BuzzerBeater Forums

Türkiye - TBL > 21. Sezon

21. Sezon

Set priority
Show messages by
This Post:
00
224884.166 in reply to 224884.163
Date: 9/21/2012 6:49:30 PM
Overall Posts Rated:
9797
:) )

@hesaplutfen; hocam daha cok erken lig sonu icin tahminler.. Bir anda bir iki transferle bircok takim beklenmedik bir sekilde cok cok iddiali durumlara gelebilirler.. Ancak ard hocaya da katilmamak mumkun degil; ligin en korkutucu takimlarindan birisin ve 5.lik diyorsun, yok artik :) Yemezler hocam bu kulisleri buradakiler :D

Ben kartlarımı açık oynuyorum. 2 tane kaliteli olduğunu düşündüğüm ŞG ve KF oyuncum var. Pivotlarımın faul problemi olmasına rağmen satıp yerine daha iyisini almamın ekonomimi alt üst ettiğini farkettim ve hemen bu düşüncemden geri döndüm.
Şampiyon olmak tabii ki isterim ama bu kadro yapısı ile ancak rakiplerimin ya hata yapması ya da maçtan önce veya maç içi sakatlıkları olması gerekir. Hiç bir takımın oyuncusunun sakatlık yaşamasını gönülden istemiyorum. Çünkü böyle bir durum ile karşılaştım ve bana 1 sezona mal oldu. Ayrıca kadro derinliğim zayıf olduğundan sakatlık ve faul problemlerini giderecek oyuncum yok :)
Herhangi bir kulis düşüncem de yok :)
5.lik derken 1.Flarex(açıklama yapmaya gerek yok)-2.khanna (geçen sezon ve bu sezon takımımla oynadığı içerideki maçlarda en önemli oyuncusu sakattı)-3.Jordan(şu an için uzunları takımımdakil oyunculardan daha iyi)-4. ...-4. olmaktansa 5. olmak daha güzel geldiği için :)
Ayrıca Doğuda yer alan diğer arkadaşlarımız da transfer atılımı içerisindeler...
Ama Batı konferansında yer alsaydım geçen sezon dahil olmak üzere genel anlamda ev sahibi avantajını ele geçirerek şampiyonluk şansımı zorlardım. Tabii ki maaşı dolgun olan transferlerle birlikte :)
Kolay gelsin keyifli oyunlar...

This Post:
00
224884.167 in reply to 224884.166
Date: 9/21/2012 7:02:03 PM
FlareX UnieX
II.2
Overall Posts Rated:
7979
Second Team:
DarklyDreaM
Ama Batı konferansında yer alsaydım geçen sezon dahil olmak üzere genel anlamda ev sahibi avantajını ele geçirerek şampiyonluk şansımı zorlardım. Tabii ki maaşı dolgun olan transferlerle birlikte

Vay bu soz cok olaylar cikarir hocam, kavga da soylenmez ( provoke mode on )
Yani diyorsun ki, tabiri caizse meali; batidaki takimlar tirt, playoff siralamasina giren 4 takimi topla karma bir takim yap; yine de olmaz diyorsun yani yanlis mi anlamisim ( biraz batiyi gazlayalim degil mi )
Yani ne diyecegimi bilemedim saskinlik var, sok sok sokk; buralar dolacaktir sanirim bu yorum uzerine:D...

( aman sakin yanlis anlasilmasin da, uzun zamandir ilk kez forumda biraz keyfim geldi de )

