BuzzerBeater Forums

Bulgaria - II.1 > Сезон 33

Сезон 33 (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
275118.16 in reply to 275118.14
Date: 11/22/2015 15:18:51
Slavia84
II.1
Overall Posts Rated:
77
В крайна сметка, ако трябва да сме обективни, в правилата на играта не пише нищо за уреждане на мачове. Всеки може да си реди тактиката, както иска - това си е негова работа. Има мачове, които и аз и ти ги отписваме. Така че нещата не опират до това дали е позволено или не, а и не знам каква би била санкцията, ако се приеме, че даден мач е уреден (не мисля, че има такава). По-скоро тук говорим за честност, морал и феърплей. Не е готино да се правят такива неща, но след като и в правилата не го пише, значи си е позволено. Или поне така го асюмваме...

Ако единствените засегнати са двата отбора, които реално уговарят мача, не би имало проблем. Но засегнати са всички останали, най-малко заради ентусиазма, който се трупа за следващи мачове...
Точно заради това не мисля, че трябва да има (където и да било) нещо написано "черно на бяло"!!!

Last edited by mekosonic at 11/22/2015 15:23:24

From: uBAH

This Post:
00
275118.17 in reply to 275118.15
Date: 11/22/2015 15:56:03
Green Cats
II.4
Overall Posts Rated:
7575
Second Team:
Yellow Cats
В курсувата работа, която правя от няколко дни, в заданието, което следвам, за да си напиша кода, тая дума се споменава сигурно 100^100 пъти и вече почвам да изтрещявам явно.

Иначе аз съм напълно съгласен, че подобно нещо не бива да има, но едва ли ние с теб @mekosonic можем да направим нещо.

This Post:
11
275118.19 in reply to 275118.18
Date: 11/23/2015 17:17:42
Slavia84
II.1
Overall Posts Rated:
77
Та, прощавайте и двамата, но всичко това няма нищо общо с честност, морал и феърплей, за които говорите. Правилата казват "един човек с един отбор". Вече аз как ще си редя тоя отбор си е моя работа.

Много си прав в частта: "как ще си редя тоя отбор си е моя работа". Нито е моя, нито е работа на приятелите ти. Редиш, както прецениш и на мача виждаш другия как е наредил. А не се разбирате кой как ще реди, за да си вдигнете ентусиазма и по този начин да прецакате някой от другите 14 отбора или този, с когото ще играете за купата! Жалко е, защото ти си един от хората, които трябва да следят за подобни неща. А с бездействието си, само поощтряваш некоректна игра.

This Post:
00
275118.21 in reply to 275118.20
Date: 11/24/2015 17:46:57
Slavia84
II.1
Overall Posts Rated:
77
Може да реша да ти играя пик и да те уведомя преди това, може и да не го направя. Мога също да те излъжа и те те мотс-на, а може и грам да не ме вълнуваш ти и да си редя без да ти давам обяснения.

В случай, че не си разбрал - има няколко отбора, водени от менидъри с които съм приятел, на които при никакви обстоятелства не бих играл съзнатлно нещо различно от ПИК. Това до някаква степен е причина и за отсъствието на титли при престоя ми в А група - цената, която съм преценил, че си струва да платя. Не ми е нужно да правя уговорки, хората просто си го знаят, а и е съвсем логично :)

Не мисля, че съм в позиция да бъда морален съдник на хора, с които комуникирам онлайн. Има си правила, написани черно на бяло, за чието спазване помагам. Да съдя за действията на хората на база лични интерпретеции на тема "честност, морал, феърплей" не е сериозно и сам знаеш, че няма как да се случи.

Малко изместваме темата (може и да е целенасочено). То е ясно, че всеки може да се разбере с всеки, за това кой как ще играе. Дали във ФБ, дали по телефона, дали по още безброй други начини. Грозното е, че се публикуват лични кореспонденции по форумите, а на всичкото отгоре има и хора, които се сърдят, че уговарянето не се е състояло по план. Може пък това да е начинът да се прекъсне тази практика.
Хубаво е, че си се сприятелил с хора от играта, но... Има и други мениджъри, които са потърпевши заради вашето приятелство. Кажи нещо за тях. Не искам да вярвам, че може и по други начини да си помагате, но за съжаление го допускам.

Играта е създадена да се играе кой, както САМ сметне за добре, а не както реши племенния съвет или ловната дружинка. Играта е това, което е и заради всичките си потребители, които би трябвало да са равнопоставени, но явно не са. Играта е създадена да я играем всички заедно, но поотделно, а не дружинката срещу новите + Арамазов (примерно). Какво ще стане с играта, ако остане само дружинката?!? Нещо, към което сме се запътили от известно време и накрая май купата ще стане цели 4 кръга... И т.н., и т.н.


Last edited by mekosonic at 11/24/2015 17:49:17

From: uBAH

This Post:
00
275118.23 in reply to 275118.22
Date: 11/26/2015 20:07:59
Green Cats
II.4
Overall Posts Rated:
7575
Second Team:
Yellow Cats
По тази логика, да си правим коалиции и въз основа на това да постигаме някакви резултати, така ли? Помагайте си, обсъждайки различни теми като тактика, трениране и т. н. Уреждането на мачове обаче е съвсем друго нещо, което ти дава предимство спрямо останалите, които не го правят. След това сме тръгнали да съдим футболните клубове за черно тото...? Защо? Следвайки тази логика - президент Х е приятел с президент Y и се разбира единия да пусне този мач на другия, за да съберат малко пари от букмейкърите и за да може единия да прокопса и да стане шамион примерно, взимайки лесни 3 точки, за сметка на коректния си конкурент, срещу който отбора Х ще се хвърли с всички сили...

Аз и без това имам много ниско мнение за теб (а и не само аз), така че не се очудвам много-много. Подобни практики просто не са честни и това да сте си приятели няма нищо общо с това да се разбирате как ще играете мача помежду си. Ако сте приятели наистина, не би трябвало да има проблем да си водите разговорите за чистачките, ако единия не пусне мача на другия. Може пък вината да е в мен и аз да имам някакво изкривено виждане за нещата, но не ми се вярва. Има си частни лиги и приятелски мачове - играйте си там с каквито тактики искате (за това са направени те, особено частните лиги - това е тяхното предназначение, би трябвало да си запознат с правилата на играта). Ако не искате да си купувате поддръжници, играйте си приятелски мачове всяка седмица, мен не ме бърка, но това което правите не е готино и не е честно.

From: uBAH

This Post:
00
275118.25 in reply to 275118.24
Date: 11/27/2015 06:29:37
Green Cats
II.4
Overall Posts Rated:
7575
Second Team:
Yellow Cats
Май ти трябва да се върнеш и да прочетеш няколко поста назад. Това да се разберат 2ма души с какъв ентусиазъм и какви тактики ще играят, ако не е уреждане на мачове, аз не знам какво е. А живота е такъв какъвто си го направиш, не може да очакваш нещо да ти падне от небето. Благодаря, но от теб житейски съвети не искам.

Advertisement