BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > müthiş maç

müthiş maç

Set priority
Show messages by
This Post:
00
26500.15 in reply to 26500.14
Date: 4/27/2008 11:17:02 AM
Overall Posts Rated:
153153
arkadaşlar moutlinho kesinlikle haklı, sonuçta bu oyunun işleyişini hepimizden daha iyi biliyor, ben de kendimce kazanmam gereken maçlar olduğunu düşündüğümde hemen motora çamur atıp rahatlama yolunu seçmiştim forumda ama moutlinho kaybettiğim maçları tekrar izlemem konusunda beni ikaz etti ve gerçekten de bu oyunun sadece istatistiklere bağlı olmadığını anlamamı sağladı.çoğunuz gibi benim de ht de takımım var ama inanın BB ye başladığımdan beri neredeyse bırakma noktasına geldim ht yi. çünkü BB kesinlikle Ht den daha gerçekçi ve biz menajerlere daha fazla hareket alanı sağlıyor maç kazanma konusunda.ben şu anda moutlinhonun bu son yazdıklarını bilgisayarıma kopyaladım bile, kaybettiğim maçlarımı tekrar izlerken okuyup oyunuma yön vermek için. bence siz de öyle yapın.

Azerbaycan A Milli Takım Antrenörü - Azerbaijan NT Coach
This Post:
00
26500.16 in reply to 26500.14
Date: 4/27/2008 12:16:52 PM
Overall Posts Rated:
227227
ya hocam dediklerinde haklısında dediklerine uymayan dolu şey var benim guardlarımdan biriisnin defansı berbat olsa bu reytingimide yansır demişsin güçlü taraflarını savunun güçsüz tarafından saldırın bak bakim son hazırlık maçıma hangisini yapmamışım?? ha senin anlattıkların dorudur ama unutma ki bu dediğin kadarlık fark reytingelerede yansır o benim savunması olmayan adamım üzerinden rakip çok sayı buluyorsa onun savunması düşük olandan benimki neden fazla sayı bulmuyor oyuncum daha iyi olabilir ama çok ut kaçırabilir demek istediğini zannetmiyorum reytingelr dışında çok eye bakıyoruz ribauntlar, top çalma, blok...vs

ofansif gidiş onlarda iyi çıksa zaten sesimiz çıkarmayacağız hocam zaten şikayet ettiğimiz senin dediklerine rağmen yenilmemiz ha bu arada HT motorundan iyi mi tartışılır HT deki basit reyting üzerine kurulu vede bazen sürpriz sonuçlar çıkabililyor ( özel olaylar veya takım ruhu özgüveni ) bunlarında bir sebebini görüyorsun ben eminim şikayet edenlerin çoğu maçında yenmesi gerkeiyordu buna motora çamur atmak denmiyor hocam emeğinin karşılığını bulamamak deniyor ok rakibimiz de emek veriyor ama biz o reytingleri çıkardığımıza göre ondan daha çok emeğimiz olduğu ortada
sen belki mantıklı sonuç bulabiliyorsun ama nasil bri mantık oda tartışılır madem guardım onunkinden kötü altındaki kıyaslamada kötü gözüksün aşırı bir farkla iyi değil madem aşırı farkla benim guardım iyi duruyor o zaman benim guardımın daha iyi iş çıkarması lazm kötü olanın değil ha çıkaramaz ise buna mantıksızlık denir

bu da benim fikrim

This Post:
00
26500.17 in reply to 26500.14
Date: 4/27/2008 1:48:10 PM
Overall Posts Rated:
4444
neyse artik olan oldu davasi haram onumuzdekı maçlara bakacaz artik bnce buna tek bi cözüm vr oda playoff'larin 3 maç uzeinden olması bnce en azından daha a rastgele olr die düsünüyorum
not: çamur atmak lafinida cok kııcı olarak görüyorum hocam cok ayip ediyosun burada arkadaslarin ve bnm nacizane eleştirisidir sadece...

Last edited by alper7490 at 4/27/2008 1:52:18 PM

This Post:
00
26500.18 in reply to 26500.17
Date: 4/27/2008 4:39:24 PM
Overall Posts Rated:
22
moutlinhoya katılıyorum arkadaşlar..
ben ht oynamadım karşılaştırma yapamayacağım ama maç motorunun düzgün çalıştığını düşünüyorum. Kesinlikle göreceli olarak etki eden faktörler var ve bazıları çok önemli rol oynuyor(örneğin ev sahibi ve deplasmanda olmak gibi) bu değişkenler göz önüne alındığında motorun daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum. Eaglesight hocam maçına baktığımda ise daha üstün ratinglerine rağmen maçı kaybetmen çok büyük bir süpriz olmamış bence.. Öncelikle 1 sayıyla kaybetmişsin ve deplasmanda oynamışsın her ev sahibi kazanacak diye bir şey söylemiyorum ama son saniyelere eşit girdiğinde ve bu sırada zarlar atılırken ev sahibinin biraz daha üstün olduğunu düşünüyorum. Mantıklı olanı da bu bence.. Ayrıca kendi fikrimce dış odaklılığı en yüksek olan hücuma karşı iç odaklılığı en yüksek savunmayla çıkmak da bir taktik hatası. Rebolarda üstünlük sağlamak isteyebilirsin ama işi biraz da şansa bırakıyor gibisin içerye gömülerek şut atmasına izin veriyorsun kaçırırsa ribauntu alacaksın fakat kaçırırsa... Kaçırmassa yapacağın pek de birşey kalmıyor. Senin maçını sadece örnek olarak verdim. Söylemek istediğim şey istatistiklerin birinci sırada önemli olduğunun yanlış olduğu.. Bence taktik seçimi ve maça önceden hazırlanma maçı kazanmadaki en önemli bileşkenler.

