BuzzerBeater Forums

Türkiye - TBL > 21. Sezon

21. Sezon

Set priority
Show messages by
This Post:
00
224884.161 in reply to 224884.160
Date: 9/21/2012 3:03:21 PM
Overall Posts Rated:
9797
Batı takımları için düşüncelerine aynen katılıyorum...
İsteseler bizden daha pahalı veya yüksek kalite de oyuncu alabilirler :) Bu arada Arifi de alsanız şampiyonluğunuz hayırlı olsun derdim. Ama en büyük favori sizsiniz tabii ki hocam.
Kendi düşüncelerime göre Batı da atılım olmaz ise uygun bir isteklilik ile Erdem yine şampiyonluk maçlarına çıkar. Belki 1-2 güzel transfer ile bu kez geçen sezona göre şansını arttırabilir. Belki de saha avantajını ele geçirirse her şey mümkün olur :)
Batı da var olma savaşı nedeniyle kendi açımızdan gelecek sezonun kadro yapılanmasına şimdiden başladık diyebiliriz. Milli ŞG, ardından istediğimiz tarzda bir KF ve 2 orta halli pivotumuzun yanına bir OK alarak sezonu en iyi yerde tamamlamak istiyoruz.
Ekonomik olarak kasamızı zorlamadan (1000k var neyi zorlayacaksak) yaşlı bir oyuncu kurucu almak takımımıza biraz daha güven kazandıracaktır.
Şampiyonluk yolunda şu an itibari ile Flarex UnieX-Harsh Tigers-khanna-Jordan Legend-BC Dingo ekiplerini şanslı görüyorum. Kendi takımım açısından olursa play off yoksa 5.lik süper bir derece olur :)
hesaplutfen Yönetim Kurulu Başkanı

Last edited by hesaplutfen(NT) at 9/21/2012 7:53:26 PM

This Post:
00
224884.163 in reply to 224884.162
Date: 9/21/2012 5:52:06 PM
FlareX UnieX
II.2
Overall Posts Rated:
7979
Second Team:
DarklyDreaM
Hocam ne nefesmis bu boyle mubarek Bati takimlarinin taraftarlarina sesleniyorum; takimlariniza sahip cikin, hesaplarda neler donuyor yakindan inceleyin, etrafta tum ceplerini doldurmus cok menejer var

@hesaplutfen; hocam daha cok erken lig sonu icin tahminler.. Bir anda bir iki transferle bircok takim beklenmedik bir sekilde cok cok iddiali durumlara gelebilirler.. Ancak ard hocaya da katilmamak mumkun degil; ligin en korkutucu takimlarindan birisin ve 5.lik diyorsun, yok artik Yemezler hocam bu kulisleri buradakiler
Onun disinda takimimiz su an fena gibi gozukmese de, cok memnun degiliz.. Hucum konusunda oyuncularimiz iyi verim veriyor gozukuyor olsa da defans konusunda istedigimiz seviyede degiliz ne yazik ki.. Genel tecrubelerimiz isiginda da BB'de en iyi hucum yapan degil, en iyi savunma yapanin sampiyon oldugunu dusunursek; bu konuda takimimizin daha yol almasi gerekiyor.. Sansimiz su an ekonomik olarak cok sukur iyi durumdayiz.. ( bati hocalarina selamlar, nefesimiz kokmuyor ) 2 degisiklik ve 2 ek iyi yedekle sezon sonuna daha iddiali duruma gelmeye calisacagiz.. Arif konusunda da uzuntulerimiz derin, takimimiza en iyi uyum saglayacak oyunculardan ve scout listemizin en tepesinde yer alan PG'di.. Kismet artik

