1. המון. קח שכר של מתנדב, ותכפיל אותו במיליון
2. עד כמה שידוע לי, אין שום חוק שמחייב את מאמן הנבחרת בדין וחשבון כלשהו לקהילה במדינה שבחרה בו. יש המון מדינות בהן אין אפילו דיונים על משחקי הנבחרת...
במידה ולא מסכימים עם דרכו של המאמן, יש בחירות ובהם אפשר להחליף אותו.
אם הוא עשה משהו לא כשר, דינו ככל משתמש באזר וכידוע חל איסור למסור פרטים על עונשים או מעשים לא חוקיים באופן פומבי, לשם כך יש את מנגנון הדיווח.
3. אתה יכול להשמיץ בן אדם גם בלי לקלל אותו, ובדרך כלל השמצה כזו תיתפס הרבה יותר רצינית מכזו שמכילה קללות ולכן היא עשויה להיות הרבה יותר מסוכנת.
אם מישהו היה אומר עלי שאי אפשר לסמוך עלי, שאני מפשל כל הזמן בעבודה שלי לא מעניק חינוך ראוי לילדים שלי וכו' זו האשמה קשה מאד אפילו בלי קללה אחת.
וזה מה שאנחנו מנסים למנוע כאן.
אנשים שוכחים דבר די פשוט, הפורומים מתנהלים בכתב, לפני שכותבים הודעה, אפשר לספור עד 10 מה שאי אפשר לעשות בדיונים פנים אל פנים וגם בהם חייבים לשמור על מידה מסוימת של תרבות דיון.
4. את תקנה 21 אתה מכיר? אני מקווה שלא נתקלת בדו"ח תנועה שהיא רשומה עליו. אם שוטר הרגיש שהנהיגה שלך מסכנת הולכי רגל אז הוא רשאי לקנוס אותך, גם אם לא עברת על המהירות המותרת או דיברת בטלפון.
הנקודה שלי כאן היא שבחוקים תמיד יש מקום לשיקול דעת. אחרת לא היה צריך אנשים שיאכפו אותם. היינו מריצים איזו אפליקציה שמסננת הודעות ובא לציון גואל. מקצת ידע שיש לי בתחום התוכנה, יש לא מעט אלגוריתמים כאלה ואפילו לא רעים, אבל הם עדיין עושים יותר טעויות מבני אדם...
בכל מקרה, אנחנו משתדלים לפעול לפי החוקים וכשיש מקום לשיקול דעת, מנסים להפעיל אותו, ולפעמים גם טועים...
וכמובן
תמיד אפשר להגיד למוד או ג'יאם שהוא טועה בהחלטות שלו בצורה עניינית. רצוי בהודעה אישית. אם אין הסכמה על הטעות, יש אנשים בעלי סמכות גדולה יותר שאפשר לפנות אליהם, אף אחד מאיתנו הוא לא שליט המשחק.
בתקווה שתבינו שזה לטובת הקהילה ולא נגד
אני מאמין שאף אחד כאן לא חושב אחרת
Last edited by yanivsag at 11/10/2009 7:15:57 AM