BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > Genel Sohbet Başlığı 2

Genel Sohbet Başlığı 2 (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
265365.198 in reply to 265365.197
Date: 4/12/2015 5:06:03 PM
yigidospor
TBL
Overall Posts Rated:
226226
İyi oldu bu kadar ara verirlerse olacağı buydu :)

This Post:
00
265365.200 in reply to 265365.1
Date: 4/13/2015 6:54:10 PM
Overall Posts Rated:
5858
sezon başlangıcı ve sezon sonuna doğru olan planlamalar aksamaya başladı BB server'larında ne zaman oyuna girsem bir sarı yazı bir yeşil yazı görüyorum sürekli "Please have patience until...." oyuna olan ilgi sanırım BB'lerde bile azalıyor üstelik basketbolun sürekli yükselişte olduğu bir dönemde

This Post:
00
265365.201 in reply to 265365.200
Date: 4/22/2015 3:45:17 PM
Overall Posts Rated:
152152
Bu da Buzzerbeater'da sadece sezon başında eşek yüküyle para harcayıp tek yönlü yaşlı başlı oyunculara para saçarak başarılı olamayacağının ispatıdır bence. Geçen sene Dutch Pacers ve Ezik... pardon Ezi, bu sene de Hosten. Ali hoca da böyle bi şampiyonluk yaşadı ama eskidi artık o tarz. Mordor gibi, Zvezda gibi, Mloty gibi takımlar şampiyonluğa daha yakın her zaman, kadrolarını iyi tanıyolar, bütün taktikleri, bütün muhtemel rotasyonlarla denemişler ve eksiklerini sezon ortasında kapatabiliyolar. Örnek bugün bana göre maçın kazanılmasının en önemli iki pay sahibinden birisi olan Hong Konglu pivot, sezon ortasında gelmiş, öteki oyuncular artık Mordor'a bakınca orda olduğunu bildiğin adamlar. Böyle kadrolar şampiyonluk yaşıyolar. Öteki türlü her taktiği oynayabilecek sağlam bi kadrom olsun desen, 20-25 milyon harcaman lazım ki şu an iddialı gibi görünen takımlar arasında sadece bir çin takımında var o para da (takımın adı çince ama hocası 'Loved by buffalo', muhtemelen oyunun en iyi iki-üç hocasından birisi)
@İncow hocam: Yanlış anlama, sen epeyce bir maaş ödüyordun ama rotasyonun en önemli dört parçası epeydir sende olan oyuncular. Rotasyona başka önemli parçalar da ekledin sezon ortasında ama yukarıda bahsettiğim iki-üç hocadan birisi olan Joe biletini kesti, üstelik sabırlı ol gibi bir taktikle. Zaten kendisi de epeyce şaşırmış bu duruma.
Şimdi seneye bizden sadece İncow (ve Swift) katılıyor, İncow da sonradan katılan adamları ve takımın yıldızını gönderdiğine göre önümüzdeki sezon için iddialı olması biraz zor görünüyor.
Baya yazdım ama şunu da ekliyim; Ercüment sanırım yetenek toplamı bazında oyunun en iyi beş oyuncusundan biri. Bu alanda lider ise Fin milli takımından Maunu Hakkinen, 156 yetenek puanı ile.

Last edited by HeyBonnie at 4/22/2015 3:45:37 PM

This Post:
00
265365.202 in reply to 265365.201
Date: 4/23/2015 6:52:20 AM
Overall Posts Rated:
245245
mesele kadro tanımaktan ziyade zaten oyunun 8 kişilik bir rotasyonla maksimum verimle oynamaya izin veriyor olmasında. hosten bk, elindeki parayı daha etkili kullanıp daha etkin bir takım oluşturabilirdi. 33-34 yaşlarında elindeki facai gibi çok yönlü oyunculardan 7 kişi daha toplayabilecek ekonomisi vardı. takımı yavaş yavaş kurmak yerine sezon başında kurdu ve her hafta belki 1 milyon zarar etti. sezon genelinde 10 milyon civarı bir para kaybetmiştir sanırım. 10 milyona 3 kişilik bei şampiyonluk seviyesi uzun rotasyonu kurarsın zaten.

insanlar genelde hosten gibi takımlara pek hoş olmayan, oyunu bilmeyen takım nazarıyla bakıyorlar da (hususen hosten'in menajeri nasıl biridir bilmesem de) oyunu 10+ sezon oynayan ve yaşı da çok küçük olmayan ama buna rağmen böyle bir takım kuran herkes salt ekonomik açıdan dahi bu yaptıklarının doğru olmadığının farkındadır. ama böylesinden daha çok zevk aldığı için, oyunla fazla ilgilenmediği için, fantazi olsun diye vs. yapıyorlar bu tercihleri.