This Post:
00
224884.165 in reply to 224884.162
Date: 9/21/2012 6:28:13 PM
Overall Posts Rated:
9797
Erdem bu kadro yapısı ile şampiyon olursam sizlerin sayesinde olacaktır. Herhangi bir şekilde iddialı transfer artık bu sezon yapmam ekonomik açıdan pek mümkün gözükmüyor. Lig için Flarex UnieX takım koçunun, transfer edemediği milli oyuncumuz Arif için yaptığı yorumdan sonra rehavete gelinecek bir ortamın olduğunu düşünmüyorum. Bu gün oynayacağımız maçta es kaza yenilirim diye böyle bir yorum yapıyorsun diye düşünüyorum :)
Bu arada gelecek sezon için kadromu hazırlıyorum derken hedefim şampiyonluk değildir. Geçen sezon belirttiğim üzere sezon sonu beni yormayacak şekilde takımımın hazır olmasını istiyorum. Çünkü gelecek sezon belki 1-2 transfer ile sadece taktik zamanı haricinde vakit ayırmak istemediğimi önceden de belirtmiştim. Oyunu bırakmasam da mental anlamda ara vermek istediğimi foruma yazmıştım.
Ama şanslı kuralar sonucu kupa da ilerleme şansım olursa kazanmak isterim. Bizim açımızdan lige tutunabilmek ve artık ekonomik anlamda düzlüğe çıkmak adına sakin kalma zamanıdır. Sadece ucuza bir oyun kurucu alabilirsem kadro da daha rahat rotasyon uygulayabileceğim. Çünkü doğu konferansının yapısı itibari ile daha sert ve zorlu maçlara sahne olacağını düşünüyorum.
Şu anki kadrolar itibari ile Harsh Tigers- Flarex UnieX final maçını beklediğimi mesajımda da belirttim. Her iki konferansta da daha ciddi atılımlar olmaz ve sakatlık sorunu yaşanmazsa bu durumun değişeceğini pek zannetmiyorum.
Herkese başarılar ve keyifli oyunlar...

This Post:
00
224884.166 in reply to 224884.163
Date: 9/21/2012 6:49:30 PM
Overall Posts Rated:
9797
:) )

@hesaplutfen; hocam daha cok erken lig sonu icin tahminler.. Bir anda bir iki transferle bircok takim beklenmedik bir sekilde cok cok iddiali durumlara gelebilirler.. Ancak ard hocaya da katilmamak mumkun degil; ligin en korkutucu takimlarindan birisin ve 5.lik diyorsun, yok artik :) Yemezler hocam bu kulisleri buradakiler :D

Ben kartlarımı açık oynuyorum. 2 tane kaliteli olduğunu düşündüğüm ŞG ve KF oyuncum var. Pivotlarımın faul problemi olmasına rağmen satıp yerine daha iyisini almamın ekonomimi alt üst ettiğini farkettim ve hemen bu düşüncemden geri döndüm.
Şampiyon olmak tabii ki isterim ama bu kadro yapısı ile ancak rakiplerimin ya hata yapması ya da maçtan önce veya maç içi sakatlıkları olması gerekir. Hiç bir takımın oyuncusunun sakatlık yaşamasını gönülden istemiyorum. Çünkü böyle bir durum ile karşılaştım ve bana 1 sezona mal oldu. Ayrıca kadro derinliğim zayıf olduğundan sakatlık ve faul problemlerini giderecek oyuncum yok :)
Herhangi bir kulis düşüncem de yok :)
5.lik derken 1.Flarex(açıklama yapmaya gerek yok)-2.khanna (geçen sezon ve bu sezon takımımla oynadığı içerideki maçlarda en önemli oyuncusu sakattı)-3.Jordan(şu an için uzunları takımımdakil oyunculardan daha iyi)-4. ...-4. olmaktansa 5. olmak daha güzel geldiği için :)
Ayrıca Doğuda yer alan diğer arkadaşlarımız da transfer atılımı içerisindeler...
Ama Batı konferansında yer alsaydım geçen sezon dahil olmak üzere genel anlamda ev sahibi avantajını ele geçirerek şampiyonluk şansımı zorlardım. Tabii ki maaşı dolgun olan transferlerle birlikte :)
Kolay gelsin keyifli oyunlar...

This Post:
00
224884.167 in reply to 224884.166
Date: 9/21/2012 7:02:03 PM
FlareX UnieX
II.2
Overall Posts Rated:
7979
Second Team:
DarklyDreaM
Ama Batı konferansında yer alsaydım geçen sezon dahil olmak üzere genel anlamda ev sahibi avantajını ele geçirerek şampiyonluk şansımı zorlardım. Tabii ki maaşı dolgun olan transferlerle birlikte

Vay bu soz cok olaylar cikarir hocam, kavga da soylenmez ( provoke mode on )
Yani diyorsun ki, tabiri caizse meali; batidaki takimlar tirt, playoff siralamasina giren 4 takimi topla karma bir takim yap; yine de olmaz diyorsun yani yanlis mi anlamisim ( biraz batiyi gazlayalim degil mi )
Yani ne diyecegimi bilemedim saskinlik var, sok sok sokk; buralar dolacaktir sanirim bu yorum uzerine:D...

