BuzzerBeater Forums

Hellas - II.2 > Σεζόν 32

Σεζόν 32

Set priority
Show messages by
This Post:
00
272399.154 in reply to 272399.153
Date: 10/11/2015 4:05:55 AM
Overall Posts Rated:
138138
Μια που έχουμε κουβέντα περί "δυσλειτουργιών" της μηχανής.

Στο χθεσινό μου παιχνίδι. Με παίζει το Φάληρο ηρωικά και προηγείται με άνεση μέχρι το ξεκίνημα της 4ης περιόδου. Εκεί που πάει για την έκπληξη, ξυπνάει ο "δαίμων" του bb και του κάνω ένα επιμέρους 44-19. Στο παρκέ έπαιζαν οι παππούδες του με εμπειρία στο Θεό. Και έφαγαν 44 πόντους στα τελευταία 12 λεπτά μέσα στην έδρα τους η οποία ήταν και γεμάτη!!
Δεν ξέρω αν το έβλεπε ζωντανά ο coach αλλά φαντάζομαι ότι το ξενέρωμα θα ήταν επικό. Εδώ ξενέρωσα εγώ που νίκησα με τέτοιο τρόπο! Κάτι παρόμοιο με τη νίκη μου επί του Αβέρωφ στον α΄γύρο.

Φαντάσου μία τέτοια ανατροπή η οποία δεν εξηγείται αγωνιστικά να συμβεί σε "live or die" παιχνίδι.

Η γνώμη μου είναι κάτι τέτοιες ολικές ανατροπές από το πουθενά χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι ανάλογο αγωνιστικά (π.χ. τραυματισμός του καλύτερου παίκτη μαζί με αποβολή παικτών) καλό είναι να αποφεύγονται. Αν η μηχανή έχει αποφασίσει ότι πρέπει να κερδίσει ο Α η διαφορά να επιμερίζεται με ένα λογικό τρόπο στα δωδεκάλεπτα.

Καλή Κυριακή σε όλους...

Last edited by ALARIHOS at 10/11/2015 4:10:57 AM

This Post:
00
272399.155 in reply to 272399.153
Date: 10/11/2015 4:28:37 AM
L e g e n d
IV.9
Overall Posts Rated:
192192
Αν θυμάμαι καλά από παλιότερο post σε λένε Νικο και έχεις ένα Leon. Λοιπόν Νίκο:
Πρίν ξεκινήσω να πω απλά προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης ότι άλλο είναι η προσωπική μου άποψη και άλλο το τι περνάω στους ΒΒς σαν απόψεις τψν χρηστών. Εννοώ ότι εγώ μπορεί να διαδωνώ προσωπικά με κάτι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ενημερώνω τους ΒΒς για τις τάσεις που δημιουργούνται.

Για να αντιληφθούν οι σχεδιαστές τις τάσεις που δημιουργούνται, μπορούν να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα με ερωτήσεις για το παιχνίδι στην οποία να πρέπει να απαντήσει ο χρήστης. Έτσι θα δουν ποια τάση υπερισχύει και δεν θα κρίνουν με βάση το περιβάλλον του καθενός.
Τώρα για την πρόβλεψη οφείλω να ομολογήσω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών την αποδέχτηκε πολύ θετικά την αλλαγή όταν αυτή έγινε και ακόμα και τώρα το μεγαλύτερο ποσοστό είναι υπέρ. Ηταν μια κίνηση που βοήθησε στο να περιοριστεί κάπως το φαινόμενο όλο το ΒΒ να παίζει κοίτα μέσα. Αυτό το λέω γιατί μια κίνηση η οποία έχει κριθεί θετικά από το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών δεν είναι εύκολο να αλλάξει. Και με βάση την ενημέρωση που έχω από παιδιά που το έχουν μελετήσει, η επιτυχημένη πρόβλεψη δεν πρόκειται να δώσει το παιχνίδι σε μια πολύ αδύναμη ομάδα. Σίγουρα σε ισοδύναμες ομάδες θα παίξει τον ρόλο της.

