konuştuğumuzda uzunlarına dair fikrimi söylemiştim. camelin zaten bildiğimiz adamdı. pivotun da fiyatı belliydi, ekstra bir şey çıkması zordu, diğer uzununu da zaten tbl'den biliyoruz.
uzunlarının bir özelliğinin olmadığı belliydi dolayısıyla. kıslarının da daha önce dediğim gibi yüksek dış defans ve iç defans kombinasyonu olan, iç şutları yüksek oyuncular olduğu belli. listelediği gardından yola çıkarsak belli seviyelerde riboları var, zvezdadan farklı olarak kıslarının blok özelliği kısa ortalamasına göre yüksek olsa gerek. eğer zvezdaya benziyorsa muhtemelen chaperon hariç menziller düşük. yani bana öyle geliyor ki zvezda zijot'un biraz üzerinde oynanmış bir kopyası.
bir ara lig forumlarına girmiştim. google translate gayet güzel çeviri yapıyordu. (ilginç bir durum almanca vs. gibi yakın diller haricinde bu kadar iyi çeviri yaptığını görmemiştim, sırpça ingilizceye yakın bir gramer yapısına sahip sanırım.) millet, benim zorlu bir rakip olabileceğimi düşünürken o beni kek olarak görüyordu.
geçen sezonki eşleşmede kaybetmiş olmamdan dolayı böyle düşünüyor olsa gerek. ama tekrar görüyorum ki kısalarının defans etkinliği haricinde kendisini abarttığı bir konumda değil. hatta şöyle söyleyeyim, hüseyin'i 3 numaraya kaydırdığında özgür'ün iç defans eksiği haricinde onunla defansta tam olarak eşleşecek ve hücumda ondan daha etkin olacak bir takım vardı bende. dahası geçen sezon da bu takımın durumu hakkında net bir fikrim vardı. kısa forveti gönderip yedekten gelecek dış+iç defanslı biriyle onun daha iyi bir kopyasını da kurabilirdim. ama daha önce dediğim gibi bu çokça kullanılan bir takım kurgusuydu ve aynısını taklit etmek istemedim.
hülasa, haklısın hocam. çok da güçlü takımlarla oynamadı. ilk tur zaten zayıftı, 16'daki rakibinin en iyi oyuncusu sakatlanmıştı, vottem dediğin gibiydi zaten, dahası tam da mordor gibi bir oyuncu havuzu var diye tahmin ediyorum vottem'in, hemen hemen kadroları denkti. en zorlu rakibi polonyalıydı aslında. hosten için "facai gibi daha fazla oyuncusu var mıdır diyordum" ama yokmuş meğerse. öyle olunca da bir tehdit olmadı o da.
sırp takımları genel olarak birbirine çok benzeyen takımlardan oluşuyorlar. mt ve zvezda örneklerinden bu takım kurgusunun işlediğini gördüklerinden çoğu bu tipte takımlar kurdular. polonyalı etkinliğinden sonra bu sefer de sırp etkinliği göreceğiz sanırım bei'de.
bir de bu sırplardaki milliyetçilik oldukça onlar için işler her zaman daha kolay olacak bei'de. adamlar bilerek maç veriyorlardı zaten. 2 sezondur bunu gözlemliyordum. zvezda ile mordor birbirlerine kupa ve ligi paslıyorlardı vs. bu sezon işi abartıp maçlara çıkmadı ligdeki takımlardan bir tanesi. sanırım mordor'un oyuncularının sakatlanması ihtimalini bertaraf etmek istedi. tabi forumda kıyamet koptu. mordor'un arkadaş çevresinden olmayıp da bu durumdan bıkanlar eleştirince de "ya ben zaten yenilecektim niye kasayım ki" diye cevaplar verdi elemanlar. mordor da zaten kendisine zorluk çıkaranlara geçmişte forumdan tacizvari eleştirilerde bulunmuş sanırım. bunlar bu kafada oldukça daha çok bei kazanırlar.
Last edited by GM-incow sk at 4/24/2015 12:28:28 PM