run out pants to sniff?
This Post:
00
26500.21 in reply to 26500.20
Date: 4/27/2008 6:17:14 PM
Overall Posts Rated:
00
çok güzel açıklamışsınız , ama ben tamamen berbat değerler çıkartan bir rakibime karşı 50 sayı fark yediğimi biliyorum sadece 10 ribant fazla aldı diye .. ki takımıma bakarsan play of yarı finalinde yenildiğim rakibimin 20-2 galibiyeti var ve 2 malubiyetini de benden tatmış .. Ben ise ligde çok maç kazanmak yerine antremanlara ve draft için alt sıralarda kalmaya yoğunlaşmıştım ve maça 8 isteklilikle çiğneme zamanı çıktım .. 2 - 3 alan değerleri şişiriyor biliyorum ve adam adama çıktığım bi maçtı. rakibimin savunmasını bildiğim için daha garanti şutlar olması için alçak post oynadım ve oyuncularım 9-12 değerlerle oynamışlar .. ribant alma problemini de çözdüm fazla ribant aldım.. yani bütün oyuncularım düşük yüzdeli şut kullanmış falan mı? her maça sürpriz havasıyla çıkıcaksak burda emek faktörü nerede? ben rakibimi küçümsemiyorum uraştım maçlarına baktım ve iyi bi taktikle çıktım o da benim gibi beni çözmüş ve en uygun taktiği bulmuş kendince.. ofansif gidişte de daha iyiyiz takım olarak 3 milyon para harcadım 1 ve 2 numaraya .. uzunları ise kendim yetiştirdim ve gayet iyi durumdalar .. bu şekilde de kazanamıyacaksam yani 8 isteklilik biriktirdiğim bi maçı kaybediceksem bunun gerçek basketbolla yakından ilgisini göremiyorumm .. mesela phoenix sürekli san antonioyla eşleşiyor ve geçemiyor bunun belli nedenleri vardır değil mi? benim yenilmemin nasıl bir nedeni olabilir ? takım olarak herkes çok mu kötü oynamış ya da karşı takım mı üstün ? ev sahibi avantajı var belki ama... tutulamamış savunulamamış bi oyuncuları da yok ? sen benim kaybettiğim maçın mantıksal bi açıklamasını yapabilir misin? şuranda eksik var burası yetersiz kalmş rakibininin bilmemnesi şöyle böyle diyebilir misin? bence tamamen şansla motorun saçma bi yüzde hesabıyla kazanmış benim açıklamam artık sadece bu .. takımımda eksikler varken dışardan çok yemişiz ribant alamamışız ya da uzunlarımız biraz kısa kalmış falan diyebiliyodum .. Bazı maçlar beynin durduğu noktalar olabiliyo çok güçsüz bilgisayar tarafından yönetilen bi takımdan 50 sayı yemek gibi o da mı mantıklı ? yani oyunu ve motorunu bukadar övmek herşeyi gerçek basketbola oratılamak falan bukadar güveni nerden bulabiliyosunuz siz? sonuçta altyapısı belli ve henüz oldukça yeni oturmamış bir oyun .. her yenilik değişiklik deneme yanılma yöntemine dayanılarak yapılıyo ve siz çok daha sağlam ve yanlışsız bi motor diyosunuz .. Oyundur ennihayetinde ama siz bu motoru veya oyunu bukadar çok savunmak için güveni ya da dayanağı nerden bulabiliyosunuz .. Bir çok insan bişeyler söylüyosa bişeyden şikayet ediyorsa belki de sizin savunduğunuz şey yanlıştır değil mi? Eminimki ben veya burda şikayetçi bir çok arkadaş en az sizin kadar zekidir ya da ne yapması gerektiğini bilerek yapıyodur .. herkesin sevdiği bi takım bi taktik bi düzen vardır onu uygulamak isterler ve baktıkları şey sadece değerler değildir .. Ben bu oyundaki oyunculara bile değer verip inceliyorum her maç karşısındakine ve kendi değerlerine istatistiklerine bakıyorum neyi eksik neyi fazla inceliyorum.. geçen sezon son haftalarda aldım takımımı ve şuan tam bir sezon oynadım oldukça da iyi bi yere getirdiğimi düşünüyorum ama herkesin şikayetçi olduğu bi konuyu bukadar mantığa gerçeğe dayandırarak açıklayamayız değil mi? Ve bu mantık dediğiniz şey ise sizin tecrübeleriniz .. Ne kadar sabittir ya da güvenilir o da tartışılır değil mi ?