This Post:
00
224884.168 in reply to 224884.165
Date: 9/21/2012 7:13:05 PM
FlareX UnieX
II.2
Overall Posts Rated:
7979
Second Team:
DarklyDreaM
Forum da biraz hareket gorup, forum keyfimin bugun biraz gelmesi nedeniyle ve belki diger dostlarin da muhabbete katilabileceklerini dusunerek; uzun sezonlardir dusundugum ve ilginc olan analizimi paylasayim dedim, bakalim buradaki dostlar ne dusunuyor
*TBL Sampiyonlugu Karabuyusu
1.sezon; Zile Stinging Bees --- takim kapali
2.sezon; Emirdağ BT --- takim kapali
3.-4.-5.-6.-7.-8.-9.sezonlar; galatasaray --- takim kapali
10. sezon; HucJiaB --- 3.lig'de, uzun suredir sessiz durumda, 5 sezondur TBL'den uzak
13. xXLoneStarStateXx --- 4.lig'de, son 5 sezondur kayiplarda ve TBL'den uzak
14. ve 17. sezonlar; Bagkur Idmanyurdu --- takim kapali
15.sezon; DeU CarnivorS --- 3.lig'de, son 2 sezondur bilincli alt liglere dusme egiliminde
16.sezon; Yesilyurt_Sk --- son iki sezondur KKM potasinda ve yapilanma, dogru kimya arayislarinda
18. 19. sezonlar; BC Dingo --- tarihi basarilar ve sonrasinda biraz ortami koklama durulma modunda, her an patlamaya hazir ama
20.sezon; khanna --- en son sampiyon, bu sezon ayni seviye de devam ediyor...

Iste TBL'de 20 sezonun sampiyonlarinin durumu yukaridaki gibi.. Goruldugu gibi acaba bir karabuyu mu var? Farkli 10 sampiyon var ve cok azi disindakiler zor durumda veya kapanmislar.. Ama yine de bir %70'lik olay var istatistiki Sampiyon olmayi dusunen takimlar; iyice dusunun!

Saka bir yana tabiki bu listede yer alan takimlarin durumlarinin nedenleri cok cok farkli.. Ancak yine de boyle bir sonuc; cokta normal olmasa gerek

Edit: son sampiyonlar disindakilerin zor durumlari betimlendi ;)

Last edited by AleXia LezQui at 9/21/2012 7:47:49 PM

This Post:
00
224884.169 in reply to 224884.165
Date: 9/21/2012 7:15:42 PM
Overall Posts Rated:
102102
dün aldığımız kupa yenilgisi ile sezonu yine kapatmış olduk. finalde yenilmiş kadar üzüldüm desem yalan olmaz.:)
iki sezon önce zoru başarıp ilk turdan elenmiş, geçen sezon ise hükmen yenilgi ile kupadan elenme şerefine nail olmuştum! ama hiçbirisi bugünkü yenilgi kadar hayal kırıklığına uğratmamıştı. oyuncuları satmada zamanlama hatası yaparak bir sezonu daha yakmış oldum. geçen sezon bile ligde kalma gibi bir hedefim vardı. şimdi ise hiçbir hedef göremiyorum maalesef. sezon başında bei'ye katılma hakkı elde edelim, fazlasıyla tatmin edici bir sezon geçirmiş oluruz diye düşünüyordum. ama bu dakikadan sonra o da pek mümkün gözükmüyor.

indiana'nın arif atağından sonra doğu konferansındaki alt sıraların daha da karışacağı kesin. batıda ise adeta doğu konferansını kıskandıracak bir dostluk havası hakim. her sezon değişik takımların fedekârlıkları sayesinde alan da memnun satan da. bu sezon Swift Wolwes ve yiğidospor'un fedekârlık yaparak 5. ve 6. sırayı alacak arkadaşlara pek zorluk çıkartmıyorlar. bu sıranın adayı olan ben, BC Dingo, Mugiwara gibi takımlar da alttaki arkadaşların fedâkarlığı sayesinde çok maaş ödemeden bu sıralara sahip olabiliyor. ve bir nevi onlar da üst sıraya oynayan arkadaşlara yardım etmiş oluyor. böylece konferans birincisi olan takım minimum hasar ve maaş ile play-off finaline ulaşırken, diğer tüm takımlarda kasalarını arttırmaya devam ediyor. herkesin bulunduğu sıralamaya göre az maaş ödediği bu döngü sayesinde batı konferansındaki çoğu takım kasasını doldurdu son iki üç sezonda.:)
herkesin kazançlı çıktığı bu zincir sayesinde alt ligden gelen takımlar da konferansa çabuk uyum sağlayıp güçlenmeye başlıyorlar. ne zaman batıdaki takımlar hep beraber kasasını boşaltmaya karar verirse, işte o zaman batı konferansı eskiden olduğu gibi tüm takımların zirveye oynayacak kalitede olduğu, ligden düşecek takıma yazık olacağı sezonlar yaşar. zamanında böylesine sağlam geçen iki üç sezonu hatırlıyorum.:)

