża w roli gościa to ma parę atutów: PFK pokazało w ostatniej kolejce jak należy z SOlą grać, o czym świadczy rekordowa i niesamowita liczba 40 stealów PFK i 42 strat Soli. Na dodatek nie jestem pewny ale Sól grała chyba Mecz o wszystko z PFK więc jeśli tak zagra Dragonia to słabiutki entuzjazm gospodarzy przysporzy im tylko problemów. Dragonia jest w stanie zdobywać około 100 punktów na mecz o czym przekonują ostatnie mecze. Według mnie to powinno wystarczyć do drugiego zwycięstwa w sezonie :)

[7]P.F.K vs. MadeInPoland [1]
hmmm tu komentarz jest zbędny. Choć zagram TiE jak zwykle to nie odpuszcze i spodziewam się wygrać. Mam nadzieję że nie pobije rekordu w stratach bo powybijam cały team :)

This Post:
00
132515.4 in reply to 132515.3
Date: 2/25/2010 9:24:15 AM
Overall Posts Rated:
382382
to zes sie rozpisał xP leń ;D

This Post:
00
132515.6 in reply to 132515.5
Date: 2/25/2010 11:33:48 AM
Overall Posts Rated:
382382
to co Ty za kompa masz ? ;P na łatwizne poszedles :P zeby te poglądy nie zawiodły ;D

From: JEZ

This Post:
00
132515.8 in reply to 132515.7
Date: 2/27/2010 12:27:14 PM
Overall Posts Rated:
00
pewne jest jedno :) ja wygram :)

This Post:
00
132515.10 in reply to 132515.9
Date: 2/27/2010 5:17:11 PM
Overall Posts Rated:
77
Skuteczność przewidywań 5/7.

Mniszek nieźle zaprezentował się w meczu z Andertejkerami. Goście prezentowali świetną obronę pod koszem, ale cóż z tego skoro Gorce zaprezentowały potęgę rzutów za trzy trafiając w sumie 11, to zadecydowało o wyniku meczu.

Jeśli chodzi o Wrocławian, no cóż występ Działdowskiego mógłby zmienić oblicze spotkania. Goście oddawali znacznie mniej rzutów, a przegrana tylko i aż 12 punktami tylko potwierdza ich dyspozycję. Jak zwykle nie zawiódł Haraszczuk, czego nie można powiedzieć o rozgrywających Skeletors, którzy zebrali tragicznie niskie noty. Skeletors nie zdołali sprawić małej niespodzianki, i właśnie na nią liczyłem :)

A Dragonia przegrała 11 punktami. Center gości dobrze spisywał się pod koszem zarówno swoim jak i przeciwnika. Odpowiedzialność w zdobywaniu punktów przejął Franciszek Grosiak zdobywając ich aż 46. Zawiedli niski skrzydłowy - Jaksa Velcek i gwiazda drużyny - Bonifacy Radkowiak, który ostatnio postanowił zostać rozgrywającym i nabija sobie asysty, ale cóż innego może on robić gdy rozgrywający zdobywa aż jedną?

This Post:
00
132515.12 in reply to 132515.10
Date: 2/27/2010 8:19:49 PM
Overall Posts Rated:
382382
zagrałeś mecz o wszystko? chyba nie i dlatego przegrales niestety... ale Grosiak to koncertowo zagrał :)
w sumie obyło się bez niespodzianek, na szczescie albo szkoda :P ja tam Kuba mysle ze Skeletorsi powstrzymali troche Twoja druzyne, Haraszczuk "tylko" 22 punkty, Stopka jeszcze mniej :) ciekawe czy to chwilowy przestój :P
Mnie sie udało wygrać planowo, zaskoczył mnie Chielli, aż 10 przechwytów, tego w moim teamie dawno nie było :P i teraz 2 ciężkie mecze przede mną... trzeba team zmotywować :D szczególnie na Jumpersów:D
wogóle brawa dla Justyny za złoto :D dzięki niej trochę wpadło do kieszeni :P

Advertisement