zaten hosten bile finalde dar bir rotasyonla oynadı ve hosten elemanlarının özellik toplamıyla mordor'unkini kıyasladığında mordor net üstünlük sağlayacaktır.

zvezda da çinli de (muhtemelen mordor da) insanı şaşırtan "vay be demek böyle de şampiyon olunurmuş" dedirten kadrolar değiller. uzun süredir herkesin bildiği şeyleri yaptılar. tüm oyuncuların yüksek paslı olduğu, iç defans ve dış defans toplamlarının yüksek olduğu, iç şutların yüksek olduğu takımlar bunlar. ama önemli bir ayrıntı, ekonomik olarak maliyetli takımlar olmaları. çinlinin kurduğu takım ise o seviyede dahi çok yüksek maliyetliydi.

mordor'un tüm oyuncularını bilmediğim için biraz ihtiyatlı konuşmakla birlikte oyunda üst seviyelerde oynayan ve herkesin bildiği takımlar içinde farklı olan, farklı işler yapan takım bence mloty'dir. aslında "kadrolarını iyi tanıyolar, bütün taktikleri, bütün muhtemel rotasyonlarla denemiş" takıma uyan takım da mloty. değilse zvezda'nın o günki kadrosuyla taktik tercihi vs. çok sınırlıydı. ama bir işi çok iyi yapıyordu: rakibi durdurmak ve içeri bakta rakibinden daha iyi bir hücum takımı olmak. sırbistan ligine bakıldığında ve bazı oyuncularından yola çıkıldığında mordor da zvezda'ya benziyor (tabi bazı farklıkları ve zvezda'dan bazı yönlerden daha gelişmiş bir takım).

benim takım için konuşmam gerekirse. ben zaten kendimi hiçbir zaman oyunun motor açısından dinamiklerini kavrayan biri olarak görmedim. başka dinamikleri iyi yöneten biri oldum ve genelde doğru zamanda doğru hamleleri yaptım o kadar.

bu sezonki (ve tabi son birkaç sezonki) serüvende ise takım oluşumuna yön veren 2 şey vardı: milli oyuncular ve yapabilirsem hücum konusunda etkinliği yüksek bir takım kurmaktı.

ilk husus beni buraya getiren dinamikti ve onlardan yüz çevirmek istemedim. değilse ercüment'in etkinlik seviyesine 100bin eksik maaşla ulaşacak yahut barıştan çok daha iyi oyuncuları bu oyuncuları göndererek elde etmeye çalışabilirdim. ki bu lisanslı ürün gelirlerine rağmen ekonomik açıdan daha makul bir hamle olurdu ama böyle bir şeyi yapmayı hiç istemedim. bu yüzden de eksik olan yerleri tamamlarken bir taraftan yüksek maaşla oynamaya kalktım.

ikinci hususta ise iç ve dış defansları yüksek oyunculardan kurulu bir takımdan ise daha yüksek hücum potansiyelli bir takımım olsun istedim. bunu 2 sebepten istedim: birincisi hangi ligde olursa olsun şampiyonluğa oynadığım hemen tüm sezolarda rakiplerimi hücumda geçerek başarılı oldum ve bunu sevdim dolayısıyla da bundan vazgeçmek istemedim. misal ütopyadaki takımımda tam da böyle bir takım. hatta dış hücum olarak buradaki takımımdan bile daha iyi. bir de taklit bir takımım olsun istemedim. 2,3,4 numalara son 2 sezonda takviye yaptım (yapmaya çalıştım). 2 numaraya yapamadım ama menzili görece yüksek (12-13) bir oyuncuyla oynamak istedim. keza kf için de benzer bir tercih yaptım. id'si 15 civarı olan bir adamdansa menzilli bir adam tercih ettim. 4 numara da ise aradığımı almaya bütçem yetmedi.

Last edited by GM-incow sk at 4/23/2015 6:56:34 AM

This Post:
00
265365.203 in reply to 265365.202
Date: 4/23/2015 6:52:45 AM
Overall Posts Rated:
245245
bu etkenlerle ve beni sonuca götürme ihtimalinin düşük olduğunu bilerek bir takım kurdum. denedim ve beklediğim üzere kaybettim. ha ben bu sezon özelinde yarı finalde elenirim zannederken, biraz da motor sürpriziyle bir tur önce elendim. ama çok da önemli değil. motor henüz benim kurmayı düşündüğüm takımın başarılı olmasına izin verecek yapıda değil çünkü hala iç ağırlıklı. ben de iç ağırlıktan tümüyle vazgeçememiştim zaten, biraz daha dengeli bir takım oluşturmaya çalıştım. (doğru 2 ve 4 numarayı bulamayınca/alamayınca maalesef denge tam kurulamadı.)

