forum vesilesiyle aynı havayı solusak da mailleşmedik bir süredir haklısın hocam. isim recep ama önemli değil, incow da uygundur.
zamanında çokça ümitsizliğe düşmüşlüğüm oldu bu oyunda. motor yahut oyun kaynaklı olmaktan ziyade kendi beceriksizliğimden kaynaklanıyordu durumum, seninkinden farklı olarak. o ümitsizliği abartıp dibe vurunca artık ne koparsak kardır diye bakmaya başladım. o yüzden düşük beklentilerle yol alıyorum ve genelde halimden memnun oluyorum.
önceki mesajlarda ve daha öncesinde de sitemlerini okudum. sen de benim gibi yap iyi olur diyeceğim de "he" deyince olmuyor işte, bazen bir an geliyor ve "yeter be" diyebiliyorsun.
sen yahut yalçın hoca ciddi paralar kazanmış kişiler olarak haliyle oyundan daha fazlasını bekliyorsunuz, olmayınca da insanın doğal olarak morali bozuluyor. ben ziyadesiyle düz olduğum için pek beklenti falan olmuyor. kendi yağında kavrulmalar, arada maaştan kısıp para biriktirmeler ve klasik içeri bak taktiğiyle oynamk işte. hal böyle olunca bir hayal kırıklığı da olmuyor.
haddimi aşmış olmazsam sana da tavsiye ederim beklentileri düşürmeyi. nihayetinde ziyadesiyle stabil bir ekonomi var oyunda. fantastik denemeler yapmadıkça tbl düzeyine gelmiş hemen her takım şampiyonluğa oynayabilir. ha kimi birkaç sezon oynar, kimi tek sezon oynar. kiminin başka amaçları vardır, kimi zamanının gelmediğini düşünüyordu falan.
bir takım ne kadar para sahibi de olsa (zamanında venomous scorpions'un yaptığı gibi tüm sezon üst düzey oyunculara yüksek maaşlar ödemedikçe) kendisinden ekonomik olarak daha güçsüz bir takımın gerisinde kalabilir. ya para sahibi takım paranın oyunda fark oluşturabileceği nadir diyebileceğimiz oyuncuları bulmadığı/bulamadığı ve diğer takımla benzer oyuncularla oynadığı için ya da sakatlık vs. gibi bazı şansızlıklar yaşadığı için bu gerçekleşebilir. ha gerisinde kaldığı takım muhtemelen son kurşununu atmışken iyi ekonomili takım mücadelesinde devam edebilir ama moralini bozar, oyundan soğursa tekrar aynı şevki yakalayamaz ve bir sonraki sezon bir başka takıma geçilme ihtimali artar.
uzattıkça tekrara kaçacağım, kısa keseyim. belki bir miktar zarar etmiş olsan da gayet iyi bir ekonomin var hocam, doğru takımı kur ve sabret. belki de bu oyun al-satlarla iyi para kazanan takımlar için yeterince adil olmayabilir, onların diğerlerinin önüne geçmesini sağlayacak pek imkan sunmuyor olabilir ama onu olduğu gibi kabul etmek lazım. düşük imkanlarla oluşturulmuş ve muhtemelen bunun ötesine geçemeyecek olan bir oyun. dahası gençlerin bu tip menajerlik oyunlarına ilgisi düşüyor gibi, cm/fm bile eskisi kadar cezbedici gelmiyor yeni nesillere. iyisi mi oyunu olduğu gibi kabullenelim de onun mevcudunu daha iyi anlayabilelim ve daha çok zevk alalım. değilse zaten bir an gelecek ve oyundan soğuyuvereceğiz. süreci hızlandırmanın lüzumu yok.
bu faslı kapatıp takımınla ilgili birkaç kelam etmek isterim. daha düşük maaşlı bir takım kurmaya çalışıyorsun sanırım. satıştaki 3 oyuncu da iyi isimler. arjantinli 2 numarada daha faydalı olur gibi. dış özelliklerinin dağılımı biraz sorunlu, benzer tipte oyuncularım oldu, pek memnun kalmadım ama 2 numarada daha faydalı olacaktır. oyun kurucuda hücum olarak daha efektik bir oyuncuyla oynaman iyi olur. kanadalı çok iyi oyuncuymuş ama uf oynarsa fark yaratmaz, kesinlikle pivot oynamalı. uf olarak da fark yaratacak bir adam yani dış özellikleri daha iyi bir oyuncu alabilirsin, buna ekonomisi yetecek bir takımsın.
bunları yapıp sonra da keyfini çıkaracaksın hocam, her maç kazanamazsın bazen çok saçma yenilgiler de alırsın ama bu oyunun keyfi de böyle çıkıyor. ha, benim tavsiyelerimi okuyan arkadaşlar da "bunları zaten biliyorduk, hatta daha iyisini bile söylebilirim" diyecekler ki haklılar ve işlerin her zaman istediğimiz gibi gitmiyor olmasının sebebi de oyunun stabil yapısıyla beraber hepimizin mevcut motorla iligili sağlam bir temelinin olması yani birbirimizin tekerine çomak sokabiliyor olmamız zaten.
Last edited by GM-incow sk at 1/14/2013 4:06:31 PM