( aman sakin yanlis anlasilmasin da, uzun zamandir ilk kez forumda biraz keyfim geldi de )

This Post:
00
224884.168 in reply to 224884.165
Date: 9/21/2012 7:13:05 PM
FlareX UnieX
II.2
Overall Posts Rated:
7979
Second Team:
DarklyDreaM
Forum da biraz hareket gorup, forum keyfimin bugun biraz gelmesi nedeniyle ve belki diger dostlarin da muhabbete katilabileceklerini dusunerek; uzun sezonlardir dusundugum ve ilginc olan analizimi paylasayim dedim, bakalim buradaki dostlar ne dusunuyor
*TBL Sampiyonlugu Karabuyusu
1.sezon; Zile Stinging Bees --- takim kapali
2.sezon; Emirdağ BT --- takim kapali
3.-4.-5.-6.-7.-8.-9.sezonlar; galatasaray --- takim kapali
10. sezon; HucJiaB --- 3.lig'de, uzun suredir sessiz durumda, 5 sezondur TBL'den uzak
13. xXLoneStarStateXx --- 4.lig'de, son 5 sezondur kayiplarda ve TBL'den uzak
14. ve 17. sezonlar; Bagkur Idmanyurdu --- takim kapali
15.sezon; DeU CarnivorS --- 3.lig'de, son 2 sezondur bilincli alt liglere dusme egiliminde
16.sezon; Yesilyurt_Sk --- son iki sezondur KKM potasinda ve yapilanma, dogru kimya arayislarinda
18. 19. sezonlar; BC Dingo --- tarihi basarilar ve sonrasinda biraz ortami koklama durulma modunda, her an patlamaya hazir ama
20.sezon; khanna --- en son sampiyon, bu sezon ayni seviye de devam ediyor...

Iste TBL'de 20 sezonun sampiyonlarinin durumu yukaridaki gibi.. Goruldugu gibi acaba bir karabuyu mu var? Farkli 10 sampiyon var ve cok azi disindakiler zor durumda veya kapanmislar.. Ama yine de bir %70'lik olay var istatistiki Sampiyon olmayi dusunen takimlar; iyice dusunun!

Saka bir yana tabiki bu listede yer alan takimlarin durumlarinin nedenleri cok cok farkli.. Ancak yine de boyle bir sonuc; cokta normal olmasa gerek

Edit: son sampiyonlar disindakilerin zor durumlari betimlendi ;)

Last edited by AleXia LezQui at 9/21/2012 7:47:49 PM

This Post:
00
224884.169 in reply to 224884.165
Date: 9/21/2012 7:15:42 PM
Overall Posts Rated:
102102
dün aldığımız kupa yenilgisi ile sezonu yine kapatmış olduk. finalde yenilmiş kadar üzüldüm desem yalan olmaz.:)
iki sezon önce zoru başarıp ilk turdan elenmiş, geçen sezon ise hükmen yenilgi ile kupadan elenme şerefine nail olmuştum! ama hiçbirisi bugünkü yenilgi kadar hayal kırıklığına uğratmamıştı. oyuncuları satmada zamanlama hatası yaparak bir sezonu daha yakmış oldum. geçen sezon bile ligde kalma gibi bir hedefim vardı. şimdi ise hiçbir hedef göremiyorum maalesef. sezon başında bei'ye katılma hakkı elde edelim, fazlasıyla tatmin edici bir sezon geçirmiş oluruz diye düşünüyordum. ama bu dakikadan sonra o da pek mümkün gözükmüyor.

indiana'nın arif atağından sonra doğu konferansındaki alt sıraların daha da karışacağı kesin. batıda ise adeta doğu konferansını kıskandıracak bir dostluk havası hakim. her sezon değişik takımların fedekârlıkları sayesinde alan da memnun satan da. bu sezon Swift Wolwes ve yiğidospor'un fedekârlık yaparak 5. ve 6. sırayı alacak arkadaşlara pek zorluk çıkartmıyorlar. bu sıranın adayı olan ben, BC Dingo, Mugiwara gibi takımlar da alttaki arkadaşların fedâkarlığı sayesinde çok maaş ödemeden bu sıralara sahip olabiliyor. ve bir nevi onlar da üst sıraya oynayan arkadaşlara yardım etmiş oluyor. böylece konferans birincisi olan takım minimum hasar ve maaş ile play-off finaline ulaşırken, diğer tüm takımlarda kasalarını arttırmaya devam ediyor. herkesin bulunduğu sıralamaya göre az maaş ödediği bu döngü sayesinde batı konferansındaki çoğu takım kasasını doldurdu son iki üç sezonda.:)
herkesin kazançlı çıktığı bu zincir sayesinde alt ligden gelen takımlar da konferansa çabuk uyum sağlayıp güçlenmeye başlıyorlar. ne zaman batıdaki takımlar hep beraber kasasını boşaltmaya karar verirse, işte o zaman batı konferansı eskiden olduğu gibi tüm takımların zirveye oynayacak kalitede olduğu, ligden düşecek takıma yazık olacağı sezonlar yaşar. zamanında böylesine sağlam geçen iki üç sezonu hatırlıyorum.:)