Το αν έγινε αποδεκτή η πρόβλεψη εξαρτάται όπως είπα και παραπάνω από το περιβάλλον του καθενός. Για παράδειγμα, εγώ όσους γνωρίζω που παίζουν το παιχνίδι δεν είναι ευχαριστημένοι με την συγκεκριμένη αλλαγή. Το αν αρέσει ή όχι όμως είναι δευτερεύον...η ουσία είναι ότι δεν μπορείς εσύ (ως σχεδιαστής) ουσιαστικά να κατευθύνεις το παιχνίδι μονόπλευρα (όποιος έχει ομάδα για LI είναι νεκρός αυτή την στιγμή και για τις επόμενες σεζόν). Γιατί!!! Με το έτσι θέλω;;; Πρέπει το παιχνίδι να παίζεται ισότιμα!!!Αν θέλω να παίξω LI θα παίξω και δεν έχεις το δικαίωμα να με αποτρέπεις με τις όποιες αλλαγές!!!
Η διπλή πρόβλεψη απαξιώνει την ομάδα που "πιάνεται". Δεν ξέρω τι σου είπανε και ούτε θα καθίσουμε να το συζητήσουμε. Μπορούμε να το διαπιστώσουμε στην πράξη. Εγώ είμαι στα play out. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να με κερδίσει (με εξαίρεση ίσως τον Rhino) χωρίς πρόβλεψη, ας έρθει. Εγώ θα παίζω "Κοίτα μέσα" & "Μαν του μαν"
Αυτά, πάω γιατί μου κάνουν επίθεση...

From: ALARIHOS

To: Kon
This Post:
00
272399.156 in reply to 272399.155
Date: 10/11/2015 4:33:57 AM
Overall Posts Rated:
138138

Αυτά, πάω γιατί μου κάνουν επίθεση...

Ikarium ή φυλετικές?

From: Kon

This Post:
00
272399.158 in reply to 272399.156
Date: 10/11/2015 5:30:33 AM
L e g e n d
IV.9
Overall Posts Rated:
192192
War Commander, έτσι για να χαζεύουμε λίγο, καθώς το έχουν κάνει ατελείωτο :-)

This Post:
00
272399.159 in reply to 272399.157
Date: 10/11/2015 6:01:21 AM
L e g e n d
IV.9
Overall Posts Rated:
192192
Όπως σου είπα και πρίν τα παιδιά που μελετάνε τις αλλαγές είπαν ότι δεν έχει τόσο μεγάλη επιρρροή αλλά και οι ΒΒς το έχουν δηλώσει. Μην με ρωτήσεις πόσο είναι ακριβώς αυτή η πειρροή δεν ξέρω αλλά αυτό που γνωρίζω ειναι πως αν μια ομάδα έχει καθαρή υπεροχή, η πρόβλεψη δεν θα την επηρεάσει.

Νίκο μου δεν ξέρω τι νοείται ως καθαρή υπεροχή, αυτό που ξέρω είναι ότι όταν ο αντίπαλος με πιάνει με διπλή πρόβλεψη, η ομάδα μου δεν υπάρχει, ούτε επιθετικά ούτε αμυντικά. Και αυτό το λέω μετά από 3 τουλάχιστον σεζόν και διατηρώντας μια ομάδα με υψηλό κόστος, η οποία μπορεί να σταθεί εύκολα στην Α1. Απορύφωμα η φετινή σεζόν, όπου με τους τραυματισμούς φιγουράρω στα play out.
Η επιρροή είναι σημαντική, εδώ όταν με πιάνανε δεν μπορούσε να σκοράρει ο Raimundo με 14-13-16 σε σουτ-μπάσιμο-εσωτερικό αντίστοιχα, απέναντι σε αντιπάλους πολύ λίγους αμυντικά, άλλωστε κάποιοι απ' αυτούς φάνηκαν στην πορεία καθώς βγήκανε στην αγορά στη συνέχεια....όποιος θέλει μπορεί να ανατρέξει στα παρελθόντα ματς και να δει.
Εάν επιμένεις ότι η επιρροή δεν είναι σημαντική τότε ή εγώ είμαι κακός μάνατζερ και δεν ξέρω να εκτιμήσω την εξέλιξη ενός παιχνιδιού ή υπάρχουν άλλοι εξωγενείς παράγοντες οι οποίοι επιλεκτικά παρεμβαίνουν προς το συμφέρον τους.
Αυτό το τελευταίο δεν θέλω να το πιστεύω καθώς δεν συνηθίζω να κυνηγάω φαντάσματα και επιπλέον μας έχεις διαβεβαιώσει ρητά πως δεν υφίσταται.
Απ΄την άλλη βέβαια ποιος μπορεί να πιστέψει ότι στο ΒΒ δεν υπάρχουν χακεράδες; Θα είναι παγκόσμιο επίτευγμα :-)

From: Scarlito

To: Kon
This Post:
00
272399.160 in reply to 272399.159
Date: 10/11/2015 8:59:09 AM
Overall Posts Rated:
118118
Απορύφωμα η φετινή σεζόν, όπου με τους τραυματισμούς φιγουράρω στα play out.