This Post:
00
224884.170 in reply to 224884.169
Date: 9/21/2012 7:26:02 PM
FlareX UnieX
II.2
Overall Posts Rated:
7979
Second Team:
DarklyDreaM
işte o zaman batı konferansı eskiden olduğu gibi tüm takımların zirveye oynayacak kalitede olduğu, ligden düşecek takıma yazık olacağı sezonlar yaşar. zamanında böylesine sağlam geçen iki üç sezonu hatırlıyorum.:)

14. sezon bu konuda unutulmazlar arasinda; 10 galibiyetle kanaryagucu'nun 8. olup direk dustugu sezon.. ki o sezon dogunun 5.si indiana'nin 8 galibiyeti vardi.. cok enteresan bir sezondu cok

Hocam genel olarak tum yazdiklarin da haklisin aslinda; burada dogu takimlari gogsu kabarik sekilde konusuyor ama, dedigin gibi tektarafli bir dovus icinde kendimizi tabiricaizse parmakliyoruz bir gun gelecek o batidaki takimlar dokecek paralari savas sessizligi bu; ama bakalim o zaman da bati takimlari arasinda al gulum-ver gulum seklindeki misafirperverlik ve dayanisma devam edecek mi Sanmiyorum bir sezon sen para harca sen sampiyon ol, bir sonraki baskasi seklinde turnike olayinin olacagini iste o zaman savas; taslar ve sopalarla olacak

Last edited by AleXia LezQui at 9/21/2012 7:29:30 PM

This Post:
00
224884.171 in reply to 224884.169
Date: 9/21/2012 7:38:27 PM
Overall Posts Rated:
9797
Yani diyorsun ki, tabiri caizse meali; batidaki takimlar tirt, playoff siralamasina giren 4 takimi topla karma bir takim yap; yine de olmaz diyorsun yani :) yanlis mi anlamisim :P ( biraz batiyi gazlayalim degil mi :D )

Asıl siz kulis çalışmasından örnekler verdiniz hocam :)
Çünkü bütün takımlar yatırım yaptıkları taktirde batıda kırıcı bir sezon geçecek ve saha avantajı elde etme şansları geçen sezon olduğu gibi azalacaktır. Aynı zamanda hedeflenen başarı gelmezse takımlar yerinde sayacak ve ekonomik anlamda sıkıntılar baş gösterecektir. Bu durumda oturmuş kadrosu olan ekibinizin şansını diğer takımlara göre daha fazla görüyorum :)
Ayrıca hiçbir takımın tırt olduğu fikrini kendi adıma söylemediğimi belirtmek isterim. Tüm batıdaki güzide rakiplerimizin benzer tavırlarını doğu konferansında yer alan diğer takımlarında uygulamasını diliyorum.
Benim takıldığım konu bu durumu ekonomik anlamda yaşamamdan dolayıdır. Yatırım yapıyoruz ama halen yerimizde sayıyoruz. 1-2 sezon daha Yeşilyurt Hocamın belirttiği gibi olursa batının hükümdarlığı yeniden ve uzun soluklu olarak başlayacaktır. Tabii ki nadas durumunun hangi takım için ne kadar derin ve uzun olduğunu bilmem mümkün değil...
O nedenle sınırlarımızı zorlayarak ligde var olma savaşı veriyoruz.
Şampiyonluğun kara büyüsü derken Ali hocamın BBEİ açısından sıkıntısı olmadığını biliyoruz.
HucJiaB ekibinin ise 17.sezon Mattsan, 18.sezon hesaplutfen tarafından yoluna taş koyulmuş bir takımdır. Bu yolda özellikle 17. sezon play off öncesi sakatlıklar, 18.sezon taktiksel farklılıklardan dolayı simülasyon ve oyuna tepki olarak bu şekilde hareket ettiğini düşünmekteyim. Diğer halen aktif durumdaki takımlar hakkında net bir fikrim yoktur.