This Post:
00
224884.170 in reply to 224884.169
Date: 9/21/2012 7:26:02 PM
FlareX UnieX
II.2
Overall Posts Rated:
7979
Second Team:
DarklyDreaM
işte o zaman batı konferansı eskiden olduğu gibi tüm takımların zirveye oynayacak kalitede olduğu, ligden düşecek takıma yazık olacağı sezonlar yaşar. zamanında böylesine sağlam geçen iki üç sezonu hatırlıyorum.:)

14. sezon bu konuda unutulmazlar arasinda; 10 galibiyetle kanaryagucu'nun 8. olup direk dustugu sezon.. ki o sezon dogunun 5.si indiana'nin 8 galibiyeti vardi.. cok enteresan bir sezondu cok

Hocam genel olarak tum yazdiklarin da haklisin aslinda; burada dogu takimlari gogsu kabarik sekilde konusuyor ama, dedigin gibi tektarafli bir dovus icinde kendimizi tabiricaizse parmakliyoruz bir gun gelecek o batidaki takimlar dokecek paralari savas sessizligi bu; ama bakalim o zaman da bati takimlari arasinda al gulum-ver gulum seklindeki misafirperverlik ve dayanisma devam edecek mi Sanmiyorum bir sezon sen para harca sen sampiyon ol, bir sonraki baskasi seklinde turnike olayinin olacagini iste o zaman savas; taslar ve sopalarla olacak

Last edited by AleXia LezQui at 9/21/2012 7:29:30 PM

This Post:
00
224884.171 in reply to 224884.169
Date: 9/21/2012 7:38:27 PM
Overall Posts Rated:
9797
Yani diyorsun ki, tabiri caizse meali; batidaki takimlar tirt, playoff siralamasina giren 4 takimi topla karma bir takim yap; yine de olmaz diyorsun yani :) yanlis mi anlamisim :P ( biraz batiyi gazlayalim degil mi :D )

Asıl siz kulis çalışmasından örnekler verdiniz hocam :)
Çünkü bütün takımlar yatırım yaptıkları taktirde batıda kırıcı bir sezon geçecek ve saha avantajı elde etme şansları geçen sezon olduğu gibi azalacaktır. Aynı zamanda hedeflenen başarı gelmezse takımlar yerinde sayacak ve ekonomik anlamda sıkıntılar baş gösterecektir. Bu durumda oturmuş kadrosu olan ekibinizin şansını diğer takımlara göre daha fazla görüyorum :)
Ayrıca hiçbir takımın tırt olduğu fikrini kendi adıma söylemediğimi belirtmek isterim. Tüm batıdaki güzide rakiplerimizin benzer tavırlarını doğu konferansında yer alan diğer takımlarında uygulamasını diliyorum.
Benim takıldığım konu bu durumu ekonomik anlamda yaşamamdan dolayıdır. Yatırım yapıyoruz ama halen yerimizde sayıyoruz. 1-2 sezon daha Yeşilyurt Hocamın belirttiği gibi olursa batının hükümdarlığı yeniden ve uzun soluklu olarak başlayacaktır. Tabii ki nadas durumunun hangi takım için ne kadar derin ve uzun olduğunu bilmem mümkün değil...
O nedenle sınırlarımızı zorlayarak ligde var olma savaşı veriyoruz.
Şampiyonluğun kara büyüsü derken Ali hocamın BBEİ açısından sıkıntısı olmadığını biliyoruz.
HucJiaB ekibinin ise 17.sezon Mattsan, 18.sezon hesaplutfen tarafından yoluna taş koyulmuş bir takımdır. Bu yolda özellikle 17. sezon play off öncesi sakatlıklar, 18.sezon taktiksel farklılıklardan dolayı simülasyon ve oyuna tepki olarak bu şekilde hareket ettiğini düşünmekteyim. Diğer halen aktif durumdaki takımlar hakkında net bir fikrim yoktur.

Last edited by hesaplutfen(NT) at 9/21/2012 7:56:33 PM

Advertisement