4 sezondur takım zirveye oynadığı için haliyle ekonomik olarak yıprandı, benim bei'yle işim uzun süreli olarak bitti. umarım yakın zamanda ekonomik altyapısı sağlam bir arkadaş gelir de bei için mücadele eder. yakın vadede tbl'de böyle biri yok sanırım. genel olarak ekonomik gücümüz sınırlı tbl takımları olarak. (tabi ki ortalamanın üstünde takımlar var hucji, flarex vs. gibi)

ercüment oyunun en iyi pivotlarından biri, uzun forvet olarak da çok iyi ama özellik toplamı olarak ercüment'ten özellikli daha fazla oyuncu var diye biliyorum. en azından çinde birkaç eleman var, diğer ülkelerden de arada transfer piyasasına düşenler oluyor.

This Post:
00
265365.204 in reply to 265365.203
Date: 4/23/2015 2:29:00 PM
Overall Posts Rated:
7979
Bence de Mordor takımı belli bir taktik için daha iyi oyuncu grubu kurmuş.
Diğer yandan final maçında iç şutu 3 ve 5 olan kısalarla içeri bak oynayan Hosten takımı sanki biraz toplama olmuş yada ben yeni oyun sistemine uzak kaldım.

BEI'nin bi şekilde değişmesi lazım bence, takımlar arasında çok fark var, en azından Eurocup vs gibi 1 kademe alt turnuva olabilir.

This Post:
00
265365.205 in reply to 265365.204
Date: 4/23/2015 3:31:54 PM
Overall Posts Rated:
245245
hosten işin kolayına kaçmış, bei şampiyonluğu için 30 milyon paran olsan dahi doğru oyuncuları piyasadan toplamak 2 sezon alabilir. o bir defa da alıp bitireyim işimi diye düşünmüş, haliyle yapamadı.

tam da şimdi fiba ile uleb arasında tekrardan alevlenen savaşı okuyordum, sistem önerisi onun üstüne geldi.

keşke daha fazla turnuva ile birbirine yakın güçte takımları biraraya getirme imkanı olsa ama zor. en azından bei'deki güç farkını engellemenin pek yolu yok gibi.

ancak euroleague gibi oturup lisanslama falan yapabilirsin. çok kullanıcılı ülkelerin katılımcılarına A lisansı vermek, diğerlerini bir ön elemeye tabi tutmak vs. yine de menajerlerin anlık olarak fikirlerini değiştirebildiği bir oyunda bei'deki dengesizlikleri azaltmak pek mümkün değil gibi.

This Post:
00
265365.206 in reply to 265365.202
Date: 4/24/2015 10:26:12 AM
Overall Posts Rated:
102102
KK Mordor en iyi oyuncularini olmasa da iki as uzunu ve yedek gardini listelemis hocam. tartismaya acik cok sey var gibi. sanirim daha farkli ve iyi seyler bekliyordum. o yuzden acaba ceyrek finaldeki polonya takimi harici yeterince iyi takimlarla oynadi mi sorusu belirdi kafamda. vottem de yari finalde karsisina pivotsuz cikmisti. sen ne diyorsun? :)

This Post:
00
265365.207 in reply to 265365.206
Date: 4/24/2015 12:01:41 PM
Overall Posts Rated:
245245
konuştuğumuzda uzunlarına dair fikrimi söylemiştim. camelin zaten bildiğimiz adamdı. pivotun da fiyatı belliydi, ekstra bir şey çıkması zordu, diğer uzununu da zaten tbl'den biliyoruz.

uzunlarının bir özelliğinin olmadığı belliydi dolayısıyla. kıslarının da daha önce dediğim gibi yüksek dış defans ve iç defans kombinasyonu olan, iç şutları yüksek oyuncular olduğu belli. listelediği gardından yola çıkarsak belli seviyelerde riboları var, zvezdadan farklı olarak kıslarının blok özelliği kısa ortalamasına göre yüksek olsa gerek. eğer zvezdaya benziyorsa muhtemelen chaperon hariç menziller düşük. yani bana öyle geliyor ki zvezda zijot'un biraz üzerinde oynanmış bir kopyası.

bir ara lig forumlarına girmiştim. google translate gayet güzel çeviri yapıyordu. (ilginç bir durum almanca vs. gibi yakın diller haricinde bu kadar iyi çeviri yaptığını görmemiştim, sırpça ingilizceye yakın bir gramer yapısına sahip sanırım.) millet, benim zorlu bir rakip olabileceğimi düşünürken o beni kek olarak görüyordu.