Last edited by hesaplutfen(NT) at 9/21/2012 7:56:33 PM

This Post:
00
224884.172 in reply to 224884.171
Date: 9/21/2012 7:53:33 PM
yigidospor
TBL
Overall Posts Rated:
226226
valla ilk defa foruma girdiğimde bizim forumda okunacak baya bi mesaj vardı sevindim mutlu oldum :) bişeyler söyleyerek muhabbete bende dahil olmak istedim :) hocam doğunun hükumdarlığı başalayabilirsin yazmışsın ama şu durumda nasıl başlayacak emin değilim doğrusu. Çünkü bizim taraftaki her takım şuan kar ediyo sizin tarafa baktığımızda zarar eden takımları tahmin etmek mümkün.İlk olarak bu sezona gelirsek flarexin sezonu 1. bitireceğini tahmin ediyorum sizin tarafta ama bu ona ekonomik anlamda baya pahalıya patlayacak gibi gözüküyo. Sene sonunda bizim tarafta ise erdem abi ipi göğüsler zarar etmeden sürekli kar ederek ve isteklilik biriktirerek. Eğer eline geçen parayı transferlere de dökerse bence şanlar eşit ama erdem abi yapmaz para saymayı seviyomuş :D ama nedense ben erdem abinin bu sefer parayı transferler için sayacağını düşünüyorum (gaza getirme çabaları :) ). Diğer sezonlarda eğer ligde kalabilirsem bende birşeyler yapmak isterim ayrıca yeşilyurtta benim gibi talihsizlik yaşamasaydı bu sezon baya istekliydi.Eminim önümüzdeki sezon ben olsamda olmasamda candaş gerekli atılımı yapacaktır inancım bu yönde.Bakarsınız bu sezon erdem abi tabuları yıkar şampiyon olur bizim hükümdarlığımız başlar :P Gerçi ben ne kasıyosam belki düşüp tekrar gelince doğuya giderim neyse :P

@ ~DarklyDreaM~: hocam bu arada gözümden kaçmadı senin brezilyalı yine becerikli formda :D neyse bu hafta artık sıra onda şansını iyi değenlendirsin öteki türlü ayağını kaydırmayı iyi biliriz :P

Last edited by harunşimşek at 9/21/2012 7:55:15 PM

This Post:
00
224884.173 in reply to 224884.172
Date: 9/21/2012 8:09:44 PM
Overall Posts Rated:
9797
Doğu batı yerimizi şaşırdık yazdıklarımızda düzeltme yapmak zorunda kaldık.
Candaş Hocamın atılımları belki belirttiğiniz gibi batıyı hareketlendirebilir. Ama Harun Hocam küme düşseniz de ekonomik anlamda yapacağınız transfer hamleleri ile yeniden TBLye döndüğünüzde doğuda sizinle mücadele etmek isterim.Tabii ki biz de düşmezsek...
İşin özü gelsin paralar bozulmasın aralar :)

This Post:
00
224884.174 in reply to 224884.173
Date: 9/21/2012 8:40:20 PM
yigidospor
TBL
Overall Posts Rated:
226226
Kalır mıyım düşer miyim hiç belli değil :) sizin alt taraflar iyice hareketlendi son haftalara girilirken bi karar vermek zorundayım :)