This Post:
00
26500.22 in reply to 26500.19
Date: 4/27/2008 7:49:35 PM
Overall Posts Rated:
227227
hocam ok dediğin gibi olsun o gün kötü bir maç oynadı , kondisyonu düşüktü, formu kötüydü ( ki ikiside güçlü ve becereikliydi, isteklilik hazırlık maçında etki ediyorsa istekliliğim:13, doğukan mansızın özeliklerine gelincede kötü tarafı yok her yönden iyi bir oyuncu PG için ) altaki karşılaştırmalı istatistiklerde nasıl oluyorda benimkiyle onun arasında bir % 20 lik fark çıkıyor ( keza tüm oyuncularda böle) o gün o iyi oynadıysa karşılaştırmalı istatistiklerde karşısındaki adamın daha iyi gösterilmesi gerekir zarla atılan son saniyelere gelelim sence bu el yakan toplarda helede playofflarda iyi oyuncular ortaya çıkmaz mı sence

ha her maçın sonucunu önceden tahmin edeceksen çıkmayalım maça demişssin ha bu konuda haklısın o zaman hiçbir matığı kalmaz oynamamızın ama bu motora çamur atmak olmaz ( veya yüklenmek her neyse kelimelere takılmam) şansız bir şekilde maç kaybetmemiz olur işte buda veryansın etmemizi haklı gösterir

gerçekle bağdaştırmaya gelirse bu zaten senin dediğinle ters olur gerçekte hak etmeyen kaç tane playoff galibi sayarsın ( en iyi kadrosu olan kazanir her zaman)

HT ile kıyaslamak istemiyorum HT deki motorda tüm yenilgileri bir mantiklı sonuçlar çıkarırım ama bunda bir türlü bulamadım senin açıklamalarında yeterli gelmedi bana sonuçta iki adami da karşılaştırırım o maçta benden iyi olan bir pivotu vardi ss10 hocamın onuda oynatmadı diğer yerlerde tamaıyla her yönden benim oyuncular iyi istersen karşılıklı oyuncuları sana gönderirim sonucu sen çıkarırsın vede veryansımı haklı gösterir

neyse hocam dediğin gibi her maçın sonucu önceden kestirmek oyunu zevksiz kılar ama veryansım hakkımızı vede motoru eleştirme hakkımız olmayacağınıda göstermez bu. senin bilgilerine sonuna kadar güvenirim hocam bilirsin çünkü oyunla ne kadar ilgili olduğunu biliyorum ama şuda gerçek ki motora olan şikayetlerimizde her zaman haklı pay çıkarılamayacaktır. yeni bir oyun düzeltemye çalışıyorlar çoğu eyi yeni şeyler çıkarıyorlar bence iyi şeylerde yapıyorlar ama insanlarda neden yenildiğini bilmek istiyorlar doğal olarak oyunu çözebilmek için

sonuna da bir gülücük koyalım ki gerginlik gitsin :)

This Post:
00
26500.23 in reply to 26500.21
Date: 4/28/2008 4:30:48 AM
Overall Posts Rated:
4444
aslinda bnde uzunca yazmak istiyordum en güzel Aenema hocam aciklik getirmis bnce konuya ona tamamen katıliyorum ayrica (kendi maçim için soyluyorum) adam her maça cigneme yapip kazanabiliyorsa(bnm isteklılık 7diydi) bunda motorunda hatasi var dmektir öyle bişi varsa bnde her maçta çigneme yapayim o zmn cok sacma bu
ayrica oyun yeni oldugu için mükemmelliğine katılmıyorum kesenlikle...

From: ss10

This Post:
00
26500.24 in reply to 26500.20
Date: 4/28/2008 5:15:55 AM
Overall Posts Rated:
22
sayın hocam ben motora ne demişimki sence haksızmıyım cogu söyledıgın sey dogru demekki ortada bı yanlıslık var şöle olmus o zaman takımım gününde deilmiş o mac ancak öle olabılır reytınglerın anlamı olmassa neye göre takım kurucaz sormayı ayıp benim son macım tam bi felaket ayrıca oyuncularımda formdaydı kısmet böyleymiş diyelim tbl cıkmak istiodum sadece olmayınca kızdım ama madem kötü oynadım reytınglerın düşük cıksın o mac adamın son macımda ii bir adamı var alıp götürmüş macı neyse ne desek boş bence asıl sorun tek mac olması en azından 2 mac olmalı yarı finaller yoksa bu tartışmalar hıc bitmez orumların çok ii hocam ama reytıngler önemli olması lazım ki takımı ona göre dızelim ::))

Advertisement