geçen sezonki eşleşmede kaybetmiş olmamdan dolayı böyle düşünüyor olsa gerek. ama tekrar görüyorum ki kısalarının defans etkinliği haricinde kendisini abarttığı bir konumda değil. hatta şöyle söyleyeyim, hüseyin'i 3 numaraya kaydırdığında özgür'ün iç defans eksiği haricinde onunla defansta tam olarak eşleşecek ve hücumda ondan daha etkin olacak bir takım vardı bende. dahası geçen sezon da bu takımın durumu hakkında net bir fikrim vardı. kısa forveti gönderip yedekten gelecek dış+iç defanslı biriyle onun daha iyi bir kopyasını da kurabilirdim. ama daha önce dediğim gibi bu çokça kullanılan bir takım kurgusuydu ve aynısını taklit etmek istemedim.

hülasa, haklısın hocam. çok da güçlü takımlarla oynamadı. ilk tur zaten zayıftı, 16'daki rakibinin en iyi oyuncusu sakatlanmıştı, vottem dediğin gibiydi zaten, dahası tam da mordor gibi bir oyuncu havuzu var diye tahmin ediyorum vottem'in, hemen hemen kadroları denkti. en zorlu rakibi polonyalıydı aslında. hosten için "facai gibi daha fazla oyuncusu var mıdır diyordum" ama yokmuş meğerse. öyle olunca da bir tehdit olmadı o da.

sırp takımları genel olarak birbirine çok benzeyen takımlardan oluşuyorlar. mt ve zvezda örneklerinden bu takım kurgusunun işlediğini gördüklerinden çoğu bu tipte takımlar kurdular. polonyalı etkinliğinden sonra bu sefer de sırp etkinliği göreceğiz sanırım bei'de.

bir de bu sırplardaki milliyetçilik oldukça onlar için işler her zaman daha kolay olacak bei'de. adamlar bilerek maç veriyorlardı zaten. 2 sezondur bunu gözlemliyordum. zvezda ile mordor birbirlerine kupa ve ligi paslıyorlardı vs. bu sezon işi abartıp maçlara çıkmadı ligdeki takımlardan bir tanesi. sanırım mordor'un oyuncularının sakatlanması ihtimalini bertaraf etmek istedi. tabi forumda kıyamet koptu. mordor'un arkadaş çevresinden olmayıp da bu durumdan bıkanlar eleştirince de "ya ben zaten yenilecektim niye kasayım ki" diye cevaplar verdi elemanlar. mordor da zaten kendisine zorluk çıkaranlara geçmişte forumdan tacizvari eleştirilerde bulunmuş sanırım. bunlar bu kafada oldukça daha çok bei kazanırlar.

Last edited by GM-incow sk at 4/24/2015 12:28:28 PM

This Post:
00
265365.208 in reply to 265365.207
Date: 4/24/2015 1:30:36 PM
Overall Posts Rated:
102102
uzunlarinin kusursuz olmalarini ben de beklemiyordum. elbet belli yerlerde defolari olacakti. beni daha cok sasirtan menajerinin uzunlarda kullandigi ozellik tercihi oldu. yedek gardinin olmayan dis sutuna baktigimizda zaten mordor'un tamamen ic hucum uzerine kurulu bir takim oldugu ortada. gidip de bu taktigi 16 ic suta sahip bir pivot ile oynamasi beni sasirtti. uzun forvet pozisyonunda kullandigi diger uzununun da aman aman bir hucum gucune sahip olmamasi ister istemez benim gozumde takimini hucum anlaminda yetersiz kiliyor.

senin de degindigin uzere belki de ana hucum silahlari bile degil takiminin bu iki uzun. muhtemelen diger 3 pozisyonda hucum anlaminda cok daha efektif oyunculara sahip. ama yine de bu takimina kolay onlem alinabilecegi gercegini degistirmez. oynadigi bazi maclarda da gozuktugu gibi ozellikle pivotunun hucumda sikinti yasayacagi asikar. kurdugu takim biraz fazla dis tarafa guvenmek gibi geldi.

onceliginin savunma oldugu acik. hucumda da rakibini zayif oldugu yerlerden vurmayi daha mantikli buluyor belli ki. savunmanin sampiyonluk kazandirdigi basketbolda bir gercek olsa da buzzerbeater'de ayni gecerlilik var mi emin degilim. o yuzden ben menajerinin isinin gelecekte bei'de bu yapiyla devam ederse pek kolay olacagini sanmiyorum. bb'nin geldigi mevcut yerde fazla tahmin edilebilir ve duz geldi bana.

ama piyasadan gordugum kadariyla sahibinin kasasinda belli bir para var, muhtemelen ustune koyacaktir. ancak ciddi sekilde merak ettim. bundan sonra takimini ne yonde gelistirecegininin takipcisi olacagim. :)

Advertisement