Γιατί γκρινιάζειw ρε? Αφού θα με κερδίσεις την Τρίτη και θα παίξω εγώ play out! :P

Ημέρα 18 (Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015) : Επιδόσεις από http://www.buzzer-manager.com

Αποτελέσματα
kleinmein 65 - Tiptoners 119
Kolosseus 93 - Great Alexander 87
Giouxtas 98 - Sipiada 83
BOMBAY MIXX 103 - Enjoy Bulls 60
Averwf Larisas 104 - Propain 129
Fakistra Shells 79 - L e g e n d 93
kologries 33 - Φ.Ο.ΑΡΙΔΑΙΑΣ 130
Rhino Warriors 90 - P.Faliro bc 78

Οι καλύτερες ομαδικές επιδόσεις της βραδιάς
Πόντοι : 130 : Φ.Ο.ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Ριμπάουντ : 81 : Φ.Ο.ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Ασσίστ : 32 : Tiptoners
Κλεψίματα : 15 : Φ.Ο.ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Τάπες : 11 : Φ.Ο.ΑΡΙΔΑΙΑΣ, Giouxtas

Οι καλύτερες ατομικές επιδόσεις της βραδιάς
Πόντοι : 60 : N. Grandjean (Sipiada)
Ριμπάουντ : 26 : K. Vamvoukas (Φ.Ο.ΑΡΙΔΑΙΑΣ)
Ασσίστ : 12 : E. Fragoso (Averwf Larisas)
Κλεψίματα : 6 : V. Partaolas (Φ.Ο.ΑΡΙΔΑΙΑΣ)
Τάπες : 4 : T. Fevgas (BOMBAY MIXX), D. Karagkoutis (Φ.Ο.ΑΡΙΔΑΙΑΣ), M. Moiseenkov (Giouxtas), K. Achristos (Giouxtas)

Το Τop 5 της βραδιάς
Πόιντ Γκαρντ : K. Slominski (Propain) (30 Πόντοι, 3 Ριμπάουντ, 7 Ασσίστ, 2 Κλεψίματα, 0 Τάπες) : Αποδοτικότητα : 31
Σούτινγκ Γκάρντ : M. Kleparek (L e g e n d) (19 Πόντοι, 5 Ριμπάουντ, 10 Ασσίστ, 0 Κλεψίματα, 0 Τάπες) : Αποδοτικότητα : 24
Σμολ Φόργουορντ : T. Jarmalas (Propain) (52 Πόντοι, 5 Ριμπάουντ, 7 Ασσίστ, 2 Κλεψίματα, 0 Τάπες) : Αποδοτικότητα : 48
Πάουερ Φόργουορντ : K. Vamvoukas (Φ.Ο.ΑΡΙΔΑΙΑΣ) (27 Πόντοι, 26 Ριμπάουντ, 5 Ασσίστ, 4 Κλεψίματα, 2 Τάπες) : Αποδοτικότητα : 52
Σέντερ : N. Grandjean (Sipiada) (60 Πόντοι, 14 Ριμπάουντ, 0 Ασσίστ, 0 Κλεψίματα, 0 Τάπες) : Αποδοτικότητα : 47

Ο MVP της βραδιάς
K. Vamvoukas (Φ.Ο.ΑΡΙΔΑΙΑΣ) (27 Πόντοι, 26 Ριμπάουντ, 5 Ασσίστ, 4 Κλεψίματα, 2 Τάπες) : Αποδοτικότητα : 52

Η χειρότερη επίδοση της βραδιάς
M. Emet (kologries) (8 Πόντοι, 4 Ριμπάουντ, 2 Ασσίστ, 1 Κλεψίματα, 0 Τάπες)P. Katevatis (kologries) (6 Πόντοι, 9 Ριμπάουντ, 0 Ασσίστ, 0 Κλεψίματα, 0 Τάπες) : Αποδοτικότητα : -11

Στατιστικά όλων των ειδών
Ο παίκτης με τα περισσότερα λάθη : C. Zachopoulos (Averwf Larisas) : 8 Λάθη

Ο παίκτης - στόχος των διαιτητών : P. Katevatis (kologries), M. Mperis (P.Faliro bc), A. Koutroutsos (Great Alexander), K. Vlachoudis (Fakistra Shells), L. Ceballos (L e g e n d), M. Moiseenkov (Giouxtas) : 6 Φάουλ