This Post:
00
224884.175 in reply to 224884.173
Date: 9/21/2012 8:48:34 PM
FlareX UnieX
II.2
Overall Posts Rated:
7979
Second Team:
DarklyDreaM
Aynen hocam; ee birgun bu devran donecek tabiki yani paralari kari-kizla yeme secenegi olsa tamam da; illaki o paralar bir zaman gelecek harcanacak bir sekilde bence bu durum dogu takimlari icin cok sikinti olmayacak, bu sefer biz ne yapacagiz; ayni bir suredir bati'nin yaptigi gibi ; gelen paralari saymak icin bir adam tutup, "ates seni cagiriyor", "yiyin birbirinizi", "al al onu da al; yap yap transferleri" diye karsi tarafa bakacagiz oyle.. Dogu'da kim memnunki bu rekabet durumundan, ve bu bence allstardan 1-2 hafta sonra iyice doruga cikacak.. Ama iste bizim tarafta para harcamayan, ekonomik kayiplar olmasin diyecekler zaten; simdiden 2.lig biletini alsin giseden
Bunun disinda evet zaten takim maaslarina bakinca; su an ligin uzak ara en zarar eden takim oldugumuz cok ortada.. Ama bunla ilgili hicbir sikintimiz yok, bir de su gecen seneki sacma denemelerimiz sonrasinda cilginca kaybettigimiz paralar olmasaydi cok daha iyi olacakti.. Birseyer kaybetmeden de kazanmak, rekabete girme ancak gecici oluyor hocam; ruzgarin estirip goturmesi disinda.. Ki bu sekilde yuksek rekabeti olusturacak cok takim var ligde (mesela adi hic gecmiyor ama; mugi sezonlardir mutevazi kadrosu ve az transferli oyun anlayisiyla cok iyi durumda oldugunu dusunuyorum; keza gecen sezon ligden ayrilan Schweppes Kinder'da 2 sezonda cok cok buyuk kazanclar sagladi.. Bunlarin disinda BC Dingo, yigidospor, Yesilyurt Sk ve dogu rekabetine ragmen Jordan, Layhar'da iyi ekonomilere sahip durumda gozukuyorlar..) Goruldugu gibi aslinda zengin bir ligimiz var; onemli olan dogru zamani tutturmak.. Ancak su da unutulmasin ki; ilerleyen sezonlarda bu ismi gecen ve diger takimlarda hareketlendikce, o dogru zaman hic de gelmeyebilir birilerine.. Para en buyuk guc ve en buyuk de dusman aslinda; kasada parayi gorup, eger biraz da listeyle hasirnesirseniz, cekici ve ucuz gorunup bir suru yanlis transfer yapma olasiliginiz da yuksek (bunu tekrar tekrar yasamis biri olarak yakindan biliyorum )

Hocam, su brezilyali zavalli milli oyuncumuzun pesini takibiyetini birak yaw.. cocuk cok tedirgin vallahi, yok yarin mactan sonra yanima gelip; ben basketbolu biraktim diyecek diye korkuyorum

Last edited by AleXia LezQui at 9/21/2012 8:52:56 PM

This Post:
00
224884.176 in reply to 224884.170
Date: 9/21/2012 8:49:40 PM
Overall Posts Rated:
102102
tabii ki de herkes sırayla şampiyon olmayacak hocam. ortalığı kan götürmezse iyidir. kafaya oynadığım iki üç sezondan hatırladığım en önemli şey, şampiyonluğa oynayan takım menajeri hedefine ulaşmak için oyun felsefesine çok aykırı şeylere başvurabiliyor.:)
bizi de zamanında BC Dingo lige yükseldikten sonra bu konuda fazlasıyla kışkırtmıştı. iki sezon boyunca haftalık 1 milyona yakın maaş ödeyerek saha avantajını alma savaşı veriyorduk. sırf o iki sezonda yaptığımız ekonomik zarar bile bizi geriye götürdü. son iki sezon onun yıkıntılarını toparlamaya gitti.

bu sezon ise güya zirveye yarışı vericez diye sezona başladık ama ağır fiyasko oldu. ben doğu konferansından finale çıkacam takım tahmini için hala temkinli yaklaşsam da olası saha avantajın ile diğer takımlardan şimdiden bir adım önde olduğun ortada hocam.ancak birkaç takviye ile hesaplutfen ve khanna'nın da finale göz kırpması olası. bu yüzden son transfer gününü beklemek bir tahminde bulunmak için daha doğru olur. batıda ise Harsh Tigers'a biraz gaz vermek gerekiyor harun'un dediği gibi.:)

@ard: daha neyi bekliyorsun hocam? yap takviyelerini göster batının gücünü. sen böyle isteksiz davrandıkça, benim içim gidiyor. türkiye kupasına da veda ettik zaten. sen böyle forumda isteksiz durumunu belirttikçe alttaki takımlar acaba diyor.
umarım kafanda farklı bir plan vardır. bir delilik yapıp ekonomiyi mahvetmekten korkuyorum vallahi.:)

Last edited by TrojanEmpire at 9/21/2012 8:49:58 PM

Advertisement