Ο ακρογωνιαίος λίθος (περισσότερα λεπτά) : M. Emet (kologries), I. Hofman (kologries), B. Tonn (Enjoy Bulls), Y. Mandalenakis (Enjoy Bulls), L. Alfieri (Tiptoners), A. Georgousopoulos (Great Alexander), Y. Chassidim (Propain), T. Jarmalas (Propain), N. Grandjean (Sipiada), M. Krontiras (kleinmein), V. Lopez (kleinmein), L. Congtai (kleinmein), A. Bolgurtsev (kleinmein), J. Zuberník (kleinmein), J. Riveros Martín (Kolosseus) : 48 Λεπτά

Ο σουτέρ : T. Jarmalas (Propain), N. Grandjean (Sipiada) : 6 Τρίποντα

Ο καλύτερος : R. Budge (L e g e n d) : Αξιολόγηση : 18.0

Ο χειρότερος : Y. Mandalenakis (Enjoy Bulls) : Αξιολόγηση : 3.0

Last edited by Scarlito at 10/11/2015 9:05:11 AM

From: Kon

This Post:
00
272399.161 in reply to 272399.160
Date: 10/11/2015 9:09:49 AM
L e g e n d
IV.9
Overall Posts Rated:
192192
Δεν γκρινιάζω για τα play out βρε συ! Απλώς στεναχωριέμαι γιατί το ΒΒ είναι μέρος της ζωής μας και αυτή τη στιγμή έχει βαλτώσει άσχημα. Αν δεν αλλάξει γρήγορα, τουλάχιστον σε 2 κομμάτια (budget - αγορά παικτών), μας βλέπω σύντομα να πάμε γι' άλλα :-(

This Post:
00
272399.163 in reply to 272399.162
Date: 10/11/2015 1:34:22 PM
Enjoy Bulls
IV.15
Overall Posts Rated:
121121
Τουλάχιστον ζωντάνεψε λίγο το forum.
Θα ήθελα να πω και εγώ την άποψη μου.Είμαι υπέρ αυτής της αλλαγής.Θέλω να θυμηθήται παλαιότερα τι συνέβαινε.Η ομάδα που έπαιζε καίτα μέσα,είχε το 90% των σουτ μέσα από την ρακέτα.Αυτό στην πραγματικότητα δεν μπορεί να συμβαίνει.Αν μια ομάδα παίξει έτσι θα χάσει.Ειδικά αν ο αντίπαλος έχει ψηλά και δυνατά κορμιά μέσα στην ρακέτα.Επίσης δεν θα είναι γρήγορη δεν θα έχει καλές επιστροφές,θα δεκτεί πόντους στον αιφνιδιασμό και πολλά σουτ από μακρινή και μέση απόσταση.
Αυτό που συνέβαινε παλιά ήταν λάθος.Οι παίκτες εκμεταλευόντουσαν μια αδυναμία της μηχανής και το ότι ήταν πιο εύκολο να προπονήσεις τρία εσωτερικά skills,παρά όλα τα περιφεριακά και κάποια εσωτερικά για να έχεις καλούς παίκτες και τους ήταν πιο εύκολο να παίζουν ασωτερικά.
Αυτό έπρεπε να αλλάξει.Στο πραγματικό μπάσκετ οι κοντοί έχουν τον πρώτο ρόλο.Οι ψηλοί με σπρωξίματα και ξυλίκι θα εξουδετερώσουν κάπως ο ένας τον άλλον.
Θεωρώ πως οι μανατζερ πρέπει να στήνουν την ομάδα τους να μπορεί να παίξει τουλάχιστον δύο διαφορετικά συστήματα και αν είναι δυνατόν μερικές παραλλαγές αυτών.
Το μπάτζετ όπως έχει διαμορφωθεί είναι και αυτό σωστό.Πρέπει να ξέρουμε εκ των προτέρον ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας μας και να αγοράζουμε παίκτες που ανταποκρίνονται σε αυτούς.
Λίγο οι υπερβολικές τιμές πώλησεις με ξενίζουν μόνο.Βλέπουμε την τελαυταία σαιζόν να πουλιούνται κάτι παλτά με εξωφρανικά χρήματα.Αυτός ήταν ο λόγος που πούλησα σχεδόν όλους μου τους παίκτες και έτοιμος είμαι να διώξω και τους υπόλοιπους.

Advertisement